| Autor |
Zpráva |
emikami
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 21:28
- Nahlásit
Trotelchen
Zajímalo by mně kdo si, ty si tu poprvé? Ty nemáš bišona, že? Díky za odpověď
Verca
Já ty vitamíny ještě proštuduji. co tam vlastně je nebo není,
|
Ferdule
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 21:38
- Nahlásit
Hezký večer, jsem ráda, že je dneska diskuse v plném proudu. Probíráte tady různé doplňky a vitamíny. Naši Sárinku krmíme Eukanubou a veterinář říkal, že už nemusíme dodávat jiné vitamíny, ani vápník. Docela by mě zajímalo, jaký je na to váš názor, máte už bišonky starší, tak taky větší zkušenost.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 22:23
- Nahlásit
Ferdule
Nejsem znalec těchto problémů, jen z toho co slyším, myslím že tvůj veter. má pravdu tak napůl, krmím kvalitním krmením, a co se týče vápníku, tak si myslím, že není potřeba ho dodávat,ale co se týče vitamínů, tak si myslím, že to není na škodu, např. třeba na tu srst. Kdybych ji holkám po kojení nedávala bůhví jestli by se jim srst obnovila, ale od jedné zkušené a velmi chytré paní jsem slyšela, že nedávat vápník z důvodu že by se mohlo zvíře předávkovat že prý je blbost, že pokud ho mají psi dostatek tak ho normálně vyloučí z těla, proč si myslím, že se venku najdou bílá hovínka,/což jsem si kolikrát říkala, jak je to možné že některý pes to takový má, ale většinou už to bylo dost suché, myslela jsem si že zbělelo no asi to bude tím, že ten pes vylučuje vápník který nepotřebuje/ tak to je od té paní, a jedna známá chovatelka dává vápník a vitamíny pravidelně.
Eukanubou bych já nekrmila, nikdy mně nebyla sympatická, i přesto jsem ji chtěla jednou vyzkoušet, ale holky ani k tomu nečuchly, vím že někomu moc vyhovuje, ale slyšela jsem na ni již dost špatného.
A co se osvědčlo zase jiné známé, ještě daleko víc než purina proplan, je ANF. Je to prý super, kupuje krůtí, psi se můžou užrat, má cotonky, srst se jim o hodně prý zlepšila, stolici mamí perfektní, a jelikož má chovatelskou slevu, není ta cena až tak příšerná. Já tu mám Anf kuřecí, ale holky si ho nevšímají, ještě zkusím krůtí.
|
Ferdule
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 22:36
- Nahlásit
emikami
Sárinka zatím Eukanubu baští, ale jeden čas jsem jí do granulí přidávala kuřecí maso, nebo vývar a potom už samotné granule nechtěla. Tak jsme to zase odbourali a teď je jí a chutnají ji. Má taky moc ráda tvrdý sýr, tam je taky dost vápníku. Jaké vitamíny bych měla koupit? Už jsem na to taky myslela, srst má zatím pěkně hustou, ale stejně! Těch bílých hovínek jsem si taky všimla, ale nevěděla jsem, od čeho mají takovou barvu, jsem chovatel začátečník.
Anf vůbec neznám, mají je normálnš v obchodě?
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 22:39
- Nahlásit
Verca
Jé a nemohla bys mi nějaké fotky toho našeho pesana a klidně i té vaší poslat na e-mail? Je to romaine@atlas.cz My jsme totiž hlavně natáčeli a Robbyho v kruhu nemáme
Byla bych ti fakt moc vděčná!
Já si vás pamatuji. Robbymu se vaše psí slečna opravdu moc líbila! Že by z toho byly jednou štěňátka?
A dík za rady ohledně toho webu. Snad to nějak zítra zmáknu.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 22:55
- Nahlásit
Teda tady se to hemží samýma vitamínama, až mám černé svědomí, že ten náš nic takovýho nedostává...
Teď když je vedro, tak moc nejí. Sem tam si něco zobne, víc večer, ale pořád pije. Divím se, e nechce chodit každých pět minut ven
Takže jaké vitamíny jsou na tu srst nejlepší a cenově dostupné pro studentku?
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 22:59
- Nahlásit
emikami
S těma fotkama se budu snažit, ale na tyhle věci jsem úplný analfabet! Snad to nějak udělám, ale asi se budu ještě ptát. Pustím se do toho zítra...
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 23:07
- Nahlásit
Ferdule
Chlapi jsou všichni takoví! Táta byl vždy proti, pak řekl je mi to fuk a proti byl bratr. Mamku dostaly fotky, který jsem jí poslala na mejl ) No a pak bratr hned roztál, když ho uviděl, táta tak měsíc byl neutrální, ale byl první kdo ho nechal jít do postele, protože byl chudáček nemocnej a bral antibiotika... A teď za ním leze na zem jako všichni
Nejkrásnější je to vítání! Jsem pryč minutu a vítá mě jako by mě neviděl měsíc... To je super. A nejvíc nás vítá, když deme z nákupu... teda vítá ty tašky
Jsem z Brna, takže rybník nezkoušel a na chalupě taky není. Ale to mi tak moc neva, protože kdo ho má pak sušit a česat, že? Ale kalužím se vyhýbá. Za to však miluje sníh! To je pak sušení. Sice má kabátek (má skoro celý nohy zakrytý), ale jak se v tom válí a lítá, tak to má skoro všude..
|
Ferdule
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 00:02
- Nahlásit
Romaine
Přesně tak to bylo u nás. Manžel ji nechtěl, říkal, že bude jenom v předsíni a ten den, co jsme si ji přivezli, tak už byla v noci u něj pod peřinou. Prý je malinká, je jí zima a smutno. A bylo rozhodnuto.
Taky krásně vítá a tak roztomile u toho "kvoká". Je to andílek s ďáblem v těle, asi jako každý bišonek. Teď tu leží u mě rozvalená a spinká.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 00:13
- Nahlásit
Ferdule
Já teď tvořím ty stránky o Robbym, tak mám co dělat. Ten si zatím leží na mé noze a je spokojenej. Né tolik ta moje noha...
|
Ferdule
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 00:30
- Nahlásit
Romaine
Tomu zcela rozumím. taky si sárinka ráda ustele na noze, jeden se potom bojí pohnout. Až budeš mít stránky, tak dej vědět adresu. Ráda se na Robbyho kouknu. Taky se chci o něco takového pokusit, ale bojim, bojim, moc tomu nerozumím.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 00:32
- Nahlásit
Já taky ne. Ale ten www.websnadno.cz je opravdu úplně jednoduchej! Zkus se na to jen kouknout...
|
Ferdule
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 00:40
- Nahlásit
Romaine
Juknu, už jsem se trochu koukala, ale nevím, jestli to dotáhnu do konce. Většinou, zůstanu někde viset a nevím, jak dál.
Manžel tomu taky nerozumí, tak se nemám koho zeptat.
Taky vás Robby pořád okusoval, když byl malý? Sárinka se pomalu nedá ani pohladit, aby neměla tendenci okusovat ruku. Pořád někoho z rodiny hlodá. Teď jí rostou zoubky, tak to bude asi i tím.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 00:58
- Nahlásit
Jo, to dělá taky. Ale ne hryže moc jen jemně. Koukni na www.bisonek.wbs.cz mělo by to už tam být, ale zítra to budu dodělávat. Teď je tam toho malinko. Pak ti mohu poradit...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 07:44
- Nahlásit
Romaine
Fotky ti určitě pošlu, ale až budu doma, tady je nemám.
No nevím, jestli by z toho byli štěňátka, protože já mám boloňku. Ale kdybych měla bišonka, tak bych neváhala.
Mám spíš fotky, když jste to v kruhu zkoušeli a taky jednu pěkně z blízka. Přímo při vystavování jsme se věnovali Phoebe a sledovali, co se děje v kruhu, jen po očku.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 07:49
- Nahlásit
Ferdule
no hryzání do ruk je kapitola sama o sobě. Phoebe hryzala, ale neskutečně a nebylo to jen přezubováním. Ona pořád intenzivně do 7 měsíců. Teď (9 měs) každého ohryže jen když ho vítá anebo je hodně rozdováděná, ale nekouše bolestivě. Spíš se všichni leknou.
Ale když byla menší, tak to bylo hrozné. Nepomáhalo nic: strkání prstu do krku, zmáčknutí dolní čelisti, strkání hraček do pusy....nic. Teď už je to lepší.
Taky se se svými pejsky škádlíte, že ostatní mají pocit, že vás sežere? Já vždycky Phoebe tak rozdovádím a rozčílím, že všichni mi říkají, ať mě nepokouše. Ale pokaždé, i když je "vzteky bez sebe", tak jí schválně dám prst do pusy a ona rychle cukne (je to taková zkouška) a já prostě vím, že by mě v životě nepokousala. Ale umí se rozčílit kvalitně. To jsou pak zvuky.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 07:54
- Nahlásit
Romaine
No já budu kupovat Fitmin, 125 tbl. za 200 kč, ale dává se denně 1/2 tbl., takže to vydrží fakt na hodně dlouho. To zas není tolik strašné ne? Biotin je stejně drahý, ale ve Fitminu je mnohem víc vitamínů. Phoebe nemá nějaké problémy se srstí, má ji hodně hustou, ale chci to kvůli lesku a kvalitě. Má ji ještě takovou štěněcí, tak je dobré to trošku vyživit. Jinak přidávám jednou za týden žloutek do granulí nebo lžičku oliv. oleje. To je taky hodně dobré. S Fitminem už to dělat nebudu. Nic jiného jsem nikdy nedávala.
Jakýma granulema krmíš?
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 07:59
- Nahlásit
Verca
Asi se to nějak bloklo a nevšimla jsem si toho.
My do Bratislavy jedeme na oba dva dny.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 08:20
- Nahlásit
emikami
Jo je to program pro foťák. Ale manžel to převádí ještě někam jinam Já to ale asi teď řešit nebudu. Jednou se to naučím. Nedávno jsem to zkoušela a vymazala jsem fotky které byly moc hezké. , tak už raději nic kazit sama nebudu.
Občas sem sednu a pokecám. Už tak sedím u téhle bedny dost.
Zírám jak Belinka ta vedra snáší,přesto že je dlouhosrstá. Pořád má plno energie. Jen občas si lehne do kuchyně na lino,schladí se a zase lítá.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 08:23
- Nahlásit
mrkněte sem- http://www.novinky.cz/krimi/pokuta-za-psa-na-sedad le-az-2000-kc_90398_tf3m7.html
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 09:18
- Nahlásit
Verca
To nevadí. Hlavně, že budem mít nějaké foto. My ho máme jen na té kleci..
Jo, tak to by byly divný štěňátka
Jako miminko měl z chovné stanice Acanu, pak nám byla doporučena Purina, ale on to ní zvracel, tak mu dáváme Royal canis a je spokojenej. Teda samozdřejmě, že kdyby místo toho dostával kuřátko apod, tak by mu to vůbec nevadilo
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 09:19
- Nahlásit
Tak už mám tu stránku! Ale zatím toho tam moc není. Spíš nic. Budu to dodělávat během dneška a víkendu. Dnes během dne, tam snad hodím alespoň víc fotek a pak ten zbytek kolem.
http://www.bisonek.wbs.cz/
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 09:53
- Nahlásit
Romaine
Tak u nás to bylo naopak. Chtěli jsme dávat Royal, ale zvracel po ní tak dáváme Purinu.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 14:21
- Nahlásit
Nevíte někdo jak posuzuje pí Dolejšová? Jestli je moc přísná a tak...
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 14:52
- Nahlásit
Romaine
Taky mám stránku přes websnadno.
Protože toho moc ohledně tvoření www stránek nevím, tak to tam bylo pro mě nejlepší a hlavně nejlehčí.
www.bisonek-andy.websnadno.cz a nebo teď budu dělat nové a ty jsou www.bichon-frise.wbs.cz ale na těch ještě není nic.
Musím se naučit zmenšovat fotky.Do teď ještě nevím jako se to dělá
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 17:10
- Nahlásit
Janik
No, stačí, když tam ty fotky nahraješ a pak je jen stáhneš těma šipkama, ne? A nebo je rovnou necháš nahrát na server jako malé!
Já tu mou stránku dnes snad dodělám.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 17:43
- Nahlásit
Hele, nejde nějak udělat, aby se mi nové odpovědi zobrazovali na 1 a né na 65 straně?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 18:13
- Nahlásit
Romaine
Ahojky, tak jsem ti poslala na mail fotky.
Byla jsem dneska ve zverimexu a dívala jsem se, kolik stojí Fitmin... a stál 168 kč a byl to ten samý (i gr) jako má Janik(takže rozdíl 60 kč ). Takže to objednávám přes internet.
|
janča
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 18:18
- Nahlásit
Romaine
Taky Gweny má stránku: www.gwen.websnadno.cz
Jen pořád nemůžu přijít na to, jak v menu Odkazy dát víc kontaktů na stránky než jeden. Jak to děláš, že jsou zvýrazněný a podtržený a spustí se, když na ně kliknu?Díky za pomoc
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 18:27
- Nahlásit
janča
No, já to tam jen napíšu jako celou adresu www.xxxxx.cz a podtrhne se to samo.
Máš moc pěkné stránky! Já se těším, až to budu mít hotové... Je s tím dřiny a tolik času to zabere.. Hlavně ty fotky.
|