| Autor |
Zpráva |
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2008 21:53
- Nahlásit
Romaine
Ukazovala jsem to mamce, říkala že by to bylo dobrý, teď se čeká ještě na taťky, ten přijde tak o půlnoci.
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2008 11:59
- Nahlásit
Romaine
Darina1
Teda to sem netušila že o Bambinku bude taková sháňka )
Ale musíte uznat, že si to fakt zaslouží
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2008 15:01 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit
bisonka
Tak určo si to zaslouží Jen holky bacha, vy co máte pejsky krycí s PP, tak nekrýt bez PP. Kdyby se na to přišlo jste v háji.Nesmí se to, a Darinko ty si už toho jednoho, hihi, zas nevím kterého, si již uchovnila že? Takže to by se ti nevyplatilo, máš tam ještě druhého krasavce, ten může,může, může
Co se týče toho předávání štěněte, fakt záleží jak kdo se na to kouká, já s tím také nesouhlasím, ale spoustu věcí jsem se naučila chápat, a nebrat některé věci tak negativně, a také jsem se naučila některé lidi neodsuzovat za něco co jiní odsuzují.Zda je to dobře či špatně, nevím, podle vás možná špatně, podle mě, dobře. Snažím se na některých věcech které nejsou až tak dobré najít aspoň něco co dobré je, no a pak je to tak jak to je ....Jo a ještě se sem vracím.....oni jsou totiž také lidé, že je nezajímá prostředí kde štěňata žijí, stačí jim třeba webovky, telef. kontakt, a původ, atd. no a také jsou zase tací, že prostě i kdyby měli slevit na štěněti 500kč. a na benzínu 500kč. tak pro to udělají dost. Já když se rozhodnu koupit štěně, tak cenu akceptuju, a pokud si pro štěně nemohu jet, a chovatelku znám, byť přes jiné chovatela, a štěně mi dovezly, benzín jsem hradila já. Já to mám z přívozem štěňat složitější, , protože když bych si pro něj mohla jet, tak stejnak nemohu, protože je to vždy překvapení pro manžela, takže hold když je to překvapení, tak nemohu někam jet a přijít do auta se štěnětem, že?
Ale povím vám něco co mě docela vždy rozesměje, nevím jak vás, ale i nyní se musím tomu smát. Nedávno jsem se jela podívat na jedno štěně tady v Praze, ne za účelem koupě, víceméně, i když....člověk nikdy neví,no , no, abych pravdu řekla, počítala jsem i s možnou koupí, štěně se mi fakt líbilo, jen moje představa byla trošičku jiná, tak jsem nechtěla se unáhlit, ale spíše tak nějak omrknout, vše co u ních pobýhalo, chovatelka to pochopitelně věděla, prostě jsem vše omrkla a pěkně jsme si popovídali, no a když jsme tam dojeli, tak manžel říkal, jéééé tady vedle bydlí známý z práce , on tam občas jezdil, ale jaká je to ulice, když jsme to hledali v mapě to ani nevěděl. Tak říkám, no vidíš, já se hodku zdržím tak jdi na návštěvu, pokecáš si , no a prý to nééééé, no a já odešla.
Pak přijdu, a já mu říkám, tak co? Zazvonil si na kolegu, říkal manžel , ne to ne, ale zrovna před chvílí přijel autem, a viděl mě tu, tak se ptal, ty vole co tu děláš? a můj manžel říkal, no vezl jsem vedle do vchodu manželku, hele nechová tam někdo náhodou nějaké psi? řikal !!!! No a soused mu říkal, jo psi maji ty a ty a ty, a pak ještě jmenoval větší plemeno, tak říkal, no tak toje jasné, myslím, že se obával, abych nepřišla ze štěnětem do auta - hihi.- no nepřišla jsem, tak jsem se musela děsně smát, jak zrovna tam musí bydlet jeho kolega, a vykecat mu že vlastně sousedka je chovatelka On se jinak neptá, jako ke komu jedu, a proč atd.
Ale pokaždé fakt když si na to vzpomenu, tak se musím usmívat, co si ten manžílek asi v tom autě myslel , než jsem se vrátila zpět.
Co se týče toho postroje, docela jsem vzteklá, jak někteří obchodníci na tom chtějí vydělat. Na internetu je běžná cena toho S 460kč, myslím, že? No našli jste i nižší cenu, také pak záleží na poštovným. No a když u nás na veterině to mají za stejnou cenu, kde si teda za úkon psa počítají asi 180kč. a jinde nic, tak jsem si říkala, no to teda zírám. Takže by bylo lepší vyzkoušet a koupit tady.
Byla jsem ale v Intersparu, a zahlídla jsem to u pokladny za pultem, a tak se ptám, kolik stojí a na ty velikosti. Si představte, že u toho S byla cena 670.- Kč, tak povídám.prosííííímmmmmm????? a ona to z opakovala, fakt mě to nedalo, abych neřekla, že to je okrádání lidi, jsem asi hrozná, ale teda tohle, i krmení tam mají dost drahé, vím že když jsem dříve kupovala Purinu pro plan, a šla do Intersparu, tak tam 3kg měli asi za 550 kč. ale je to už hodně dlouho, tak jsem jí jezdila chodit do Štěrbohol, tam je snad nějaké Zoocentrum, a tam ji měla za 380kč. myslím, ale přesně už to neřeknu, prostě dost velký rozdíl, pak jsem měla chovatelské ceny. a zrovna v těch Štěrboholích jsem si to mohla odebírat. tak to bylo fajn.
No a nyní místo 460kč tak 670kč. což je fakt podstatný rozdíl. Jso to prostě podle mě hovada, jak na takových věcech, které právě jsou potřebné, nebo oni moc dobře vědí, že když je nyní ten zákon, takže to prostě lidi koupí, když mají jedno psa, tak se to obětuje, ani si nezjistí cenu třeba na internetu nebo jinde.
Kdybych si to tam koupila a koupila bych aspoň dva ty postroje, a pak zjistila že se běžně prodávají za daleko nižšší cenu, byla bych naštvaná a to dost.
Také ten XS měli na takovém plyšovém psovi, ježiš to bylo tak mrňavý, to je fakt maximálně na jorka, sice to bylo co nejvíce utažené ale i tak, takže na ty naše psi, určo tu S, a ještě kdyby byl větší tak třeba i větší, zase záleží, jak se to dá utáhnout, či povolit. Ale cena mě pěkně zarazila, jsou to vyděrači, a to mě se nelíbí, hrozně vybočují z cenama od jiných obchodů.
Jo a děvčata také si dávejte bacha co kupujete, třeba konzervy, granule, kapsičky, atd. protože např. i to Pedegree, konzervu, tak je jako orig. a pak z Polska, a to samé mi tam prodavačka ukazovala na kočičí konzervy, a samo že z toho Polska je to o pár koru méně, a je tam maličko % masa, kdežto v tom orig. tak tam je podíl masa daleko větší, a mohu vám říci, že laik si tohodle vůbec nevšimne, a kde kdo to ani vůbec neví, že stejné krmení, granule, či něco jiného se vozí jak z Ameriky či odkud tak i z Polska a ty z Polska jsou humus. Tak papa. Já pádím. daně mi drtí nervy. a Emilka už se ji snižuje teplota má jen 37.2 tak nevím, možná budeme rodit v noci, nebo také až zítra, či kdy to tady na mě vybalí, takže mi držte děvčice prstíčky, a pacičky, ať to zvládneme jak já, tak emi, tak štěňátka.
Wikinky štěňátka se mají dobře, jen jeden klučík zůstal trochu pozadu, začíná je ale dohánět, tak ještě nevíme co bude dál, možná byl nějaký prochladlý, či co, ale je to bojovník šikovný, tak ještě tak týden, a snad už budeme vědět zda je opravdu v pořádku, nebo zda by se zase mělo něco zhoršit, Jsou tak nádherní, černí, se znaky, a bílou šálku za hlavičkou a bílou náprsenku a jeden pejsek má ještě trochu bílou hlavičku, Jsou prostě barevně super. Jsem zvědavá co vyleze z Emí, když otec je stejný, ale Emí je bílosobolí, takže to bude překvapení, ale hlavně ať jsou v pořádku, horší je to , že Emí ač je vyníkající matka, a porod zvládá dobře. ťuk, ťuk, ťuk, tak ale skoro netlačí, a to je trochu problém.
A bišonci? No jsou fakt úžasní, dneska bylo první krmení granulek, tak jsem to natočila, ještě nevím zda se to povedlo, jsou hrozně hodní, krásní, bišonkovský, očička jako korálky, je s nima legrace, už hezky ťapkají, Gina se o ně stará dobře, a nemám s nima vůbec žádnou práci, kdybych se s nimi nechodila mazlit, tak snad ani nevím že tu jsou. Ani nedělají žádný bordel, z pelíšku už chodí čůrat na plínku, stačí vyměnit plínka a je zase čisto, jsou opravdu moc šikovní. Jen včera tedáááááááááááááááááá, šla jsem na rehabilitaci, do hoďky přijdu domů, a juknu do ohrádky, a málem mě kleplo, měla jsem plínku i pod pelíškem, Gina prostě odstrčila pelech až doprostřed ohrádky, a tu plínku rozcupovala na kousky, takže to tam vypadalo, jako když jim tam nachumelilo, a mezi tím Arien a Airin, takže jsem je hned popadla, a hned koukala do papulky jestli tam něco nemají, bylo to ok, no a mohla jsem sbírat, bych ji přetrhla, ona to vyhrabává, to jo, takže musí být jen pelíšek, a žádná plínka uvnitře, aby je nazahrabala, jen přes den, když je mám na očích, to tam může být, no a nevím co ji kouslo, tohle udělat, musela to hrabat pacičkama, protože to bylo na padrď.
papa. a přeju krásný víkend, holky držte mi ty palečky. budemem mít pár miminek, no bříško je maličké jestli 2- 3 tak si budu jásat, ale jedno snad, ne, to bych nechtěla, aby tam nebylo samo, když tam fena není
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2008 18:07 - Změnil/a: bisonka
- Nahlásit
emikami
Ehm jen takový malý poznatek.. Je samozřejmě na Darči, nebo Romči jestli by chtěly aby jejich pejsek kryl fenečku bez PP, ale...
Jak může někdo zjistit že zrovna ten a ten krycí pejsek oplodnil tu a tu fenku? Vždyt si vem, že když je pejsek s fenkou tak si ani -upozorňuju ,,TEORETICKY" - nemusíš všimnout jak si hrajou že se něco stalo.. Říkám teoreticky, protže si fenku obvykle hlídáš jak se hárá a upozorníš nato i majitele pejska, ale co stačí okamžik a ...
Já myslím, že ten pejsek nepoběží pak někam bonzovat že si trošku zašpásoval s tou a tou fenkou a ani tak nikdo nebude po fence žádat testy otcovství. Takže já jakožto majitelka bezpapírové fenky samozřejmě můžu zaručit naprostou mlčenlivost a diskrétnost a je pak jen na majitelovi pejska s PP jestli chce nebo ne..
Ale fakt slovo NESMÍ, mi v tomto případě připadá trošku moc, už tak že psům ordinujeme kdy a kde a ským... )
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2008 18:11
- Nahlásit
bisonka
Bambince to moc sluší.
emikami
Pááááni, to musí být něco, mít doma tolik pejsků.
Budem držet pacičky ke zdravím a krásným štěňátkům.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2008 20:41
- Nahlásit
bisonka
Nevím zda jsem to napsala správně či ne, nechtěla jsem to přímo rozepisovat, a číst to nebudu, na to nemám tolik času, jsem ráda, když mi zde něco zajímá, nebo tak, tak si udělám chvilku sem napsat, a samozřejmě při psaní si vzpomenu ne jiné věci.
Věrko, to je samozřejmé, že to je na majiteli krycího psa, pokud ti nekreje fenku bez PP, je to pouze jeho věc, je vidět, že se nepohybuješ mezi chovatelama, a asi nikdy nebudeš, že?
Ono totiž, někteří lidi si tohle umí ohlídat, a mohu ti říci, že takové věci se šíří dost rychle, kor když se vůbec tady o tom zmíníte, což by jste asi nemělil.
Pokud by měl někdo podezření, tak by to asi mohl prásknout, a pokud by chtěl někdo to nechat vyšetřit, tak nevím, jestli na to někdo a kdo má vůbec právo. Já jen vím, že ten kdo má krycího psa, a dobrého psa by byl blázen kdyby něco takového riskoval.
Jakožto chovatel se psi s PP by neměl podporovat chov bez PP, a kryl by /takzvaně fenku na čeno/ tak by z toho mohl být problém když by se to zjistilo, nevím zda by bylo napomenutí, pokuta, či rovnou vyhazov. Pak jeho výstavy, uchovnění, atd by bylo v háji. Navíc jeho krev by se smísila s krví se psi bez PP.Já proti pejskám bez pp nic nemám, ale i z mého hlediska to není správné.
Pokud ti některá známá která má pejska s PP nakreje tvou fenku bez pp, ze známosti, ano je to vaše věc, ale ty neriskuješ nic, ale chovatelka se psem s PP mnoho. Toto si především uvědom. Nikdy nevíš, kam se co a jak donese, a u chovatelů se toho donese fakt dost. Proto je lepší se starat víceméně hlavně o sebe a moc se nikde do ničeho nezapojovat,někdo si něco špatně vysvětlí a je problém na světě.
Divila bych se, kdyby si právě ty, chtěla ohrozit Darinku, když buduje Damišákovi či Biškovi úspěšnou karieru, ten pejsek je pěkný, výstavně úspěšný a bude třeba žádaný, ale někdo kdo by se dozvěděl, že kryl fenku bez PP, tak jsem jednou slyšela takový případ, už je to teda dlouho, že se to někdo dozvěděl, a řekl, tak to teda určitě tam krýt nebudu, když už skákal na feně bez PP, tohle je docela drsný, páč to je jedno na jaké feně skáče ale není jedno zda má PP, či nemá PP. Možná se do toho zamotávám, nevím, ale já bych chovatelku neohrožovala tím, že bych chtěla nakrýt svoji fenku.
A co myslíš, Bambi bude mít štěňátka , ty je budeš prodávat, a někteří lidé se mohou ptát na otce, a co jim řekneš? Potkala si jednu paní v parku,a její bišon na ni skočil, a už jste nemohli nic dělat,jelikož byli svázáni, a už si vůbec ani nečekala, že by se vůbec mohlo něco přihodit? Nebo prostě řekneš, jo byli jsme za pejskem někde tam a tam....víš on ti třeba může zavolat kdokoliv, tohle je fakt složitá věc. Nevím jestli se to dělá, či ne, ani jsem o něčem takové neslyšela, jen si myslím, že chovatelka by byla blázen, pokud je v klubu a nabízí svého psa jako krycího neriskovala bych to.
Pokud v klubu není a bude uchovněn, ale v podstatě ho nikde nebude nabízet na stránkách klubu nebo tak, tak je to něco jiného, možná. fakt netuším, to by nám mohl vysvětlit nějaký odborník.-
Docela mi překvapuje žes tohle napsala, jak říkám, mě psi bez pp, nevadí, jako některým lidem, ale jak víš je jich až moc, trh je přesycen štěňatama bez PP, a kde končí tato štěňata?Leckdy v útulku, či uvázaní v lese, dál snad nemusím psát, a nyní vlastně bys ještě klidně smíchala krevní linii která je s PP, s fenou, která je bez PP, to by ani od tebe nebylo správné.
Ale co si budete dělat, já jsem poslední které by to vadilo,tomu teda věř, ale rozhodně bych to nepodporovala,, jen jsem upozornila na to, že se ledacos donese, i to co není pravda
A taky ti mohu říci, že kdyby ano, tak budu dělat chov bez PP, hele vydělala bych víc peněz, a měla bych sakramensky méně práce. a navíc bych si fenku ještě mohla krýt kdykoliv by se mi zachtělo.
Jo a jak jsem tady psala, že mi jeden člověk leží v žaludku komu jsem prodala štěňě, Martinka se mi na to ptala, asi se bála, jestli to není ona, tak Martinka to též není, a není to nikdo kdo sem chodí, či chodil. Nikdo koho by jste mohli jen trochu víc znát.
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2008 10:45
- Nahlásit
emikami
Máš svůj názor, ok neberu ti ho. Nechci se v tom nějak patlat, stejně bysme se asi neshodly To že tady s Darčou nebo Romčou filozofujeme o ženichovi pro Bambinku je jedna věc a NIKDO nemůže nikoho obvinit že pes s PP nakryl fenku bez PP.
Říkáš : ,,..je vidět, že se nepohybuješ mezi chovatelama, a asi nikdy nebudeš, že? "
Ne, momentálně opravdu nebudu chovat psy, to ale neznamená, že jsem slepá a nevidím jak to na světě (mezi chovatelama) chodí.
Nechci nikomu uškodit, ani pejskovi ,,zničit kariéru"
Takže v zájmu klidu všech bych toto téma uzavřela..
Já nemám ve zvyku někomu cpát své názory a ani to dělat nebudu, ale neodpustím si ještě jednu poznámku..
,,..trh je přesycen štěňatama bez PP, a kde končí tato štěňata?"
Trh funguje na principu nabídka a poptávka, a jakmile se do jakého koliv pincipu zapojí peníze, děje se to že s rostoucí poptávkou roste cena , v našem případě psa. Samozřejmě ale lidé z nižších sociálních skupin nemají finanční prostředky a že takových je víc než hodně tak co se asi stane? Vznikné černý trh. Takže kdyby se pejsci nechovali s za účelem zisku, neexistovali by množitelé psů atd atd..
Já nehodnlám být množitelem psů, jestliže Bambinka bude mít štěňátka, tak prot že jsem přesvědčena, že každá živá samice má od přírody dar mít potomky. Beztak pokud se jich nenarodí 10 tak štěňda zůstanou po rodině, známých atd. Nechci a nebudu to dělat pro peníze.
A ještě jeda věc mě mrzí ..
,,..vlastně bys ještě klidně smíchala krevní linii která je s PP, s fenou, která je bez PP, to by ani od tebe nebylo správné.."
S trouchou nadsázky to zní jak za hitlera křížení ras a jeho posledlost jménem saubere rase ... no budiž..
Já nemám nic proti chovatelství atd, fajn žijeme v moderní společnosti a tak to je. Co má ale příroda společného s plemennou knihou nebo krevní liníí?
Omlouvám se všem, kterým můj názor ,,nevoní" a zároveň chci upozornit, že nikoho za názor opačný neodsuzuju.. Toť vše..
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2008 10:47
- Nahlásit
MartinaClaudi
Díky, Bambinka je taková naše malá modelečka A jak se má Claudinka?
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2008 13:52
- Nahlásit
emikami
Zdar Dášenko.
Včera jsem se nedostala na internet, tak dnes jsem si početla. Dášenko tak ohledně krytí určitě vím co můžu a co ne, koho smím kryt a koho ne. Holka to víš, že si musíme dávat pozor a vím jak to mezi chovateli chodí a jek se hlídají. Tak věz, že vím co a jak.
No a to, že jsme si dělali jundu, tak i to musí být na internetu. Hlavně to nesmíš brát moc vážně bo ti praskne cévka a budeš tahat nohu za sebou .
Ale že si psala romány? Aspoň bylo co číst.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2008 14:12
- Nahlásit
bisonka
Bišonečko, ale tě to zvedlo ze židle, že. Tak si to neber. Jak víš tak mám jednoho s PP a druhého bez PP, nevidím v nich žáden rozdíl, milováni jsou oba stejně a je jedno jestli má PP a nebo je bez PP.
Je jedna pravda, že ty pejsci s PP mají tu cenu hodně vysokou a opravdu si někdo nemůže dovolit si pořídit pejska za hodně peněz. Já taky nepočítala, že budu objíždět výstavy a proto jsem si pořídila Biška bez PP, Damiška se trefilo koupit za dobrý peníz a když už tede měl ty papíry tak mě napadlo, že proč to nezkusit a uvidím, že jen od vystavují a třeba uchovním. Jen že se Damišákovy začalo dařit, tak proto jsem v tom pokračovala a to že se on sám dokáže pěkně předvést a je mi úplně jedno jestli má PP a nebo ne. Hlavně, že jsou to naše zlatíčka.
Tím to pádem u zavírám diskuzi ohledně krytí a víc se k tomu nebudeme vracet. Všichni víme co kdo může a kam nesmí zajít a každý má svůj na to názor.
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2008 18:02 - Změnil/a: bisonka
- Nahlásit
Darina1
Hezky si tuto debatu ukončila
No a samozřejmě že jáv pejscích s PP nebo bez PP rozdíly nedělám My jsme před Bambinkou taky měli fenečku s PP (Novofundlanďanku) a měli sme ji rádi stejně. Kdo má rád pejsky tak na papíry nehledí, tak jako to je vidět u tebe
A s tím Damišem máš pravdu, koukala jsem na vaše video z výstav a on se fakt předvádí sám
A budeš mít v ostravě na výstavě i Biška aby pokoukal?
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2008 19:50
- Nahlásit
Darina1
Určitě souhlasím..
A sranda musí být.. Ale stejně jsme byli domluveni dřív
emikami
Stejně jako Darinka i já vím, co se podle řádu KCHB smí a co ne. Pokud bych něco takového plánovala, tak určitě ne tady, kde si to může kdokoli přečíst. nejsem přece hloupá.
bisonka
A vážně už plánujete štěňátka?
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2008 21:09
- Nahlásit
Romaine
Děvče moje zlaté se šeredně pleteš. Vítěz budu já páč já bydlím za rohem a ty až na druhé straně republiky, ale aby ti nebylo smutno tak prý vítězové posílají pac a pusu od Biška a Damiška. Pá, pá.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2008 21:44
- Nahlásit
bisonka
Bišonko ještě nevím páč to musí jet semnou manžel aby mi Biška pohlídal a to právě nevím jestli se mu bude chtít páč je to jen za rohem tak to jezdím sama, ale možná že pojede tak to určitě beru i Bišonka aby se jako socializoval. On to potřebuje stále to je takové ukňourané zlatíčko, on by jen ke mně a kolem mě a nejlepší ještě ručičky. Blbec jeden starý. On je hodně až moc přehnaně na mě zámysly. Tak uvidím možná tam budou oba tak budeš mít možnost se seznámit.
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2008 21:52
- Nahlásit
Romaine
No jo, fakt uvažujeme, měla dva roky, tak je to asi ideální. Akorát nevíme jestli lepší v létě nebo na zimu.. V létě by ji asi bobkovi bylo moc horko, ale v zimě zase není sluníčko a tkové to přírodní teplo no...
Co bys ty volila?
Darina1
Jo to by bylo super, halvně sem zvědavá co Bambi poví na tolik pejsků a nápadníků
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2008 22:18
- Nahlásit
bisonka
No, já nikdy štěnda neměla, ale osobně bych asi volila spíš to teplo. Jestli se nehárá někdy v červenci, ale třeba tím začátkem léta, tak si myslím, že je to lepší.. No, ale na toto se spíš zeptej Dáši nebo více lidí, co to znají osobně. Já bych dala přednost teplu než zimě.
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2008 10:39
- Nahlásit
Romaine
No jasně ještě to prodiskutuju s různýma chovatelema. To víš, taky nechci ať trpí ona nebo štěnda.. Teď by se měla hárat v půlce června a pak v půlce prosince no, tak uvidíme
A už se těšíš v pátek na Verču?
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2008 10:52
- Nahlásit
bisonka
No, jo. Ale ono to asi bude stejně nakonec jedno...
Jak víš, že teď máme školu? Že ona je u tebe na návštěvě? No já jí psala, že se na ni TROŠINKU těším Chvilku jsem ji neviděla totiž Ale Robby ten se těší moc... Ale bude mít smůlu, bude hezky spinkat s paničkou, protože tu nebude jen Verča Takže bude muset hlídat paničku
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2008 10:58
- Nahlásit
Romaine
Nene, já sem tenhle víkend v Praze a ona je doma, ale byly sme spolu minulý víkend a tak vím kdy má školu Tak se tam o ni s Robbym dobře starejte
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2008 11:00
- Nahlásit
Jinak my se dneska chystáme s přítelem do Zoo, jen mi je líto, že tu nemám hafana, ktery by šel snáma.. chjo
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2008 11:05
- Nahlásit
bisonka
Tak to je fakt škoda.. Pěkně si to pejsci užívaj. Ale máte hezké počasí na to. Tak pesana příště.
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2008 11:11
- Nahlásit
Romaine
No jo ale kde ho vzít, leda si nějakého pujčit, protože Bambinka je doma s mamkou a segrama a přítelův Nemo je takdy doma se svým páníkem. Leda bych vzala na vodítko přítele
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2008 12:10
- Nahlásit
bisonka
No, taky řešení Zkus se ho zeptat
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2008 12:31
- Nahlásit
bisonka
Bišonečko tak já taky nikdy neměla štěňátka doma na odchov, ale co jsem kde zaslechla tak je prý jedna pravda, že nejlepší jsou štanda jarní páč jsou silnější než zimní, ale co je na tom pravdy tak to nevím. Jen to nemusí být tak, ono se to bere podle přírody na jaře začíná vždy nový život a probouzí se příroda. Tak já bych šla spíš do těch jarních i když naši pejsci již nejsou ve volné přírodě a máme je doma u kamen, ale sluníčko je na to nejlepší.
Přítele uvaž na obojek a šup s nim do ZOO a ať se slušně chová. Pak dostane za odměnu pamlsek.
Romaine
Romanko nezapomeň mi pozdravit ve škole Veverku.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2008 14:45
- Nahlásit
Darina1
Já vím, že víš co můžeš a co ne, a také vím, že co jste o tom zde hovořili mohlo být v legraci ale i vážně. Samozřejmě je lepší to zahrát tak jako že to bylo v legraci a možná to tak i opravdu bylo. Ano uzavřeli jste debatu, se vším co zde napsala BIŠONKA nesouhlasím, ale nebudu se k tomu již nějak vyjadřovat, jen mi docela vadit ten HITLER.Takže bez komentáře.
Jo a nemusela si podotýkat, že pokud nakreješ Bambinku a budeš mít štěňátka, takže by to bylo pro peníze, to si myslím, že tady nikdo nemůže ani myslet. Pro peníze to jistě nebude dělat ani Darinka která bude třeba nabízet svého pejska ke krytí ať již s PP či bez PP.
Jen ještě k tomu spojení, vem si to, že jsou oba bez pp, koupíš si fenečku, někdo 100km od tebe si koupí pejska, vůbec nebudete vědět kdo je otec nebo matka, atd, no a náhodou se potkáte, nebo si dáš inzerci, hledám pejska pro svoji fenečku, ona se ozve, a on to bude zrovna BRÁŠKA. A myslím, že s příbuzenskou plemenitbou asi nesouhlasíte, nebo by to mohl být otec, různě se to kříží, pak se hledá ženich, ale nikdo neví odkud je, atd.
A když nakreješ s PP, tak to samé, a ještě, no a proč by se měla mísit krev s PP na bez PP?Tak někdo se snaží něco vybudovat, a pak to lítá i ve štěňatech bez PP. Ano jsou lidé, kteří ty peníze na štěně nad 10tis. nemá, že mají max. tak 3-5tis. takových lidí mi už volalo dost, ale někdo kdo si chce pořídit člena rodiny, a počítá s tím že s ním bude co nejdéle tak také uvažuje nad tím, aby právě vyrostl ze štěněte to co si chtěli pořídit, a také může mít jistotu krytí, když si zkontroluje jeho PP, a může se podívat na jeho předky, a může serozhodnout, zda mu to vyhovuje či ne.Páč to někdo pochopitelně dělá, že? Vznikne jeden krásný jedinec a ostatní? ani nemluvě, a ti když pak mají štěňata tak tam už se mohou vyskytovat různé zdravotní problémy. Mně je také na PP vyloženě nezáleží, ale pejsky jsem volila s PP, právě kvůli tomu, abych si byla jistá tím co si mohu u PP zjistit, ale u PP si nezjistíš nic.
Kolikrát je to nad lidské síly zjistit i u PP, teda rodokmen máš, ale co a jak , nebo foto, to prostě neexistuje. Je prostě blbý to, když nemáte rodokmen a někdo neví odkud ten pes je, protože i tak ti mohou matku i otce ukázat či říci jiného, tak jednoho dne se to může křížit aniž bys to věděla, a kdybys to věděla asi bys to neudělala.
Darina1
Hm. docela jsem se usmívala, protože si myslím, že to bišonku opravdu zvedlo ze židle možná nyní ani nebude chtít přijít na návštěvu, páč bude na mě pěkně namíchlá
Tak holky Emi stále nic. občas si zahrabe, už má připravenou ohrádku s pelíškem, tak doufám, že tam bude co dát, jsem docela nervozní, já čekání nemám ráda, ale pokud by porodila 30.3. nebo 31.3. tak bych byla ráda, protože by štěňátka byla březnová jako já, a ještě v každém datumu dvě trojky, no a jakmile jsou čísla aspoň dvě stejná, jako např. Kamila 4.4. Deniska 16.6. Brituška 6.6. někdo má ještě i v roce stejné číslo, tak mi to přijde takové osudové hihi. já jsem prostě pověrčivá, ....holky Emila chodíííííí a čumííííí kde by asi bylo vhodné porodit štěňátka, hm. asi ji radši půjdu změřit teplotu, bylo ji 5 let, hrozně to utíká, pokaždé teda jančila celou noc hrabala, hrabala, ale také se to mohlo klidně změnit, třeba už tak jančit nebude a najednou začne tlačit. joooo abych to nezamluvila, pokud ke mně přibude nový přírustek tak se to narodilo 2.2.hihi. zase ten osud, a datumu jsem si všimla až když jsem se zamilovala...... takže neberte ho že? když má takový datum.
Děvčata tady u nás bydlí lidi mají 4 letou bišonku, je povahově moc milá, velikostí se mi zdá tak akorát, má trochu hnědší čumák, je s PP, neuchovněná. štěňátka ještě neměla, jen se mi zdá že ji trochu střihačka divně stříhá, no že má tělíčko na krátko to mi jaksi nevadí, ale pak k tomu tělu má tu kulatou hlavu až moooccc. a také se mi zdá,že mezi očima a tak že jí to moc vyholuje, myslím, že to tak být nemá,pak vypadá jako sůvička ale jinak je moc hezká, no a lidičky na ni nemají čas, a tak je asi často sama. Je mi jí líto, venčit vidím maminku, ale pořídil si jí její syn, který zřejmě byl ženatý, takže asi spolu , pak si bišonku nechal, také na ni nemá čas, jelikož tu bydlí všichni v jednom baráku, tak jí asi venčí ten kdo přijde, ta paní říkala, že také na ni nemá čas.Už rok přemýšlí že by ji někomu dali, třeba starší paní, nebo tak, kde by byla opravdu v dobrých rukou, vyžaduje ale občasný kontakt, že by se za ni přijeli podívat, protože ji mají moc rádi, no já to vidím tak, že se jim prostě změnil chod života a na psa není času tolik kolik by mělo být. Tak kdyby jste o někom věděli, dala bych jim vědět, a pak už by se někdo domluvil po svém. Zřejmě by za ni nic nechtěli, jenže je to těžké, nechtějí podat inzerát a dát ji někomu cizímu, lepší přes źnámé, no já bohužel o nikom nevím.
Holky konečně přišlo jaro, že? Chelsinka ráno poslouchala na balkoně jak zpívají ptáci a bylo ji to nějaké divné a tak trochu se bála, asi to nezná. A tuhle jsem šla spát asi ve 4 hodiny ráno, šla jsem na balkon, vždy se ráda tak nějak nadýchám vzduchu a jukám na světýlka jaká je to krása, no a oni tak krásně zpívali v korunách stromů, tak jsem je poslouchala a říkala jsem si, no bezva, ptáčci už zpívají a vstávají a já jdu teprve spát
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2008 14:53
- Nahlásit
Jo a ještě jsem zapoměla.
měla hárat v půlce června a pak v půlce prosince
pokud by ti hárala v půlce června, tak krýt ji budeš někdy na konci června, štěňata by se narodila asi na konci srpna, a to už bude po vedrech, ale doma se asi ještě topit nebude, nevím jak je to tam u vás, a štěňátka by byla k odběru na přelomu září/říjen, pokud někdo by dodržel očkovací režim, nechodit se štěnětem ven, tak vlastně ven pak půjde když už bude docela zima, někdy v listopadu, ale zase někdo si koupí štěně rád až po dovolené, aby na příští dovolenou už měli pejska dospělého a mohli ho vzít hravě sebou.
Pokud by to bylo v prosinci, tak je to stejné, štěňata narozená na konci února,k odběru na přelomu duben/květen a ven štěnda pak půjdou asi tak konec května, zač. června a konec, to záleží kdo kdy, takže relativně by to byla ´jarní štěňátka, na venčení , atd. je to lepší, ale zase mají lidi pak již v plánu dovolenou, tak každý si to štěně nekoupí před prázdninama, někomu to naopak zase vyhovuje, ale když píšeš že by to bylo různě po rodině, tak je to asi jedno, ale já mám radši vrhy na jaro, kdy je tepleji, ale zase když je takový ten zlom venku, a doma už se netopí, a je poměrně někdy zima, tak je v bytě na štěňátka chladno, no na červenec srpen mít doma štěňata maličká to teda není nic moc.myslím hlavně porod a mrňata, to byl vrh D a E, a tropická vedra , fakt jsem si užila, nyní už mám klimu, tak by to nebylo tak hrozné, ale jakmile přestanou topit, zdá se mi v bytě zima, no snad je zahřeje fenka, ale tolik st. tady by asi nebylo co je vhodné pro štěňátka.
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2008 17:37
- Nahlásit
emikami
Díky za radu ohledně štěňat, ještě pokecáme. A to že máme každá jiný názor, neznamená, že nechci přijít Teda pokud mě pustíš dovnitř Já příjdu ráda a ráda uvidím tebe i psiska.
A pokud se tě něco z toho co sem napsala dotklo, tak se omlouvám. A fakt už to neřešme, ještě když máme fakt takový krásný začátek jara.
Holky my sme se vrátili z té ZOO, krásně teplíčko, zvířatka všecko, ale těch lidí... Schválně vám se dávám fotku co sme vyfotila u vstupu, je to panel s počtem návštěvníků.
Darina1
Romaine
Tak přítel na vodítko nechtěl, spíš naopak byl ještě nakrknutý kolik tam bylo lidí...
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2008 19:09
- Nahlásit
bisonka
No jo, tak v Praze se nemůžeš divit.. Zvlášť když je tak hezky.. my máme v brně v ZOO ty dva lední medvídky a tak psali jak je v ZOO denně 4 - 5 tisíc lidí a my tam šli a u medvíků nás bylo.. No hádejte.. jen 3! A možná i v celé ZOO.. A to bylo docela hezky.. No ale tak málo sem tam fakt nepotkala. Ale pokud toužíze po klidné Zoo, tak vyražte do Brna.
Jinak sem právě hodinu česala Robbyho a asi mě upadne ruka Teda to je docela posilovna.. Pod ouškem měl cucek šílenej... Ale zvládli jsme to.
Ještě jsem se chtěla zeptat, jak jste na tom s čištěním zoubků? Čím, jak a jak často čistíte? A máte je čistě bílé? Teda myslím samo vaše pejsky
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2008 21:09
- Nahlásit
bisonka
No to si ještě rozmyslím, ten Hitler se mi nelíbil
No ale jooo, pozvu tě, ať se pokocháš, ale jestli si vzpomenu na toho Hitlera až budeš za dveřma, no tak , děvče , nevím....možná aj neotevřu dveře
Když tak ti bišonky ukážu kukátkem, můžeš nakouknout, něco uvidíš, ne?????
Nebo to mimi z 2.2. schovám do kufru
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2008 23:01
- Nahlásit
bisonka
Claudinka se má výborně, má teď dlouhé procházky. V sobotu nejspíš půjde na pochod jarním lesem.
Já si myslím že štěňátka jsou nejlepší na jaře, protože se mohou líp socializovat, můžou chodit dřív ven a když nejsou očkovaná tak prý taky, ale někde kde nejsou cizí psi a jen na chvílu. Myslím že snáší lépe teplo než zimu.
|