Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bisonci - frise, havanak, bolonak, maltezak
<< 1 ... 342 . 343 . 344 . 345 . 346 . 347 . 348 . 349 . 350 . 351 . 352 ... 398 . 399 . >>
Autor Zpráva
Romaine
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2008 18:34
- Nahlásit

emikami
Já to psala všeobecně, protože to tu řešily ty pásy do auta. Nebyla to reakce na nic konkrétního. Vím, že spousta lidí chce takto ušetřit, jenže tomu pejskovi ty normální postroje zlámou kosti...

MartinaClaudi
Marti, ale to vůbec nevadí, Robby taky jezdí na klíně a pásy má.. Ty psí pásy můžeš mít přidělané i na svém zapnutém pásu!!! Důležité je, že je pejsek zajištěn. Když jede na klíně a ty jsi zapásaná, tak škaredě narazí do sedadla řidiče nebo spolujezdce, v horším případě přeletí přes a může člověku vepředu zlomit vaz! Pět kilo je dost velká rána do hlavy při nárazu! No a pokud ho máš na klíně a ty nejsi připásaná, tak při nárazu psa rozmáčkneš o sedadlo, jak to tebou hodí do předu. Může přežít, ale bude ošklivě zraněný.. Proto psí pásy opravdu doporučuju.. Raději nějaký čas koupit míň kokin a postupně na to našetřit, ale určitě zajistit..

Až to pude, tak to zkusím nafotit, ale myslím, že na těch stránkách, co sem dávala odkaz, to je hezky vyfocené..

Romaine
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2008 18:37
- Nahlásit

emikami

No, ta "sedačka" vypadá zajímavě, ale zabere to dost místa a při nárazu bych nevěřila, že to pomůže.. Spíš to jen brání v pohybu

Přijde vám normální prodávat štěňata v aukci?!?!?! Nevidí majitele dřív než při předání, neví co to je za lidi a takto se snažit na tom vydělat? Štěňátka jsou moc zajímavá a pěkná, ale dát inzerát a prodat je normálně mi přijde lepší.. Takto na aukci prodávat živýho tvora.. To je smutný

Romaine
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2008 18:45
- Nahlásit

Nechci aby to znělo nějak blbě, ale mě to prostě nějak nesedí.. Podle mě při prodeji zvířat maj lidi vidět a trochu aspoň poznat ty co chcou jejich štěně koupit, tak jak to dělá Dáša a každý normální chovatel. Dášo ty bys takto štěně prodala?

emikami
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2008 19:02
- Nahlásit

http://img.auctiva.com/imgdata/7/2/2/3/7/4/webimg/ 115935395_tp.jpg

emikami
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2008 19:12
- Nahlásit

Romaine
Jo jednou jsem tam dala také dvě štěňata, ale měla jsem tam něco připsáno, jako než přihodí, tak aby mi zavolali, či napsali, a že upřednostňuji osobní kontakt, a tak něco, a ještě snad něco abych případně štěně nemusela prodat.

Hele ono je to vlastně inzerce jako inzerce, pokud si tam napíšeš pevnou cenu, ne aukce, to je něco jiného, když tam dá někdo štěně bez pp od korunky, tak to je fakt blbý, pokud si tam dáš pevnou cenu, kterou můžeš napsat i do jiné inzerce tak je to něco jiného, jenže na aukru je zase to blbý zda by bylo vhodné z toho vycouvat, když to takto napíšu, prostě předmět dotyčnému neprodat, pak ti napíše negativní hodnocení, no vzledem k tomu, že bych měla neg.hodnocení u prodeje štěněte by mi teda fakt nevadilo, protože bych jistě měla pro to důvod a napsala bych to tam, ale když jsem to tam dala, tak jsem o tom několik dní přemýšlela, prostě mi to přišlo blbý, no nakonec jelikož bylo špatné období, tak jsem to tam dala, ale zase je to blbý že třeba inzeruješ jinde, někdo si štěně zamluví, a tento na aukru máš třeba ještě na dva dny, tak někdo tam píše, že si vyhrazuje právo že může inz. zrušit, že inzeruje jinde, ale to se mám dojem nesmí, když si přečteš pravidla, a pokud oni by na to přišli, tak by ti třeba zablokovali účet, je to trochu složité na aukru, takže zde je lepší prodávat opravdu neživé předměty
Myslím, že to je ta poslední možnost kterou bych využila, když jsem tu měla Angii docela dlouho ani mě to nenapadlo ji tam dát. ale jsou tam běžně psi s PP.
Ono jak se to veme, a jde asi o zvyk, někdo říká, inzerce jako inzerce, prostě nabízíš prodej, někdo říká že to je blbý, tak to je těžké. je fakt že tudy projde opravdu ale hodně lidí, ale já tam štěňata stejnak nakonec neprodala.

bisonka
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2008 19:17
- Nahlásit

Souhlasím s Romaine... my máme uplně ten stejný postroj do auta a je to hezky vypolstrované a pevné..

Jinak na venčení máme taky postrojek, ten přes hlavu, a spokojenost, Bambula se neškrtí a i ji sluší

Janik
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2008 20:30
- Nahlásit

Romaine
Přidám se do diskuse ohledě bezpečnostních pásů....
Přesně ty co máš ty pro Robbyho bych chtěla pořídit Andymu. Mám teď už svoje auto a když s ním budu chtít někam jet, tak ho budu muset připásat, protože do teď když jel s náma v autě, tak byl navolno, protože ho pokaždé někdo držel ale když s ním pojedu sama, tak bych se bála, že by mi skočil na klín :-D on je hrozná vtěrka :-D a věřím, že tyto pásy jsou velmi kvalitní. Jen jsem se chtěla zeptat jakou máš velikost?? Bojím se, že to S-ko bude Andymu malé :-D má kolem 8 kilo totiž .... jako není tlustý ale takový...no celkem dost mohutný...

Romaine
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2008 21:32
- Nahlásit

Janik
Určitě tyto pásy doporučuji.. No a velikost, asi by bylo lepší je vyzkoušet, ale Robby má 5 kilo a v těch pásech má dost velkou rezervu.. No ale ty pásy by měly fakt sedět.. My je kupovaly na nějaké brněnské výstavě, tak si je i zkoušel.. Ale myslím si, že bišonkovi stačí to S. Je tam rozmezí myslím do 10 kg. A když koukneš tady http://www.greendog.cz/tabulka-velikosti/ tak myslím, že 23 cm délku hrudníku mít nebude Fakt bych dala to S..

Romaine
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2008 21:39
- Nahlásit

Jak sem předtím psala, tak toto je z jejich stránek Při nárazu auta v rychlosti 50 km/h je pes vymrštěn ze svého místa třicetinásobkem své hmotnosti. Jen pro představu - například pes o hmotnosti 20 kg pak udeří na překážku silou 600 kg. U bišonka je to teda 150kg při pouhé 50km/h, ale kdo by chtěl dostat po hlavě 150kg?!?

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2008 22:21
- Nahlásit

Nebyloby to S moc velké na psa který váží jen 3,20kg a je docela hubený.

Verca
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2008 08:16
- Nahlásit

No tak vydražovat psi na aukru je pěkný humus. Nevím třeba o tom, že si tam můžeš dát pevnou cenu a použít to jako inzerci. To jsem nevěděla. Ale vždy, když jsem viděla na aukru zvíře, tak jsem si pomyslela o těch lidech, že to jsou hovada, protože dražit živé zvíře je fakt hnus. A ještě předávat štěňata někde na dálnici a bez předchozího seznámení s nimi, to je...na blití. Jde vidět, že jim na těch štěňatech vůbec nezáleží. A ti lidi jsou idioti, že kupují takového křížence za necelých 6000. Ani neví, z jakých bude podmínek. Fuj je mi z toho celého na zvracení. A těhotenské nevolnosti to tentokrát nejsou.

Darinko, asi budu opravdu na Vás jen myslet. Nač jít riziku naproti... Damišák Bobíka tentokrát dostat musí!!! Jen pěkně konkurenci znervózňuj! HLavně, když na to Damišák má!

bisonka
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2008 09:37
- Nahlásit

My máme taky u velikost S. Myslím že to stačí bohatě, Bambinka má 5 kg.

Simis
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2008 10:05
- Nahlásit

http://www.exo-eko.cz/Bezpecnostni-autopasy-pro-ps y/GreenDog-Bezpecnostni-autopas-velikost-S

tak tenhle pás do auta sem včera objednala
Tak snad je dobrej

Darina1
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2008 10:28
- Nahlásit

emikami
Dášenko jako prodej na inzerát nezavrhují, to jistě ne, ale ta slova, že předáni na dálnici tak to je určitě mazec. Pokud bych měla štěňátka na prodej tak taky využijí všech možností, ale s tím, že ty lidičky musejí přijít ke mně. Jinak bych jim štěňátko určo neprodala. Nevadí mi ani ta licitace, ale fakt bych si pořádně prověřila lidičky a nepředávala to někde mezi futrama.
Verca
No to si piš, že na to Damišák má. My dva když jdeme do kruhu tak klameme tělem. To je tak krásna baba a k tomu krásny pes, no co si ten rozhodčí může přát víc, že.
A prosím tě už nebluj. Kdepak máme tu druhou maminu? Doufám, že není stále taky na WC.

Simis
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2008 13:18
- Nahlásit

Ahoj holky tak ted sem se koukala na to aukro...To je docela hustý...SIce si myslím že jako inzerce to není špatný ale to co tam ta pani píše...Hrůza!prodávat hafíky na dálnici..Nechápu...
A hlavně na druhý straně nechápu ty lidi co si zas to štěndo můžou vzít...já bych teda každopádně chtěla ty majitele od ktereho bych si hafa kupovala víc poznat...Přijde mi to strašně neosobní...

Romaine
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2008 13:43
- Nahlásit

Simis
To je ten stejný pás co jsem dávala odkaz, jen z jiného obchodu.. Jestli je to S nebo XS, tak pohoda. Větší by byl moc velký.

MartinaClaudi
Já bych šla do toho S.. XS sem teda neviděla, ale S by mělo být akorát... Jinak nechtěla sem ti to nutit, jen sem upozorňovala co by se mohlo bohužel stát

Simis
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2008 13:54
- Nahlásit

Romaine
joo???To sem si ani nevšimla
Objednala sem si S tak to snad bude ok
Měl by nám přijít v pondělí tak ho pak hned vyzkouším To bude snad poprve v životě co ho povezu sama v autě Možná z toho budu trochu nesvá...Ale snad to zmáknu všude píšou že je to bezpečný tas snad nic nehrozí

Romaine
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2008 15:53
- Nahlásit

Simis
Je to vážně bezpečné... Koukni na to www.greendog.cz je tam návod na použití.. Ale není to nic složitého.. A jakou barvu sis vzala? My máme modrou..

emikami
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2008 18:19
- Nahlásit

No děvčata, tak asi takhle, já na aukru občas prodávám, nebo dcera či já něco kupujeme, spíš teda dcera , na moje jméno a ještě nejlépe, když odepíšu, zaplatím a dojdu na poštu No já jsem si tam teda koupila fakt pěkné cíchy, pevnou linku - telefon, to co dával UPC bylo opravdu šílenost, a možná nějaké maličkosti, musela bych přemýšlet, což se mi teda vůbec nechce, jelikož dělám daně a jsem z toho pěkně nasr.......
No a mám kámošku co chová číňany, no ona tam jen nakupuje, já teda i něco prodávám, jako hlavně mobily, když už se mi omrzí a tentokrát jsem tam prodala i obýv. stěnu, atd. a ptala jsem se jí, jestli by tam dala inzerát na štěně a její slova asi tak doslova zněla takto - no a proč ne? inzerát jako inzerát ne? vždyť si tam můžeš připsat něco co chci. No tak jsem nad tím uvažovala, nakonec to tam dala, ale příjemně mně moc nebylo. No ale jsk jsem psala, kdybych nechtěla prodat, prostě to zamítnu, v nejhorším případě by mi udělili neg. komentář, že jsem jim odmítla předmět prodat.
Měla jsem tam připsáno, než přihodíte , prosím kontaktujte mě, atd. to jako na tu pevnou cenu, teda, měla jsem tam kup teď, a ne nějakou aukci kdo dá víc. I tak se mi to nelíbilo. a stejnak to není ani dobré, protože mezitím vám může zavolat nějaký zájemce z inzerce jiné, a štěně se zamluví, a tam by to běželo ještě třeba pár dní, dle zadání, no prostě je to divný,projde tam hodně lidí, takže to není špatná inzerce, ale prodávat štěně od korunky a předat ho na dálnici to je teda fakt blbý.

Ale zase na druhou stranu, jsou chovatelé a chovatelé, když si jdeš pro štěně bez pp, tak ti ho dají na chodníku a nazdar, nevím asi bych si takové štěně také nekoupila, tak bez pp nekupuji, takže to by muselo být z lítosti, a spp je jasné že takto bych nekoupila. ale vy si myslíte, že když je hezké počasí, tak také třeba někteří chovatelé dají štěňata do ohrádky ven na zahradu a tam vše sjednají, skoro by se dalo říci, venku jako venku, ale přece jen je to asi něco jiného, když je pěkně , proč lézt dovnitř, když je to na vzduchu lepší.

No zase si ale vemte, že někdo je od Prahy nějakých 200km a někdo nějakých 400km od Prahy ale na druhou stranu.Pokud si pojedeš pro štěně budeš muset zdolat 600km, tam a 600 zpět. což je 1200km. Pokud některý chovatel se nabídne, že může štěně přivézt někam na poloviční cestu a předat si ho teda někde venku , u auta, nebo před obchodním domem, na parkovišti, či jak, no je to možná blbý, ale jedeš jen 400km tam a 400 zpět, což je 800km. a ušetříš si 400km. což je několik hodiny jízdy. Pokud má někdo o štěně zájem, a ví do jaké chovatelské stanice jde, klidně si ho můžou předat někde jinde, je to prostě vzájemně si pomoci. Horší by bylo kdyby někdo ochotný byl, a ten druhý by si štěně pak nevzal, takže bys jela zbytečně. Vím že to tak někdo dělá, hlavně když někdo třeba jezdí do určitě částí za někým, něčím, atd. no mě to nehrozí, protože já předávám štěňata pouze doma, a asi bych je nikde jinde nepředávala, pokud by to bylo pro mne reálné ho někam odvézt, tak jedině zase k tomu dotyčnému domú, ale venku rozhodně ne, venku předávám štěňata do auta, a to ještě s těřžkým srdcem, protože ještě u auta váhám, zda ho mám dotyčnému dát, zda je ten pravý, nebo nedát.
No a už je víc lidí teda asi 3, ale jeden mi leží v žaludku hodně, komu jsem štěně dát neměla. a to teda silně. Ještě nyní mám vztek sama na sebe, že jsem nedala na své pocity, jo ale Lenka co měla Endyho to není, to jen aby jste věděli, to fakt, ne. Je to někdo jiný, a kdybych mohla vezmu si štěně zpět, mluvím o štěněti, i když už štěně není, není to proto, že by se nemělo dobře, asi se dobře má, má to ale jiné háčky, které se mi nelíbí, takže kdyby se mohl vrátit, okamžitě bych štěně vyplatila. Bohužel to tak bývá, a až to někdo zažijete tak to pochopíte. Každý se vám na první pohled líbit nemusí, to je jasné, jako já se někomu líbit nemusím, prostě je to tak, ale radši dám příště na své pocity, než abych si říkala, neblbni, máš zase ty své pocity, tak nedělej blbosti, tak příště radši tu blbost udělám, abych si pak nemusela nic vyčítat, i když to pro mě třeba nebude příjemné, nebo to bude jistě nevýhodné. ale je mi to jedno. Chci prodávat štěnata jako je Verča, Darinka, Věrka - bambinka, dál si nevzpomenu koho tu ještě znám.

Tak zatím.

Jo a ten postroj. jedna paní na jorka měla vel. S a bylo mu to, ale bylo to utažené na doraz, pak se začla dělat ta XS či jak, tak koupila menší, myslím že ten pes měl tak kolem 2kg. takže si myslím, že i to S by na Claudinku mohlo být ok. Nejlépe je si ho někde vyzkoušet, a pokud by ho tam měli drahé, pak si ho objednat někde levnější, ale s poštovném to asi bude stejné.

Romaine
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2008 20:30
- Nahlásit

emikami
Jen sem to tak prolítla, ale jak jsi psala o té vzdálenosti.. My si pro Robbyho jeli z Brna do Kunratic což je až u Polských hranic téměř. jeli jsme 4 hodiny tam a 4 zpět a ještě jsme byli dlouho u paní chovatelky a i když to bylo pro nás náročné, tak dlouho v autě, tak toho rozhodně nelituji. Nedovedu si představit, že by mě ho předávala někde v půlce cesty třeba v restauraci.. Musíš přece vidět, jak to tam vypadá, kde štěňta žijí, jak vypadají její ostatní psi a trochu poznat chovatelku. my měli štěstí, že byla super a nejeli jsme zbytečně. Vše bylo perfektní a hodně mě vyšla vstříc. Jediné, z čeho jsem měla strach bylo jak Robby zvládne tu dlouhou cestu, ale on vlastně pořád spal a nebo si semnou hrál.. Stačilo udělat pár čůracích pauz a bylo Prostě když si pořizuju psa, tak musím něco obětovat... No, to je můj názor, ale pokud někomu nevadí si takto pejska předat a je pak spokojený, tak je to věc jeho. No já sem ráda, že jsme pro něj jeli tam..

Darina1
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2008 20:44
- Nahlásit

emikami
Dášenko souhlasím s tím jak jsem už psala nevadí mi různé druhy inzerátu, ale já jako kupující nechci a ani si to nepřeji aby mi byl pejsek předán někde na parkovišti a nedej bože ještě na dálnici. Tak to teda ne. Já budu tak drzá, že pojedu klíďo i těch 600km a na spět 600km, ale chci vidět kde ten trpaslík vyrůstal a jací to jsou lidičky. Budu obětovat vše čas, peníze a i to trmácení a vůbec mi to nebude vadit spíš budu šťastná, že si s chovatelem můžu v klidu povykládat a poptat se na vše a i to kafíčko s bábovkou si dovezu.
Sama tady čteš ty různé chovatelské hyjeny a pak já si pojedu přebrat někde mimo domov. Tak to ne. I kdybych si kupovala pejska s vyhlášené chovné stanice a věděla bych na ně jen to samé nej, tak určitě se jim vetnu domů a to i kdyby to štěňátko bylo bez PP.
Pac a pusu od dvou ospalců Biška a Damiška.

Verca
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2008 22:52
- Nahlásit

Presne tak holky, me je taky jedno,kam pojedu,hlavne,ze uvidim to prostredi. kdybych ho nevidela,byla bych z toho hodne nervózní. jak u P. tak u E. mam opravdu klid na dusi,ze pochazeji z prostredi,kde byli v kontaktu jak s lidmi,tak s pejsky,ne nekde ze sklepa nebo pridomku. a bonus byla i čistota prostředí.Takových chovatelu urcite neni mnoho a ja jsem rada,ze jsem na ne narazila.

Simis
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2008 08:31
- Nahlásit

Romaine
Na tu stránku už sem koukala tak to snad zvládnu
Jeee my máme taky modrou
Modrá je dobrá

Romaine
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2008 13:15
- Nahlásit

Simis
Pro kluka nevíc No a žlutá s tou oranžovou by byly hned špinavý a červená je pro kluka, no nevím, já mám radši modou i na sobě Jinak máme zelený vodítko (už třetí!) a obojek černo šedý a druhý černý. Kolikátý máte vy vodítko? Nám vydrželo zatím vždy rok.. Teď ho máme na paragon aby sme ho mohli kdyžtak reklamovat, protože jsme zjistlili, že je na něj 2 roky záruka.. první nám ale Robby trochu nakousal, tak sme ho raději vyhodily a to druhé se přestalo navíjet... Toto snad vydrží dýl..

Jinak Robby nic zvláštního nezažil a ani se nic nestalo, takže nemůžu přihodit žádnou story..

Simis
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2008 13:26
- Nahlásit

Romaine
No my máme vodítko i obojek modrý
Jinak vodítko máme teprv druhý..Taky je Armanimu teprv necelej rok
Ale když sme si kupovali to první...To jsme Armaniho ještě neměli doma tak sme si nechali poradit ve zverimexu jak velký vodítko no a ona řekla že bude nejlepší to nejmenší tak sme ho vzali.Ze začátku bylo dostačující ale jak mrška rostl tak začalo bejt mylý tak k vánocům dostal nový Jo a pak máme ještě normální vodítko jako ne to flexi...stejnak většinou chodíme bez vodítka jen když jdeme mezi lidi tak ho musí mít Všem se jinak plete pod nohy
No a jinak taky žádnou extra story nemám...

bisonka
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2008 18:51
- Nahlásit

Darina1
Tak to vypadá že se na výstavu fakt vydáme, asi i s Bambinkou, to víš chce si vybrat ženicha

Romaine
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2008 19:39
- Nahlásit

bisonka
To nemusíš nikam jezdit.. Robby se hlásí dobrovolně

Darina1
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2008 20:21
- Nahlásit

bisonka
No Bišonko a který pak se ti s těch dvou zamlouvá, že jako abys měla dopředu už rozhodnuto a pak to jen domluvíme.

Romaine
Romanko a copak ty se do toho montuješ? Holka bydlíš moc daleko a my jsme za rohem. Heč!

Romaine
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2008 20:32
- Nahlásit

Darina1
No, musím se za Robbyho poprat Navíc my už máme Bambinku zamluvenou dlouho.. Důkaz je v naší návštěvní knize

Darina1
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2008 20:50
- Nahlásit

Romaine
Holka moje zlatá zastávat se Robbyho můžeš, ale dálka je dálka. No a to si vem, že musí fenečka přijít ještě jednou za dva dny aby to jako bylo potvrzené a u nás ji dávám ještě na výběr, ale buď po tichu, jo. Pšt, pšt, pšt.
Robbymu vykazují ať si to hodí a jinak pac a pusu od Biška a Damiška.

<< 1 ... 342 . 343 . 344 . 345 . 346 . 347 . 348 . 349 . 350 . 351 . 352 ... 398 . 399 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání