| Autor |
Zpráva |
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 19:29
- Nahlásit
wampirelli
Co jste myslela tím ,, zahraniční rozhodčí" ? Moc jsem to nepochopila. Jako že se platí víc když je zahr. rozhodčí na výstavě?
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 19:32
- Nahlásit
wampirelli
Tak to gratuluji. S Xenou jsme byli taky na dvou výstavách. Je opravdu hezká. Tak to porazila Violu. Vlastně ani nevím jestli Viola byla nebo jen šli s Boogim.
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 20:04
- Nahlásit
AHOJTE HOLKY
MÁM ÚPLNĚ SKVĚLOU NOVINKU TEĎ MAMCE VOLALA PANÍ OD FENKY, KTEROU JSME SE V BŘEZNU SNAŽILI NAKRÝT.
NO A ANDOŠEK MÁ S NÍ 2 ŠTĚŇÁTKA.....ZATÍM ALE NEVÍ CO TO JE PROTOŽE SI JE FENEČKA HLÍDÁ JÁ I CELÁ JEJICH RODINA JSOU ŠŤASTNÍ PROTOŽE JE TO ŠOK. KDYŽ JSME JE TOTIŽ KRYLI, TAK SE VŮBEC NESPOJILI, TAKŽE ODJÍŽDELI OD NÁS SMUTNÍ, ŽE ZAS NIC NEBUDE......NO A PREJ ZAČALA TLOUSTNOUT TAK JÍ NADÁVALI DOMA DO TLUSŤOŠKY ALE VŮBEC JE NENAPADLO, ŽE BY BYLA BŘEZÍ...NALILY SE JÍ I CECÍKY, TAKŽE ŠLI VČERA NA VETERINU A VETERINÁŘ JIM SDĚLIL, ŽE KAŽDOU CHVÍLI BUDE RODIT NO A FAKT...VČERA VEČER SE JÍ NARODILA DVĚ SKUTEČNĚ NEČEKANÁ ŠTĚŇÁTKA
to je asi všechno ...jsem úplně ráda...a zrovna měl manžel od té paní narozeniny(a ten to krytí hodně prožíval a chtěl nejvíce on aby jejich Lotynka měla štěňátka) takže dostal moooc hezký dárek
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 20:12
- Nahlásit
Janik
Tak to je super. Gratulujeme k otcovství. Hele čte to tady i Romča. Zmenši písmo prosím tě.
|
Florita
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 21:41
- Nahlásit
Aknah
Sorry - PHK = pravá horní končetina
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 22:26 - Změnil/a: Janik
- Nahlásit
LenkaK
Díky... no všimla jsem si toho písma ža po nějaké době a pak se mi to už nechtělo měnit byla jsem úplně radostí bez seb...tak po Andoškovi už běhá po okolí 8 štěňátek
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 22:35
- Nahlásit
Janik
Super, gratulujeme.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 22:51
- Nahlásit
emikami
Někdy mám taky chuť ho ošmikat, ale pak ho sleduji při hrách venku a při běhu a to je taková nádhera jak ty chlupy na Candym vlají. Takže jsem se rozhodla, že ho stříhat nebudu pokud nebudu muset. Výstavu bych s ním ještě nějakou chtěla zkusit. Jinak bontaci má již od října minulého roku za sebou.
|
wampirelli
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 22:55
- Nahlásit
LenkaK
Co se týče zahraničního rozhodčího.Na co mi bude milion posudků od 4 nebo 5 českých rozhodčích,kteří v současné době posuzují.Navíc pro mě jsou důležité posudky od zahraničních rozhodčích (např.mám i od předsedy FCI z Belgie),nejsou nijak ovlivněni a posuzujou nestranně a tím,že mám štěňata skoro po celém světě,tak zájemce zajímají spíše posudky cizinců než od našich rozhodčích.
|
wampirelli
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 22:57
- Nahlásit
LenkaK
Podle fotek,které jsem dostala od majitelů Xeny,jsem si všimla jenom Bogiho,Violku jsem nijak nezaregistrovala.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 23:15 - Změnil/a: LenkaK
- Nahlásit
wampirelli
aha. Taky myslím,že zahraniční zájemci o štěňata znají spíš posuzující ze zahraničí. Taky to musí dost stát. My bychom taky chtěli trošku dál. Ale do Belgie si zatím netroufám.Ani bych se tam nedomluvila
Violka plnila asi mateřské povinnosti
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 23:17
- Nahlásit
wampirelli
Aby nedošlo k omylu: myslím, že musí dost stát to cestování.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2007 00:36
- Nahlásit
wampirelli
Toto jsem ti několikrát vysvětlovala.Již na to nemám sílu.navíc jsou dva kluby,v každém byli jiné podmínky.Dříve se dělali bonitace v jiný den,než na výstavě a pokud byla bonitace dříve než výstava,tak byl pes zbonitován dříve a byl chovný až po absolování výstavy a když dostal VD,právě pro srst,tak nebyl chovný.U nás v klubu musí být totiž pes výborný,fena VD,u vás mohou být oba VD.
Ale to by jsi jako chovatel měla vědět o podmínkách uchovnění jak ve vašem klubu,tak i v tom druhém,co když se tě na to zájemci i štěňata budou ptát.Snad jsem ti to napsala dost polopaticky,aby jsi to již po 3 letech pochopila......
Ivano, ale začínáš mně opravdu štvát, protože lžeš jako když tiskne a já si tohle nenechám prostě líbit, nedělej ze mně laskavě debila a piš jenom buď to co je pravda a nebo jen k věci, a pokud se chceš takto chovat, tak mi radši na nic neodpovídej, nehodlám tu rozpoutávat opět hádku ale tak jak ty reaguješ mně přijde dosti trapné, děláš tady ze mně totiž to, že mi léta vysvětluješ stále některé věci kolem chovu stále do kola, přitom se min. rok už vůbec o žádných věcech nebavíme, max. jsem ti občas pochválila štěňata, a ptala jsem se zda nějaké čekáte další tak prosím tě aspoň když něco píšeš tak nelži, tohle smrtelně nesnáším a jsem fakt na to dost vysazená.
Jednak si mně nemohla nic vysvětlovat, jelikož jsem se nikdy nezajímala o podmínky ve vašem klubu, a že to ve vašem klubu je zrovna tak jako nyní v našem jsem nevěděla, a slyším to nyní od tebe prvně.Takže zde nepiš že nemáš sílu mi to leta vysvětlovat, jo????? to je fakt neskutečné, nemohu věřit že se vůbec takto můžeš chovat, proč to píšeš když to není pravda, poradila si mi občas s front pagem, a občas co se týče chovu, pak si dostala vztek, že si ode mně paní koupila štěně bez jedné kulky místo aby si koupila u tebe psa s dvouma, vrazila si mi to pěkně vztekle, že si radši veme jednokuláka, no asi ji nešlo o to, ale o něco jiného, a já jsem vůbec nevěděla,že psala i tobě, dozvěděla jsem se to vlastně až od tebe, protože ten den si měla dost špatný den, a mám dojem, že ti zrovna psala i Lenka o nějaké rady, což já jsem zase vůbec nevěděla, protože se na mně nikdy neobrátila. Co se týče výstav, Bella je z vrhu B, neměla jsem o ničem ani páru, a ani se do víc věcí než je nutné zasvěcovat nechci, paní Lence a jejímu manželovi jsem tenkrát řekla, když chtěli Bellu na výstavy, že s tím jím moc neporadím, jelikož na výstavy nechodím, ale že jim buď vše zjistím, nebo odkážu na někoho zkušenného co se výstav zabývá, v té době jsme byli dost zadobře, a ptala jsem se tě na to a ty si řekla, v pohodě ať tě klidně kontaktují, pak tě kontaktovali , zřejmě, což jsem já vůbec nevěděla, a tys měla najednou vztek že ti volají lidé pro rady které si u tebe ani štěně nekoupili, a že tě to už nebaví na ty mejly odpovídat. Myslíš, že mi nikdo nepíše ohledně rad, a štěně mají také od někoho jiného? a kolikrát ani nevím od koho. Chovatelka jim leckdy ani neodpoví, rozhodně bych se nikdy nečertila jako ty tenkrát.
Ale to by jsi jako chovatel měla vědět o podmínkách uchovnění jak ve vašem klubu,tak i v tom druhém
Mimochodem, když se zde mluví stále o chybách, např. zde máš i ty jednu velkou a to tuto hrubku : /nepíše se ....ale to by jsi jako......ale píše se ......ale to bys jako chovatel....např./jinak já se kvůli chybám nepo...ale někdo zde na to začíná být velmi háklivý, hlavně když ty hrubku píši já, to jentak mimochodem... /
O podmínkách v našem klubu samozřejmě vím, ale nyní se podmínky měnili, a zatím donedávna nebylo vše jasné. Nechápu proč bych měla vědět o podmínkách v druhém klubu, když se o něj nezajímám, je mi jedno jaké tam máte podmínky, protože já vše budu dělat v našem klubu a ne jako ty, že jednou děláš bonitaci ve vašem a někdy zase v našem, pak tedy musíš mít přehled o obouch klubech. Ani mně nezajímají lidé ve vašem klubu, prostě nic, takže nechápu proč toto píšeš, proč bych měla mít informace, ty je máš jelikož chceš vědět o všem co se kde šustne, to já zapotřebí rozhodně nemám. A pokud by se mi lidé budoucích štěňat ptali na kluby, vždy jim doporučím klub havanských psíků, jelikož zde jsou skvělí lidé, s tím že je ještě další klub, kde je ale ne jen havanský psík ale něco kolem 40ti plemen, a odkážu je na vaše stránky. Myslím, že by to bylo dostačující, nechápu proč by se vůbec měli ptát, ptá se opravdu jen málokdo, a více spíše to vypline z mé řeči než aby se zeptali přímo,nebo jim dám rovnou přihlášku do klubu a mohu je odkázat také na naše stránky, kde si vše mohou přečíst, včetně poplatků a kde jsou napsány kontakty na určité osoby, kteří by jim vše sdělili, pokud o vstup do klubu budou mít zájem. Já jsem pouze členem klubu, tak mohu podat jen nějaké informace a ostní mně myslím ani nepřísluší jím říkat, na to jsou určeny jiní lidé, kteří klub vedou.
A Ivano, myslím, že jsem ti to také vysvětlila vše polopaticky a snad vše pochopíš, a do budoucna prosím, opravdu mi to polopaticky vysvětlovat nemusíš, je fakt že mám ve zvyku se někdy ptát na některou věc vícekrát ale z jiného důvodu, než z toho , že bych si to nepamatovala. A hlavně, že se k tomu ještě vracím, nepiš mi už, že mi to vysvětluješ leta, asi si mě z někým pleteš. Možná že tak dlouho ani nechovám.
ano hádala jsem se s tebou,ale proč,protože jsi se rozčilovala,že já prodám štěňata dráž než ty a nedokázala jsi pochopit,že mě to stojí více financí,když ty výstavy objíždím a hlavně cizinu a zahraniční rozhodčí atd.,a že když chce někdo na výstavy,tak si raději vybere štěně po psech,které někdo na výstavách viděl,posoudil,než po psech,kteří mají jenom bonitaci.
ale jdi ty, jak si na toto zase přišla???? já že jsem se s tebou hádala že prodáváš dráže psy než jáááá????? za kolik kdo prodává štěňata je jeho věc, a já si klidně mohu nasadit cenu jakou máš ty, pokud budu chtít, i na holkách bez výstav, a pokud vím, tak psy prodáváme za stejnou cenu, pokud neprodáváš štěně s vadou, a že prodáváš feny o 2-3 tis. dráž, tak to by mně ve snu ani nenapadlo se o tomto vůbec hádat. Je pochopitelné, že když má někdo výstavní psy, že si cenu dá vyšší, ale jak píšeš, že si každý radši koupí štěně od psů kteří mají výstavy, tak to se teda pleteš. Lidi by si nejradši koupili štěně co nejlevněji, a to nejraději bez pp, těch je většina, ti co chtějí mít jistotu aby jim ze štěňěte nevyrostla koza si koupí s PP, ale např. mně se teda ještě nikdo nezeptal, kolik máme výstav, i když budu doma mít interšampionku, tak to oni ani nebudou vědět, tohle je fakt moc nezajímá, alespoň ty , kteří byli zde. No a pokud se tebe zeptají, jéééé, to je nějaké drahé a ty na ně vybalíš že má fena ten a ten titul, a proto je cena vyšší, no tak pak se sami rozhodnou zda jsou jim tit. milejší než cena štěňěte, či vzhled, či prostředí chov. stanice. U mně jsou dost často lidé, kteří nechtějí štěně z velkochovu, mezi které spadáš podle nich i ty. Neříkám ti toto ve zlém, ale na dost lidí to působí negativně, že máš štěňata jak na běžícím pásu, a proto hledají jinde. No a komu se i u mně cena zdá vysoká, tak hledají jinde a to bez PP. Každý ať si dělá co chce. Nikomu jsem nikdy štěně nevnucovala, ani to nehodlám dělat, a dávám si stále větší pozor na lidi, kteří si ode mně štěně chtějí koupit, bohužel se i mýlím, ale nejsem jasnovidec a neumím lidi poznat od jednoho či dvouch setkání. A pokud se nedovím, že je štěně u nich ve špatném stavu, tak to je pro mě důležitější než to, že někteří o sobě nedají vědět, a nemají zájem o další kontakt.
[i][tak toto je jediná věc,na které se spolu shodneme,tak mi není jasné,proč jsi ty vytáhla bonitační kod Calimera a ještě špatný/i]
ale já to přece na tebe nevytáhla, já prostě reagovala na určitou věc, už nevím přesně, ale zřejmě něco takového , že ne všechny psi máš na 100% ok s bon. kodem. a ještě špatný????? No Calimera si bonitovala v našem klubu, tak se to asi zapisuje, a samozřejmě, když v našem klubu jste také, nebo jen tvůj manžel, tak máte chovného psa na stránkách, i v katalogu vedeného jako chovného psa, tak jako ostatní, nevím zda bys musel něco podepisovat, zda souhlasíš či nesouhlasíš, ale víš že ve zpravodaji vždy chovní psi jsou, takže nyní když bonutuješ v našem klubu, tak budou i na stránkách, ale pokud je tvé přání aby nebyl tvůj chovný pes zveřejněný, tak pak musíš kontaktovat jistou osobu.
Co se týče toho kodu, pokud je špatný, divím se , žes proto ještě nic neudělala aby se kod opravil. Já bych to teda osobně řešila hned a žádala bych o opravu, aby na stránkách byl kod správný, a pokud bych si nepřála mít chovného psa veřejně ve zpravodaji či na internetu, tak bych to také nahlásila, zda to není povinné, no tak pak si tam lidé vybrat mohou jiného psa ke krytí.Takže stále čekám, až ke mě dojde správný kod Calimera abych to opravila !!!!!!!! a tys nebyla nijak poškozená.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2007 00:39
- Nahlásit
Janik
Jani to sis zde dovolila fakt dost, psát velkými písmeny je zde zakázáno , to nevíš ????? Víš pokud má někdo problém, jako Romanka , chápu to , ale pokud má někdo problém jen takový,že se mu to prostě jen špatně čte, přijde mi to hloupé ho na to upozorňovat, když se to stává zřídka.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2007 00:40
- Nahlásit
LenkaK
No škoda Leni, žes to takto nenapsala i mně tak jako Janě, ono to zní trochu jinak, takže bys mohla použít vůči mně příště také trochu toho vtipu, než nějaké agrese.
|
wampirelli
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2007 07:20
- Nahlásit
emikami
zareaguji,pouze na jedno,protože to jde do hádky a nemíním se hádat
Neříkám ti toto ve zlém, ale na dost lidí to působí negativně, že máš štěňata jak na běžícím pásu,
já mám na rozdíl od tebe velkou smečku a dost fen) a štěňata odcházejí dokonale připravena,nikdo se nemůže stěžovat na nedostatečnou péči nebo výchovu
a ty děláš co?Když máš za 2.5 roku 6 vrhů na dvou fenách, první 26.8.2004 a poslední 11.2.2007,myslím,že umím počítat správně
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2007 07:35
- Nahlásit
emikami
Já chci jen zareagovat na to, jak jsi psala o té délce srsti, že nezávísí na to, kde se pejsek pohybuje....
Víš, to si myslím, že není pravda. Eli sice srst dlouhou má a kvalitní, ale myslím, že kdyby neběhala tolik po louce, lese nebo po parku, kde jí obrušují větve a podobný bordel srst, tak jí má dlouhou možná jak Deniska. Ela má srst tak dlouhou i proto, že je kvalitní a kdyby měla jemnější, tak se snáž potrhá a ještě více obrusí.
Je to i logické, dokonce i můj přítel (který se v tom vůbec nevyzná), když jsem řekla při pohledu na Denisčinu dlouhou srst: "Koukej jakou má krásnou dlouhou srst!" A on říká: "No jo, ale taky si vem, jak lítá Eli pořád po venku, to srst po zem nikdy mít nebude...". Prostě záleží na tom, jak aktivní život ten pes žije...
Candy, co myslíš? Ty máš taky nestříhaného Candíka.
|
wampirelli
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2007 07:44
- Nahlásit
LenkaK
cestování není tak strašné,většinou jedem ve dvou nebo ve třech a tak se náklady na cestu rozdělí.Jezdíme i s jiným plemen(např.nyní jsem jela na výstavu v tomto složení pyrenejský mastin,středoaziat,havana) a všichni byli v pohodě i na hotelu na volno a snášeli se dobře
|
wampirelli
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2007 07:49
- Nahlásit
Verca
s tou srstí také souhlasím,protože Deniska má v půlce rodokmenu moje pesany,které mám doma a na kterých chovám a tím že žijí aktivně tak srst také nemám až k zemi,když občas vidím jak letí a ten druhý chytí toho prvního za ocas a zatáhne ho vletu a ten se překulí a ten druhý ho pak táhne za sebou,nebo běží a jeden toho druhého chytá zeshora za krk a občas má hubu plnou chlupů,tak na mě jdou mrákoty,ale je radost vidět jak si hrají a výstavy jsou sice hezké,ale nejsou všechno
taky je u vás tak hnusně?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2007 08:12 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
wampirelli
Přesně tak! Já jsem od počátku říkala, že výstavy budu dělat jen pokud to nebude na úkor "psího" života. Prostě chci, aby žil plnohodnotný život, takový, jaký má pejsek mít a výstavy jen pokud je budou bavit a budou úspěšné. Tak jak popisujete, tak si hrají i naše dvě fenky. Ta mladší Eli se teda pořádně vyřádila na srsti naší boloňačky, na některých místech jí má 3 cm a jinde 10-12cm... Ale jsem ráda, že si pořádně pohrajou, zařádí venku... Tím si ale pak více máknu s údržbou srsti, ale to mi vůbec nevadí, protože mě to hrozně baví.
Taky tu máme hnusně. jsem dneska ani z postele vylézt nemohla...
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2007 08:24 - Změnil/a: LenkaK
- Nahlásit
wampirelli
Hlásím u nás je hnusně.
Myslím, že jemná srst je případ Belly. Docela rychle o ni přijde, když si hraje. Taky na mě jdou mdloby, když vidím letící pramen chlupů.
emikami
Promiň jestli se tě to dotklo. Jen sama víš, žes takhle kolikrát psala v mailech v době, kdy jsme se nepohodly. Taky docela ráda píšeš otazníky a vykřičníky přes půl řádku. Potom se nediv, že velká písmena od tebe beru jako zvyšování hlasu. Na mnoha diskuzních fórech je napsáno, že velká písmena a mnohokrát za sebou psaná interpunkční znaménka se berou jako zvyšování hlasu.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2007 08:36
- Nahlásit
emikami
myslím, že Janička to chtěla VYKŘIČET do světa, že má Andík štěňátka a proto zvolila velká písmena. i já, když chci něco vykřičet, tak to nějak zvýrazním...
Hodně otazníků a vykřičníků (tím myslím více než jeden) opravdu vyznívají, že na někoho řveš anebo se rozčiluješ...já si takového člověka představuji tak, že poskakuje na židli, nadává a píše....prostě že je rozzuřený... Proto ti tu hodně lidí píše, ať se nerozčiluješ a ty pak napíšeš, že jsi klidná a třeba jsi.... Tímto tě nějak nenapadá, myslím to jako radu...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2007 08:37
- Nahlásit
Janik
Jani zapomněla jsem Andíkovi pogratulovat!! Tak vyřiď moooc gratulací tomu našemu několikanásobnému taťkovi!!!!!
|
wampirelli
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2007 08:56
- Nahlásit
Verca
LenkaK
Tak ten případ znám,kdy máme za krkem 6 cm a jinak po celém těle dlouhou až k zemi,ale nevím co s tím a bylo by mi taky líto,aby na úkor výstav si nemohli hrát.
Zajímavé je,že než srst tak ty zahraniční rozhodčí více zajímá stavba těla,osvalení a povaha.Samozřejmě,že tam pes nesmí být plně oškubaný a musí nějak vypadat,ale u nás je zajímá nejdříve ta srst a až pak možná to tělo a povaha skoro vůbec.
Jinak v Belgii jsem na výstavě nebyla,ono stačí Polsko,Slovensko,Chorvatsko,Slovinsko atd,tam všude zvou hodně rozhodčí z ciziny,nevím proč to tak není u nás,u nás je na ten počet výstav strašně málo cizinců a výstavní poplatky nejsou nijak malé,kolikrát se mi stane,že výstavní poplatky v cizině jsou menší než u nás.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2007 09:10
- Nahlásit
wampirelli
Neříkám ti toto ve zlém, ale na dost lidí to působí negativně, že máš štěňata jak na běžícím pásu,
já mám na rozdíl od tebe velkou smečku a dost fen) a štěňata odcházejí dokonale připravena,nikdo se nemůže stěžovat na nedostatečnou péči nebo výchovu
Já to přímo nemyslela nebo ti lidi co mě to říkají, tak jak sis to ty přebrala, já to myslela tak, že máš hodně vrhů, a to třeba i od 3 fen najednou, tomu oni říkají , že se to mrská jako baťa cvičky. Vím, že na feně můžeš chovat tak jak je předepsáno klubem, nebo déle, ale je to prostě počtem vrhů, já samozřejmě chátu, že když máš hodně fen, také máš hodně vrhů, a třeba i více najednou, protože se feny dost často rozhárají společně, no ale já zde opakuji hlavně to, co říkají mě, že by si z velkochovu štěně nekoupili, někdo ano-to je důkaz že štěňata prodáš všechna a nijak ti tam dlouho nezůstávájí, a někdo prostě ne. Takže tady nejde o počet fen a vrhů ale o to, že v tom oni prostě vidí velkochov.
Jo tak tady je také hnusně, včera zde dost pršelo a asi ještě i v noci, právě jsem setřela vodu z balkonu aby mi v tom holky necamrali, po ránu musím vše otevřít, nasávám čerstvý vzduch, a oni jsou po balkoně jako divý, nyní se tu honí jako střely, tak jsem se radši uklidila na chvíli k pc než je ten amok přejde.
Verca
co se týče té srsti, já vás obě chápu, samozřejmě to tím také je, ale .....není prostě pes jako pes.....sama to vidím na svých odchovem, někdo se prostě chlupatí jako medvídek a někdo tu srst má kratší, myslím , že ne každý pes by měl srst dlouhou k zemi, Deniska a Wikinka žijí stejným způsobem, nyní mám možnost si to na rok min. vyzkoušet, a jsem si jistá, že Wiki nikdy nebude mít tak dlouhou srst jako jí má Deniska, a tohle já mám na mysli, vím že řáděním venku se srst poničí, ale každý pes ji prostě mít dlouho nebude. Např. jak jsem byla s tou fenou v kruhu, z farmy. ta Bublina, tak ta měla srsta na pohled dost hustou a bohatou, ale horní srst, jestli měla nějakých 10-12cm, tak je to až dost a trčela ji do stran, neměla jí pěkně plihlou podél těla k zemi, a to ji je již 15 měsíců o 5 měsíců víc než Denisce a byla tam v té srsti velký rozdíl, Deniska má zase srst jemnou, myslela jsem , že asi jo a že to bude mít i v pousdku, překvapilo mě že ne, možná že ji teda na svůj věk má normální, Wiki jí má kvalitnější ale nikdy ji nebude mít tak dlouhou, a tak si myslím, že mám dojem že zrovna Calimero, který se mě na výstavě opravdu jakopejsek líbil, a máš Ivano i krásnou fotku na webu, tak si myslím,že právě on i kdyby byl zavřený té dlouhé srsti nedosáhne. Na svým webu jsem zachytili a Macíčka z farmy, no a určitě je také starší než Deniska, a jukněte na fotku, zdá se vám ta srst nějak na ten jeho věk dlouhá??? Mě teda ne!!!!
Tak právě jsem udělala víc otazníků a vykřičků, no podle mě tím chci něco zdůraznit, takže napři. když napíšu, Verčo, že ty si zase chlastala, co ????????????? tak to je prostě na to důraz , že se timto způsobem ptám. a když napíši, Verčo, že tys na mně zase zapoměla !!!!!!!!!!!!!!! je to opět důraz, že prostě zdůraznuji slovo ZAPOMĚLA.
Velké písmeno je pro mě velké písmeno, a nic víc, jen když píši malým a chci něco více zdůraznit aby to jiný nepřehledl napíš VELKÉ PÍSMENO. Není to podle mně žádný křik, a tobě jsem to Veru již kdysi psala, není to pro mě nějaký křik, zažila jsem to prvně na internetu, a bylo to na můj pes, kdy paní Krat. psala pouze velkým písmenem, kde se jí to také vyčítalo, já také psala někdy velkým, ale třeba z toho důvodu, že mi odpadne psaní velkých začátečních písmen, je to pro mně snažší psaní, a navíc, vy nikdo nepochopíte tééééééžžžžž jako napři. třeba Jana má s tím problémy to číst, nemohu si její problémy představit, ale JÁ POKUD BUDU PSÁT VELKÝMI PÍSMENY tak si na psaní nemusím brát brýle které již na čtení a internet potřebuji, takže zde nikdo nechápe psaní velkých písmen jinak než že někdo na někoho řve. Dost mi to zaráží, nevím zda to je moda internetu či co, ale bylo mně 50let a setkala jsem se s tím prvně tak asi před dvěma lety.
Musím se tady tak trochu smát, že je pro vás velké písmeno - ŔVANÍ - JE TO DIVNÉ !!!!!!!
A myslím, že Janik to sice do světa chtěla vykřičet, ale prostě si to neuvědomila když začla psát, ona to také zde tak vysvětlila, když mám zapn. ten C. a začnu psát, mám myšlenky v hlavě a nepřemýšlím, zda píši tak či onak, a také se mě to nechce měnit, v minulé stránce jsem to změnil,páč jsem si to uvědomila a věděla jsem že ještě nekončím, proto jsem klávesu přehodila. takže prosím, buďte tak laskavý a neházejte všechny lidi do jednoho pytle. Pokud někdo jiný píše velkými písmeny a má to myšleno tak že na lidi řve, tak u mne to tak není, takže se předem omlouvám, pokud zde ještě něco tímto způsobem napíši, rozhodně nechci na nikoho křičet, a také nejsem rozčílená.
LenkaK
Již jsem odpověděla na vše výše.
Verca
[b...já si takového člověka představuji tak, že poskakuje na židli, nadává a píše][/b]
Mě si tak nepředstavuj nedělám to asi by mi začla bolet víc záda než bolí, takže min. jeden důvod k tomu mám
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2007 09:11
- Nahlásit
wampirelli
Máte pravdu, že tady je srst snad na prvním místě...Byla jsem velmi ráda, že teď v tom Hlučíně byl pozvaný mezinárodní rozhodčí a tak nějak si vážím jeho posouzení víc. protože tady v Čr je to opravdu o známostech apod... Ale netušila jsem, že na Slovensko zvou zahraniční rozhodčí, myslela jsem, že tam je to stejné jako tady u nás...
A jak to je tam s těmi rozhodčími? Je to také tak, že napíšou někoho do propozic a pak přijde jiný rozhodčí na posouzení? U nás mě tohle hodně štve....
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2007 09:18
- Nahlásit
wampirelli
Zajímavé je,že než srst tak ty zahraniční rozhodčí více zajímá stavba těla,osvalení a povaha.Samozřejmě,že tam pes nesmí být plně oškubaný a musí nějak vypadat,ale u nás je zajímá nejdříve ta srst a až pak možná to tělo a povaha skoro vůbec.
Tak s tímhle s tebou budu souhlasit, vím, že naše plemeno je havanský psík, proto by měl vypadat zřejmě na výstavě a bonitace jako havanský psík, ale třeba nechápu, proč bych si pejska nemohla přistřihnout do pěkného střihu dle sebe, např. hlavičku, kdy jim pak jsou krásně vidět očička, nebo i srst, aby vypadala jako u boloňských psíků. To mi také vadí, že se na výstavě posuzuje dost srst, samozřejmě na psa též sahají a kontrolují to ostatní, ale že je zakázano stříhat, tak čím je srst delší tím lepší.
Tuhle jsem si říkala, že by se na bonitaci mělo chodit s ostříhaným psem, možná i na výstavu srst si můžou rozhodčí domyslet, byla by to pěkná legrace, protože pak teprve by se pořádně vidělo, jaký pes vypadá lépe, když na sobě netáhne tu hustou srst, pod kterou se velké nedostatky, leckdy skryjí.
Pudl - tam se zase stříhat musí zrovna tak joko u bišonků, vím je to pěkné, ale také by mohli mít předepsáno, nestříhat, byli by jako medvědi, nevím teda kdo tohle vymýšlí, srst roste a roste, a u jednoho plemene se napíše na výstavy se stříhat nemůže a u dalšího plemene, na výstavy se srst upravuje. No a podle čeho to vlastně vymysleli ????
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2007 09:19
- Nahlásit
wampirelli
že jsme se ještě na slovensku nepotkaly s Havaňákama.
V Polsku jsme byli zatím jednou s Fluderskima. Tehdy posuzoval Chorvat
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2007 09:28
- Nahlásit
emikami
to ano, je to dáno určitě geneticky, že někdo dlouhou srst mít bude a někdo ne, ale i ti, co by měli předpoklad mít srst až po zem, tak jí nikdy nedosáhnou, pokud žijí aktivním životem jako třeba Eli, Bella apod.. Ta je venku minimálně 2-3 hodiny denně... teda pokud neleje... Proto mám i holky hned po vykoupání šedé, hlavně teda Phoebe a když je pomažu ochrn. olej. krémem, tak tímtuplem. Nechci se s tebou předhánět, kdo žije aktivnějším způsobem, jestli Eli nebo Denis s Wiki...
Když jsem si posteskla na výstavě před p. Němcovou (chovatelkou Pheobe), že Eli není tak bílá, jak někteří psi, tak mi řekla, že pes, který lítá po venku nebude nikdy tak bílý jako pes, co se jen venčí. A má pravdu, to samé i s délkou srsti.
|
wampirelli
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2007 09:31
- Nahlásit
LenkaK
Letos jsem s havana nikde nebyla (jezdím s mastinkou,už bylo na čase,jsou jí dba roky a nyní během měsíce zvládne Polsko,Slovensko,Brno a pak i Mladou Boleslav)a loni jsem také moc nejezdila,nebyli peníze.
S havanami zase začnu,dorůstá mi Megerka a Lara,tak jim budu muset něco dodělat.Vanilce ještě také a Olívii intra a také ještě Calimero a Bentley,mají toho málo,ale asi bych potřebovala sponzora,nebo tiskárnu na peníze
|