| Autor |
Zpráva |
Aknah
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 11:36
- Nahlásit
LenkaK
ty jsou kouzelni, takove klubicko prcku, to kdyz se to rozutece, tak je hledas tyden uplne vsude
|
wampirelli
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 11:38
- Nahlásit
LenkaK
Já jsem na tom lépe,na nahánění do baráku a později do výběhu (tím myslím mastiny, havany jsou stále v domě) mám dost dětí a sousedovic dětí,jsem pro ně jako malá zoo,když máme plyšáky mastiny a dospěláci havaňáci reagují na povel ,,havaňáci jdeme domů " a letí.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 11:40
- Nahlásit
Romaine
Já jsem naprosto nestraná. Havaňáčka, boloňáčka či jiného psíka nemám a ani mít nebudu. Pročítám postupně všechna témata, protože v každém se člověk dozví o psech něco nového ( a nemusí se jednat jen o plemeno, ktré vlastním já). Myslím tím třeba onemocnění, ale taky něco o chovatelích, majitelích atd.
To že nepřispívám sem je myslím jasně dané, ale nemám ráda, když ze sebe někdo dělá něco jiného než je. Zkus si pročíst odpovědi Dášenky zpět....spousta jich se změněná a nejen kvůli chybám, což dělá dost lidí, ale obsahově. To se mi nelíbí. Pokud něco napíšu, tak si za tím stojím.
Ano, padlo tady spousta nepříjemných slov, osočení atd. Proto jsem já napsala, že se bavím.....ono nic jiného totiž člověku nezbývá, pokud se nechce snížit na úroveň napadajících
Dášenka
Pokus si za svým stojíte, tak neměňte své příspěvky...myslím obsahově, ono to totiž o něčem vypovídá
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 11:45
- Nahlásit
Aknah
wampirelli
Já vždycky zatleskala a pak se na mě ta smečka vrhla. Byli to takoví lední medvídkové.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 11:46
- Nahlásit
LenkaK
a kdyz jsi zatlaskala, tak dostali neco dobreho?
|
wampirelli
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 11:49
- Nahlásit
LenkaK
Tak to ne ,lední medvědy chová kamarádka,alespoň jim tak říká a oni tak vypadají a jedná se o malé bílé knírače.Malá štěnda tak do 3-4 týdnů,jsou opravdu jako malý lední méďové.Ale labradoři jsou pěkní a proč nebyli další?Pokud to není tajné.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 11:51
- Nahlásit
Aknah
jj dostali baštu. Třeba takovou
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 11:53
- Nahlásit
wampirelli
Ajda je bez PP
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 11:55
- Nahlásit
wampirelli
škoda že nemá PP. Je opravdu hezká.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 11:56
- Nahlásit
LenkaK
ty jo holky jeste chvili a nalakate me na fenecku a stenatka to je nadhera, to musi byt krasny pocit, kdyz vidis jak Ti rostou pod rukama
|
wampirelli
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 12:12
- Nahlásit
LenkaK
To nevadí,hlavně že je v pořádku a vypadá jak má,vy jí máte rádi,štěnda byly moc pěkné.
Aknah
Štěňátka jsou super,hlavně bobky ,ne to opravdu radost a i to čekání co se narodí,jaké barvy,kolik holek a kluků,já tomu říkám kinder vajíčko-překvapení uvnitř.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 12:19
- Nahlásit
wampirelli
kdyz ja bych si je vsechny chtela nechat
stejne si jeste nekdy poridim toho cernobilyho havanaka, jen nevim jak to pak zvaldnu tri psiska, tak aby vsichni meli stejnou peci jako ma Fredy a behat se trema agility, tak to abych zacala tvrde trenovat
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 12:20
- Nahlásit
wampirelli
no bobky od malých Ajdušek jsme brali lopatou.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 12:21
- Nahlásit
Aknah
A co takhle Biely Lúč? www.havanese.66.sk
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 12:26
- Nahlásit
LenkaK
potvoro
ted ne, ted nemuzu, Fredy musi dostat aspon trosku rozum, v dubnu bude australanda a az bude mit rozum asutralanda, tak muzu uvazovat o dalsim a priznavam az se rozhodnu pro dalsiho havanaka, tak pujdu pro stene tam, kde uz jsem byla, jestli mi teda bude svereno
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 12:33
- Nahlásit
Aknah
Tam to máš napůl taky od Wamp. A jsou hezká, malá, kulaťoučká, chlupaťoučká....
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 12:37
- Nahlásit
LenkaK
jsou to nadherny stenatka, sladoucka, miloucka, nesmim se tam divat, protoze.....
ne ne zadny stene, ted se bude trenovat a ne skakat okolo prcka, panicka potrebuje zhubnout 20 kilo
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 12:38
- Nahlásit
je tady videt ta moc genetiky, mama i tata jsou cernobily a tmavsi a stejne je tam kremove stene.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 13:17
- Nahlásit
Aknah
taky jsem na to myslela. Jediná krémová po kom asi? Angee to má asi po Otci Belly. Ten je černobílý. Angee má fleky téměř stejné jako Bella jen jinou barvu
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 13:26 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit
LenkaK
Nechtěla jsem, ale jak je vidno, člověk prostě reagovat musí.Odejdu ale stále se zde objevuje mé jméno, takže začnu od tebe Lenko
[Dášo já to,ale taky beru jako nové informace za, které jsem ráda. Pustila jsem se do chovatelství a tak to chci dělat co nejlépe. A k tomu jsou potřeba informace všeho druhu., tak proč se bránit i těmto informacím./b]
Ano souhlasím s tebou pokud to budou všeobecné informace bez napadání jakékoliv chov. stanice, byť psů, či chovatele. A právě o to šlo, tady se to mlelo stále jen o Endym a mě. Přitom opravdu je toto hlavně záležitost mezi mnou a Lenkou.
[b]wampirelli
Je mi moc líto,že už sem nechcete chodit,ale bohužel svět pejskařů není jenom pěkný.Bohužel je i o nemocech psa,o tom,že se chovateli ve vrhu něco nepovedlo,o poctivosti,o různých přístupech k chovu atd.Myslím,že i tato rozmíška bohužel k tomu všemu patří.Patří to i k nemoci,k tomu jak se chovatel umí k věci postavit.Je mi líto,že to vidíte jinak,ale pokud si někdo hraje na neomylného,a pak všechny své příspěvky změní,tak to taky o něčem svědčí.Každý máme nějaký názor a za tím bychom si měli stát a pokud se člověk zmýlí a bude fér,tak by to měl přiznat a né to začít překrucovat a hledat chyby na jiném,jenom aby od sebe odvrátil pozornost.
Ivano, nedivím se , že sem Romanka chodit nechce jelikož jak jsem psala výše o tom to tu zde nebylo, ale nelíbí se jí věčné osočování a napadání až už by to byl kdokoliv.
Pokud jsem své příspěvky vymazala, o ničem to nesvědčí, to si myslíte jen vy, svědčí to jen o tom, že jsem se rozhodla se k daným věcem již vůbec nevyjadřovat, a vzpoměla jsem si na jednu osobu, nebudu jmenovat, a proto jsem své příspěvky vymazala, no a k čemu zde stejnak jsou, vy jste je četly, a budete se k nim snad vracet, aby jste je mohli přečíst znova, to snad nikdo skoro nedělá.Myslím že nic nepřekrucuji a nehledám chyby na někom dalším, o kterých další lidi nevědí.
Romaine
Mě nevadí psaní o nemocech a smutných věcech. Jak sem psala, tak mě vadí, když si tu lidé nadávají a pomlouvají se! Taky sem se s Dášou několikrát pohádala, ale nikdy sem se nesnížila k tomu, abych pomlouvala její psy a neudělala bych to ani u nikoho jiného. Jak sem tu již několikrát psala pravdu ví jen ona a Lenka. Bez pitvy se nikdy nic neprokáže, tak nechte Endyho odpočívat v pokoji. Bavte se klidně o té nemoci (O NEMOCI NE O ENDYM), to je užitečné a já se ráda dovím o jakékoli psí nemoci a různé názory, jen do toho nemusíte přece dávat tolik nadávek, urážek a všeho takového.
Romanko, děkuji ti že si toto napsala, vážím si toho, že i přes tvá mladičká léta si velmi rozumná, a vím, že bys tohle napsala ať už by se jednalo o jakoukoliv jinou osobu, protože my dvě se vůbec neznáme, a přesto umíš být objektivní. Jen bych nesouhlasila s jednou věcí. Mám pocit, že my dvě jsme se zde nikdy nepohádali, pohádala jsem se zde jen s jednou dotyčnou osobou, každý ví o kom mluvím, ale s ostatními, pokud se komunikuje normálně, bez urážek, a sprostých slov a napadání, tak já to neberu jako hádku, pouze jako výměnu názorů, a pokud si se k tomu někdy postavila tak, že si dejme tomu napsala, že někdo jiný má pravdu třeba než já, tomu já neříkám hádka a vůbec mi to nevadí. Je to pouze vyměňování názorů, a to si myslím, že je opravdu dost normální.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 13:29
- Nahlásit
Asi jsem to tam nenapsala a za to se omlouvám, ale to napadání a urážení bylo myšleno i na Dášu, že to nemá dělat. Je jasné, že si každý brání svoje psy a proto pak je to tu stále dokola... Tak se prosím již takhle nenapadejte.
LenkaK
Teda lituju Ajdu a zároveň je super, že zvládla tolik "dětiček"
Jdu přidat fotky na stránky, tak večer kouknite...
|
wampirelli
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 13:30
- Nahlásit
Aknah
Samozřejmě,že bych svěřila,nevidím v tom žádný problém,právě naopak.Fredy má péči výbornou,možná je rozmazlovanější více (asi určitě) než moje vlastní děti a jak jsem měla možnost ho vidět,je v pohodě,v kondici,plně socializovaný a poslouchá.
|
wampirelli
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 13:31
- Nahlásit
LenkaK
Viola má krémová mámu,zlatého dědu,sobolí mámu,atd.takže světlé barvy je tam dost.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 13:41
- Nahlásit
emikami
Ale pokud si vzpomínám ty jsi taky docela často zmiňovala jiné chovatele. A teď píšeš tohle. Pokud někdo napadal tvou chov. stanici, tak ty zase něčí taky. To nemůžeš popřít.
Pokud jde o pročítání starých příspěvků, tak to jsi taky ráda dělala. Nejednou jsi skopčila z x straré strany do nové. To co ti teď píšu neber jako napadání jen upozorňuji na to, že jsi dělala stejné věci za které teď kritizuješ.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 13:42
- Nahlásit
wampirelli
aha. To jsem nikdy nezkoumala
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 13:44
- Nahlásit
Aknah
Ahoj Hanko, tak jak pokračuje plánování srazu "bišonkářů"
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 13:55 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit
Aknah
A JE TO TU ZAS, OPĚT PO PŘEČTENÍ BY ČLOVĚKU VSTÁVALI VLASY HRŮZOU.
Romanko je mi to moc lito, ale to vsechno zacala Dagmar, Florita ani ja ani Vampirelli jsme nic takoveho nerekly a ani jedna z nas ted uz neutocila na Dagmar, ona zacala vytahovat bonitacni kody a kde je co na jakem psu spatne, jen si precti co napsala ona o Fredym o Gwen o Calimerovi,treba Fredyho nikdy nevidela a co jsem napsala ja nebo nekdo jiny o Kamilce a Emilce. Byla rec o Endym jako o kazdem jinem psu, stejne jako napisu o Fredym, ze ma hnedy cumak, tak o Endym, ze mel krive zuby, byla to Dagmar, kdo to hodil zase do lainy toho, ze Endyho urazim a hledam na nem neco spatneho, nehledam, proste to tak bylo.....atd.......
Tak to tedy silně pochybuji že bych něco začla já, první tvůj výrok byl, že tě obtěžuje moje hudba na stránkách, jiný se zařídí po svém, tys to tu rozmázla tak že se hádka strhnout musel....Nadále Endy, přečti si zpětně svůj příspěve, cos napsala, to jsem také začala já??? že si napsala, že jaké psy já přivádím na svět, a že to byl zmetek, atd. atd. s křivýma zubama.To není snad napadání????...
[ted abychom se baly napsat nejaky svuj problem, nebo nedostatek naseho psa, aby nebyl nekdy zase pouzit, proti nekomu, jako chudak Janicka a Gwen. Potrebovala poradit se zoubkama a ted se hodila jako zbran proti vampirelli. Pritom je gwen krasna fenecka, ktera bude mit nadherny stenatka a Janca bude urcite zodpovedna chovatelka a novym majitelum rekne vse tak jak je. /i]...
Do toho Janču vůbec netahej, to že má Gwen 4 zoubky ví každý a já sama jsem ji přesvědčovala o tom, že je Gwen krásná fenka, a že pokud by chtěla chovat , že nevidím příčinu chovat právě na ní. Vůbec jsem ji nevytahovala jako zbraň proti vampirelli, jen jsem tenkrá mám dojem, raagovala na to, že když zde Verča psala o Elí, a vampirelli na to reagovala, že ta štěňata by měla prodávat pak jen jako na mazlíka, a že se to bude předávat dál, tak proto jsem upozornila na to, že moc dobře vamp. ví že Gweny má také tento problém a oproti uchovnění nic neměla.Janču mám velmi ráda, a žádným slovem bych ji neublížila, takže zde nepřekrucuj opět věci tak, jak vůbec nebyly napsány ani myšleny. Buď tak hodná!!!!!
wampirelli
[i]Ale až se namíchnu,také ukážu bonitační karty jejích holek a babičky,mám je doma,sama Dagmar mi je dala a nikdy jsem je k ničemu nepoužila.
Tak podívej Ivano, bonitační kod jak jsem psala, je veřejně na klubových stránkách, pokud je špatný jak si zde psala, napiš správný paní Gr. a já ten kod přepíši, ty stránky dělám já, a byla bych nerada, kdyby se tam vyskytly nějaké chyby, kor takové jako jsou např. bon. kody chovných psů. Tento kod a chovní psi jsou tam veřejně, a se souhlasem majitelů, pak nevidím důvod , že bych tento kod nemohla překopírovat, mohla jsem ale napsat odkaz aby se podívali, jaký má např.bon. kod Calimero, že není také bez chyb, tak jako např. moje holky, nebo mé odchovy, a tak jako tvojí psiska včetně odchovů.
Tys po mě chtěla pp holek kvůli tomu že si v tom děláš jakousi studii, zda jsem ti udělala kopii i bonitace, to si opravdu nepamatuji, a ty píšeš, pokud se namíchneš že to sem také můžeš dát, tak k tomu ti řeknu jedno, toto jsem ti dala pro tvé účely, jakož i jednu věc o které víme jen my dvě a klidně sem ty kody můžeš dát, a ani se kvůli tomu nemusíš namíchnout. Myslím, že je možná škoda, že klub na stránky k uveřejnění nedává i chovné feny, jména, kody, atd. já bych proti tomu rozhodně nic něměl. Emilka má kod zcela normální, není 100% ale jsou to tak malé vady, že to na chov ale vůbec nevadí, jedu co považuji za vážnější,chybí ji zoubky,a proto vždy kryjí s plnochrupým psem. Kamilka má kod trochu delší, ale byly u toho takové dohady a různě se to měnilo, že si myslím, že její kod není vůbec objektivní. Klidně bych byla pro, nechat ji narůst trochu srst a jít na bonitaci ještě jednou, sama moc dobře jistě víš, že když bude tatáž osoba dělat bonitaci feně udělá tento kod, pak bude dělat bonitaci druhý den té samé feně aniž by o tom věděla, a ten kod bude zcela jiný. A když tu bonitaci bude dělat jiná osoba, ten kod bude opět jiný, takže myslím, že ty kody jsou leckdy na dvě věci.... A pokud si dobře pamatuji, tak Kamilka se ti líbila více než Emí, a to má kod jednou tak delší. Já se za ty holky nestydím, ani za jejich kody, ale nemám důvod je zde zveřejňovat.Ukážu je v klidu zájemci mého štěňěte. Co Kamilka má je hlavně depigmentace jednoho oka, která se stále ještě dopigmentovává, a to i v jejím věku. Kdyby toto bylo na závadu na chovnost, neuchovnili by ji.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 14:02
- Nahlásit
LenkaK
Ano dělala, ale nikdy ne jako první a to je velký rozdíl. Jsem k tomu vždy donucena, protože se též musím bránit. A prosím všechny přítomné, aby si mé jméno již nebrali do pusy co se týče mé chovatelské stanice, nebo mých štěňat, to si vše vyřídím po svém. a vám s prominutím do toho nic není. Mohu se zde bavit všeobecně o různých věcech, nemocech, klubech, problémech, ale nechci zde rozebírat mou chov. stanici, i když nemám vůbec strach že by na mě lidé zanevřeli, protože oni jsou všichni dost chytří na to, aby si vše zjistili sami, nejednou jsem se přesvědčila o tom, a dokonce si ode mě koupili štěně a příspěvky na můj pes tenkrát o mě četly, a že byly pěkně hnusný, ale oni si to umí v hlavě srovnat, a sami si o tom udělají svůj úsudek a také se mohou o všem přesvědčit. Já do bytu pustím každého majitele, a nic neskrývám, nepředávám štěňata u nějakého plotu jako to někdo dělá, nebo dokonce přivezou štěně radši někam jinam. Nyní co zde píši udělala jedna paní s čínanem, já ji neznám, čínan nebyl můj, kupovala si ho má známá, člověk zde musí vše vysvětlit aby si to náhodou někdo nevzal na sebe. Mám opravdu nyní málo času, co se starám o tu paní, má ona doma větší pořádek než nyní já, není to jednoduché, ale já to pro ni udělám ráda, i když je to velmi dominantní osoba, ale já to přežiju, počet pěti psů také něco zabere, takže bych se tu nerada setkávala opět s nějakými narážkami na mé jméno. Děkuji
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 14:30 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit
wampirelli
ještě se vrátím k tomuto,což mě u tebe velmi udivuje, nebo že bych si to špatně vysvětlila???
Co se týče bonitace a klubových výstav.
Já se kvůli tomu rozčiluji již dost dlouho,minimálně 4 roky.
Nechápu na co musí být klubová výstava,proč nemůže být jakákoli,pokud už jí chtějí zachovat.Asi klub potřebuje peníze za výstavy (to je další důvod proč musí být kluby a k čemu ho potřebuji).Znám hodně majitelů,hlavně,kteří mají psy(ne feny) a vím jakou práci dá srst udržet ve výstavní kondici,pokud pes není zavřený jenom 3 roky v kleci a ven se dostane pouze když jde na výstavu.Pokud pes normálně běhá po zahradě,chodí na procházky a výlety do lesa,na louku atd.je to děsný.Ale proč je potom pejskovi na výstavě vytknuta srst,že není ve výstavní kondici,jinak se na něm nic při bonitaci nenajde,to nechápu.Výstavy a bonitace je úplně jiná věc a pokud výstava v konkurenci nic moc a bonitace dobrá a pes je uznán chovným,ale pro výstavu neprojde,tak je to celé postavené na hlavu.
Nechápu na co musí být klubová výstava,proč nemůže být jakákoli,............JAK TOHLE PROSÍM MYSLÍŠ????
[i][vím jakou práci dá srst udržet ve výstavní kondici,pokud pes není zavřený jenom 3 roky v kleci a ven se dostane pouze když jde na výstavu./i]........MYSLÍM, ŽE V TOM TO TEDY ROZHODNĚ NENÍ, NAPŘ. ELINKA, TA LÍTÁ VENKU KAŽDÝ DEN NĚKOLIKRÁT A PODÍVEJ SE NA NÍ JAKOU MÁ PĚKNOU A DLOUHOU SRST, DENISKA CHODÍ TAKÉ NORMÁLNĚ VEN, SICE NEBĚHÁ CELÝ DEN PO ZAHRADĚ KTERÁ BOHUŽEL NENÍ K DISPOZICI, A SRST MÁ DLOUHOU, A POCHYBUJI, ŽE KDYBY PO TÉ ZAHRADĚ BĚHALA, ŽE BY JI NEMĚLA POLOVIČNÍ, PODLE MĚ JSOU V TOM PROSTĚ ROZDÍLY, NĚKOMU TA SRST NAROSTE DLOUHÁ A NĚKOMU PROSTĚ NE, A JÁ BYCH TO ROZHODNĚ NEOMLOUVALA BĚHÁNÍM PO ZAHRADĚ. A POKUD SI MYSLÍŠ ŽE TOMU TAK JE U TVÝCH PSŮ, TAK JE PROSTĚ NABALÍČKUJ, TY KTERÉ MÁŠ VE VÝSTAVNÍ SRSTI, A PAK NEBUDEŠ MÍT NA VÝSTAVĚ TENTO PROBLÉM, KTERÝM JSEM NA KLADNĚ PRÁVĚ BYLA SVĚDKEM, KDYŽ SI PŘEDVÁDĚLA CALIMERA. BYLA TAM P. MALCOVÁ, JÁ SI NEMYSLÍM, ŽE ONA MÁ PSY V KLECI, A NEVÍM ZDA VŠECHNY ALE JEJÍ PSY MAJÍ SRST BEZVADNOU A TAKÉ DLOUHOU.
[i][Výstavy a bonitace je úplně jiná věc a pokud výstava v konkurenci nic moc a bonitace dobrá a pes je uznán chovným,ale pro výstavu neprojde,tak je to celé postavené na hlavu/i]...........TAK TOHLE UŽ NECHÁPU VŮBEC, POKUD VÍM, TAK SI PROTO ABY BYLY VÝSTAVY A TO HLAVNĚ PŘED UCHOVNĚNÍM, ABY BYLO VIDĚT JAK PES NA VÝSTAVÁCH DOPADNE, A NYNÍ PÍŠEŠ ŽE PSA ZBONITUJÍ ALE PAK PROJDE VÝSTAVOU A ZŘEJMĚ DOSTANE HORŠÍ ZNÁMKU NEŽ VD A TÍM PÁDEM NEMŮŽE BÝT CHOVNÝM, I KDYŽ VLASTNĚ CHOVNÝM BONITAČNĚ JE? CHÁPU TO PROSÍM SPRÁVNĚ, TAK JAK SI TO NAPSALA???
TAKŽE CO JE VLASTNĚ PODLE TEBE DŮLEŽITĚJŠÍ, BONITACE PSA ČI VÝSTAVA PSA.????? TUHLE SI TAKÉ ZAČLA NADÁVAT ŽE MÁM HOLKY BEZ VÝSTAV, EMÍ NEMÁ ŽÁDNOU, JELIKOŽ JSEM TENKRÁT ANI S CHOVEM NEPOČÍTALA A KAMÍ MÁ JEDNU VE TŘÍDĚ MLADÝCH OD PŮVODNÍ CHOVATELKY. KDYŽ MĚ VÝSTAVY NEŘÍKAJ NIC MOC PROČ MÁM TEDY JÍT NA VÝSTAVY KVŮLI UCHOVNĚNÍ, POKUD VÍM, MĚLA BY STAČIT BONITACE.
JELIKOŽ U VÁS V KLUBU TO BYLO POVINNÉ A U NÁS NE, BYLY NEUSTÁLÉ SPORY JISTOU OSOBOU, AŽ TO MUSELI UZNAT I V NAŠEM KLUBU, NO JÁ SI MYSLÍM,ŽE SE TO DÁ PŘEŽÍT, ALE....říkala jsem si, že tím, že oni udělali pro chovnost povinnou alespoň jednu výstavu, u nás v klubu prý platí jakkákoliv výstava od věku 12ti měsíců, já jsem se tě dokonce ptala, zda to opravdu platí od 9-12ti měsíců a řekla si ano, ale není tomu tak,prý to platí až od 12ti měsíců věku,...nyní štěňata co budeme prodávat, dejme tomu že to bude super fena, lidé si ji koupí víceméně na mazlika, ale nebránila by se třeba jednomu či dvoum, třem vrhům. Ale většině lidí výstavy nic neříkají, ba také vědí jak to na výstavách chodí, a také se jim více líbí sestřih štěněčí, než dlouhá srst, která zabere určitou péči, takže podle mě tou povinnou nesmyslnou výstavou akorát tak přispějí k tomu, že na našich odchovech s pp, budou budoucí majitelé dělat štěňata bez pp, a to jen kvůli té výstavě, každý není ochotný to ten rok vydržet, a tou výstavou projít, někdo kdo slyší, jen slovo výstava, tak hned řekne, no to asi né, to těžko, a tak si má pejska pěkně doma, a jelikož nebude výstava, nebude ani bonitace, ale budou štěňátka bez pp. No tak tohle mě přijde opravdu postavené na hlavu. Někdo kdo o toto usiloval, by měl také víc myslet než jednat.Že je někdo do výstavy zcela blázen, proto se tak nemusíme chovat všichni, ne???
Emikami mám zde proto, protože se mi slovod Dášenka nelíbí, chtěla jsem Dagmar, Dáša, ale nevzalo mi to tenkrát, a do galerie jsem se jako emikami nemohla dostat, takže proto opět ta změna. Když mě někdo oslovuje Dášenka, jsou to lidé mě blízcí a kteří mě mají rádi, a proto mi to zde bylo již delší dobou proti srsti. Já jen aby si to zas někdo nevyložil jinak než to je.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2007 14:55 - Změnil/a: LenkaK
- Nahlásit
emikami
Nemohu s tebou souhlasit. Bella nemá srst tak kvalitní jak se může zdát. Je to určitě tím, že běhá po zahradě. Přeci jen prach srst obrušuje. Já to vidím na konečcích srsti už delší dobu. Kdyby seděla pořád doma a ven šla jen na venčení tak ji má rozhodně delší.
Prosím nepiš velkými písmeny. Je to protivné na oči a nedá se to číst. Pokud chceš na někoho křičet tak mu zavolej.
|