| Autor |
Zpráva |
gabifi
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2007 14:48
- Nahlásit
Jimmi
Já jsem si ve svém příspěvku, který to všechno vyhecoval, pouze dělala srandu. Prostě se měla konat schůze Klubu agility a jako vždy, když se sejde víc než 5 kynologů, čekala jsem nějaké vášně
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2007 16:00
- Nahlásit
gabifi
na vášně asi došlo a sranda to je
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2007 16:17 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
Jimmi
loňský rok byl daleko zábavnější, neb jeden spolučlen zpronevěřil 250 tisíc korun (rozuměj klubových korun).
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2007 16:30
- Nahlásit
gabifi
týý jo , to je pomalu na obstarání skryté kamery....
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2007 16:55 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
Jimmi
však jsem taky hodně dlouho litovala, že jsem se schůze nezúčastnila
V neděli jsem potkala Ditu, probraly jsme štěńátka a to dubnové pasení. Zdá se, že máme dalšího do počtu...ještě že je Dita svolná na každou kynologickou ptákovinu
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2007 17:01 - Změnil/a: Jimmi
- Nahlásit
gabifi
To pasení v dubnu je paráda, ale Jim viděl kozy celkem 2x a volně pasoucí se krávy 2x, takže na žádný zkoušky to nebude, můžeme tam jenom pro zábavu ukázat "jak se to nedělá"
Já si totiž z hrůzou uvědomila, že snad nedejbože s náma počítáš na nějaké zkoušky či co
Jo jinak jsem viděla v sobotu zase Balaďátka a už koukali ňuňíci, Gaya je úžasná, strašně se mazlinkuje a pořád odbíhá se podívat na děcka, co vyvádějí a kam lezou
|
Renata a Celine
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2007 17:23
- Nahlásit
Ahojky holky, snad naposled k těm ušiskám. ... lepíte na konec ucha nebo do přehybu?
Pasení? My chceme taky, jestli budete něco pořádat, rádi se přidáme.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2007 17:30
- Nahlásit
Renata a Celine
já jsem věčný lepič...nalepím kousek hmoty nebo žvýkačky na leukoplast, dobrá je odolná proti vodě, vyberu kousek široký asi 1cm-1,5cm, žvýku dám doprostřed na polštářek a celý to nalepím z vrchu a ze spoda tak, aby ta žvejka byla jako závaží.
Pokud náplast necháš dlouho a budeš opatrně sundavat, chloupky na uších si nestrhneš, pravda, ucho trochu ulepené je, ale před výstavou máš možnost to ještě trochu vyčistit...
nalep to tak aby byla ohnutá jenom jedna třetina, jinak bude ucho posilovat a už to dolu nedáš...,.tak hodně štěstí
|
Renata a Celine
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2007 17:56
- Nahlásit
Jimmi
Díky, kdo by to byl řek, jaká to je věda.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2007 18:10
- Nahlásit
Jimmi
klííííd, s tím se počítá. My na zahradě taky ovce nemáme a když Dita slyšela, že jde rovnou o zkoušku, byla úpřimně pobavená Šmarjá, snad se tam testují vlohy a ne co pejsci nabiflovali. A ještě ti prozradím, že o mne trenér teď v neděli prohlásil, že jsem učebnicový příklad parkurového zapomínače
Renata a Celine
No, náš chovatelský klub by mohl vydat o lepení uší vědeckou publikaci
Neboj, až budou ovce aktuální, info bude zde
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2007 18:14
- Nahlásit
Jimmi
až pojede na štěníky jihočeská výprava, dáme vědět. Doufám, že nám výlet nezhatí nakládání Madabiše do auta. Kočárek, plíny, lahvičky, nočníčky, dečky, dudlíky, náhradní oblečky + dítě + 3 baby...tý brďo, Toyota zkolabuje
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2007 19:22
- Nahlásit
teda koukám, že se všichni hrozně nudíte - ještě pasení já na to ale taky koukala na SCHOKu a taky by mě to zajímalo, ale všechno postupně - na jaře začnem zase agilitit a pak se uvidí.
gabifi
Nakládat budem jenom "Maše" - kdyby jeli i "dabi" to by teprv bylo zajímavý
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2007 19:25
- Nahlásit
Madabiš
a jízdu s "Dabike" by určitě vysílali večer na Nově
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2007 19:54
- Nahlásit
Já jsem na pasení byla v červnu A to viděla ovce takhle z blízka snad taky poprvé a přesto, že slipky doma pase krásně, s ovcema nepohla, sice na ně štěkala, ale moc neobíhala a ovce stály a ten pes s nimi musí pohnout. Mladou napřed chcu někde s ovcama seznámit, než zkusíme ZVOP. Jenom nevím, kde ty ovce sehnat, žádnej příbuznej se statkem se zatím nenašel
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2007 20:13
- Nahlásit
Shelticka
přijeď k nám - jestli stačí kozy, zaručeně s nima pohne, ale nemyslím, že směrem pryč
gabifi
to by bylo tepr zajímavý
|
Ivčulín
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 09:42
- Nahlásit
Ja mam s Beky taky v planu ovecky. Uz se moc tesim. Jen mam pocit, ze Beky misto k ovcim pobezi od ovci. Ma totiz hrozny strach o svuj rezaty kozisek a asi ji hned nedojde, ze ovcim staci ten co maji. Jinak jako mlada suprove pasla nase seplice - jen chuderky se moc nenazobali, protoze je Beky udrzovala v tesnem hejnu a nase slipky jsou "von" a kazda potrebuje x metru ctverecny pro svoji existenci.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 10:49 - Změnil/a: Jimmi
- Nahlásit
gabifi
Madabiš
srandičky srandičky, ale vlohovky Jim neudělá, minule zdrhnul před beranem a místo obíhání koziček, ochcával sloupky, kozy, pasáka, bobky a korunu tomu nasadil, když se vrátil od koz zpátky k vratům, jako že toho má fak dost
Jinak já k Sabče zamířím asi za tři týdny
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 11:35 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
Jimmi
my máme o víkendu 3. a 4. února halovky, pak je ten další víkend mezinárodka, takže se pojedeme podívat na štěňátka některou sobotu počínaje 17.2. V něděli trénujeme v hale, proto v sobotu.
My už jsme si na neúspěch na závodech zvykli a jet několik desítek kilometrů kvůli trapasu nám nepřijde nic neobvyklého. A navíc, je u toho legrace a vznikají bezvadné historky z natáčení
|
petl
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 12:36
- Nahlásit
holky v sobotu jsem potkala u nás ve Veltrusech štěně kraťandy, trikolor tak 5-6 měsíců prý z Českých Budějovic - říkali mu nějak na "Z" už nevím jak přesně. Nevíte odkud to je - lidi říkali že neví, že ho mají jen půjčené
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 12:40
- Nahlásit
petl
já tedy nevím
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 13:20
- Nahlásit
petl
taky netuším
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 15:30
- Nahlásit
Jimmi
jak to brobíhá na tom pasení?
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 15:35 - Změnil/a: Jimmi
- Nahlásit
Madabiš
no to se ptáš tý pravý ............. před náma cvičili borderky a my se šli s Jimem podívat, jestli má vlohy nebo ne, ovčák říkal, že při troše tréninku tam asi něco bude....ale on to je velmi slušnej člověk
jinak bordery museli v dálce zalehnout, a tak různě pobíhat okolo stádečka a někam ho hnát a ovčák je navigoval pískáním a holí
nebo rukou
ovčák = majitel psa
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 16:09
- Nahlásit
Tohle bylo kdysi na fóru Mujpes o pasení, možná že to psala i Pavla:
Nechci zasahovat do odborností, ale na vlohách po mě nikdo nechtěl zalehávání psa, natož balanc na 12 hodině, což je v podstatě blbost, neb, když jdu se stádem, tak pes si je hlídá, aby mu neodešly...tj. 12 hodinu dodržuje jen málokdy....spíš se drží na úrovni hlav.Hlavní je zájem psa o ovce, neměl by kousat, u borderek se kouká i na to jejich typické přičapnutí a sledování a tlačení očima, povely naopak jsou nevhodné, protože psa ovlivňují a neprokáže tak vlohu, ale co má naučeno.Já teda nemám borderu, ale pesan vlohovky zvládnul na výbornou a skutečně se hodnotil jen zájem o ovce....asi bude záležet i na rozhodčím. Nás zkoušel pan Koško a v pohodě....vysvětlí co máš se psem dělat (u nás to vypadalo asi takto: odložte psa a jděte k ovcím.....zavolejte ho a choďte s ovcemi a víc nic......po asi těch 5 minutách....zkuste ho odvolat....zavolala jsem pesana k sobě, měl se chvilku sklidnit a pak dalším povelem od rozhodčího bylo psa pustit a ten měl projevit znovu zájem o ovce....hotovo).
A samozřejmě můžeme se ještě zeptat holek, co ZVOPky udělaly, Pavly (Nelda) a Ivany Skip). U nás nějaké zalehávání na dálku například na mokrém nebo studeném povrchu u Kendyho nehrozí, má téměř holé břicho. U Akima zase nehrozí zájem o ovce, zajímám ho akorát já
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 16:13
- Nahlásit
Jimmi
spíš mě zajímá kolik je tam tak psů jak dlouho to každýmu trvá a jestli ti k tomu taky někdo něco řekne
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 16:16
- Nahlásit
gabifi
nějak mi to blbne - vůbec se mi nezobrazují úplně poslední příspěvky
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 16:17
- Nahlásit
Akce už visí i tady: URL
Startovné za jednoho psa je prý u ZVOP 200 Kč, to docela ujde. Rozhodčího dělá pan Koško, tak předpokládám nedojde k žádným extrémům, jako došlo tenkrát u jiného rozhodčího k tomu, že udeřil psa holí. V našem případě by to pro mne znamenalo pojistit Kendyho, aby bylo z čeho platit rozhodčímu bolestné.
|
Renata a Celine
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 16:23
- Nahlásit
Ahoj. Na klubovce byla kólie v třídě pracovní, jaký typ zkoušek by měla mít složeny? Mě přijde, že je tolik řádů, že se v tom absolutně neorientuji. Když jsem se ptala v Mladým, tak prý záleží na klubu jakou zkoušku uznává. Netušíte někdo?
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 16:24
- Nahlásit
gabifi
já sem o tom četla na URL v menu česká asociace ovčáckých psů
ten tvůj odkaz musím prozkoumat
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 16:35