| Autor |
Zpráva |
Venuše
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 16:41
- Nahlásit
Jimmi
Mluv, mluv, zajímáš mě! Kde? Kdy? Jak? S kým? Proč?
My to totiž chcem taky vyzkoušet. Teda já chci, a kluci to ještě nevědí
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 17:12 - Změnil/a: Jimmi
- Nahlásit
Venuše
zkusila jsem to s Jimem před rokem na jednom z tréninků, ale víc se dozvíš, když tady na fóru napíšeš na Anubise x Čert, protože tam coursinguje docela slušný počet lidía psů a letos se hlásí další počet zájemců
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 17:14
- Nahlásit
Jimmi
no já jsem právě mezi něma
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2007 19:56
- Nahlásit
Venuše
na coursing se neodvažuji, protože hrozí místo stíhačky návnady stíhačka soupeře
Vloni jsem zkusila s Kendym paralelní agi závod, a ten skončil stíhačkou soupeře - BO tervuerena. Naštěstí jsem mu to zatrhla dřív, než se k němu dostal.
|
petl
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 08:23
- Nahlásit
gabifi
Coursing jsem zkusila jen jednou a Kulajz běžela naprosto 100% Z fleku by mohla závodit a podle toho co jsem viděla by to natřela i mnohým chrtům
Mám jen jeden problém a to že od té doby začala reagovat na zvěř - a přitom do té doby jí zajíci a srny nechávali klidnou. Trvalo to 2 měsíce než jsem to z ní zase dostala a proto každému říkám ať si coursing dobře rozmyslí
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 08:30 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
petl
já nad coursingem dost přemýšlela, ale pravda je, že člověk nemůže dělat všechno, tak jsem si nechala zajít chuť.
PS: to s tím lovem by mne vůbec nenapadlo
Jimmi
na stránkách KCHKŠ je seznam šampionů všech klubových plemen. Mrkni sem do sekce krátkosrsté kolie, šampioni:
http://www.collie-sheltie-club.wz.cz/
Máš-li chuť přidat Jimmiho, pošli fotku a základní info webmasterce
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 08:38
- Nahlásit
gabifi
já jsem tam nenašla žádný kontakt jsem neschopná
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 09:16
- Nahlásit
My sme taky ještě nezkoušeli - a ani neuvažujem. Bíďu by to asi nebavilo. a náš "lovečák" atrapy zásadně neloví
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 09:31
- Nahlásit
Taky mě to s tím lovením napadlo, ale to by potom nemohl běhat nikdo
Četla jsem pár věcí, povětšinou kladné odezvy, jen asi jeden článek, kde paní co běhá, tak "varuje" před coursingem
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 10:17
- Nahlásit
Jimmi
V sekci Klub, podsekci Funkcionáři klubu je jako poslední v seznamu správce webových stránek. Je to majitelka CHS Energy Siprit, ale nechci psát její mejl sem do veřejné diskuse.
Venuše
já myslím, že například chrt bude lovit bez ohledu na to, jestli coursing běhá nebo ne. Ovčák, který je někde uprostřed, jako náš Kendy, by se asi zkazit mohl
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 10:22
- Nahlásit
Jimmi
...Kendy je v tabulce šampionů vyfocen v Řepči. To hnědé za ním je hromada hnoje
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 10:39
- Nahlásit
gabifi
Vyzkúšame, uvidíme
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 10:41 - Změnil/a: Jimmi
- Nahlásit
gabifi
tak na to mě nic ftipýho nenapadlo
tak jsem již zažádala a foto poslala
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 10:49
- Nahlásit
Jimmi
no ono to moc ftipný není, že moje jediná slušná fotka Kendyho ve výstavním postoji je u hromady hnoje...já se uklidňuji, že to vypadá jako čerstvě navezená hína
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 11:00
- Nahlásit
gabifi
já mám výstavní fotku Jima pouze a pouze z výstav, jinde ho není možné donutit aby stál! a navíc kousek ode mne! upřímně a něžně na mě koukal!! .... , takže nic...
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2007 08:21 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
Jimmi
Jimík už je v seznámku taky
Akorát jsem trošku zmatená: Jim má v PP jméno Georg nebo George? Na stránkách KL v přehledu vrhů je George
|
petl
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2007 08:41 - Změnil/a: petl
- Nahlásit
gabifi
Na ten coursing jestli může podpořit lovení zvěře jsem slyšela moc názorů pro i proti - tohle mám z vlastní zkušenosti. Kuli nikdy zvěř nezajímala ale po úspěšném ulovení třapce (fakt, i se zákusem a otřásáním, chrti hadr ) začala nějak moc zaměřovat v dálce hopsající zajíce a bažanty...takže coursing už jí prostě dělat nenechám. Za tu hrůzu že jí někde picne myslivec mi to fakt nestojí.
Jinak aktuálně, dlouho tu nebyla žádná fotka
Nanynka o svých prvních narozeninách
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2007 08:57
- Nahlásit
gabifi
Je GEORG, Pavel už to ví a opraví to
- možná se někomu ztratilo písmenko
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2007 08:59
- Nahlásit
Jimmi
hm, jdu všude opravovat, počínaje mými stránkami
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2007 09:02
- Nahlásit
petl
krásná
Jimmi
mi z toho asi picne...na Yahoo už jsem písmenko upilovala
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2007 10:17
- Nahlásit
gabifi
jo mi taky picne, sem už registrovaná ale furt čekám
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2007 10:53
- Nahlásit
Jimmi
dala jsem tam odkaz na ty nové stránky Pavla, ještě budu muset vylepšit jejich popis
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2007 12:55
- Nahlásit
A to je náš výstavní "postoj"
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2007 12:58
- Nahlásit
gabifi Jimmi
to jsou zase nový stránky?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2007 15:41 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
Madabiš
bylo to na Můjpes
URL
Výstavní postoj: 100 bodů ze 100
Očičko zatím dobrý, tak nevím, co mám dělat. Budu informovat.
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2007 09:00
- Nahlásit
gabifi
Jo ty už jsem zkoukla a Pavlovi psala, že tam mám malou chybičku
Tak sem vás blbě pochopila - já to nějak nepochopila s tou registrací - ani teď nejsem moudřejší.
A co že se Kendykovi stalo?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2007 09:23
- Nahlásit
Madabiš
S tou registrací: to jsou zase jiné stránky, jsou to různé diskusní skupiny o všem možném: URL
Včera utřela Veronika Kendymu ospalku v oku a našla tam malinko sražené krve. Tak jsme začaly vyšilovat, jenomže Kendy se tvářil normálně, oko není zarudlé, nic z něj neteče, packou si do něj nehrabe, tak jsme se rozhodly počkat. Zatím ok. Jestli mu praskla nějaká žilka, nebo píchnutý klacík při průletu křoví...nevím
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2007 16:21
- Nahlásit
nějak to tu nestíhám sledovat jak se těšíte na zítřek kdo jedete?
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2007 17:03
- Nahlásit
Ahoj, obracím se na vás s prosbou o pomoc. Mám nevidomou kamarádku, která by chtěla jako vodícího psa hladkosrstou kolii. Vzhledem k tomu, že s koliemi nemám zkušenosti, můžete mi napsat jakou má povahu? Vím, že tam bývají problémy s očima, ale mají ještě nějaké jiné genetické zatížení?Zatím díky Fík
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2007 17:45 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
Shelticka
nooo všichni zítra někam jedeme, ale asi každý jinam
My se každopádně moc těšíme.
Fík
URL
URL
Jednoduchá otázka, těžká odpověď. Krátkosrstky se jako vodící psi používají. Jsou inteligentní, lehce cvičitelné a vhodné do rodiny, protože jim chybí ostrost vůči lidem. Kolie trpí oční anomálií tzv. CEA (collie eye anomaly), ale na vodící výcvik se vybírají štěňata CEA negativní - bez postižení. Kontrola očí se provádí ve věku cca 7 týdnů. Dále trpí MDR1 defektem, je to neschopnost odbourávat z mozkových buněk některá léčiva, např. Ivomec (antiparazitikum), léky na rakovinu a podobně. Jelikož léčiva, které postižený pes nedokáže odbourávat se běžně nepoužívají, postižený jedinec žije s tímto defektem jako normální pes. Samozřejmě je možné vybrat štěně, které tento defekt nemá. Prohlédni si výše uvedené odkazy a pak se ptej dál. Naše kolie by vodícího psa dělat nemohla, je extrémně temperamentní...ale štěňata do vodícího výcviku vybírají odborníci podle povahy, tak se není čeho bát
|