| Autor |
Zpráva |
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 16:36
- Nahlásit
kdyžtak já mám o našem pasení něco tady URL kdyby to někoho zajímalo, může kuknout i když Beška vlohy neprokázala
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 16:45
- Nahlásit
Shelticka
Na hranici vysočiny a jižních čech - kousek od Tábora
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 16:50 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
Renata a Celine
Kolie patří do skupiny, která může obdržet pouze takzvaný Malý pracovní certifikát a tudíž se nemůže vystavovat v třídě pracovní na mezinárodních výstavách. Na ostatních ano - národní, speciální a klubové.
Zkoušky:
ZPU1, ZOP, ZVOP dle řádů KJ ČR Brno
SchH-BH (dle německého zkušebního řádu)
VZ1,2,3 dle řádu SZBK ČR
ZZO dle Národního zkušebního řádu ČR
a nevím jak to dopadlo se zkouškami IPO, o těch se jednalo (nebo jedná)
Na splnění Českého šampiona krásy potřebuješ tuším minimálně 2x CAC z mezinárodní výstavy, a proto ti pracovní certifikát sice cestu usnadní, protože u kolií v této třídě žádná konkurence není, ale zbylé dva si budeš muset vybojovat v plné konkurenci.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 16:54 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
Takže děvčata, kdo ukecá v dubnu pana Koška na udělení ZVOP bude moci vystavovat v pracovní třídě....a co si budeme povídat, CACíci v této třídě docela zatím prší
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 17:00
- Nahlásit
Madabiš
aha tak to je tak trochu z ruky My jsme z prostředka Moravy - kousek od Přerova
|
Renata a Celine
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 17:06
- Nahlásit
gabifi
A kde se pasení v dubnu koná? I když je to asi brzo brát Celine, když jí bude 8měsíců nebo ne? Ale třeba bychom se stejně na vás přijeli podívat jak bojujete.
Chci spíš s Celine něco dělat, aby se nenudila, třeba ji taky nebude bavit nic, těžko říct, ne kvůli konkurenci.
Chci se přijít podívat na soutěž agility do Budějek, bude v hale na výstavišti, kde trénujete?
|
Renata a Celine
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 17:13
- Nahlásit
gabifi
Ještě bych zapomněla, děkuju moc za odpověď.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 17:39
- Nahlásit
Renata a Celine
ano, je to ta samá hala, kde jsou tréninky. Závody jsou 3. a 4.2.
O tom pasení a věku ti nic nedovedu říct, zatím jsem byla líná si přečíst zkušební řád.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 18:57 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
Ivčulín
mrkni tady, závody 27.5., 44 km, Spolek. Jedeme
URL
|
petl
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 07:31
- Nahlásit
Renata a Celine
ta kolie na klubovce ve třídě pracovní byl Andy Black z Perlového údolí - informace o něm najdeš tady
http://www.fromriveragara.wz.cz
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 09:02
- Nahlásit
Madabiš
Já se moc omlouvám, ale na tvojí otázku už vlastně odpovědělagabifi
Já byla jenom na tréninku borderek a při té příležitosti jsem vzala Jima ke kozám, abych se podívala jestli nějaké vlohy má. Podle mě nemá. Borderky trénovali a to bylo divadlo, ze kterého mě padala čelist. Je ale pravda, že pro naše psy Tzn. KK je jejich pasení úplně o něčem jiném.
Jinak stádečko koziček vedl beran, který Jima zastrašoval, takže Jim fakt utíkal pryč a ochcával celý okolí.
Taky mám obrovský problém s odložením, protože jak je vyhecovanej tím novým pachem, odmítá zůstávat na jednom místě, natož tam ještě ležet.
Na opravdových zkouškách jsem nikdy nebyla a nevím, jak to probíhá. Jinak ovčák mě celou dobu povzbuzoval a ukazoval jak do koziček šťouchat aby se hnuli a Jima zaujali. No trochu jo, ale ten beran byl fakt hajzlík a když se Jim snažil obíhat stádečko a hezky vyštěkával, tak na něho zadupal a Jim byl v prachu...
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 09:23
- Nahlásit
Jimmi
jo já jsem to od Gábiny četla až když jsem to dopsala
ale díky - tohle je zajímavý, zajímá mě hlavně osobní zkušenost každýho jedince
Mě by to hrozně zajímalo, jak by se Bíďa choval k cizím kozám a jak by vůbec reagoval na ovce, jen mám strach aby se nešel podívat spíš na nějakýho pejska samčího dominatního postavení - kdyby se třeba lekl.
Chtěla bych ho to naučit, protože tenhle rok plánujeme rozšířit naše pidistádečko tak by mi mohl taky pomáhat. Když už to je ovčák. Když nám zdrhnou kačeny nebo slepice tak se tam o něco snažíme, ale vůbec nevím jak to má vypadat. On je žene jako by poříd ke mě, ale většinou jim tím zastoupí vsup do jejich výběhu a pak naháníme znova - no třeba to dělá proto aby si s nima moh hrát dýl
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 09:46
- Nahlásit
Madabiš
jo to bude ono , oni jsou totiž fantasticky inteligentní
zkus před vchodem na Bíďu zavolat a vést ho u nohy, aby ty slípky popoháněl jenom zezadu
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 11:26
- Nahlásit
Kendy všechna stáda v ohradě poctivě obíhá, ale otázka je, co bude dělat, až se s nějakým hejnem ovcí setká v reálu. Budu to brát jako příjemný výlet. Pasení trénovat nechci, nebyl by na to čas, síly a ani peníze.
Akimek umí pást křečky a pískomily, o ostatní zvířata nemá zájem
Madabiš
Na vyklízení výcvikového prostoru od případné konkurence jsem mistr. Stačí říct, že je pejsek ostrý a že ještě neprohrál....a máš okamžitě vyklizený docela slušný prostor
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 11:30
- Nahlásit
gabifi
Madabiš
petl
Renata a Celine
Shelticka
OT
Hledám solidního chovatele potkánků...je to dárek pro dceru, takže bych chtěla nějakýho odchovanýho v bytě a s trochou socializace
prosím prosím díky
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 11:37
- Nahlásit
Jimmi
chovatele potkanů s PP bohužel neznám.
Budeš kupovat krajtu?
|
petl
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 13:24
- Nahlásit
Jimmi
doufám že s rodokmenem ?
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 15:47 - Změnil/a: Jimmi
- Nahlásit
petl
ty se směješ, ale já mám vytipované chovatelské stanice a nehodlám koupit nějakýho bezpapíráka
krom toho u jedné chovatelky musím fotkou doložit budoucí obydlí malého potkánka, takže žádná sranda, budu pečlivě lustrována
for all : už mám jasno, ještě den dva pobudu na potkaních fórech, snad se to povede a vybereme hodnýho kluka
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 16:32
- Nahlásit
gabifi
no ono je to spíše naopak, moje na ZVOPkách stádo v košáru (ohradě) neobíhala a když jsme byli na procházce a potkali ooobr ohradu a kdesi vzádu se pásly ovce, tak jsem chtěla Bešu vyfotit jak na čumí přes plot, ale na té fotce už je za plotem v letu směrem k ovcím Normálně proskočila takovou pidi mřížkou, co jsem vůbec nečekala celý stádo mi z té dálky připásla a pak se dala odvolat fotku mám na webkách URL
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 21:12
- Nahlásit
Shelticka
pasoucí šeltie, tak to se mně nemůže stát! A divočák Vašík je fešák
Jimmi
začala jsem shánět pro Ferdu takovou tu kouli, v které se může křečík pohybovat po místnosti, jak jsi tady psala. Už jsem ji našla a nahlásila rodině, že si ji přeju k svátku....Veronika si ťukala na čelo
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 22:38
- Nahlásit
gabifi
nj a k čemu mi je pasoucí šeltie, když na ZVOPkách jsme byly za totální nevimco A nemáme co pást kromě 5 slepic, který jsou ted už ze dvou psů dost zblblý a samy se klidí do ohrádky
A dokážeš si představit, když se v té kouli poto a pak v tom bude dál běhat? proto jsme radši naučili potkana přivolání
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 10:27
- Nahlásit
Shelticka
na hovínka v tréninkové kouli jsem zatím nemyslela, ale určitě to bude zábavné, jak tam budou lítat společně s Ferdou
Holky, jak dlouhé děláte se psy procházky, když mrzne? Já mám furt představu, že jim omrznou tlapičky a vůbec si procházku nedokážu užít
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 10:31
- Nahlásit
gabifi
to se bude Ferdovi líbit nejvíc se to líbí našemu Jimovi, kterej odhání vzteklýho kocoura...bojim se, aby náš dědek jednou vzteky nepad a neumřel
Shelticka
Ferda je křeček a ten je malinkej a v té kouli když pustí hovínko, tak ho má stejně pořád dole. A navíc, koule je dost prostorná
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 10:34
- Nahlásit
gabifi
procházky zkracuju podle svého zdravotního stavu a zvýšenému tepu, jak se prodírám 30cm sněhu
Pes lítá jako blázen neustále, pořád a furt
Taky si našel bezva zábavu, zahrabe si hlavu do sněhu a myslí si, že ho nevidim cvok jeden
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 11:21
- Nahlásit
Jimmi
takovej sněžní pštrosík
Kendy občas skočí do sněhu šipku, ale to je spíš neúmyslné. Jednou chtěl přeskočit odvodňovací kanál, ale špatně si to vypočítal a zabodl to na druhém břehu do půl těla do sněhu...trčel jenom zadek. Důstojnému pánovi Akimkovi se takovéto příhody nestávají
|
petl
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 11:24
- Nahlásit
gabifi
Koukám že to bude asi pro kolie platné obecně. Všichni psi chodí způsobně od sněhu jen trošku mokré tlapky a ty moje rakety do sněhu hopsají po hlavě, čím hlubší tím lepší, ryjou v něm nosem až po uši a vyvalují v něm lavory - občas mám pocit že jsou to převlečená divoká prasátka
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 11:27
- Nahlásit
jo a na sněhu se mi ještě líbí, že mám čisté psy
|
Renata a Celine
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 11:44
- Nahlásit
Ahoj, vychází nový časopis Psí sporty, zdá se mi zajímavý, jestli o tom náhodou už dávno nevíte.
Představte si, že je Celine nějáká marodná, dneska ráno se vzbudila, byla taková celkově přešlá, vůbec nemá chuť běhat, prostě smutná a chrochtá. Vzhledem k tomu, že je ještě malá, tak z toho mám pěkně blbý pocit. Doufám, že bude brzo v pohodě.
Pro Petl - jj, to byli určitě oni, díky.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 11:47
- Nahlásit
petl
gabifi
máme čistá chrochtající sněhová prasátka
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 11:49
- Nahlásit
Renata a Celine
Psí sporty jsou opravdu zajímavý, jsem zvědavá kam budou směřovat, teď to mají rozehrané všemi směry.
Možná Celin vadí sníh - ne každý pes/fenka je z něho nadšen
|