| Autor |
Zpráva |
helps
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2011 13:11
- Nahlásit
Ahááá... tak kdoví co bylo se šeltičkou že disk... sem nevěděla, že byl ještě někdo disk.
Jinak rozhodčí příšná, pár věcí mě trošku překvapilo - neměl toho vytknuto moc, ale třeba "little heavy condition" mě jako urazilo můj pes není tlustej!!!! s tím "high set tail" prostě nic neudělám, takže neřeším... a ještě něco co nepřečtu vypadá to jako croup ale nevím co by to mohlo bejt. ale třeba třída otevřená feny samá Dčka krom dvou. Akorát snad ještě větší masakr byl švédský rozhodčí, kterej byl snad v Pardubicích?! tak to všichni asi čuměli samé D
to s tou bílou barvou je dobrý.... kdo to posuzoval?
|
Billy
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2011 13:34
- Nahlásit
helps
Posuzoval Illiev Mariusz (RO)
Tak jako Billy má fakt malej flek a jen z jedný strany krku
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2011 15:44
- Nahlásit
helps
no to si myslím, že za agresivitu psa - respektive vrčení by se snad vyhazovat úplně nemělo - teda nezažila sem nikdy žádnej disk proto mě to překvapilo.
Tak třeba podle mě by se za to vyhazovat mělo - pokud není ve standardu plemene agresivita na lidi
A sama jsem viděla jak rychle onehdá z kruhu vyletěl jeden královák, co si na paní rozhodčí votevřel hubu
|
helps
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2011 20:57
- Nahlásit
Dines
no ale pokud pes zavrčí, tak to není agresivita žejo
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2011 21:14
- Nahlásit
helps
no ale pokud pes zavrčí, tak to není agresivita žejo
A co to je? Pak jedině bázlivost - což taky pochybuju že má nějaký plemeno jako žádoucí plemenný znak ve standardu.
Na mě zavrčet pes, tak nevim co bych si o něm myslela.
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2011 21:20
- Nahlásit
Já jsem se na jedné krajské výstavě mihla okolo kruhu šarpejů: měli být 4.
Nastoupili jen tři, jeden to v kruhu moc nezvládal, táhnul a nedal na sebe šáhnout - takže neposouzen, druhý za vrčel na rozhočí a měl disk okamžitě a u třetího majitel jen zíral, jak mu zmizela konkurence.
Jinak bych řekla, že u menších plemen se agresivita spíše toleruje a větších ne (správně by se neměla nikde).
|
helps
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2011 00:07
- Nahlásit
Dines
to si piš, že na výstavě mezi šoltyjema a gólijema půjde o strach... pokud se pes nesnaží mě zakousnout a majitel ukáže zuby, neviděla bych důvod k diskvalifikaci ale tak to je jen můj názor. jináč jasně, co bych si o pejskovi myslela je věc druhá
no jde o to o jaký plemena jde - viděla jsem psy, kteří si šli silně po krku, vrčeli na sebe v kruhu, skoro se strhla rvačka, nechtěli si nechat prohmatat varlata ani ukázat zuby.... přesto nikdo disk nebyl. byli to teda takový ty pastevci, takže holt u nich se to asi bere, že nemilujou cizí lidi. ale je to asi i jak u kterýho rozhodčího. podle mě záleží jak ten pes vrčí a celkově jedná - rozdíl je třeba pokud si jen zabručí anebo ukáže šechny zuby žejo ))
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2011 11:14
- Nahlásit
helps
croup jsou ty posledni obratle na prdelce, ktere pak prechazeji v ocas. Aby byl ocas dobre nasazeny, tato cast musi byt spravne dlouha a musi mit spravny uhel a navic taky nohy musi byt spravne zauhlene. Aby se ocasek navic k tomu nekroutil, musi mit prvni ocasni obratle spravnou tloustku. U kolii se tyto parametry povazuji za dulezite, neb jsou vlastne pricinou elegantniho pohybu s vyraznym posunem. Anglani tomu rikaji move with drive (pes necupita).
|
helps
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2011 11:40
- Nahlásit
gabifi
aha, aha.... čoveče ty seš lepší jak chodící kniha ) tak díky
jinak sem teda koukla i na fotky k výstavě - nevím nevím, občas mi to hodnocení připadá dost zvláštní.
a jinak šeltička asi byla vyloučená kvůli srsti, aspoň to je co mě na fotce zaujalo, že je úplně bez srsti
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2011 18:42
- Nahlásit
helps
vystavy je lepci neresit. Nekdy se od rozhodciho dozvis, ze jsi vlastne uplne slepa a blba
|
helps
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2011 19:44
- Nahlásit
gabifi
to se ti stalo? no je fakt, že je to stejně divný.... třeba na sobotní mezinárodce jeden pes vyhrál a v neděli ho ta naše rozhodčí nechala na poslední místo s VD. takže je to opravdu tak hrozně individuální až to hezký není
|
datli
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2011 14:19 - Změnil/a: datli
- Nahlásit
zkouška spojení
|
datli
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2011 14:21
- Nahlásit
Teda holky,docela jste mě odradily od nějakých výstav.
Už tak těžko zvládám posuzování ve sportovní gymnastice.Dcera je velmi dobrá na zdejší krajské úrovni.A tuhle mi jedna baba zvedla pěkně adrenalin.Klára vyhrála na krajských přeborech 1.místo.O 3 týdny později ji posuzovala rozhodčí a říkala,že jestli ji okamžitě nenasadíme dietu,tak jí bude strhávat za obezitu.Že přibrala za 3 týdny o 3 kila.Paradoxně jako první ve své věkové kategorii šla přemety vzad na kladině a její svěřenkyně tak tak daly hvězdu a to spádem ještě.Doma jsem koukla do očkováku,protože zrovna byla dcera na prohlídce a byla změřená a zvážená.A koukám,vytáhla se o cenťák a měla o 1,5 kila míň-byla totiž střevně marod.Čili subjektivní pocit vycházející dost možná z volby závodního dresu.ale s výkonem to nemělo nic společného.A o týden později pak Klára se stejným pupkem a prdelí jak říkala rozhodčí z vesnice,vyhrála za Olomoucký kraj nominaci.
Jedna trenérka tenkrát říkala,když vy jedete na kvalitu technického provedení a neprokládáte to vůbec estetickými prvky=pičičovinkama,které mají sloužit na oddech před dalším obtížným prvkem.A rovněž že nejedeme na nejlepší účesy,a třpytky a to spoustů blbců spíš hodnotí v domění,že je to sport o estetičnu,nikoliv o výkonu.
Začali jsme holčičkám dělat na hlavách soutěže o nejvíc copáčků a třpytek,našily jsme dresy,začaly je učit se smát a nakrucovat se před porotou,holky začaly dělat pičičovinky a jisté trenérky zavřely hubu a známky šly nahoru,ikdyž obtížnost šla dolů.
Ale to nás přestalo bavit,že o tom není náš sport a vracíme se k původnímu čistému provedení cviku,občas necháme holky udělat pukrle,ale tím to končí.
A mám li teda něco obdobného jednou absolvovat i se psem,kde se nehodnotí podle pravidel ale osobního dojmu a sympatií,no potěš koště.To snad nedám!
Ségra a brácha před 2,5 roky
URL
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2011 14:35
- Nahlásit
datli
Jo. Jo. Proto jsem šla na výstavy jen povinné a zato jsme si trénovali na lovecké zkoušky, i když už jsme měli po nich a na další jsme se nechystali. Protože paradoxně ti myslivci měli víc rozumu než rozhodčí na výstavách, kde to tedy objektivní nebylo, pokud byl rozhodčím Čech. Tedy, abych nekecala - u nás to byl p. Svatoš, to bylo fakt peklo. A horko těžko jsem pak psa dostala do kruhu při další výstavě. Ale tam už nebyl rabiát, ale hodný pan rozhodčí, co měl rád kokříky, byl z našeho klubu loveckých slídičů a s fenou to skoulel tak perfektně, že než si to uvědomila, byla prohlídnutá... Na první výstavě byl rozhodčí Maďar a se psiskem si rozuměl a ohodnotil ho objektivně.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2011 16:13
- Nahlásit
datli
A mám li teda něco obdobného jednou absolvovat i se psem,kde se nehodnotí podle pravidel ale osobního dojmu a sympatií,no potěš koště.To snad nedám!
Problém je v tom, že pravidla, kolik milimetrů kterým směrem má mít pes kousek těla, neexistují. Protože to prostě nejde.. Výstavy jsou a vždycky budou o subjektivním dojmu daného rozhodčího. Za předpokladu tedy, že se pes vejde do standardu. Hodně taky záleží na předvedení, na oblečení psovoda, a tak dále.. Máš jako miss. Jak bys chtěla opravdu objektivně změřit, která miss má vyhrát? Nijak.. pořád to bude na osobních sympatiích..
Čímž ovšem nepopírám, že výsledek výstavy leckdy rozhodne to, kdo drží konec vodítka.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2011 17:02
- Nahlásit
datli
No hele je to přesně jak píše Gi a smečka - pokud chceš vystavovat, tak se s tímhle prostě musíš smířit... je to především o vkusu a sympatiích daného rozhodčího. Hezkej příklad o soutěžích Miss, protože to tak v podstatě je. A ano i známosti... a ano, i když je to pokud vím zakázáno, tak se na psy používají nejrůznější prostředky a kupodivu to nikdo neřeší. Takle třeba sem viděla jak se z úplně nechlupaté šeltie stala koule chlupatější ještě víc než Ajsí.. ) takže hlavně si o výstavách nedělej iluze.
Například na květnové klubovce byl Ajsí první a teď v listopadu zas pes, kterýho Ajan v květnu porazil skončil první u té finské rozhodčí. Takže ano, jasně je to o vkusu danýho rozhodčího. Proto mi to taky připadá celkem vtipný - jsou totiž psi, kteří třeba vyhrajou skoro každou výstavu a stanou se šampiony... ale pak sou psi, kteří nejsou zas tak úplně extra, ale když mají majitele, kteří sou do toho ochotný vrazit prachy, tak objedou milión výstav a vono to jednou vyjde a pak teda se taky chlubí titulem šampion takže je to prostě zajímavý. Ale zase tě nikdo nenutí to absolvovat, takže...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2011 17:07
- Nahlásit
helps
Tak ona je otázka, kdy je rozdílný vkus (to bych chápala), kdy se zavírají oči kvůli sympatiím nebo dobrému předvedení (dobře, to už moc chápat nechci, ale budiž) a kdy někdo posuzuje plemeno, které má jeho kolega rozhodčí a ten zase posuzuje plemeno, které má dotyčného prvního posuzovatele přítelkyně (a to už je tedy bordel nehorázný). Kromě toho se taky vyskytuje (podle mého korupce), kdy vyhrávají psi, kteří na to nemají ani náhodou, ale od chovatelů, kteří jsou prostě s rozhodčím tak nějak jedna ruka. Proč asi?
|
datli
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2011 17:47
- Nahlásit
No a vo tom to je asik.Když se mi něco nelíbí,protože cítím nesmyslnost a prosazování konkurence,hrubě nahlas se ozývám.Někdy je to ku prospěchu,jindy na škodu.Záleží,jací tupco se najdou.U nás se právě pár centimetrů doleva a doprava posuzovat má.Příkladem výskok s obratem 360 má být alespoň 30 cm nad zemí a točení má bý kolem osy celým tělem,nikoliv jen dolní polovinou.
I přesto se najdou volové,co řeknou -nádherná skočka při cca 10 cm nad zemí.Jasněže je pak bez balance a dotočená.
A proto musíme u jistých závodnic si točit záznamy a dokladovat a vznášet dotazy proč,když tohle?
Pokud to vyjde a bude nám dopřáno štěstí,s dalším pejskem bychom absolvovali povinné výstavy,zkoušky a podobné-nerozumím tomu.A zbytek bych nechala asi na agilitění děcek.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2011 17:54
- Nahlásit
No je to možná k vzteku, mě se třeba někteří psi taky nezdají tak hezcí.... a třeba vyhrajou. Ale prostě bohužel, pokud má člověk problém, tak holt vystavovat nemusí. Proto výstavy beru jen tak jako takovej vedlejšák, občas zajdeme atd... kdybych to měla řešit tak se zblázním, protože je to jen a jen o přesvědčení jedné osoby - ALE pokud máš kvalitní zvíře, tak zase věřím, že to většina dokáže ocenit. Nic není černobílé.
V agility je fajn, že prostě máš tolik a tolik chyb, takovej a takovej čas a je to prostě jak to je. Ano, může se stát, že někdy se pose.e časomíra atp., někdy rozhodčí pískne chybu, když to nebylo. Pořád ale je to o tvém výkonu a ne jen o tom, co si kdo myslí.
jo a co se týče - kdy jde o rozdílnej vkus, přivřené oči kvůli sympatiím či dobrému předvedení.... podle mě mají určitě rozdílnej vkus a taky to chápu.... dále sympatie - no sme lidi, bohužel to taky rozhoduje... a předvedení - jóó zase sme u soutěže Miss - prostě kdo to umí prodat, tak vyhraje. jak říkám, pokud do toho člověk jde, musí prostě počítat, že se to děje..
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2011 18:18
- Nahlásit
helps
datli
Mě hlavně ty výstavy připadají úplně zbytečné. Nejsou objektivní ne proto, že co člověk, to jiný vkus a názor, ale protože jsou podle mého taky tak trošku korupční. A pak nač tomu psovi tohle vůbec je? Akorát se tam půl dne otravuje. Člověk si tam kolikrát ani nepokecá, protože lidi jsou řevniví, místo aby jim šlo o psy, jde jim o ceny.
Lovecké zkoušky a agility atd. je přece úplně jiný kafe - něco se pes naučí, baví ho to, je to zdravé...
Tak ale je jasné, že můj skepticismus vůči výstavám nemusí nikdo sdílet.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2011 18:38
- Nahlásit
Vlčáčková
Tak záleží na tom - taky mi připadá, že určitě se dává na známosti atd., na druhou stranu sem asi naivní, ale vidím i tu druhou stranu a věřím, že těm psům rozumějí a vědí (aspoň někteří), jestli je to kvalitní zvíře nebo není. A ještě taky proto mám ráda klubovky - většinou posuzuje rozhodčí z ciziny, což mi připadá jako docela dobrá alternativa - pochybuju, že zahraniční rozhodčí zajímají nějaký známosti v Čechách, tak si myslím, že hodnotí opravdu to, co vidí ale tak taky nemusí bejt a taky občas hodnotějí zvláštně no.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2011 19:26
- Nahlásit
helps
Nám na klubovce posuzoval člen našeho klubu. A byl perfektní. Dostal fenku, která se bála rozhodčích po špatné zkušenosti z mezinárodky s tím Svatošem, viz výše. Ten jí vzal násilím, byl halasný, robusní s fousama a choval se tak, že jí úplně vyděsil. Hlavně to, že se na ní vrhnul a takovým násilím jí otevřel hubu, že jen jí pustil, mi utekla z kruhu. Ona to neměla ráda, tak hubu nikdy otevřít nechtěla. Prostě zatnutý zuby. Ale dalo se s ní domluvit. Maďar to zvládnul a ten z klubu (teĎ nevím jméno) taky. Jen Svatoš šel na to hrubou silou. On totiž pejsek byl z původní rodiny naučený, že jak se na něj napře pozornost - od dětí, může dostat ránu nebo přijde něco nepříjemnýho. Ale jinak byla kurážná, odvážná, jen prostě nesnášela, když se na ní někdo soustředil a vždycky vycítila, že jde o nějaké posouzení.
Ten rozhodčí z klubu si stoupnul proti mě a povídal si se mnou, pak udělal krok stranou k psovi a furt se bavil se mnou, pak si sednul na bobek a na psa se ani nepodíval. A než se pes vzpamatoval, tak byl celý osahaný a posouzený. Akorát se stačila trošku nahrbit, když jí to po chvíli došlo. Ale jinak OK.
|
Billy
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2011 19:44
- Nahlásit
Tak Billy a s ním celé B-čko z Tau´Ri dnes slaví třetí narozeniny
Sakriš, to to letí.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2011 21:10
- Nahlásit
Billy
Tak blahopřejeme.
Moje Astřička měla začátkem listopadu už 11. narozeniny.
|
Billy
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2011 21:23
- Nahlásit
Vlčáčková
Krásnej věk, taky gratulace
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2011 22:10
- Nahlásit