Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 378 . 379 . 380 . 381 . 382 . 383 . 384 . 385 . 386 . 387 . 388 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
Gerda
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2011 23:05
- Nahlásit

datli
dnes vám odjel balíček, opakuji, dnes odjel )) Teprve dnes, minulý týden jsem to vůbec nestihla z práce, tak snad do středy je nálož na místě

datli
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 06:45
- Nahlásit

Gerdašmankote-mám chystat vozidlo pro balíček?Pravda,včilek se nebudu muset asi 14 dní dělit o autéčko,tak je mi to jedno.
Mimochodem,už si ten zázrak začala podávat?A mimochodem nechceš,nepotřebuješ něco zdravotně prospěšného poslat na oplátku?Bylinky,olejíčky,čajíčky,homea,léky,náplas ti?

datli
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 06:48
- Nahlásit

PROSÍM O RADU-KDO PODÁVÁTE TŘEZALKOVÝ OLEJ-VNITŘNĚ,NEBO NA KŮŽI?

A TY KVASNICE,NEBO PANGAMIN-TO JE V JAKÉ FORMĚ A POKUD MOŽNO PROSÍM O ZNAČKU.
[u][/u]

helps
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 07:10
- Nahlásit

Když píšeš jak si smečka krade papání..... Ajánek teď mámě taky z linky ukradl kus krůtího a co myslíte že se stalo? "Ajáááánků, ty můj pejsánečku maličkej ty si spapinkal masíčko... broučku to ale nemůžeš, zlatíčko nejkrásnější to se nedělááá"
nějak tagle.... ale běda!!!! běda jak někdo jinej z ledničky vezme něco, co je připraveno k jiným vyšším účelům .... to je hned řev, jaktože ste si dovolili něco vzít z lednice, ale pejskovi je vždycky odpuštěno

gabifi
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 07:21
- Nahlásit

helps
běda jak někdo jinej z ledničky vezme něco, co je připraveno k jiným vyšším účelům .... to je hned řev, jaktože ste si dovolili něco vzít z lednice, ale pejskovi je vždycky odpuštěno
tvoje maminka má správný přístup!

datli
helps
naši čokli nic nekradou. Jednak je všechno jídlo u stropu a výš, jednak je šeltie příliš malá a Kendýsek je moc poslušnej, jednou jsem ho seřvala, když se z kuchyňský linky obsloužil sám a teď chudák vždy čeká, co mu dám. Šoltiji je fuk, když ho seřvu, ještě že je přízemní velikost.

datli
třezalku v žádný formě nepoužívám

datli
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 09:27
- Nahlásit

No-my na chatě nemáme ledničku.Ale schody do sklepa,na kterých je krabice s jídlem.A muž zapomněl zavřít dveře.Chlapa zabít,když ví,jací jsou psi bufeťáci samoobslužní.

Gerda
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 09:43
- Nahlásit

datli
kdepak, já ho nemám, to byla zásilka pro tebe, nepodávám ho
Bylinky,olejíčky,čajíčky,homea,léky,náplas ti?
já s bylinkama neumim zacházet, psa mám zdravýho (naštěstí ťuk ťuk ťuk), podávám jen občas pangamín, zkusila jsem směsi od Phytovetu na trávení a na klouby, pravidelně jen včelí pyl a juku...homeo může člověk dávat sám bez doktora?

datli
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 10:03
- Nahlásit

Gerda.homeo může člověk dávat sám bez doktora?
ano může-pokud ví co a jak.Když netrefíš ten dobrej lék,tak se nestane vůbec nic.Prostě naštěstí neublížíš.

A já dávám občas psům do tvarohu med a hrstičku pangamínu děckám i psům-rychlejší vyhrává.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 11:29 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Tak se dneska jdeme podívat na naše štěňátko. Bude tam paní, která Sabinku vzala od těch podivných lidí, kteří se o ní nestarali, bude tam její šeltička, bude tam asi Eninka, bude tam štěňátko-chlapeček a bude tam samozřejmě Sabinka. Asi vezmu i nějaké další psisko. Tak jsem moc zvědavá, jak se budou Sabinka se štěňátkem k sobě chovat.
Moje Bekynka se ke svojí mamince chovala vždycky pěkně, i když trošku rozmazleně. A svoje štěňátko, coby dospělého pejska, který bydlel naproti, vždycky lehce zmydlila, aby vědělo, kdo je tady pánem. Ale ono jí stejně hrozně milovalo a mohlo na ní oči nechat, provokovalo jí a rozverně si nechalo dát do kožichu.
Už se těším.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 11:42
- Nahlásit

Jo a dotaz: Vlčáček byl tlustý. Koupila jsem i dietní granule veterinární a nic. V létě jsem se snažila s ním ještě víc chodit, když to šlo a dietní grancle jsem neměla. Měla jsem však dojem, že to nepomáhá. Najednou se mi zdálo v září, že zhubnul.
Teď v polovině října jsme byli u veterináře a ano - z 13,5 kg na 12 kg (plus mínus, že jo). Ale viditelně je hubenější. Zdá se mi ale, že to zhubnutí přišlo nějak podezřele naráz. Celé léto nic a pak najednou... Nemá někdo s tímto zkušenosti?
Obávám se, aby nebyl nemocný. Nicméně můj veterinář před očkováním (v půlce toho října) dělá zároveń i vyšetření - posledne si ho, změří teplotu, prohlídne reflexy a tak. A vše OK.
Možná jsem už paranoik - nejdřív chci, aby zhubnul, a když zhubne, tak z toho mám strach. Jenže on má zároveň ty nádory, které se teď budou operovat. Jeden na konečníku, druhý na bříšku. Ani jeden by neměl být rakovinný, ale jistojistě se to samozřejmě neví. Jí naprosto perfektně, pro jídlo by se přetrhl. Pro odměnečky si ale už kolikrát nepřijde, což přisuzuji spíše sluchu. Je mu více než 10 let, nevíme o kolik. Žere granule pro seniory nebo lightky. Když ke mě dorazil, měl 6,25 kg. V kohoutku cca 37 cm.
Takže ten dotaz: má někdo zkušenosti s takovým podivně náhlých zhubnutím? Když ano, čím to bylo a jak to poznám, jestli to nemá taky? Díky.

Gerda
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 11:54
- Nahlásit

datli
Aha...no jo, já sem takovej maximalista, ráda bych tomu čokloj dala všechno užitečný, na druhou stranu mi tam zas v hlavě bliká kontrolka, že neni potřeba nic přehánět, z krve bylo jasný, že čokloj nic nechybí...tak leda asi kdybys přišla ZDARMA a neplatifše k přebytečným desinfekcím...neni to rozhodně nutný, prostě jen kdyby náhodou, neni tvou povinností něco posílat oplátkou, to určo ne.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 12:33
- Nahlásit

Vlčáčková
no řekla bych že 37cm v kohoutku a 12kg je pořád nějak moc

Pangamin dávám každej den tabletku.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 12:51
- Nahlásit

Shelticka
no řekla bych že 37cm v kohoutku a 12kg je pořád nějak moc
Vím o tom. Ale s tloušťkou bojujeme už rok. A nic. A najednou... Tak je mi to divný. Každopádně ještě mám 2 kg dát dolů, říkal veterinář. Sám má přes 100 kilo!...

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 14:38
- Nahlásit

Shelticka
A není jedna tableta málo?

Shelticka
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 15:26
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
nevím, je to možný, ale zas nemám důvod jí dávat víc
I když teď si říkám, pro 7 kg šeltii by to mohlo stačit ta jedna ne? Už jsem vyhodila obal, ale mám pocit, že dospělý člověk tam měl dávku snad 12 tablet, tak to vychází zhruba 1 na 6kg váhy při předpokladu váhy člověka 70 kg

helps
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 15:30
- Nahlásit

ono i těch 10 kg je dost na 37 cm. Ajsí má asi 38, 39 cm a má těch 10 kg a je to svalnatý zviřátko se silnější kostrou

na co dáváte pangamin?

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 15:37
- Nahlásit

Shelticka
Tak ok

Já pangamin dávala pro povzbuzení chuti k jídlu,ale moc to nefungovalo podle mě.

A taky jako podpora opatření proti klíšťatům, je tam béčko a to je prý pomáhá odpuzovat.

datli
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 19:29
- Nahlásit

a taky na lepší svalnatění,lepší srst a tak nějak asi proto ,že ho dávaj všici,asi ví proč..

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 20:16
- Nahlásit

helps
ono i těch 10 kg je dost na 37 cm
Hele, nenasírej mě, jo? Budu ráda, když budeme mít jenom 10!!! Tsss. To není o šeltičce Sabince, ale o voříškovi Vlčáčkovi. Veterinář řekl 10, tak zatím je meta (dost špatně splnitelná) 10! Pak se uvidí.

Eninka
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 20:17
- Nahlásit

Jelikož jsem se nemohla dostavit na setkání Vlčáčkové s jedním malým (ehm, velkým, však uvidíte..) Sabinčátkem, žádám ji tímto o urychlené poskytnutí fotek zde!!!

Eninka
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 20:19
- Nahlásit

Vlčáčková

telepatie, psaly jsme zaráz

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 20:20
- Nahlásit

Zde dneška fotečky našeho "šeltiáčka" Velkého Hnědáčka. Fakt šeltie jak vystřižená. Povšimněte se oušek a očíček, ty jsou tedy moc pěkně vyvedené.
Psík je vééééélmi rychlý. Šel ostře fotit jenom s bleskem, což já moc neuznávám, takže ho mám několikrát mázlého.
Třeba takhle:

Ostatní fotky na:
http://tyrana-zvirata.rajce.idnes.cz/Stendo_Atik_s _mamkou_Sabinkou_1._11._2011/

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 20:21
- Nahlásit

Eninka Jsou tu.

Eninka
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 20:24 - Změnil/a: Eninka
- Nahlásit

Vlčáčková

šmarjapano, nevyměnil ti ty štěňata veterinář? Nebo to Sabina měla s medvědem, čekala jsem psíčka pomenšího, ale totok?
Měla bys okamžitě navštívit ostatní, co mají tvá štěňata a požadovat odškodný za výměnu v "porodnici"

edit: od veta samozřejmě

Eninka
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 20:26
- Nahlásit

Vlčáčková

ale je krásnej, samozřejmě...akorát je srandovní ta fotka, jak
jsou tam spolu se Sabinkou, přijde mi to to samý, jako když se bílýmu narodí černoch

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 20:27
- Nahlásit

Eninka
Viď? To bylo překvápko. Po cestě autem koukám na nějaké štěndo a říkám si: hele, támhle je. A nic. Přišla slečna a přivlekla "tele".

Shelticka
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 21:01
- Nahlásit

já dávám pangamin na srst a další plusy jsou samozřejmě výhoda

helps
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 21:19 - Změnil/a: helps
- Nahlásit

Vlčáčková

to já tě nechci nasírat jen říkám, jak to zhruba je. ale je fakt, že i těch deset by pomohlo, ... a časem to třeba snížíte víc.

ty voe.... tak po mamince ten pes opravdu není. ze šeltie nemá snad nic to bych chtěla vidět teda toho medvěda co chudinku Sabinku znásilnil.

jinak děkuji za přednášku na téma pangamin!
ps: kde ho kupujete?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 23:03 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

helps
Ze šeltie má:
1. tvar očíček (trošku sešikmená),
2. špičatej rypák a vůbec tvar celýho chobotu,
3. ohnutá ouška, a to tak, že fest. Prý mu to závidí nějaká paní s kolií, protože ta její to nemá a vyřadili jí z chovu,
4. pod ouškama má náznak šeltiččí "hřívy", vypadá to srandovně, prostě takové licousy štětinaté. A za nimi má oblasti nepatrně světlejšího zbarvení. Fakt nepatrně. Takhle v podvečer už to vidět nebylo a ani ty štětinky moc ne.
5. a pak má po šeltiích (asi, asi, asi) to šukání z místa na místo, prdlouš jeden.
Takže je toho celkem dost, nééé? Skoro celá šeltie.

Tony
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2011 00:10
- Nahlásit

Vlčáčková
no já teda ze šeltie vidím snad jen to ideálně klopené ucho, které by hodně chovatelů originálů šeltií a kolií mohlo jen tiše závidět

ale jinak hafan pěkný, jen vypadá starší než mu je

<< 1 ... 378 . 379 . 380 . 381 . 382 . 383 . 384 . 385 . 386 . 387 . 388 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání