| Autor |
Zpráva |
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2011 21:47
- Nahlásit
zlatý šeltie mění barvu normálně... většinou na zimu ztmavnou...
a každý pes nemusí chtít chrápat v posteli, ani ten odjakživa bytový...
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 07:02
- Nahlásit
helps
chválím, chválím
Hezké počasí, tři dny volna a ten poslední má o hoďku víc - ideální víkend. A já stihla jenom dojít do hospody
Vlčáčková
taky mi teď šelti ztmavnul. Hodně. V posteli spí, ale chodí se chladit na zem. Golie spí POUZE v posteli, v zimě miluje, když je v ní zastláno hodně plyšových dek
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 12:52
- Nahlásit
Vlčáčková
moje taky postel nutně nemusí - chodí do ní jen večer a ráno na pomazlení, je ale fakt, že když byla malá, tak tam nesměla vůbec. Pak jsem ji naučila, že může, ale že ji to musím dovolit - a teď mě trestá. Protože někdy v noci si řekne, že by se na chvilku přitulila a začne mě budit jestli může
|
petl
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 18:17
- Nahlásit
Biluška
Paní, nebyli by nějaké nové fotečky Žiletky? Já je ci a ci a ci eště víc jak puve
a která to je paní ? jestlipak si jí poznáte?
že by tahle?
a ještě utahaná mamina
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 18:59
- Nahlásit
Tak jsem to asi zakřikla, protože dnes jsem se probudila s nalepeným špičatým čenicham na ucho.
Naštěstí se mě v noci nepokusila vzbudit, jestli jí to dovolím ... to bych jí asi přizabila. Ale je fakt, že po mě rajtuje těch psů tolik, že už mi to v klidném spaní vůbec nebrání. Nevím, jestli by se jim povedlo mě vzbudit. Jednou jsem náhodou nespala, když psiska měla zakázanou postel a najednou slyším parkety: vrz ... vrz ... vrz. Pootevřu oko a ... Astra. Zírá na mě upřeně. Dělám, že spím, oči přivřený. Najednou lehký ďoubanec do nohy. Dělám, že spím. Druhý, trochu drsnější, ďoubanec do nohy. Dělám, že spím. Opatrné nalezení do postele. 10 sekund ticha, pak vrz ... vrz ... vrz ... Bekynka - bez kontroly spánku rovnou do postele. No. A bylo to.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 19:09
- Nahlásit
petl
ty jsou tak krásný, takový morčátka, ať vám krásně prospívaj, pani! Vyberte Biluši tu nejtmavší, s vlohou, s mahagónovym kožíškem a velkym límečkem.
|
petl
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 19:19
- Nahlásit
Gerda
Mamině vyřídím pochvalu, na díťata je strašlivě pyšná Bilušce vybereme určitě dominantně zlatou páč jiná tam nejni
A navíc přednost má přeci povaha a né barvičky
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 19:23
- Nahlásit
petl
Takže budou všichni hodně světlý? Jasně že povaha má přednost, povaha a zdraví, to je jistá věc. Jsem na ně hodně moc zvědavá, když ti to vyjde časově a chuťově - budeš sem dávat víc fotek? Nebo budou na stránkách? A budeš mít někdy zlatý s vlohou? Tmavý? Mahagónky?
|
petl
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 19:33
- Nahlásit
Gerda
Nebudou světlý, budou dominantně zlatý takový měděný jako táta s mámou, koukni mi na stránky
Mahagonky plánujeme taky snad ještě letos, po Bonnie, jen co se rozhodne hárat
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 19:42
- Nahlásit
petl
Nádhera,nádhera,nádhera.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 21:22
- Nahlásit
petl
a ještě utahaná mamina
Mamka kouká velmi moudře.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 21:59
- Nahlásit
Téda jo-plno krásných nových fotek!Zlatých!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 22:04
- Nahlásit
petl
paní, vůbec Gerdu neposlouchejte a vyberte mi světlounkou, úplně nejsvětlejnkouvatější, bez bílé lysinky (ale tu koukám nemá žádná, to je mooooc dobře ), s velkým bílým límečkem, bílýma ponožečkama, velikánskou (mám ráda velikánské psy, žádné záprtky, proto mám smečku šeltií z nichž ta největší má 34 cm ) no a samozřejmě s tou správnou povahou
|
datli
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 22:16
- Nahlásit
Jo bílé ponožky...ty se obzvláště dobře nosí u nás v bažinách na chajdalupce.Nicméně Migasovi to vůbec nevadilo a spokojeně si tam lítal a chrněl jak Baryk a zas lítals dalším kámošem Oskarem,no nádhera.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 22:19
- Nahlásit
petl
upřesňující informace - chci tu druhou z kraje v přední řadě . Jak na ní má to třetí štěně položenou hlavu. Páč má evidentně vrozené vlohy pro polohování
datli
jo jo, bílé ponožky a bahýnko....taky dlouhá, jemná srst a bodláky...to šelmyje prostě mylákujou
|
helps
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 23:08
- Nahlásit
Biluška
bez bílé lysinky (ale tu koukám nemá žádná, to je mooooc dobře
vůbec nefíš vo čem mluvíš..... bílá lysinka je nejlepčí a nejkrásnější a Ajánek je živoucím důkazem jen snad - existuje vůbec gólie s lysinkou? to sem ještě nikde neviděla...
co se týče bahýnka a bodláků.... asi toho psa budu muset taky občas ztraverzovat. neustále skáče někde v trávě, dycky odletí z cesty do louky, kde ani pomalu není vidět, jen tam v dáli letí a občas vyskočí... včera sme takle dokonce šli a potkali sme lidi s nějakým starým psem a voni jesi je to pes a my že jo... a oni zas že ten jejich se nepere, ale že nemá rád - pak Ajánek začal kolem laškovně poskakovat a mrskat ocáskem - tak řekli, jóó přesně tohle nemá rád .... a to asi čuměli, protože se ten jejich stařeček za Ajanem rozběhl a chtěl ho nahánět. To ještě dobrý, ale pak Ajan letěl jak tryskáč na hluboce zarostlou louku, kde letěl a proskakoval jak antilopa a ten chudák pejsek starej za ním. Pak sem Ajana zavolala, tak letěli zpět a chudák starej chtěl Ajana asi zachytit, ale Ajánek uhnul a starej zapíchl hubu do trávy. Pak teda Ajan řádně obalený lecčíms přiběhl zpátky na cestu a ten starej chudák děsně dejchal a kašlal. tak sem si říkala, že nás ještě pomluví, že jim náš Ajánek uštval psa. No prostě samé radosti se zvířátky
|
datli
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 06:51
- Nahlásit
Nás už stačili taky pomluvit.Nastěhovali jsme se na chatu a zdejším zvykem všech chatařů je plot ,který tam kdysi měli všichni,pomalu ztopit v kamnech.Čili žádné hranice pro psy.A Sára společenská-chodila čučet na sousedy,jak pracují a dělají eko zahrádku a zvelebují kořenovou čističku odpadních vod.Fakt chodila čučet,neškodila.Přišli mi fajn ti lidi,on bejvalej skautík,velkej ekologista a najednou slyším-uvažte si tohooo psaaaa.My si nepřejem,aby tu chodil.To maj blbý.Z levé strany maj buldočka,vedle nás líta king ch.spanel,jezevčík a naše smečka.To teda nevím.
Pokud si neudělají hradbu proti lidem,okolí,psi se na ně budou chodit koukat vždycky.
Co je paráda,je tam množství potůčků a tůněk a teče tam minerálka.A tak psi po celý den chodí a chlemtaj krásnou vodu,zdravou vodu,tu a tam sežerou sušené žáby,netopýry....
Ráj,když soooosed neprudí
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 07:01 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
datli
pochopila jsem to dobře? Vy už tu svoji vysněnou chatu máte? To se máte, já chci takíííííííí
|
petl
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 08:38 - Změnil/a: petl
- Nahlásit
Biluška
vyberte mi světlounkou, úplně nejsvětlejnkouvatější, bez bílé lysinky
lysinky u nás nemá nikdo, vůbec jsou na koliích dost málo vidět v poslední době, protože se většinou vážou na nesení bílého faktoru, který není příliš žádoucí
To je vždycky bitka : snaha o velké bílé znaky - nohy, límce, ale zároveň eliminovat bílý faktor, tj fleky v plášti, bílé lysinky a tak.... je to halt o kompromisech a v případě barviček i o náhodách
I v Čechách ale chodí kolie s bílým faktorem a/nebo lysinkou, je pravda ale že víc u KK a šeltiček než u DK.
má evidentně vrozené vlohy pro polohování
To doufám budou mít všicí, polohuje se přirozeně, bába, máma, otec, a to zejména na gauči ...ale jaký si to uděláš takový to máš
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 08:47
- Nahlásit
A já se pochlubím za kamarádku, u našich známých se v noci na neděli narodily šeltinky tady odkaz Trikolor fenka, zlatá fenka a zlatý pejsek zlatí budou asi uplně tmavo zlatí Zatím není víc foto, ale brzo bude
|
petl
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 09:52
- Nahlásit
Shelticka
blahopřejeme k miminům Jojo tam by mahagoni mohli být, otec je triko a mamča zřejmě mahagon, i když po rodičích by mohla být i dominantně zlatá. To je u těchto barev vždycky neštěstí, moje Kuli a její máma Perfekta jsou mahagonky a nevypadá na to ani jedna, ale mahagony dávají, zatímco kámošky fena bych si typla že je mahagonka podle toho jak je tmavá ale přitom je dominantně zlatá a taky nic jinýho než dominantně zlatýho potomka nedala
stoprocentně se mahagon zbarvení holt pozná asi opravdu až podle štěňat
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 10:07
- Nahlásit
Shelticka
už jsem štěňátka zkontrolovala. Pěkný
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 15:02
- Nahlásit
b]petl[/b]
Mahagonky plánujeme taky snad ještě letos, po Bonnie, jen co se rozhodne hárat
Bonnie se mi moc líbí, jsem ji jednou viděla na cvičáku, i ženich je krásný [
|
petl
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 16:40
- Nahlásit
Barbucha z Prahy
Bonnie se mi moc líbí
tak jestli se ti líbí tak přidávám její facebookové fotoalbum
URL
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 16:50
- Nahlásit
petl
|
datli
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 20:36
- Nahlásit
gabifijojo-pochopila si to dobře.Můj sen se po 11 letech snění zplnil!Běháme kolem toho asi od konce srpna a je to tu!
A je to znát i na psech.První víkend-doma prochlazené utahané psiska.Druhej víkend lepší a teď už Sára není prochlazená-zahustila srst,lítala velkou část dne venku...Konečně !
A děckám to taky pomůže.Mlhy,vlhko,minerálka Těšíkovská-to budu mít zdravou rodinu a nemusíme ani do lázní!
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 21:12
- Nahlásit
datli
tak si to užijte, já budu muset ještě pár let počkat. Zatím budu jenom prohlížet chaty na Srealitách a říkat si tuhle chci, tuhle nechci
|
datli
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 21:30
- Nahlásit
Byla jsem teď venku a za barákem je kupa shrabaného javorového listí.Moje černobílá smečka do toho zapadla a čuchala blaženě.Pouliční lampa je hezky nasvítila-to byl krásnej pohled.ŠKODA ,že jsem neměla foťák.
gabifi-sny jsou od toho,aby se plnily.ne?Tak ti budu moc držet palečky.V jakých lokalitách to vlastně hledáš?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 21:52
- Nahlásit
datli
V jakých lokalitách to vlastně hledáš?
Jižní Čechy, Táborsko.
Doufám, že už jste stihli nějakou opékačku buřtíků.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 22:03
- Nahlásit
Jasán,že se vopíkalo.Venku i uvnitř.A Migoslav v době mojí nepřítomnosti zneužil pánečkovu volovinu a nepozornost.Nezavřel dveře do špajzoledničky,kde bylo naložené kuřecí maso pro chlapy.Mladej si nabídnul a šel pánečkovi ukázat,jak umí syrovým masem nadhazovat!Pak páneček nechal na stole rozbalenou vysočinu a smečka mu nechala jen mastný papír.A ve finiši si voba psi nabídli ještě šunkáč ze špajzu.Koho mám zabít dřív?Pánečka nebo psy?
|