| Autor |
Zpráva |
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 13:07
- Nahlásit
Biluška
Já jednu budu mít, heč heč . Ještě nevím která, ale je mezi nimi moje malá Mendy
No vidíš to, a já si myslela, že kolie moc v lásce nemáš Každopádně vítej v klubu majitelů kolií
helps
ty seš poděs.... tak to určitě, toho se bát nemusím.
Spíš čarodějnice, ketrá i na dálku pozná talent
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 13:22
- Nahlásit
Barbucha z Prahy
No vidíš to, a já si myslela, že kolie moc v lásce nemáš Každopádně vítej v klubu majitelů kolií
to je taková dost složitá historie.
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 13:48
- Nahlásit
Biluška
Ok
|
helps
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 13:52
- Nahlásit
Barbucha z Prahy
Spíš čarodějnice, ketrá i na dálku pozná talent
))))))))))))) tak to jóó!
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 16:43 - Změnil/a: Barbucha z Prahy
- Nahlásit
Tony
Ever After URL
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 18:52
- Nahlásit
Barbucha z Prahy
Ever After - to je ono díky moc.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2011 12:57 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Našel se, nehledá ho někdo?:
http://www.cz-pes.cz/sos-detail-4870-q-Sheltie
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2011 13:12
- Nahlásit
Biluška
Tak je to ona. Naše vetka má dokonce o ní pejska z vrhu F. Je to naprosto úžasný a milý stvoření
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2011 13:14
- Nahlásit
petl
Právě jsem zjistila, že se vlastně známe. Takže běloušci zdraví kólie. Jsem z Bučiny a moji kluci jsou Gábiny pacienti a viděli jsme se v Rybníkách
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2011 13:30
- Nahlásit
Baico
Pani, vy ale ekspandujete! )))
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2011 13:35
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Pani, vy ale ekspandujete
Ovčák jako ovčák .-) Kromě toho jsm přesvědčená, že v Americe pusili do chobu bílých ovčáků bíloi dlouhosrstou kólii. Kde jnak by se vzalo běloušů MDR, když němečtí ovčáci tímhle defektem netrpí.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2011 13:38
- Nahlásit
Baico
Ach jo, amerika je holt země neomezených možností nechápu, že se musí každý plemeno dřív nebo pozdějc zmrvit
|
petl
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2011 14:39
- Nahlásit
Baico
ahoj nojo, na běloušky si samozřejmě vzpomínáme
Jen jsem nevěděla že svět je tak malý že se sejdeme tady
Blondýny zdraví běloušky !
Jinak pro info : MDR není nemoc, je to nežádoucí dispozice stejně jako kdybyste řekli že člověk alergický na aspirín je nemocný. Děláme všechno proto abychom MDR eliminovali ale neznamená to že pozitivní jedinec je nemocný nebo snad dokonce do chovu nevhodný ! Může mít mnohé jiné kvality které při spojení s negativní fenou může prosadit na štěňata a přitom z nich během jediné generace udělat pouze přenašeče
Holt chov je vždycky kompromis a především těžká fuška
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2011 14:53
- Nahlásit
petl
Jen jsem nevěděla že svět je tak malý že se sejdeme tady
JJ, svět je opravdu velmi malý
MDR není nemoc, je to nežádoucí dispozice
Tak to já vím, je to vlastně ve své podstatě genetická mutace, která způsobuje reakci na určité léky. Zmiňovala jsem to pouze v tom smyslu, že výskyt této mutace o BŠO mi potvrzuje t zprávu, že kdysi v minulosti byli v chovu běloušů využity kólie. Protože pokud vím, tak němekých ovčáků, ze kterách bělouši pocházejí se tento genetický defekt vůbec nevyskytuje
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2011 15:00 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
Baico
Protože pokud vím, tak němekých ovčáků, ze kterách bělouši pocházejí se tento genetický defekt vůbec nevyskytuje
URL
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2011 15:05
- Nahlásit
gabifi
Nojo, ale to je z Ameriky, kde jsou bělouši chováni stálej a jen jako bílá varinata německého ovčáka, takže si myslím, že těch 10% tvoří právě bělouši.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2011 15:52
- Nahlásit
Baico
Nojo, ale to je z Ameriky, kde jsou bělouši chováni stálej a jen jako bílá varinata německého ovčáka, takže si myslím, že těch 10% tvoří právě bělouši
znáš nějakého NO v Čechách otestovaného na MDR1? Říkat, že u nějakého plemene neexistuje genová mutace MDR1 bych si asi netroufla. Myslím, že něco podobného ne-li stejného je i u lidí. Ale nechce se mi brouzdat po netu a hledat.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2011 16:01
- Nahlásit
gabifi
Říkat, že u nějakého plemene neexistuje genová mutace MDR1 bych si asi netroufla.
Kdyby se u NO tento defekt vyskytoval, tak už se o tom podle mě ví, stejně jako se to ví u kólií a bílých ovčáků.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2011 16:06
- Nahlásit
Baico
u kolií je výskyt MDR1 -/- asi 25 %, přenašečů asi 50%. Pokud je u NO výskyt nějaké 1%, není důvod, aby se o tom vědělo.
U lidí se tenhle problém zkoumá proto, že lidi s mutací multidrogového transportéru (P1 glykoproteinu) jsou extrémně/ životu nebezpečně citliví třeba na některá chemoterapeutika proti rakovině. Přesto, že tenhle problém existuje, normální člověk o něm neví, neb se ho to netýká.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2011 16:13
- Nahlásit
gabifi
Pokud je u NO výskyt nějaké 1%, není důvod, aby se o tom vědělo.
Proto to beru, jakože se u NO nevyskytuje. Alevzhledem k tomu, že u BŠO se tato mtace vykutue ve větších četnostech, tak mi to potvrzuje to, že podle některých zdrojů byla v Ameice v chvu BŠO použita bílá kolie. Protože jinak by výskyt MDR u bílých ovčáků nebyl vůbec zazanmenán, stejně jako u NO.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2011 16:23
- Nahlásit
Baico
bílý ovčák je podle mne specifickej NO s malou genetickou základnou. To může být taky důvod výskytu MDR1 mutace. Ale může v tom být i bílá gólie, kdo ví.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2011 08:56
- Nahlásit
petl
Paní, nebyli by nějaké nové fotečky Žiletky? Já je ci a ci a ci eště víc jak puve
|
helps
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2011 10:45
- Nahlásit
tak teda hlášení, pozor hlášení...
včera jsme dorazili ze závodů v jedenáct v noci, organizace nějak brzdila a A1 začínali až skoro asi ve tři. počasí aspoň celkem přálo, nebylo to tak hrozný.
Ajánek byl celkem šikovný, akorát sme běhali hrozně "křečovitě", zastavované zóny byly sbíhané a bojím se, že to bylo hlavně mým nervem a úprkem vpřed no příště budu holt meditovat a klidnit než poběžíme. radost sem měla ze 1) Ajánkovo prvního super slalomu na závodech, zvládl náběh i celý slalom super 2) z mojí otočky na čelo v místě, kde sem si chvílema myslela, že je to sebevražda 3) z postupové rychlosti Ajánka.
Tak tééééééééééédy:
první běh - 1 odmítnutí, čas 29,12, PS 4,57 m/s. - třetí místo
druhý běh - 1 laťka, čas 27,51, PS 4, 58 m/s. - druhé místo
součet - třetí místo
jóó tak máme na čem pracovat, ale jakožto naše druhé závody, chyby časem vypilujem, musím Ajánka pochválit )
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2011 11:27
- Nahlásit
helps
Je to sice pro mě nějaká tatarština, ale pochopila jsem, že Ajánkovi to šlo a Tobě tentokrát celkem taky.
Takže gratulujeme se Sabinkou. Sabinka dobře ví, co je to slalom, protože celkem obstojně slalomuje mezi nohama stolu a židle ke dveřím (když je něco venku) a zpátky k lince (když je tam něco na sežrání). Bývá ale skoro vždy na prvním místě, takže to by Ajánek asi koukal.
Jinak dotaz nejapný: Sábince už zase dorostly ty černé chloupky, takže z mezičasu, kdy byla zlatá, je už zase tmavá. Taky Vám někomu takhle šeltík mění barvu? Už je z ní celkem slušný lvíček s hřívou (spíš takový plyšáček medvídkovitý), hodně jí roste zimní srst.
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2011 13:02
- Nahlásit
Vlčáčková
to mojí šelťuše momentálně spíš jakákoliv srst padá - jestli to tak půjde dál, tak budu mít za chvilku víc chlupů než ona...
|
helps
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2011 13:15
- Nahlásit
Vlčáčková
děkuju, jj zvládli jsme to oba, i když u sebe mám pořád blbej pocit - ve vedení je co zlepšovat. jó není slalom jako slalom do kuchyně se Ajánek řítí rychlostí asi tak 30m/s
Tony
souhlas absolutní... pes mi dost ztmavnul to jo, ale né teď. už delší dobu má tmavší hřbet. ale jináč jak říkáš, teď z něj padá chlupů až hrůza, šílený kde všude a jaký množstvá chlupů teď nacházím
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2011 13:24
- Nahlásit
helps
Ajánek je čikovnej, je poznat, že je náš
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2011 13:27
- Nahlásit
Tony
Mě zůstaly před časem veškeré kalhotky v ruce, jen jsem na ně jednoho dne sáhla. Vypadlo totiž pár pramenů - jeden den, druhý den, tak jdu mrknout, sáhnu a ..... pes měl holej zadek, všechny chlupy mi vypadly do ruky. Teď už jen v klidu obrůstá. SAbka nebyla poslední dva roky žádný bytový pes, ale pěkně sídlila venku a v baráku jen, když jí nějaký soused otevřel dveře. Tak s tím možná počítá i na tu letošní zimu. Bekynčina mamina byla taky venku (WSS) a taky měla daleko víc chlupů než moje Beký.
helps
Tak s tou rychlostí je Ajánek jako "mohutná vichřice" způsobující "rozsáhlé zpustošení plochy". Hele, že nekecám, najdi si jedenáctý stupeň (po přepočtu to vychází na 108km v hodině): http://www.in-pocasi.cz/aktualni-pocasi/vitr/
Ty brďo, to bych asi nevydržela s takovým psiskem.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2011 16:22
- Nahlásit
Biluška
)) jj šikovného agiliťáčka ste mi odchovali
Vlčáčková
to nemůžeš tagle přepočítávat... hlavně těžko říct, jakou rychlostí se do té kuchyně řítí. to víš, to sem trochu přeháněla.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2011 19:02 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
helps
to víš, to sem trochu přeháněla.
Když se mrknu na Sabku a uvážím, že Tvůj pes asi má nohy zdravé a je mladý, tak bych řekla, žes přeháněla opravdu jenom trošku, trošičku.
Sabík nechce chrápat v posteli. Nezvu jí tam, neb když se ráno vzbudím a jsou dva WSS a jeden vořech, myslím, že už je jich tam dost a hlavně si to myslí moje bolavá zkroucená kostra. Nicméně ona tam nechce sama a když se večer přitulí, tak odsud zase vysublimuje a ráno už tam není. Řekla bych, že to dělá proto, že je jí horko. Co Ajánek? Leze do postele nebo ne? Nebo myslíš, že mám tak odolnou psici, protože se s ní nikdo nemazal a vyhazoval jí ven na mráz?
|