Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
petl
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 08:17
- Nahlásit

Venuše
No proto jsem jí napřed učila to "hledej". Prostě si jí přidrž za obojek, dej jí čuchnout k salámu a odhoď ho do drnu tak, aby nebyl vidět - třeba napřed půl metru, zavel "hledej" a uvidíš že vyrazí a pročuchá drn než salám najde. Pak můžeš pomalu zvětšit vzdálenost a odhazovat třeba na metr i na dva až bude vědět že "hledej" znamená "projeď čenichem všude kolem po zemi, je tam něco co za to stojí"

Pak na té stopě už zavelíš hledej a on automaticky zabodne čenich do země.

Venuše
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 08:52
- Nahlásit

petl
Nóóó, vypadá to jednoduše, tak hovedíme.A jak sem říkala, třeba se aspoň nažere.

petl
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 10:33
- Nahlásit

Zkus to, za to nic nedáš. Nám se povel hledej hodí i v běžném životě když něco ze stolu upadne na zem

Venuše
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 11:09
- Nahlásit

petl
Jo, tak to malej asi ví co to je hledej, když mu někam zapadne oblíbená hračka
Akorát asi nikdy nepochopím, jak to něco může cítit na zemi, když tam je tolik pachů a smradů, to je ale zase z jiného soudku, hlavně když to funguje.
Já právě myslela, že tu stopu mám navonět tím co je na konci.

petl
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 11:18
- Nahlásit

Venuše
Taky to asi jde, dokonce mi jeden kamarád říkal že po stopě táhl slupku od uzené slaniny...mňam, to věřím, to bych tu stopu asi vypracovala i já osobně
Můžeš něco táhnout, nebo těžší je do stopy čas od času poházet kus ňaminy, a pak se časem ta ňamina zruší úplně a dá se jen na konec a stopy se prodlužují a lomí.
Jde o to aby si pejsek spojil to že ňamina souvisí se stopou a dostane se k ní jen tak že půjde po té stopě.

Venuše
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 11:22
- Nahlásit

petl
Hele no tak já mu to řeknu a je to. Někdy bych chtěla aby naši pejsi uměli mluvit, ale na druhou stranu zase někdy ne, když kolikrát vidím jak se na mě dívá, když po něm něco chci a on má zrovinka něco móc zajímavého na práci

petl
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 11:24
- Nahlásit

Venuše
Nojo, to taky znám. Kuli vzorně zaběhne agility parkur s miliónem skoček načež se o tu milióntouprvní bezradně opře pacičkama a nahodí očka:"Co to tady stojí, to jsem nikdy neviděla?"

Venuše
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 12:25
- Nahlásit

petl
Tak vy už jste na vyšším stupni, u parkuru. To u nás je to zatím otázka typu "jak jako sednout? teď? hned? a tady? a próóč ?

petl
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 12:29
- Nahlásit

Venuše
neboj nám se to pořád vrací...lehnout? vážně? tady? a jako úplně a na zem? a musím?

Venuše
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 12:37
- Nahlásit

petl
Anebo u skákání "jako miniparkuru", ale v případě že to po něm chci. "nee, mě se nechcéééé, ale tak jo, ale honem, honem, jedéééém, hop, hop, hop, uf a mám to za sebou, zdarééééc já jdu běhat za kámošema"
Ale v případě, že si poskakuje sám a co chce " hele koukej,hopla, hopla, jak mi to jde heč!"

gabifi
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 16:31 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

Venuše
s těmi stopami je nejlepší začít s někým, kdo to umí, protože pokud budeš chtít skládat nějakou zkoušku se stopou, má to určitá pravidla a když je neznáš, můžeš psa učit něco špatně a pak je těžší přeučit ho to tak, aby u zkoušky prošel.
Já jsem pokusnou sranda stopu udělala pro Kendyho takhle: začíná se jenom v přímém směru, stopa by neměla mít lomy a ty si jí musíš pamatovat Na začátku stopy se na chvíli zastavíš, přešlapuješ oběma nohama na místě a po chvíli vyrazíš. Po pár krocích vsuneš pod nohu salámek a tak to opakuješ několikrát. Na konci stopy můžeš dát větší odměnu. Ke psovi se vracíš obloukem, aby sis stopu nepošlapala. Nejlépe se začíná na louce, tráva by měla být posekaná, nemělo by pršet. Pak přivedeš psa k začátku, je to to místo, kde si přešlapovala a chvíli se vrtěla. Co se dělá pak nevím, protože Kendy hodil čumák na zem přesně na tom místě, kde jsem přešlapovala a bez problému jel čumákem přímo po stopě, jediné krátké zdržení bylo při sběru párečků. Na stopování je nejlepší postroj, ne obojek, a stopovačka.
Pokud chceš stopy brát vážně, zajdi si radši na cvičák, taky to mám v plánu.

http://www.cz-pes.cz/zkusebni-rad-nzr.php#ZKOU
Článek 23, 24 a 25

gabifi
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 16:35
- Nahlásit

holky, my teď kolaudujeme, stěhujeme atd., a tak bohužel nemůžu na net tak často, jak bych si přála. Přeju hezké babí léto s pejsky. Gábina

Jimmi
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 13:25
- Nahlásit

gabifi
držím palce a pevné nervy, já to mám již 10 měsíců za sebou

gabifi
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 17:56
- Nahlásit

Jimmi
nejenom kolaudujeme a stěhujeme, ke všemu má ještě Kendyk zraněnou nožku

Dnes je to 7 let co jsme si přivezli Akimka. Byl to jeden z nejlepších nápadů, jaké moje rodina měla. Další výborný nápad jsme dostali cca za 3,5 roku = Kendyk.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2006 09:22
- Nahlásit

gabifi
co se mu stalo?

Jinak moc gratuluju ktvému dobrému nápadu na druhou

Doufám, že se uvidíme v Budějkách, vůbec nevím, kde tam budete běhat a jak je to daleko od výstaviště. Snad se tam nějak poznáme. Slíbila jsem fandit, tak to chci dodržet.

Venuše
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2006 10:15
- Nahlásit

Hlásím další období žraní našeho hyperšeltičáka, máme tady totiž na návštěvě labradora, takže soutěží kdo sežere víc
A jinak nás čekají první narozky až v prosinci, my jsme eště malinkatý
V neděli jsme byli na cvičáku agility v OL, kousej od nás.No musím říct, že nebýt do toho zapálená, tak by mě přístup jedné slečny "agiliťačky" docla odradil. Na prcka koukala zvrchu, že jako co tam s ním chci zkoušet, a labradorovi rovnou naznačila něco jako "s tím labradorem" to chcete taky dělat. Ale ve finále jsme jim vytřeli zrak. Byli jsme v začátečnících, ale jelikož "tajně trénujem doma, tak jsme tam lítali jak profíci, tak jí trochu sklaplo.
Velká škoda, že u nás se tomu nikdo nevěnuje, a přitom máme super prostředí, i ty překážky máme obstojný.

gabifi
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2006 13:45
- Nahlásit

Jimmi
Kendy má nataženou šlachu a zákaz cvičení nejméně na měsíc. Do Budějovic s největší pravděpodobností nepojedeme. Moc mne to mrzí, měly to být naše poslední závody.

Venuše
Vidíš, konkurence u misky dělá své
K tomu cvičáku: Vydrž! Kynologů, kteří ti budou tvrdit, že tvůj pes je úplně nemožný a neschopný potkáš ještě mnoho. Je to takový náš národní kynologický obyčej

petl
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2006 13:57
- Nahlásit

gabifi
Ahojky, to mě mrzí, do Budějic jedeme tak jsme se vás chystali někde odchytit. Ta šlacha to je nepříjemné, nepodceňuj to a vážně mu dej měsíc vodítkový režim. Kuli to jednou měla a fakt je nutný absolutní klid, i když my jsme z ní pomalu šedivěli
Shodli jsme se na tom že nejlepší je psa přibít k podlaze tak přeju pevné nervy

gabifi
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2006 14:03
- Nahlásit

petl
já už si po 1 týdnu bez cvičení a dlouhých procházek nosím nervy v kyblíku, bude to moc zajímavé, vydržet to ještě měsíc Kendyk je jak tygr v kleci

Venuše
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2006 14:04
- Nahlásit

gabifi
Díky za povzbuzení.Naštěstí já i hafka máme dostatek sebevědomí, aby nás to neodradilo, takže tohle mě až tak neurazilo, ale spíš mě zarazil ten přístup.A přitom sem tu holku zažila na závodech, a řeknu ti nííííc moc. A navíc tu svou fenečku, podle mě velmi šikovnou,za špatně provedenej skok dořvala, což mě teda naštvalo nejvíc.Většinou to totiž stejně kazí člověk než pes.Dyť ten dělá jen to, co mu páneček ukáže ne?
Budu muset opravdu u nás někoho zagitovat, tam už se mi moc nechce
Ale abych jen nehnojila, byla tam druhá holka, která to tolik neprožívala, taky nás nechala skočit skoky podle vejšky prcka, ketrý by skákal na závodech, a ta nás pochválila.
Já když s malým něco skočím, tak je to skoro u země, jen aby věděl že má zvedat nohy, to snad můžu ne? A navíc tak 1x týdně, to mu snad neuškodí.

gabifi
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2006 14:49
- Nahlásit

Venuše
1x týdně a skočky na minimu je OK.

Venuše
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2006 10:19
- Nahlásit

Ahojky všem,
chtěla bych opět poradit. V podstatě je to teorie, ale pokud se stane,a přece jen si i přes varování vás všech, přece jen pořídíme druhýho pejsu, tak jak nejlíp oba dva něco naučit.
Jsem si vědoma téměř všech nevýhod tohodle kroku, ale i výhod, ale chtěla bych zabránit tomu, že se od sebe budou učit jen ty nedobroty.Bude stačit učení odděleně? Nejdřív jeden, pak druhej? Naštěstí to naše malý šídlo už chápe, že u páníčka je přece jen nejlíp, a že je dobře když poslechne.Vím že to bude hóóódně náročný, ale ne zase nemožný. Lidi mívaj i jiné hloupé nápady, no ne?

gabifi
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2006 11:01
- Nahlásit

já mám dnes DEN PRÁCE NA PC a místo toho drbu na cz-pes

Venuše
dvě šelťuchy se myslím zvládnout dají. Nebude to jednoduché, i kyblík na nervy bych si připravila, ale proč ne Učila bych je odděleně i spolu.
Výhoda staršího zvládnutého psa je v tom, že štěně nemusíš základní věci vůbec učit. Já zavelila třeba Sedni, šelti si sedl a kolie taky, protože šelti je jeho starší milovaný brácha a velký vzor. Ať se dělo cokoli, koliák se vždy podíval na šeltiho, co on na to...a podle toho se zařídil

petl
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2006 11:04 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

Venuše
Taky mě varovali
Taky jsem je neposlouchala

No, budu mluvit z vlastní zkušenosti. U nás se naštěstí k potrhlé Kuli dostalo štěňátko klidné povahy, takže se spolu tak rychle na paničku "nedomluvily". Je pravda že od sebe hodně okoukávají, například přivolání si ani nepamatuji že bych malou kdy vůbec učila a poslouchá parádně. Hodně si předávají nálady - tj jedna štěká, druhá začne taky, jedna má náladu blbnout s míčkem, druhá taky...
Kdyby se měly sejít dvě stejná třeštiprdla tak z nich ale asi zešedivím

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2006 11:18
- Nahlásit

Můžu k vám? Hlásím se do klubu se dvěma šelticema a jedním hajzlteriérem. Venuše, může se zeptat odkud jsi? Taky mám totiž kousek do Olomouce

Venuše
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2006 11:33
- Nahlásit

gabifi
Omyl, ten první je mladej hyperaktivní, a má svou hlavu. Máme ještě staršího labradora, a nejdřív odkoukával, ale teď už si jde svou cestou, která naštěstí vede vždy ke mně, řekla bych že poslouchá líp než 4 letej labrador.

Venuše
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2006 11:34
- Nahlásit

petl
To jsem ráda, že nejsem prdlá a neposlušná sama. Ten druhej by měl být pohodář, no ale uvidíme.

Venuše
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2006 11:37
- Nahlásit

Biluška
Ahojky šeltice, já jsem z Prostějova konkrétně. A ty?
Tady v Pv moc šeltií nejni, bohužel.
Ale na druhou stranu, aspoň jsme rarity.
I když stejně lidi o našem krasavci mluví jako o "té malé gólii"

gabifi
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2006 11:41
- Nahlásit

Biluška
štěňátko ti asi chtělo naznačit, že mu máš Harryho Pottera číst

petl
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2006 11:44
- Nahlásit

Venuše
Helejse a nám zase říkají "to je nějaká velká šeltije"

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání