Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
petl
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 10:49
- Nahlásit

Venuše
To je fakt těžký, ti nežravci asi jednou přivedou páníčky do hrobu
No, jako přísun energie budou ty kuličky fungovat dobře, ale jako potravina pro rostoucí štěně...nevím nevím. Zkusilas mu do granulí pokrájet nadrobno třeba syrové hovězí nebo kuřecí?

Jimmi
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 10:58
- Nahlásit

Venuše
Já bych mu kuličky dala, ale jenom trochu, přece jenom je to pejsek.
Nicméně moje děti se tím cpou pořád a žádnou zdravotní újmu na nich nevidím. Jenom ony nejedí "jenom" kuličky

Udělej mu kuličky z mletého masa..co? nebo syrový srdíčka a žaludky a trochu rejže? Já bych vyzkoušela všechno, ale pořád bych asi dodržovala nějaký řád a interval mezi jídlem.
Já jsem použila metodu na výchovu dětí i na psa a to je mnohdy pokus hokus. Metoda úspěchů a omylů.
Tak držím palce a určitě jsem napiš, jak to dopadne. Ty rady třeba čtou i jiní, taky jim to může pomoci.

Venuše
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 11:18
- Nahlásit

gabifi
Sladký docelajsou, proto mu asi chutnají.Mi připadá, že si dá raděj tabulku čokolády než kus masa

gabifi
No o háravce vím o jedné, ale je fakt že začíná blbnout z naskakováním na nohu, a s těmi směšnými pohyby, a je divočejší a nedobřejší než obvykle. Cesara určitě zkusím, už toho není moc co jsem nezkusila

gabifi
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 11:46
- Nahlásit

Venuše
vydrž, hodně šeltiček se s věkem rozjí, až je to pak na obtíž. Pokud je zdravý, odčervený atd. nebude mu menší váhový úbytek až tak vadit. Hlavně aby byla v jídle nějaká bílkovina a v případě nouze použij multivitamín. O nechutenství jedné šeltie bych mohla napsat román My v krizi používali i roztok glukopuru stříkaný injekční stříkačkou na kořen jazyka...to když k tomu nechutenství a hubenosti ještě chytil střevní chřipku.

Venuše
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2006 13:06
- Nahlásit

petl
Syrový maso jsem ještě nezkoušela, to je další v řadě možných pokusů

gabifi
Jsem z toho fakt na mrtvici, hrozně nerada bych aby pak až bude starší trpěl třeba na klouby nebo něco, když do sebe nebude dostávat to co potřebuje, a pak bych si vyčítala, že jsem se na to vykašlala.Teda doufám, že tak daleko nedojdem, to musí být fakt děs.To to moje trápení je prd

Jimmi
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2006 14:37
- Nahlásit

Jestli chcete vidět nádherný kraťandy v akci tak jukněte na stánky Skipa a Odinka
http://www.collie-smooth.com/
Jsou tam fotky z letního výcvikového tábora v Žamberku a jsou tam taky krasavice dlouhosrstý, dětičky i šeltičky.
Fakt paráda

petl
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2006 14:48
- Nahlásit

Tak ty jsou fakt krásný. Nejvíc mě dostala ta fotka jak ta zmáčená kólie skáče překážku a všude kolem odstřikují kapky vody...to se jdu podívat znova.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2006 14:56
- Nahlásit

petl
mě se líbí u dlouhých jak jim vlají chlupy

Venuše
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2006 16:51
- Nahlásit

Jimmi
Jojojo, já tam byla, a bylo to fakt SUPER
A taky tam mám jednu fotečku od pana Růžičky

Jimmi
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2006 16:56 - Změnil/a: Jimmi
- Nahlásit

Venuše
kterou?
to malinký šeltií mimi?

Venuše
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2006 17:13
- Nahlásit

Jimmi
Nene, toho krasavce co vedle skáče přes překážku

Venuše
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2006 17:14
- Nahlásit

Jimmi
S tím miminem si ale vyhrál až až. Kolikrát při cvičení už byl zbitej jak "pes", ale jak se objevil malej Bárny, tak ožil o 1000%

Jimmi
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2006 17:25
- Nahlásit

Venuše
tak to je paráda

Venuše
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2006 17:43
- Nahlásit

Jimmi
Děkuji, taky jsem na něj pyšná.
Trochu jsme tam spolu válčili, jestli teda bude poslouchat nebo ne, ale dopadlo to dobře.Halt je to neposeda

Jimmi
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:36
- Nahlásit

posouvám

Venuše
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 14:02
- Nahlásit

Zrovinka chci informírovat o žraní a nežraní našeho zlobidla.
Zřejmě mu to už zůstane a bude pravidelně nepravidelně žrát.Tak nějak už to tak moc neřešíme, a když žere, tak žere, a když ne, tak ne. Fakticky by jsme se z toho zbláznili.

Jo a mimochodem, málem už jsme měli o dalšího klučinu navíc. Zatím zasáhla rada starších v rodině a vymluvili mi to, ale ne na dlouho, v lednu jsou další mimča

Jaké máte zkušenosti se stopováním u šeltiček?

Zany
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 14:09
- Nahlásit

Nas to bavilo, ale nikdy predtim jsem to nedelala a na zkouskach to bylo ohodnoceno, jako ze, to v zadnem pripade nebyla stopa.Dostali jsme 8 b , protoze oznacil oba predmety, ale do dneska nevim , co bylo spatne.Ale pejska to moc bavilo, akorat mi ho pro odlozeni ,abych mohla naslapnout stopu , chteli hodni lide odvest, protoze si mysleli, ze je opusteny.

petl
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 14:13
- Nahlásit

Kuli to ohromně baví, už 2x mi na úvaze přetrhla vodítko a přišla aktivně stopovat za mnou už při kladení stopy Jooo, to jsou ty párečky na konci Jinak čuchometr, to mají ohromný, nic jim neuteče.

Venuše
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 14:34
- Nahlásit

A jak se to teda učí? To jako jedu párkem po zemi a na nějakej konec ho dám? Třeba by se teda konečně nažral, když už normálně nežere

Jimmi
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 14:54
- Nahlásit

foto I. Růžička

Zany
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 14:55
- Nahlásit

Ja jsem to ucila podle nejake knihy.

Venuše
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 15:05
- Nahlásit

Jimmi
Jojo, to je on, ten náš hyperaktivní nežravec v akci, a takhle on lítá pořád.Díky, mě to tam nešlo dát, nejsem moc technicky zdatná

Venuše
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 15:08
- Nahlásit

Zany
Tak asi zaběhnu do knihovny. I když u nás na cvičáku mají ovčouny, tak se můžu zeptat jich.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 17:21
- Nahlásit

Venuše
já stopy nedělám, tak ti ani nemůžu poradit, ale třeba gafibi až se tady objeví

Venuše
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 17:29
- Nahlásit

Jimmi
No něco jsem si už přečetla a vytiskla na TARTu, ale tam je to spíš pro ty služebáky.I když princip je určitě stejnej.A všude to vypadá tak jednoduše.Já už vidím, že za pár měsíců se tady objevím, že teda stopy ne, že zkusíme něco jiného

Zany
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 19:18
- Nahlásit

Mam knizku - psi skola hrou - s tou jsem byla moc spokojena a spousta je toho na internetu, urcite i tady se hodne probiralo. Ja moc radit nemuzu, neco jsem naucila spatne a na neco jsem uplne zapomnela.Ale zkousku jsme udelali i kdyz na 4.

petl
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 07:21
- Nahlásit

Venuše
My jsme napřed učili povel "hledej"- držela jsem jí za obojek a odhazovala nějakou moooc voňavou ňamku do vyšší trávy tak, aby viděla kam to padlo ale neměla jí na očích - postupně třeba až na 2 metry. A když už věděla že "hledej" znamená že má dát nos dolů a čmuchat že tam určitě NĚCO bude, tak jsme našlápli krátkou přímou stopičku, na začátku dali "hledej" a po stopičce rozmístili zmíněné ňaminy. Na konci stopičky jich byla hromádka...no a pak stačí jít se psem a třeba ho ze začátku povzbuzovat tak trochu vedením za obojek ve správném směru, než si spojí že pach=na konci NĚCO bude. Na tohle je Kuli až moc učenlivá, za piškotu by snad dělala i stojky na čumáku

gabifi
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 08:10 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

Venuše
hm, zrovna přemýšlím, že bych mohla s klukama začít stopovat. Šelti už není nejmladší a agility není pro psí důchodce nejlepší sport. Až se rozhoupu, dám vědět. Kolii jsem zatím našlápla jednu stopu, asi před rokem a ani jsem nemusela vysvětlovat vo co go. Hodil čumák na stopu a jel. S šeltim to bylo horší, dcera se mu kdysi se stopováním nějakou chvilku věnovala a Akimek to pochopil pouze jako sběr salámku na louce. Z odložení vykukoval, kde je odměna a pak šel rovnou na jídlo...tak nevím, asi to bude těžká práce

Venuše
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 08:11
- Nahlásit

petl
Takže jde v podstatě o to, že čmuchá tu stopu od boty, a na konci je mňamka.No a jak bude vědět, že má čmuchat u země? Když uvidí, že to hážu, tak poběží tím směrem a pak bude hledat ne?Možná ho podceňuju, ale ptám se abych to dobře chápala já a mohla to hafunovi náležitě vysvětlit

Venuše
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 08:13
- Nahlásit

gabifi
No to je právě ono co jsem myslela Obávám se, že ten náš chytrolín to bude směřovat tímhle směrem. Kukne kam to letí a pak vyrazí.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání