| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2017 14:13
- Nahlásit
maya
ja zviretnim neznala driv vubec az diky czpsu...
xerxova
aha tak to chapu, jestli lidi min pisou taksnad fajka neco doda aby zasoba byla.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2017 15:51
- Nahlásit
Fajka
tak asi ne no to máš pravdu..bo toho důchodu já se nedožiju
tss, nevykládej .... musíš neb bude vele sraz nás starých, vetchlých magorů a to si nesmíš nechat ujít...
Ale sem na tom podobně jak ty..rozhodně se nenudim..akurát se ted ještě můžu vymlouvat že nemůžu volat bo neslyšíííím
tak to jsi na tom úplně stejně neb já neslyším už skoro nic na obě uši , takže mě čeká za pár dní veliké vyšetření na foniatrii skrz naslouchátka ( která nemůžu neb mi cokoli v uších způsobuje šílené záchvaty migreny- tak jsem zvědavá, co vymyslí )
telefonování je mě furt nepříjemný a zkracuju na minimum co jde... to jak slyším mě už upá stačí, i když je to míň než bylo
kamarádky dcera chytila zánět středního ucha od malé a prý s telefonováním měla problémy hrozně dlouho... nakonec to řešila nějakým handsfree i venku - ale ne sluchátkem, to by prý bylo ještě horší než mít telefon u ucha. Tak se jukni, třeba najdeš nějakou alternativu, kterou budeš mít na telefonování, aby tě ucho a hlava nezlobila...
to motání hlavy to je prostě hrozný....
tak to dokrotům vysvětli ... včetně treku, ať se mají čeho chytit ( nebuď jako Číííf )
Neříkám že se s tím nedá žít, nedá se na to zvyknout asi jo..ale je to hrozně nepříjemný a vzhledem k tomu co dělám tak možná pro mě i nebezpečný. těžko říct jak to pořešit
taky myslím, že je to pro tebe trochu víc nebezpečný...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2017 17:13
- Nahlásit
brut
takže mě čeká za pár dní veliké vyšetření na foniatrii skrz naslouchátka ( která nemůžu neb mi cokoli v uších způsobuje šílené záchvaty migreny- tak jsem zvědavá, co vymyslí
no to jo teda...jako mě kolikrát vadí i jen brejle a to zdaleka nemám migrény ...to jsem zvědavá co ti vymyslí...
nakonec to řešila nějakým handsfree i venku - ale ne sluchátkem, to by prý bylo ještě horší než mít telefon u ucha. Tak se jukni, třeba najdeš nějakou alternativu, kterou budeš mít na telefonování, aby tě ucho a hlava nezlobila
no já na to jedno vůbec nemůžu a tak buď to druhý a kus od ucha a kde to jde tak to dávám nahlas bo je mě to fakt neppříjemný až do morku kostí telefonovat a stačí chvíle a kolikrát bych na ten telefon dupla
to dokrotům vysvětli ... včetně treku, ať se mají čeho chytit ( nebuď jako Číííf
no neboj to já nejsem
tak já to práve konzultovala s tou mudr co chodí longy kdo jinej by mě mohla poradit líp že jo
tak mě dala dost dobrej rad na co si dát hlavně bacha..je fakt že některý věci jsem tušila ale ona mě to potvrdila na jistotu...
no a tak uvidíme no .... jestli mě budou dělat tu rezonanci a nic se tam nenajde tak je to potom jen na mě jak to a se rozhýbu.... ale třeba mě vyprávěla že má i případy co po tom co sem měla já nejsou schopný si dojít kilák nakoupit a jsou v invalidce... no tak to jsem na to tedy už mnohem líp a toto mě už snad nehrozí...
taky myslím, že je to pro tebe trochu víc nebezpečný...
tako ono i pro okolí vzhledem k tomu že potřebuju řídit... nerada bych někoho sejmula...proto se potřebuju dostat zpátky za každou cenu....
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2017 17:20
- Nahlásit
Fajka
tvl tak to teda fakt dobre, ze jsi to podchytila hned, to je docela desny a z nejhorsiho ses uz venku,t akze ted uz jen aby se to jeste zlepsilo.
a super, ze si dostala nejaky dalsi rady od cloveka, co ho nedesi kdyz mu reknes, ze potrebujes tohle a tohle
brut
doufam,z e najdes nejaky dobry reseni, co ti bude vyhovovat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2017 19:30
- Nahlásit
Fajka
teda a člověk by řekl, že taková banalita to je a vono takovýhle následky
brut
no to se pak poděl co ti vymysleli já ne že bych měla ze sluchátek migreny, ale nesnáším sluchátka v uchu, takže až ohluchnu, tak to bude taky blbý
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2017 19:34
- Nahlásit
Maya
jestli ona to neni banalita hlavne u deti, ala priusnice...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2017 20:59
- Nahlásit
fajka můj taťka prodělal v relativně mladém věku (53) šílenou mozkovou mrtvici. Kromě jiných "drobností" mu zůstala částečná ztráta rovnováhy (trvalý opilecký stav). Nejlepší rehabilitací byl kočárek s vnukem... Fakt nejlepší chodítko a nabrání jistoty. Za ty dva roky se nesmírně zlepšil. Hůlky ti pomáhají ??
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2017 21:16
- Nahlásit
Fajka
no to jo teda...jako mě kolikrát vadí i jen brejle a to zdaleka nemám migrény ...to jsem zvědavá co ti vymyslí...
já taky ... pokud vím, tak občas se nabízí implantát. Tak jsem zvědavá, jestli na něj budu mít nárok...
no já na to jedno vůbec nemůžu a tak buď to druhý a kus od ucha a kde to jde tak to dávám nahlas bo je mě to fakt neppříjemný až do morku kostí telefonovat a stačí chvíle a kolikrát bych na ten telefon dupla
nebudeš moct dlouho... proto se jukni, jestli není něco jako mobilní handsfree,které by jsi mohla nosit venku ... občas to nahlas není slyšet ...
kdo jinej by mě mohla poradit líp že
to je fakt... hlavně, má zkušenosti i s převýšením a únavou, což si mnoho doktorů, kteří nic z toho nedělají, neumí ani trošku představit....
jestli mě budou dělat tu rezonanci a nic se tam nenajde tak je to potom jen na mě jak to a se rozhýbu....
tak ono to moc o rozhýbání nebude .. jestli máš porušený centrum rovnováhy, tak to je na houby a můžeš jen doufat, že se s tím tělo nějak časem vypořádá. Ale hlavní je odpočinek, žádný extra hluk, bez průvanu atd...
tak to jsem na to tedy už mnohem líp a toto mě už snad nehrozí...
pokud si to sama neposejříš, tak snad už ne... ale fakt se hlídej a halvně bacha na každé nastydnutí a průvan ( blbý je i okýnko v autě, což málo koho napadne a ani nemusí být otevřené u tebe..)
tako ono i pro okolí vzhledem k tomu že potřebuju řídit... nerada bych někoho sejmula...proto se potřebuju dostat zpátky za každou cenu....
mno, za každou cenu to nejde ... přes svý možnosti to nedáš.. jen je postupně můžeš rozvíjet, ale bacha na to, aby jsi si neudělala víc škody jak užitku...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2017 21:24
- Nahlásit
cernej caj
doufam,z e najdes nejaky dobry reseni, co ti bude vyhovovat
taky doufám, jinak to budou mít doma stále ještě těžší, než už to mají ... mě to taky vadí, ne že ne, ale nějak jsem se s tím už naučila žít a spíš mě vadí, že na mě prcek musí křičet, protože mu kolikrát nerozumím a to stojí kousek ode mě...
Maya
no to se pak poděl co ti vymysleli já ne že bych měla ze sluchátek migreny, ale nesnáším sluchátka v uchu, takže až ohluchnu, tak to bude taky blbý
u mě to bylo taky nejdřív nesnášenlivost... pak brnění uší a nakonec rychle se rozvíjející migréna.. Určitě dám vědět. Vzhledem k tomu, že na jednom uchu mám ztrátu hlubokých a na druhém vysokých tonů, tak je to dost vtipný...
cernej caj
jestli ona to neni banalita hlavne u deti, ala priusnice...
příušnice nejsou banalita ani u dětí a záněty středního ucha taky ne... jen ty děti mají trošku jinak nastavenou bolest a halvně se s dítětem jde hned, na rozdíl od dospělých, kteří mají tendence vše přecházet ( tím myslím různé rýmy atd, takže je větší šance na rozvoj těchto ničivých zánětů)...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2017 06:20
- Nahlásit
brut
tak undeti neni v principu banqlitq nic, myslela sem to spis tak, ze to jsou nemoci kde clovek az tqk potize v principu neceka, protoze vetsinou deti si do dospelosti problemy neodnesou a plze to zdani klame
fajka
tak sem.prohlidla fotky z treku, vypada to tam.krasne ja uz se na trek s feri asi nepodivam, i kdyz loni yo vypadalo jen na pooperacni rozchozeni tak letos vidim, ze urcite nic a otqzka zda se to zlepsi
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2017 08:18
- Nahlásit
cernejcaj
jakoze ma potize s tou nohou a nebo uz tak celkove starim?
kazdopadne si pamatuju jak me rikal vet u prvni Kimovy operace ze operavana noha uz nikdy neni zdrava noha
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2017 08:22
- Nahlásit
Zdravím!
pro Mayu počáteční stádium uzpůsobení obýváku kočkám. V pátek to snad doděláme, tak pak přihodím celkovou fotku
Mám teď v práci víc času, tak se věnuju estonštině. Nějak v tý gramatice asi postupuju až moc rychle. Pády, předložky, podmiňovací způsob... To ta moje děravá hlava nemá šanci udržet
Teď máme před sebou 3 víkendy rodinných oslav. Po té třetí už budeme mít doma i Charlese a jestli se kluci dobře sžijou, tak na konci prázdnin by nás mohlo být ještě o jednoho víc
Nedávno jsem narazila na jednoho střapáče, který by se mi k nám líbil moc a moc
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2017 08:26
- Nahlásit
cernej caj
ja uz se na trek s feri asi nepodivam, i kdyz loni yo vypadalo jen na pooperacni rozchozeni tak letos vidim, ze urcite nic a otqzka zda se to zlepsi
To je škoda Ale na čundry to ještě je, ne?
Charles dá prý max. 5 km a i tak pak pokulhává i proto chceme malýho střapáčka, aby si Petr na treky nemusel půjčovat Důru. Přeci jen s cizím psem to není ono (a to i když tu kravěnu zbožňuje)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2017 08:30
- Nahlásit
birma
to je moc pekny to jste koupili a nebo je to samodomo vyroba?
bytova kocka to urcite oceni ti moje se vyradej venku a doma chrapou nejvic na gauci
estonstina ma predlozky?? podminovaci zpusob jeste neumim
ted jsem si koupila knizesku finsky gramatiky od lingua nebo tak nejak je to super je tam hodne prikladu a je mala da se nosit s sebou tak ji ctu
mela bych se vrati k ucebnici a cvicenim ale nejak doma nemam cas
pejsek vypada super tak nebude lapina ale neco z utulku? i kdyz barvou odpovida
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2017 08:34
- Nahlásit
Maya
to jste koupili a nebo je to samodomo vyroba?
samodomo. Kamarád dělá pergoly a tak, takže Petr dovezl plný auto odřezků a řádíme. Jen jsou v tý zdi naprosto všude a nelogicky tažený kabely a blbě se do ní vrtá, což v kombinaci s tím, že Petr se racívá okolo 8. večer, neni dobrý.
estonstina ma predlozky??
má, ale jako koncovky
ted jsem si koupila knizesku finsky gramatiky od lingua nebo tak nejak je to super je tam hodne prikladu a je mala da se nosit s sebou tak ji ctu
Závidim, estonská gramatika neexistuje, mám jenom konverzaci a nějakej obecnej přehled. Klasickou učebnici si časem pořídím v angličtině
tak nebude lapina ale neco z utulku?
Jojo přecijen ke psům 30 a 40 kg v bytě 2+1 se už vejde jen něco do velikosti (malýho) kokra
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2017 08:48
- Nahlásit
brut
proto se jukni, jestli není něco jako mobilní handsfree,které by jsi mohla nosit venku ... občas to nahlas není slyšet
ale já nechcu dyž du do lesa nebo na trek tak chcu mít klid a né bejt furt v dosahu
hlavně, má zkušenosti i s převýšením a únavou, což si mnoho doktorů, kteří nic z toho nedělají, neumí ani trošku představit....
jj i jsem se dozvěděla, že zvládnuli v pohodě rovnováhu za světla tak se třeba setmí a sem zase na začátku a tělo se to musí všechno učit ...za mlhy za deště...
blbý je i okýnko v autě, což málo koho napadne a ani nemusí být otevřené u tebe..)
tak to nesnášíme oba už dlouhý roky takže okno se zavírá okamžitě s rozjezdem..
přes svý možnosti to nedáš.. jen je postupně můžeš rozvíjetjj přesně..prej to musím rozchodit a vochodit
cernej caj
prohlidla fotky z treku, vypada to tam.krasne ja uz se na trek s feri asi nepodivam, i kdyz loni yo vypadalo jen na pooperacni rozchozeni tak letos vidim, ze urcite nic a otqzka zda se
jo letos mě přišlo že jsem vyděla z těch jeseníků hodně a hodně pěkného a to i dík tomu azuru na závěr
Hele a není to škoda? vždyt trek není jen long...jsou i kratší tratě...a choděj je i staří (10 a víc) a pejci co nejsou uplně fit a šlapou si na pohodu
Jo chápu že třeba ty nejhezčí úseky bejvaj na longu ale není problém se dopředu domluvit s pořadatelem že dojdu přibližně tam a tam a pak se necháme odvést....
mě příjde vůbec luxus toho odvozu...když půjdu sama na výlet tak mám problém a musím si řešit co budu dělat a tady mám ten luxus že mě vyzvednou na trati a odvezou do kempu..já bejt tebou bych až tak neházela flintu do žita...
birma
Jojo přecijen ke psům 30 a 40 kg v bytě 2+1 se už vejde jen něco do velikosti (malýho) kokra
plus kočky...ouuuj jéééé to si jako moc nedovedu v bytě představit teda...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2017 08:52
- Nahlásit
Xerxová
(trvalý opilecký stav
noooo to jsem momentálně přesně jááá
. Hůlky ti pomáhají ??
kdyby jen to mám pocit že bez nich bych to nedošla....a to jsem je měla dřív na kolena a ted na rovnováhu....
ale je zajímavý jak dřív bych v takovejhle kopcích měla problém s bolavým kolenem....a tentokrát ani v nejmenším, kolena naprosto v pohodě...páč hlava řešila prostě jinej problém tak neměla čas si vzpomenout že by mě mohla dělat problémy s kolenem...je to fakt zajímavý...a jen to dokresluje že je to fakt hlavně o tý hlavě..
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2017 08:53
- Nahlásit
Fajka
ouuuj jéééé to si jako moc nedovedu v bytě představit teda...
Třeba Adam je vzornej byťák, tak dlouho jsem odměňovala pobyt na pelechu, že doma ebou prostě flákne a pokud něco akutně nepožaduje (venčení, jídlo, nutnost drbání), tak je prostě na pelechu a chrní nebo si něco žužlá. Takže pokud se tohle povede i u dalších dvou, je fakt jedno, co se bytu týká, kolik jich bude. Problém bude trochu s logistikou venčení, aby byl na každýho čas individuálně a každej ostal procházky i indivindi trénink přesně podle svých potřeb a my stihli i něco dalšího, než jen skákat kolem psůch.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2017 08:53
- Nahlásit
birma
ti byste uplne mohli prodavat vypada to super a bytelne
kabely blby ale to he vsude brachovi ted pri stehovani umyvadla navrtali ekektriku a to si ten barak stavel sam
jenom koncovky? postpozice ne? ja tomu rikam zalozky ze jsou jako za slovem
tak ta kratkosrsta lapina je velkej pes ale Lokinek je malej a hodne skladnej se s nim i vejdu na gauc
prijed na chatu a ja ti ho dovedu ukazat
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2017 08:58
- Nahlásit
Maya
prijed na chatu a ja ti ho dovedu ukazat
měla jsem tam být minulej víkend, nakonec jsem dala přednost bytu
mohli bychom někam k vám ale na výlet 2. víkend v srpnu
ale radši bychom něco míň chlupatýho, Per by se na treku zbláznil, kdyby měl psovi furt tahat zamotaný větvičky z chlupů a já chci zároveň aby to nový zvířátko mohlo se mnou běhat agi
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2017 09:01
- Nahlásit
birma
Takže pokud se tohle povede i u dalších dvou
no to je právě to co není nikdy jistý.... třeba Ejmina v bytě..katastrofa ale s tím jsme si ji brali...a třeba dřív sem si nedovedla představit ani toho australáka ale ted vidim jak je vlastně hodnej ale taky je to tím že už je starší a akce má tolik že je rád že může zalést do pelechu..i když ted moc nemůže bo profesorka ho často vyštípe a zvedne
no a když sem ted viděla co provedlo po longu to čévo v autě tak sem se jako dost vorosila a myslim že vidět to číf dřív tak by jí asi tolik nechtěl
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2017 09:04
- Nahlásit
Maya
Lokinek je malej a hodne skladnej se s nim i vejdu na gauc
jako mě taky vyhovuje že jelito je miniaustralák a Ejmina minihusky je to takový praktičtější líp se to vejde do spacáku ...akurát Fáájuška nám nějak moc přerostla a je větší než velkej pes akiťák
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2017 09:07
- Nahlásit
Fajka
třeba Ejmina v bytě..katastrofa ale s tím jsme si ji brali...
Adam byl ze začátku taky děsiej (i když naštěstí ne ničitel), proto jsem ho fakt poctivě a učila a dala si na tom záležet, že relaxovat na pelechu je super. CHarles už je taky celkem rozumnej pán, ještě teď jak je jenom s Petrovejma rodičema, tak prej i dost lenivej a jako správej labradosr žravej, takže věřím, že ten se to naučí taky v klidu. A malý střevo bude moct zpočátku třeba i s Petrem do práce a tak
když sem ted viděla co provedlo po longu to čévo v autě tak sem se jako dost vorosila
Nic nevím! Ale představit si to dovedu
Dareba po první etapě zimního snu sežral během 20 minut opěrku, pak byl tvrdě uvázán tak, aby nna nic nedosáhl. A Důru držíme jenom v kleci... ČsV a jejich mixy jsou prostě specifičtí
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2017 09:07
- Nahlásit
birma kočky určitě průlezky ocení. To je pro domácí kočičáky luxusní bydlení. V Liberci v útulku je střapatá čubina. A jak Fajka jistě potvrdí, jsou tam "na skladě" dokonalí pejsci
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2017 09:09
- Nahlásit
Xerxová
ta mi na nás přijde už dost velká, ale je nádherná
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2017 09:13
- Nahlásit
asi je větší... mladá, střapatá a tak nějak předpokládám, že pěkný poděs. Jelikož fenky se tady v útulku většinou moc neohřejí a ona už je tam pár dnů je... Ale chápu, že chceš něco "kapesního"
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2017 09:16
- Nahlásit
birma
tak drzim palce at se hosicci szijou
maya
noha po operaci loni 30km den i vandry
bych taky rafa lokiho nazivo no skoda te vzfalene lokality
maya birma
prave myslim asi vekem ze fyzicky je tak nejak na tom hur mi prijde a na vandry nad 40km ji brat nebufu....
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2017 09:20
- Nahlásit
Xerxová
Jelikož fenky se tady v útulku většinou moc neohřejí a ona už je tam pár dnů je...
jojo psů samců je obecně v útulcích podle mýho tak třikrát víc než fen. Zvlášť malých fen je vyloženě málo (když jsou, tak většinou psí důchodkyně). Velcí černí psi se udávají prý nejhůř, tak možná proto tam tahle kráska už chvíli je...
jenom koncovky? postpozice ne? ja tomu rikam zalozky ze jsou jako za slovem
jo ty taky vtipnej jazyk to je a moc se mi líbí, i když výslovnost mám děsivou a některý věty mi přijdou spíš jako jazykolamy (včera jsem se snažila o "Ma kallistaksin sind" a Petr prohllásil, že to zní, jako kdybych se učila chemii )
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2017 09:20
- Nahlásit
birma
Dareba po první etapě zimního snu sežral během 20 minut opěrku
no tady sežralo celý přední sedačka až na kovovou konstrukci a celej bok auta...až tak že se otevřeli dveře a došel si za paničkou do hospody...
pak byl tvrdě uvázán tak, aby nna nic nedosáhl.
na to bacha...dá se ohlodat i stěna na který nic není..vytrahat plasty rozkousat kabely a tak... kdybych neviděla na vlastní voko tak neuvěřim..
Xerxová
A jak Fajka jistě potvrdí, jsou tam "na skladě" dokonalí pejsci
jo jooo Ejminka je naprosto luxusníííí, mnou pracně zahrabaná díra velikosti na mamuta se včera objevila o metra vedle... a pak příjdou modrý voči hoděj ksichtík...jako že..sem ti tu zahrátku drobátko načechrala
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2017 09:21
- Nahlásit
cernej caj
prave myslim asi vekem ze fyzicky je tak nejak na tom hur mi prijde
a nemůže to být i tím, že jak není Timíček, nemá takovou potřebu se přes den hýbat?
|