Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Esusovou 5
<< 1 ... 459 . 460 . 461 . 462 . 463 . 464 . 465 . 466 . 467 . 468 . 469 ... 580 . 581 . >>
Autor Zpráva
Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2018 20:48
- Nahlásit

cernej caj
ja vypiju na ex 200ml kelimek 33% smetany na slehani, takze

Aha. Mas teda trubky echtovni.
Myslim, ze ty reflexni prvky donutili chodit i neoznaceny lidi aspon trochu lip, ty s mozkem totiz oznaceny chodili i tak...
Jo, tak nejak. Jen moc nechapu tri riky starej clanek, co sem postla Maya a souvislost s reflexnima prvkama.
Tak zejtra hlavne bezpecne!
I tobe, nenaflakni se nekde. Tu dneska jezdi popelari, obvykle kolem 7 vecer a doted nic - si myslim, ze dorazi az zitra.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2018 20:49
- Nahlásit

tady už taky začíná mrznout. Ale celý den bylo slůňo a relativně teplo, tak snad to nebude ráno moc klouzat... Protože moc promrzlý to není (spíš vůbec)

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2018 21:07
- Nahlásit

Fifi
Jen moc nechapu tri riky starej clanek, co sem postla Maya a souvislost s reflexnima prvkama.
to ti osvětlím, přednost chodců znamená, že lidi skáčou bezmyšlenkovitě na přechodu pod auta, zatímco dřív si dávali i na přechodu pozor a je o 200 mrtvejch víc než před tím zákonem, viz ten článek
povinnost reflexních prvků znamená, že spousta lidí si bezmyšlenkovitě pověsí reflexní cosi na batoh, který maj na zádech, takže řidič vidí prt a ne reflexní prvek a pak si vykračujou po silnici s přesvědčením, že teď už nemusej po krajnici nebo si dávat pozor a autům uhejbat bo maj ten povinnej reflexní prvek
takže za pár let zas akorát statistiky ukážou, že je víc přejetejch než před tím zákonem, stejně jako u tý přednosti

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2018 21:15
- Nahlásit

vono totiž co se týká dopravy je spousta lidí sebevrahů, nedávno přežvejkla tramvaj chlapa kousek od nás u práce a jako nebyl první a proč? tam koleje v díře plný kamenů, žádný asfalt v rovině, právě to před pár lety předělali kvůli lidem, aby nepřebíhali přes koleje, lidi přebíhaj pořád, akorát teď místo krátkýho přeběhnutí tam škobrtaj po těch kamenech plus schod do tý díry a ven, i ženský malý děti tam tahaj, starý lidi, protože proč? protože jít o 20 m dál na přechod se semaforama a pak se proplejtat tím bezpečnostím zábradlím je moc velkej vopruz
dřív tam to zábradlí nebylo a přechod bez semaforů a sloužilo to daleko líp, holt zas měl někdo pocit, že musí něco udělat pro bezpečnost
spoléhat na soudnost lidí a že se dá vynutit nějaký nařízením, zákonem nebo čímkolik je jen iluze
kdo si chce dávat pozor, dělá to sám od sebe vždycky a kdo ne, toho k tomu nedonutíš ničím

Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2018 21:37
- Nahlásit

Maya
povinnost reflexních prvků znamená, že spousta lidí si bezmyšlenkovitě pověsí reflexní cosi na batoh, který maj na zádech, takže řidič vidí prt a ne reflexní prvek a pak si vykračujou po silnici s přesvědčením, že teď už nemusej po krajnici nebo si dávat pozor a autům uhejbat bo maj ten povinnej reflexní prvek
Nezlob se, ale to je naprostej blabol. Nevim, z ceho tak usuzujes, ze tomu tak bude/je - ale je fakt, ze prave nadavam na ty bezreflexni, ktery teda kopirujou krajnici velmi dukladne. Kdyz jsem tu vloni/predloni/predpredloni prskala na neoznaceny chodce, psala si, ze to je buzerace, mit nakej reflex prouzek na presnym miste. Clovek soudnej se prave oznaci krom povinnyho prvku i jinak.
takže řidič vidí prt a ne reflexní prvek a pak si vykračujou po silnici s přesvědčením, že teď už nemusej po krajnici nebo si dávat pozor a autům uhejbat bo maj ten povinnej reflexní prvek
takže za pár let zas akorát statistiky ukážou, že je víc přejetejch než před tím zákonem, stejně jako u tý přednosti

Tak to mas hodne bujnou fantazii. Kdyz rikas, co rikas. Ja jsem opacnyho nazoru, jak si clovek pripne povinne nejakej reflex prvek, mozna mu docestuje do neuronu, ze to k necemu je. A nebude se courat najust daleko od krajnice a neuhybat autum. Fakt nechapu, kdes tuhle paralelu nasla, objevila, jak te mohla napadnout. Ryzi konstrukt, bych rekla.
spoléhat na soudnost lidí a že se dá vynutit nějaký nařízením, zákonem nebo čímkolik je jen iluze
kdo si chce dávat pozor, dělá to sám od sebe vždycky a kdo ne, toho k tomu nedonutíš ničím

Ano, proto ja vitam narozdil od pseudo absolutni a dezinpretovany prednosti na prechodech povinnost tech reflexnich prvku. Aspon zakladnich. Lepsi nez nic.
No nic, nechci se tu dohadovat, popelari zatim furt nedorazili...

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2018 22:15
- Nahlásit

Fifi
vtip je v tom, že ty nadáváš na ty bezreflexní, ale oni nejspíš bezreflexní nejsou, jen maj ten reflex někde kde ty ho nevidíš a zákon tím splňují
usuzuju podle toho, co vidím dnes a denně kde lidi ty reflexní prvky nosej, hodně oblíbený místo je páska na popruhu nahoře uprostřed na batohu, což je například v případě batohu na zádech místo, který ty jako řidič jedoucí zepředu nevidíš ani omylem
já v tom prostě paralelu vidím, ale v tom se asi opět neshodnem, tak nemá cenu to víc rozebírat
tak snad vám popeláři dorazej alespoň zítra, docela dneska mrzne, možná je někde nějaká klouzačka

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2018 22:42
- Nahlásit

teď napostovala známá fotku na fb, hádejte odkud
ten nápis mě fakt rozsekal
https://scontent.fprg2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/47 394751_10210141632416636_4554834635841863680_n.jpg ?_nc_cat=102&_nc_ht=scontent.fprg2-1.fna&oh=1b2895 675384e5f3151bf9645e0b60c7&oe=5C6DD15C

kachna_
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2018 06:47
- Nahlásit

hádejte odkud
nevím, má to i kia

Manželův rozhovor s prvňáčkem
Kačenko, víš jaký číslo je po 99?
jo, vim
tak jaký?
1, 2, 3...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2018 08:21
- Nahlásit

kachnadětské reakce nemají chybu. Trpajzlíky uvidím v sobotu - musíme povinně na baletní vystoupení... Přišla mi úžasná pozvánka smskou - no pozvánka - byl to povolávací rozkaz od našeho minigenerála.

Za chvíli vyberu písemky, opravím... a vezmu si volno za minulou sobotu. A budu vzorná dcerka - pojedu k našim umýt okna.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2018 08:35
- Nahlásit

Fifi
tak snad popelari dojedou dnes?

vis jak, muzu slehacku, nemuzu chleba

Dneska cesta dobry, pohodicka. v tech 5:10 si i lip sednu, ale dneska sem fakt nemohla vstavat

xerxova
uz su v pulce povidani s betkou, nestiham nicehoz ale tyhle dlouhy texty moc z mobilu nedavam ze se mi to blbe cte (nejde zvetsit pismo, tak to mam ba etapy)
ses husta ja neumyvam okna ani u seb

Maya
jo ti sem yz taky nekde videla

kachna
tak to doladite jeste

Xerxová
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2018 12:54
- Nahlásit

čaj já netušila, že to budeš poctivě celý číst Jen doplním, že pod každým názvem dne (je podtržený) je skryto kompletní album z toho dne - tak se tam dají místa, která tě zajímají prohlídnout. Tenkrát jsme kromě pár dlouhých poznávaček projezdili kompletně celý poloostrov Coval (všechny silničky, hrady, jezera,... jsme za ten týden zvládli - neb jich tam moc není) - obecně se mi tam líbilo mocmoc - ono celé hrabství Argyll and Bute je chudý, zapomenutý kraj plný zálivů, jezer a hor -hodně podobný Vysočině.

Okna u našich vyčištěna (mají dvě , ségře je pochopitelně nečistím ) záclony vyprány a pověšeny... tak začnu holt čistit i svoje...

Fifi
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2018 18:59
- Nahlásit

cernej caj
tak snad popelari dojedou dnes?
Nedojeli. Tedy k ostatnim ano, ale na mou popelnici se zvysoka vys.... Takze zejtra volam na tu firmu a budu hodne hlucet.
kachna_
Kacenka je analyticka. Jak se ji ve skole libi, spokojena?

Xerxová
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2018 19:15
- Nahlásit

jsem chtěla jít na dlouhou podvečerní procházku a zatím jsem musela pracovně ještě na jednu společenskou akci. Teď jsem dorazila a mám toho dost... takže půjdu až večer "kolem kostela" - to je náš nejkratší okruh... Chudák pes... A zítra do pozdního odpoledne mám dálkaře

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2018 20:08
- Nahlásit

xerxova
ja zpracovavam vswchno akorat ze na etapy tim jak u pc skoro nejsu takze postupne ctu a fotky pripadne doma. Na zitra do vlaku ku praze se mi to jeste ude hodit a k jezisku mam objednanej prispevek na stan

fifi
to sou dacani, nam.zas furt vyvazi prazdny popelnice at musime platit za svoz

Fifi
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2018 20:22
- Nahlásit

cernej caj
to sou dacani, nam.zas furt vyvazi prazdny popelnice at musime platit za svoz
Dacani, to je pekny slovo. Ja mam popelnici zrovna ted docela plnou, byt tridim odpad, nekdy se to sejde a naplni se to. Vyvazej 1x14 dni, takze vynechani by bylo echt pocitit, zrovna pred vanocema. Navic platim nekrestansky prachy, tak at to koukaj napravit.
Tak prazdnou popelnici vyndavat nemusis, ne? Ale platit musis, vsak to je za obyvatele, takze i za miminka musi rodice calovat...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2018 20:33
- Nahlásit

fifi
my mame tridenej a za trideni (mensi svoz ) mame slevu nq poplatnika. protoze nwchci mit popelnici v chodbe za dverma pred loznici, je na ulici, 4m od chodniku. Vyvazej komunal 1x mesic +tridenej taky tak, jenze nam orad "vybazej" prazdny a nemame pak slevu, protoze kdyz vyvazej tak tk znamena, ze nwtridime q slevu si nezaslouzime. Rikali sme jim to, na popelnicich cedule, retez protazenej vikama qkorat omezuje me, pak ho jednou zapomenes dat zpet a hned si ji odtahnou, protoze samoze kazda ma jinej termin...

pritom driv kdyz se platilo bez slevy moc dobre chapali ze popelbice pred domem se nevyvazi a popelnice odtazena 4m pres travnik na chodnik k obrubaku jo...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2018 20:45
- Nahlásit

nám vyváží každý týden (i když nenaplníme)… platíme stejně, ať třídíme nebo ne - ale je fakt, že kontejnery na papír, sklo, plasty a tetrapaky jsou skoro všude - takže třídí hodně lidí. A nyní je často i textil a boty a elektroodpad...

Maya
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2018 22:05
- Nahlásit

nám vyváží taky každý týden, platí se na osobu, my máme dvě popelnice, v zimě jednu na popel, naštěstí mezi plotem a silnicí je kousek trávníku, takže jí vyvezou jen když jí postavím k silnici, žádný slevy nemáme, ale stejně plasty, papír, sklo a plechovky nosím do kontejneru, jiný kontíky tu nemáme, prvně leto sem dali velkej na bioodpad, to se docela v létě na trávu šikne, tak doufám, že už tu zůstane bo ho mám hned kousek před barákem

Fifi
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2018 22:20 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Tu je moznost popelnice 1x2 tydny nebo 1x mesicne. Plus obecni popelnice klasika na sklo, papir, plast, ktery jsou hned plny, takze vozim do mesta vetsinou. 2x rocne pristavi obec velkej kontas na objemovej odpad, elektroodpad vozim do mesta, to samy textil, na tu tu kontaky nemame. A uz si nepamatuju, co jsem podepsala kdysi za debilni smlouvu, neb ji nemuzu najit (mea culpa), ale byla to jedina moznost odvozu odpadu pro obec. No, poptam se na to zitra, vezmu to sakumprdum. Je nejakej limit, co jsem si nahledala, ze zakona, ale obec si muze vyhlaskou ceny poupravit - a pamatuju si, ze uz tenkrat se mi ta cena nezdala. Navic se furt navysuje.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2018 06:07
- Nahlásit

Maya
jo nam to pri pevny sazbe taky netahali pres travnik a chdonik o brubaku a vyvazely jen kdyz sme to tam dovezli k najezdu my, prece nas problem ze neni pristavena a ted s rou slwvou ju zas vybazwj furt takze sme prvni rok meli slovu skoro 150kc na hlavu protoze nam ji vybazeli 1x 3 mesice (bez trideni 1x mesic) a oni samozrejme chtej svoje penize bez prace (platis a nepristavujes) nebo kdyz nemaj penize bez prace tak si tu praci daji (vybezou prazdnou) aby meli za co inkasovat

Tak dneska paaaatecek!

mam oci jak angorak to bude dlouheeeeeej den... ja se chci poradne uz konecne vy

Xerxová
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2018 06:34
- Nahlásit

já dneska taky blbě spala... nevím proč. Ale přeci jen vstávám o dost dýl, než ty a hlavně se budím sama... dávno před budíkem.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2018 08:12
- Nahlásit

ja se teda taky ted budim treba hodinu pred budikem takze od pul 4 vzhuru D

Maya
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2018 09:11
- Nahlásit

ja ted taky par dni blbe spim, ale spis jako ze nemuzu usnout, malem jsem rano prejela v tramvaji bo jsem usinala a to hlaseni zastavek meli o jednu posunuty tak me to zmatlo
a to od pristiho tejdne budu muset driv vstavat to bude strasnyyyy

cernej caj
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2018 09:20
- Nahlásit

maya
kvuli zmene tech vlaku?

ja.mela taky hodne problem usnout ted 2 dny, v noci buzeni... jeden den po nevyspani vetsinou funguju nornalne ale 2 dny po nevyspani uz su total KO a na dnesek mozna 5h a ani ne v kuse...

v praci peklo, fakt to neutika ani jak su silene ospala ale nemam moc cas ani zrovna neco trochu cist a zabavit se necim zazivnejsim

Maya
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2018 10:13
- Nahlásit

cernejcaj
jo, ze zrusili ten vlak, budu muset chodit do prace bud pozdejc s 20minutovym cekanim na nadru a nebo jezdit driv
jo to taky znam, dva dny spat 4-5 hodin, to je clovek jak prastenej

cernej caj
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2018 13:13
- Nahlásit

maya
to je dost naord i tak jezdis do orace dost pres hodinu ne?

Xerxová
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2018 13:51
- Nahlásit

čekám na dálkaře... venku prší, je nevlídno… Ale jen ať leje a leje a leje. Zítra musíme bez ohedu na počasí na delší lesní výletík - aby odpoledne vydrželo psisko doma, kdy my pojedeme do Prahy na balet

cernej caj
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2018 14:06
- Nahlásit

xerxova
di jiste uzijete prahu s baletem, ja xitra vecer budu prochazkovat po javcich horach, kamaradctam ma vilku a v nedeli na stevhovice a okrih kolem vltavy - svatojansky proudy tak snad bude roxumne

Fifi
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2018 16:01
- Nahlásit

Je nejak divne, esli tlak nebo co, jsem jak bacena po kebuli, mzitky pred ocima, motolice... V aute odpociva pulka prasete, uvidim, jestli se mi bude chtit este dneska zpracovavat, neb jsem uz dneska vykuchala cca 25kg krutu. To bylo obrmonstrum!
Xerxová
cernej caj
Uzijte si vylety, krasnej vikend preju.

Jo a s nevyvezenou popelnici pry u nas nejsem sama, nejak to vcera hosi odflakli. Jsem zvedava, jestli dorazi jeste dneska nebo az v po.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2018 16:45
- Nahlásit

fifi
tak drzim palcaky na popelnici a at te pulka prasete nedorazi, ja si hodku zdrimla.ve vlaku ted q jeste hodinku snad zaberu

<< 1 ... 459 . 460 . 461 . 462 . 463 . 464 . 465 . 466 . 467 . 468 . 469 ... 580 . 581 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání