| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2018 14:04
- Nahlásit
čaj my jsme s páníkem psisky dobře vycvičení... ven se musí skoro vždycky, omluvenky Night nepřijímá
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2018 14:36
- Nahlásit
xerxova
jasne ale to sme u toho ze ty to nemas 2h tam a 2h zpatky.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2018 14:43
- Nahlásit
většinou nee - ale třeba když jsme jeli na dětské představení do Prahy - tak se ráno ven na dvě hodiny muselo, cesta necesta... a vstávalo se na budík.
Ale neznamená to - že to tak musí mít nastavené každý. Vždyť píšu, že jsme vycvičení... Výhodou je les za humny - neb civilizační vodítková tak ceněná není
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2018 15:00
- Nahlásit
tim.myslim, ze.kvuli vyletu nejedes autobusem 2h se dvema prestupama, pak 2-3h venku a pak zpatky 2-3h protoze ti to nenavazuje a hodinu cekas na.autobusaku, abys vylozila psa, prevlikla se a absolvovala hodinu a pul cestu busem.zpatky do mesta ze kteryho si prave prijela plnit vanocni povinnosti...
ja teda bych se psem.cvicit k tomu ze kazdou sobotu musim stravit 4-5 h stravit v autobuse nen3chala
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2018 15:15
- Nahlásit
tak jsem to nemyslela - to nemáte blízko nějakou procházkovou trasu ? Polní cestu?? My jezdíme autem většinou deset minut... sice je to otrava, tahat pokaždé auto, ale je tam ideální venčící prostor. Jasně že nebudu cestovat dvě hodiny tam a zase zpátky kvůli hodinovému vylítání
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2018 15:45
- Nahlásit
Xerxová
tak prochazka ale neni vylet, ja psala ze nepujdem na vylet a tys psala ze vy musite skoro vzdycky, ale ja na vylety proste jezdim jen kdyz se to hodi, kdybych mela jezdit furt kdyz nejsu v praci tak me z toho slehne
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2018 15:59
- Nahlásit
čaj o nic nejde - já jen pochopila, že nejdete ani na procházku... psala jsem že i u nás výlet nebude … Dlouhý výlet není v plánu (kvůli počasí), ale po ránu v sobotu i v neděli nemá lejt - takže nějaká ta delší procházka by vyjít měla
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2018 16:45
- Nahlásit
Xerxová
tak ja neumim cist jeste navic, sem cetla ze vylet bude
dala sem dohromady darky na zitrejsi party u kamosky a mela bych jit uklizet. ferinka se rozvaluje po polstari a spinka spokojene
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2018 17:16
- Nahlásit
žanda
Tak ne certik, ale certice - je krasna a z oci ji fakt litaj rarachove.
cernej caj
mam je krbabolu asi teplotku
Maya
ja balvan na hrudniku, toz se chysta asi kaslik,
A hec, ja dneska ztratila hlas. At choroby tahnou nekam do dza, kompletne! Ale podobnejch viroz a rymicek je ted vsude hrozne moc, snad kazdej druhej frka a je nachcipanej.
Xerxová
tady prší... a sníh začíná mizet.
Tu do rana slezlo i to malo, co lezelo a prsi, bahno, hnus. Jako at prsi, je to potreba, jen me uz nebavi furt utirat coklum haksny a cistit podvozky.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2018 17:21
- Nahlásit
Fifi tady zbytečky sněhu na zahradě statečně vzdorují... ale nemají šanci. Leje a leje...
Psík dostal vylízat vysoký hrnec od hmoty sníh z bílků, vlašáky a cukr (suším z toho ořechové "piškoty" a všichni se po tom můžou utlouct. Zbavím se tak bílků zbylých po výrobě vánoček) Hrnec byl předmyt dokonale - ale musela jsem pak mokrým ručníkem vyprat psa - obě uši měl totálně omatlané, o pyskách raději pomlčím. Pokud by ten cukr na něm vytuhnul... mohl strašit lidi
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2018 17:32
- Nahlásit
Fifi
to nevim, jestli ti mam gratulovat ale samozrejme taky preju, at choroby tahnou do dza a ztratej se, hlas se zas najde a tak
ted odpo je to lepsi, ale misto pulirovani teda spis jen lehce zpracovavam darky a vypisovala sem nadpisy a kilometraz do denicku - 1465km zatim, tak to bych tech 1500 mohla zmaknout
no ja budu rada, pokud na cestu do jihlavy nebude namrzat dalnice... bud -10 nebo +5 ale zadnej mrznouci dest...
Xerxová
to zni dobre ta tva hmota, mas recept? to bude asi jak ala mandlovy pusinky?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2018 17:38
- Nahlásit
čaj 1 dcl bílků (neušlehaných), 8 dkg nastrouhaných vlašáků a 8 dkg cukru (ne moučky - normální krupice)
ušlehá se tuhý sníh, pak se vmíchá cukr a na závěr opatrně ořechy. Lžičkou (nebo pytlíkem) dělám malé "bobky" hmoty na pečící papír - a pak zhruba hodinu peču na 110 stupňů v troubě. Upečené je to, když je to tvrdé...
Bacha - má to tendenci vlhnout - nejlepší je to křupavé, proto to skladuji v proutěném košíku nad topením (jak známo pes si sám nic nevezme, takže lupiče řešit nemusím)
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2018 17:59
- Nahlásit
Xerxová
obě uši měl totálně omatlané, o pyskách raději pomlčím. Pokud by ten cukr na něm vytuhnul...
Panii, ten pes ma vzteklinu!
1 dcl bílků (neušlehaných), 8 dkg nastrouhaných vlašáků a 8 dkg cukru (ne moučky - normální krupice)
To zni jako docela jednoduchej a rychlej recepis, ze bych to prubla? Neco jak kokosky jen ze salka a kokosu.
1 dcl bilku - sakrys, je mi jasny, ze zalezi na velikosti vajec, ale odhadem, kolik peknych, velkych domacich to bude? Aby mi zbylo do salatu. Na obalovani netreba, neb kapr po novohradsku...
cernej caj
ted odpo je to lepsi, ale misto pulirovani teda spis jen lehce zpracovavam darky a vypisovala sem nadpisy a kilometraz do denicku - 1465km zatim, tak to bych tech 1500 mohla zmaknout
To ti chybi jen par km, pritom do konce roku este daleko, to urcite natapes. Kdyz si teda das odfrk ted, neb ti neni juchajda do skoku.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2018 18:02
- Nahlásit
ze šesti velkých vajec je čtvrtlitr bílků (a 20 dkg ořechů a cukru a 4 plechy plné ořešáků... neb to je množství z vánoček) . Tudíž tři vajíčka jistě dají přes decku...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2018 18:06
- Nahlásit
Xerxová
Tudíž tři vajíčka jistě dají přes decku...
Takhle se mi ty pocty libej, odhadem, i s poctem plechu. Diky.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2018 18:15
- Nahlásit
Xerxová
dik mam ulozeno
Fifi
taky jako premyslim, kolik je deci bilku, ale nejak to asi clovek odhadne - bych rekla, ze to muze byt tak klidne 6 vajec, mozna i 8 mensich
jojo, jista sance tam je
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2018 18:15
- Nahlásit
jo tak 6 velkejch
takze pro me ideal 1/4 davka, pac 4 plechy ani nemam a tolik bych toho asi nepekla, spis tak jeden. Ale pripomina to pusinky prave mandlovy a ty ja miluju a obcas si je pecu
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2018 18:22
- Nahlásit
cernej caj
jo tak 6 velkejch
Ckej, Xerxova psala, ze ze 6 velkych je je čtvrtlitr bílků ! Ne deci bilku.
Taky to prave vidim na tu zakladni davku, coz bude na dva plechy.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2018 18:28
- Nahlásit
čaj stačí ti fakt tři vajíčka !! a myslím, že to bude přesdecka - a dva plechy (ani nee celé)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2018 18:48
- Nahlásit
Fifi Xerxová
ja si predstavila ze deci je hrnek ale nedoslo mi ze vlastne hrnek je uplne jina velikost
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2018 19:00
- Nahlásit
čaj jsi kůůůůůň Můj snídaňák hrnek je pět deci - tedy pullitráček... standardní bývá dva či dva a půl deci.
Jsme byli na velmi krátké sídlištní - psík usoudil, že v tom lijáku fakt i on venku být nechce a po vyvenčení to otočil k vrátkům...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2018 19:04
- Nahlásit
Xerxová
kdyz ja si chtela predstavit kolik je asi bilku deci kdyz vim kolik mi zabere bilek v hrnku a nejak sem se zasekla uz u toho hrnku a zapomela to prepocitat
tady taky chcije, no...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2018 19:20
- Nahlásit
cernej caj
ja si predstavila ze deci je hrnek ale nedoslo mi ze vlastne hrnek je uplne jina velikost
neni nad to mit doma krome poctivych pullitraku i hrneckovou odmerku.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2018 19:45
- Nahlásit
Fifi
jo no proti pullitraku (sem dostala 0.7l loni hrnek tak z jinyho uz nepiju) je takovej skoro decovej
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2018 20:01
- Nahlásit
tak pak dejte vědět, jak ořecháče dopadly... Není to typické cukroví, dá se dělat i jako "sušenky" během roku, mlsky na cesty (na to musí být maličké - velké se víc drobí) a psům to chutná taky
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2018 20:06
- Nahlásit
Xerxová
Orechovy bobky budu prdlat zitra, dam vedet. Stejne potrebuju louskat vorechy, tak to spojim.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2018 21:50
- Nahlásit
zkouska mobilního spojeni
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2018 22:19
- Nahlásit
tady lilo a teď neleje, ale fučí
Fifi
mě se spouští rýma, takže furt kejchám, ale jinak ostatní moribundusy už mě naštěstí opustily, tak to bude asi nejhorší přeš víkend a na vánoce už budu doufám OK
tak snad tě to taky brzy pustí
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2018 22:20
- Nahlásit
žanda
zkouška úspěšná, tady to z mobilu celkem jde
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2018 06:52
- Nahlásit
vedro (8 stupňů), bahno... půjdeme vyzkoušet, jestli za humny sníh odolává a nebo už to taky vzdal...
|