| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2019 19:44
- Nahlásit
cernej caj
Dik, ja klidne vezmu i dratovou, je mi to fuck, hlavne, at to vydrzi. Nesnasim kupovat furt misto kurvitek naky novy veci, predtim jsem mela taky krysu s ocasem a vydrzela teda radove asi jak u tebe.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2019 21:06
- Nahlásit
maaaameeee letenkyyyy uz teda sme.jednou nohou ve skotsku
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2019 21:14 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
u nas poprasek a pekne to namrza
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2019 21:32
- Nahlásit
cernej caj
maaaameeee letenkyyyy uz teda sme.jednou nohou ve skotsku
Whiiiiiiii, to se to poleti! A termin teda? Hlavne si poreste pasy, na obcanku to po breznu uz asi nemusi jit - jen dobra rada pred, ja letela smele jen na obcanku v ramci EU a pas mela propadlej. Zacinam zavidet!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2019 21:37
- Nahlásit
cernej caj
tak to už se můžeš těšit, s tím pasem asi dobrá připomínka, třeba já pas vůbec nemám, teda propadlej už asi 10 let
přišla mi sms, že mám nedoplatek na povinným ručení 122 Kč, koukala jsem a všechny platby, který jsou navíc vyšší, platím 4x ročně, my odešly, fakt nechápu
doufám, že to půjde vyřídit po telefonu a nebudu tam muset osobně
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2019 21:38
- Nahlásit
čaj to ti přeju. Skotsko je krásné
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2019 21:47
- Nahlásit
jj pasy mame skoro vsichni a ten posledni dostal ukol.zaridit hned pristi tyden
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2019 22:16
- Nahlásit
cernej caj
a kdy teda přesně razíte? to budou fotky, už se těším
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2019 06:25
- Nahlásit
tak to je jeste cas, ja vcera dojela domu uplne znicema, dve vodnice, jela sem az v 9 vecer z brna, a bylo mi akorat desne blbe, protoze sem.odpo nejedla (zavreli mi oblibenej vegansko bezlepkovej "fastfood"), k tomu jak mi bylo o vikendu blbe tak sem to asi prehnala s tim kourenim tak sem byla rada, ze se soustredim na preziti cesty domu
letime konec dubna - zacatek kvetna. 10 dni ve skotsku, mam 4 mesice na to se modlit, at mame hezky a bude to dost leharo, 154km na 7 dni, vychazelo to tam mezi let docela dobre.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2019 08:32
- Nahlásit
tak prej povinny ruceni zvedli splatky, bylo to prej u novy zeleny karty napsano, jsem si nevsimla, by me ani ve snu nenapadlo, ze to muzou takhle menit, jsem si myslela, ze plati to uzavreny ve smlouve, to je fakt normalni a nebo je to jen vymysl CP?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2019 08:33
- Nahlásit
cernejcaj
no tak s destem tam asi musis pocitat, jinak teplo asi bude, ted prej maj v Anglii 11 stupnu rikala pani co tam ma dceru
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2019 08:40
- Nahlásit
maya
to asi muzou no... tak ale blby kdyz si nevsimnes.
jo cekam tak 10-15 stupencu, uvidime, muzu se ted 4 mesice tesit
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2019 08:58
- Nahlásit
byli jsme ve Skotsku s Betkou na konci dubna (vraceli jsme se na prvního máje) a bylo to na tričko a nepromokavou mikinku (golfová - od skotské firmy ). Každý den pršelo - ale taky krásně svítilo sluníčko a rázem bylo teplo. Prostě typické aprílové počasí - ale za podstatně lepších teplot, než u nás.
Počítej s vlhkostí všude a každodenně. Zima problém nebude, mokro ano. A všude pokvetou narcisky - Skotsko je zemí narcisů - každý příkop zlatě svítil...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2019 09:06
- Nahlásit
cernejcaj
tak je to nedoplatek 122 Kc, zadna traga, jen me s..e ten princip, ze ti muzou zvednout splatky bez tvyho souhlasu
stejne se budu muset mrknout jestli by to na novy auto nebylo jinde vyhodnejsi
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2019 09:52
- Nahlásit
xerxova
jasne, no, s tim pocitam takze plastenku si sezenu lepsi nahodit a shodit i pres batoh... nez mit bundu a mokry popruhy.
maya
tak uvidis, muz to ma.u triglavu ale ma.bonusy takze platime na vs3echny 3 auta asi 6000 dohromady a to je jedno z toho transit dvoulitr ten je drahej
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2019 09:55
- Nahlásit
čaj pláštěnka je fajn - ale stejně bude všechno mokrý... Prostě počítej s tím, že vlhkost bude všudepřítomná (Pepovi se dokonce vyskratoval foťák... - ale v to září jsme opravdu chytli extrémní hnusno...)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2019 11:10
- Nahlásit
xerxova
bude asi efektivnejsi nwz membrqnovka a nesouhlasim s tim ze bude vse mokry, samozrejme budu mit nepromokavy pytle a tak, spat tyden v mokrym.spacaku nechci, ze...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2019 13:17
- Nahlásit
tady neco pro mayu a mozna ze to fakt znaci ze pulka ridicu se ted vic spoliha na reflexni prvky
https://www.novinky.cz/clanek/na-silnicich-loni-ze mrelo-vyrazne-vice-deti-40267009
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2019 13:34
- Nahlásit
cernejcaj
ano, urcite spousta ridicu spoliha na to, že kdyz zadny reflexni prvek nevidi, ze tam zadny chodec neni
stejny jako kdyz chodec spoliha na to, ze na prechodu muze skocit bez rozhlizeni pred auto
oboji vede k vice mrtvym
osobne nemam nic proti zakonu o povinnych viditelnych prvcich, ale to by musel byt smysluplny, aby opravdu ty lidi chranil a ne jen buzeroval
takze by tam minimalne musela byt povolena baterka, ta je videt lip nez reflexni prvek a pritom dneska povolena neni
a povinnost mit reflexni prvek vepredu, aby ho ridic videl alespon u lidi, co chodi po spravne strane silnice
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2019 13:46
- Nahlásit
jako 20% narust mrtvejch chodcu je dost no
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2019 19:12
- Nahlásit
Maya
zadna traga, jen me s..e ten princip, ze ti muzou zvednout splatky bez tvyho souhlasu
Chm, divny. Ja platim jednou rocne, prijde slozenka a krvacim... S novym auti a havarijkem vykrvacis taky.
cernej caj
no, s tim pocitam takze plastenku si sezenu lepsi nahodit a shodit i pres batoh... nez mit bundu a mokry popruhy.
Plastenek si vem radsi vic, stejne tak bot. My jsme meli kliku na pocasi, chytly nas jen asi dva lijaky a este jsme prijeli opaleny - ale sam pan ridic mikrobusu rikal, ze nam pocasi klaplo neskutecne. Xerxova ma recht, ta vlhkost tam je pak vsudepritomna, vsecko nacucany, vlhky - ale tak spat budete snad obcas i v civilizaci a veci dosusite?
Jinak tady je echt hnusne, vichr fici fest, co napadlo par cm, tak je pryc a lije a fakt hnusny pocasicko. Dobre pro prirodu, ale je to bleee.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2019 20:08
- Nahlásit
tady taky dneska víc pršelo, než sněžilo. Ale stále ještě zahrada bílá drží, i když sněhu hodně ubylo. Zítra už má být chladněji a srážky snad budou opět pouze sněhové... snad čistá tlapátka i nadále vydrží
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2019 22:21
- Nahlásit
u nás už sníh jen sporadicky, jen tak aby si Loki měl kam lehnout
a tak jako furt poprchává, normální zima už asi letos nebude
Fifi
no vono prej to navýšení bylo napsaný u nový zelený karty, co přišla někdy v srpnu, ale mě to nenapadlo nějak studovat, že by se to mohlo měnit
já platím trvalým příkazem 4x ročně, takže se o to nestarám
ještě platím vozejk jednou ročně pár korun, ale tam mi žádnej nedoplatek nepřišel, tak doufám, že tam to nezvedli, mě nenapadlo se zeptat
havarijko mi ani nepřipomínej, už jsem se koukala kolik to tak bude
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2019 06:20
- Nahlásit
kdo by se v práci nudil, může luštit s Nightem (viz. zvířetník)
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2019 06:21
- Nahlásit
jdu házet - nasypala se slušná vrstva
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2019 06:43
- Nahlásit
Xerxova
dik, zkusim mrknout na lusteni
Fifi
vic plastenek ani bot urcite brat nebudu - dyt bych ten batoh ani neuzvedla navic jestli mit mokry boty na nohach a druhy - mokry- v krosne... a ty outdoorovy plastenky odolaj desti dobre kdyz bude je kde ususit, jako ze bych si koupila na tydenni akci nahradni plastenku za 700 se mi moc nechce kdyz pak ji prodam uz se ztratou stejne ale treba tu levnou z drogerky bych si vzit mohla.
v civilizaci mozna budem spat prvni dve a posledni noc, co sem se divala tak vetsinou spani musis mit rezervovany dost dopredu a to ja rezervovat neumim takhle v cizine s tim, ze kdyz misto na stan je 10liber tak kolik by asi bylo spani v posteli...
jeste na to budu muset sednout, zatim mam jen predbeznej plan tak z 60% - chybi mi ubytko v glasgow vecer po priletu + 2x fort william, pak 6x spani ve stanu, pak presun do glasgow a spani tam a odlet.
Mozna nekde uprostred by to jedno ubytko chtelo rezervovat
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2019 07:29
- Nahlásit
čaj ona tam je vysoká vlhkost vzduchu - takže nejde jen o déšť... ale i o nacucanou přírodu... vysoká kapradí, huňaté trsy trávy, bující zeleň, spousta pramínků vody padající ze skal, mohutnou rosu a taky mlhy... Ta příroda je úplně jiná.
Asi bych doporučila jedno suché spaní uprostřed. Třeba budete mít kliku na počasí, na kempy s možností sušení v hospodě... ale jinak si myslím, že nasáklé vlhkostí bude všechno. Ne promoklé, ale vlhké a tedy studené.
Tady asi bude na škodu, že jdete tu nejznámější trasu - bude tam výrazně dráž a nikomu parta "pěšáků" nepřijde zvláštní. Jinak třeba naši domácí kromě dvou apartmánů provozovali i tábořiště (v ohradě s koníky )... a měli tam tři "cikánské vozy" - s množností přespat v suchu. A věci jim paní domácí sušila u sebe... neb bylo výrazně hnusně.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2019 08:37
- Nahlásit
xerxova
no tak prave vubec nechapu mit vic bot, kdyz stejne budou porad mokry tak staci jedny mokry boty
ja jeste nemela moc prostor to do detailu zkoumat ale fakt netusim, jak resit to ubytovani predem kdyz treba ani nevim, zda nam.to vyjde podle planu...
jinak sem byla dost konsternovana kdyz sem zjistila ze za stan 10liber a za postel v necem ala sud coz je velky asi jako stan 20liber tak nemam ani moc chut ubytko resit, ale jak sem psala, jeste sem nemela prostor to zkoumat, z mobu to nejde a doma na pc resim primarne zatim jiny veci.
Dneska se chci s muzem autem podivat do decathlonu na zateplenou umelou vestu. Mam jen peri samy - bundu i vestu - a perovy spacaky - tak si rikam, ze umelina z decathlonu bude na to jedno primarni pouziti dostatecna za ty prachy hlavne, nechcu do toho moc investovat, ale s perovym spacakem chci tu nouzovou zateplovaci vrstvu proste umelou - a jednu noc chci zkusit trefit spani v tech boothies co tam maji...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2019 09:09 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
cernejcaj
ono obecne je Anglie pro nas draha, si pamatuju kdyz byl bracha v Londyne, tak vstup nekam treba 60 liber na jednoho, fakt masakr
takze 10-20 liber oni fakt berou asi jako láci
jinak nezavidim takovy planovani kdy v podstae nevis co a jak bude
tam se nesmi spat mimo ty taboriste?
rikam furt ze je lepsi jet do Laponska, tam muzes spat kde chces prej i v narodnim parku a chaticky na tech trasach maj kazdejcj 20 km
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2019 09:21
- Nahlásit
maya
jo muze se tam spat vsude legalne, ale problem sprcha/zachod/voda/vhodnej teren.
Hodne to tam je podmaceny, prislo mi lepsi to rozplanovat po kempech, kde doplnis aspon vodu (sprchu a susarnu ci kuchyn musim zjistit) nez pak resit, ze v miste bivaku neni vhodnej teren...
jinak mam nacrt ale musim to dodelat, prozkoumat weby tech kempu jak to tam je treba s tou sprchou ci spolecenskou mistnosti... cz kempy casto mivaj treba sprchu nebo nejaky misto na vareni i kdyz stanujes ale skotsky zvyklosti neznam.
dobry je, ze tim, ze loni padly vysoky tatry, tak mam asi za 3000 eura tak to budu mit usporu ze vymenim.na libry ty eura a aspon staci o to min nasetrit, coz su rada
|