| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2019 22:13
- Nahlásit
u nás 0, sníh zatím drží a padá, ale zejtra už to vidím taky na bahno
Xerxová
to se teda máte takovejch ptáků, u nás fakt jen sýkorky a vrabci, občas přiletí brhlík a jednou jsme viděli zvonka, to je všechno
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2019 07:54
- Nahlásit
z dálky vypadá zahrada krásně zasněženě. Ovšem první krok prozradí úplně rozmáchanou těžkou břečku... Prší a je nad nulou.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2019 10:42
- Nahlásit
v lese jsme to poměrně brzo otočili... nejen pro promáchané oblečení a psa, ale hlavně ten psí dement děsně řádil v hlubokém mocmoc těžkém sněhu. A nerada bych, aby kulhal - neb pohyb v této hmotě je opravdu obtížný. Užil si to.
A pak jsme počítali pipiny (Pepa je navíc fotil) - a i v neustálém dešti jsme byli úspěšnější než včera - 14 druhů a 33 různých pipinek a jako bonus veverka. Nejlepší byl střízlík - nikdy jsem ho neviděla jinde, než v okolí cesmíny v rohu zahrady hodně vzdáleném od sčítacího místa. A on se přišel dneska normálně zodpovědně sečíst pod krmítko
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2019 11:34
- Nahlásit
Xerxová
tak to je strizlik fakt poctivec
ja chcu jit s feri na prochazku ale taky no jak pises o tom snehu tak nic moc...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2019 16:16
- Nahlásit
Byla jsem u našich a zpátky jsem v lijavci a břečce šla pěšky (autobus jezdí každou půlhodinu skoro od branky k brance - ale dala jsem si předsevzetí, že budu víc chodit pěšky). Teď mi kape voda z vlasů do klávesnice... neb je teplo na cokoli na hlavě
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2019 17:22
- Nahlásit
U nas leje, misto snehu brecka. To jestli zmrzne jak varujou, tak bude sranda.
Ptaky uz mama secetla 2x, mimoradne prilitnul i strakapoud, ten se ukaze jen parkrat za zimu. Asi to ti ptaci fakt vedi.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2019 17:28
- Nahlásit
A snih je v prd... Pres den 6 nad nulou, bahno, mokro, sed. Jestli to primrzne, bude na silnicich veselo.
Xerxová
14 druhů a 33 různých pipinek a jako bonus veverka. Nejlepší byl střízlík - nikdy jsem ho neviděla jinde, než v okolí cesmíny v rohu zahrady hodně vzdáleném od sčítacího místa. A on se přišel dneska normálně zodpovědně sečíst pod krmítko
To musela byt krasa, fotky ukazes? Strizlika jsem asi nikdy nevidela nebo jsem si ho nevsimla.
cernej caj
ja chcu jit s feri na prochazku
Vyprochazkovano?
Simte, ajtacko, zacla blbnout mys (obyc bezdrat, cca 3-4 mesice stara, baterka vymenena) - kdyz chci prostrednim cudlikem (nevim, jak se tomu rika ) jakoby listovat strankou, scrollovat, lita to misto nahoru nekdy dolu a naopak. Coz me prevelmi irituje. Predpokladam, ze je mysitko vadny a nutno poridit novou?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2019 17:49
- Nahlásit
fotky budou - bohužel krásně ostrý je střízlík zepředu, ta jeho typická podoba "useklého ptáčka" se vztyčeným ocáskem je rozmazaná - ale zakázala jsem ji smazat... Lepší blbá, než žádná
Zítra plánujeme výletík (autem větší kus, pěšky jen něco přes dvě hodiny) - ale uvidíme, jak moc budou ráno namrzlé silnice. Ale padat nic nemá, mrznout má málo... to by žádná dráma na silnicích být nemusela
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2019 18:33
- Nahlásit
Fifi
nemas tam zanesenej nejakej bordel? zkusit pripojit jinou mysku jestli to je fakt mysi a ne nekde nejakym bordylkem (treba u ntb se muze stat taky snaz i bordel na touchpadu), jinak jo, muze to byt myskou
xerxova
tak su zvedava na fotos
muz me vzal dneska na obed, dali sme si burzoazne horkou coko se zmrzlinou a slehackou mnam mnam
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2019 18:41
- Nahlásit
cernej caj
nemas tam zanesenej nejakej bordel?
V mysi? Ji zejtra vyluxuju, vezmu to i s notaskem, ten by potreboval vubec celej vycistit... Takze bordelem to byt muze, uvidim teda zejtra po luxazi.
muz me vzal dneska na obed, dali sme si burzoazne horkou coko se zmrzlinou a slehackou mnam mnam
Ooooo! To je dost, dedku, zes nas jednou vyvez! Burzousti, horka coko byla jen dezert?
Xerxová
Ale padat nic nemá, mrznout má málo... to by žádná dráma na silnicích být nemusela
Snad ne, i kdyz jsem koukala, ze varujou pred naledim. Prave kvuli tani.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2019 18:44
- Nahlásit
Fifi
jestli tam u toho kolecka nebo tlacitka neni nejakej drobek, klidne bych to zkusila prostourat nejakym rohem vizitky nebo necim tenkym
tak snad to bude jen nejakej drobecek nekde a nebude nutny kupovat novou krysu
horkou coko sme si se zmrzlinou a slehajdou udelali doma k filmu jeste tam zbylo trochu na zitra
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2019 19:45 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
tak tedy pipiny - včerejší suché a dnešní mokré... Střízlík rozmazaný...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2019 19:56 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
a pochopitelně i Night z tohoto týdne - mokré silvestrovské i dnešní
nejde mi vložit dnešek - tak pátý pokus...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2019 22:25
- Nahlásit
zajímavost o ptácích
https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/2366317-hejna-s packu-na-obloze-za-nadhernymi-obrazci-stoji-tvrda- fyzika
Najtík jako vždy, na tý první fotce je to jak kdyby měl ty přední nohy do strany
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2019 22:27
- Nahlásit
https://domaci.ihned.cz/c1-66415470-kos-cerny-kvul i-africkemu-viru-mizi-z-ceskych-zahrad-nejcasteji- pozorovanym-druhem-letos-byla-sykora-konadra
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2019 07:39
- Nahlásit
jedeme na výlet - jsem sama zvědavá, kde nakonec skončíme
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2019 11:42
- Nahlásit
Xerxová
nadherny fotky
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2019 14:44
- Nahlásit
výletík se zdařil - jen dvě a půl hodiny poklidné procházky s řadou fotozastávek… Neklouzalo to, bahna málo, sníh žádný... hezky se šlo. Psík často na stopovačce - neb kde nebylo srnčí, tak se pásla volná stáda oveček...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2019 16:55
- Nahlásit
Xerxová
tak to ste si dobre uzili prochazku
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2019 06:17
- Nahlásit
Fifi
co vycisteni a vyluxovani?
konecne je pod nulou jen teda zustalo jen blato...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2019 06:33
- Nahlásit
u nás sníh vydržel... takže stále ze zahrady chodí čistá tlapátka
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2019 08:44
- Nahlásit
u nas na nule a snih byl takovy spis zbytky, ale do rana napadlo takovy poprasek
zas klasika pisou pres tejden snezeni, v sobotu zas nad nulou
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2019 10:13
- Nahlásit
ehmmm… jestli vyjde předpověď, tak má u nás napadnout zítra i pozítří zhruba 20 cm sněhu... To už je docela solidní vrstva...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2019 10:16
- Nahlásit
ja su zvedava co to otepleni - o vikendu nas ceka zimni vandr jen tady kousek za brnem
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2019 13:12
- Nahlásit
cernejcaj
treba uzijes sneznice
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2019 14:05
- Nahlásit
no se hojim ze zas vedro a fucak
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2019 17:42
- Nahlásit
sníh padá už celé odpoledne. Ne moc - ale opět jsou krásně zasněžené ploty a stromy. Uvidíme, co přijde v noci a hlavně zítra. Budík si dám na dřív - neb si asi po ránu zaházíme.
Ptáci to ví - dva litry slunečnice v nich dneska zmizely
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2019 18:12
- Nahlásit
Xerxová
Fotky ptacku nadherny, strizlicek je fakt pisisvor.
cernej caj
co vycisteni a vyluxovani?
Nezabralo. Krysa je asi rozbita, musim holt casem poridit novou. Mas nakej tip na uplne obyc bezdrat mys, ktera vydrzi teda dyl jak 4 mesice?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2019 18:33
- Nahlásit
střízlíci jsou poměrně běžní - na pasekách, v houštinách... ale většinou pobíhají nebo létají těsně u země - jsou maličcí a často se jejich pohyb dá splést s myškou. V neděli na výletě jsme je taky viděli - ale mám poměrně vycvičený zrak na pipiny, Pepa je viděl až na upozornění... to volavky či krkavce mu ukazovat nemusím
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2019 19:14
- Nahlásit
fifi
bohuzel ne, 4tech, razer nebo logitech bych asi koupila, mam logitech mysi dratovy 13 a 10 let...
|