Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Esusovou 5
<< 1 ... 432 . 433 . 434 . 435 . 436 . 437 . 438 . 439 . 440 . 441 . 442 ... 580 . 581 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2018 08:30
- Nahlásit

maya
tak snad bude lip a houby si jeste stihnes uzit, a orech je asi dost aromatickej, tak by fungovat mohl

uz jedem s ferinkou vyletit, 15 km sem si zaridila a do mesta uz muz abych si stihla koupit listek online

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2018 19:51
- Nahlásit

Maya
Snad si nechcipla uplne, hezky bylo, az na sucho a vsudepritomnej prach z poli. O houbach tu rec byt nemuze.
psům jsem dala do boudy ořechový listí když je letos tak krásně suchý, prej to odpuzuje blechy a klíšťata
To spis u slepic, na cmeliky a tak, ne? U psu bych tomu moc neverila, klistaci stejne jak blesaci sou straslivy mrchy. Susti to a smrdi to fest a asi to nebude nejpohodlnejsi - nebo si jen do slamy zamichala trochu listi?
cernej caj
uz jedem s ferinkou vyletit, 15 km sem si zaridila
Udejchala to, devenka v pohode bez chrochtani?

Ja vyrazim zejtra, prej ma bejt nakej ficak zase. Ale zatim, kdykoliv vyhrozovali rosnickari, tak tady nic moc a naopak bez varovani smrst. Tak uvidime. Ale je mi lito Troldika, ten ma fakt hlavu zavarenou doted, psycho s nim i dneska, chjo.

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2018 22:35
- Nahlásit

Fifi
dala jsem listí na slámu, Dorin to má slehnutý, tak tam spal, ale Loki ne, ale zas je docela teplo,t ak nevim, ale asi mu to zejtra radši vyndám, on je taky takovej vopatrnej na takový novoty

chcíplá jsem furt, rýmička už lepší, už alespoň nemám zabetonovanej nos a hlavu jak balon, ale zas na mě jde kašel, nic neudejchám
fičák hlásili, ale u nás zatím nic a je docela teplo, mě je teplo furt, asi mám teplotu, zas se nemusím ani doma navlíkat

cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2018 22:58
- Nahlásit

Fifi
moc si to zitra uzij a ficak snad zadnej nebude
ferinka skvely, dali sme cestou 2 vetsi pauzy a par kratkejch nwbyla zadna voda takze dobre, ze sem ji vzala fakt hodne -poctitala sem.s tim ze to je sussi oblast, pak krasnw chrapala ve vlaki az do brna az v buse zacala vic knucet, funet tak sem.si n3byla jista zda mame o 2 vesnice driv vystupovat n3bo jak ale bylo tam teplo, na zastavce pak zaval studenej vzduch a dobry, takze mozna jen stresik trochu ze uz dlouho jeden...

zitra poslu fotos, u esusky sou 3 mobilni, prootze jdou vkladat hned z telefonu...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2018 22:59
- Nahlásit

maya
snad bude zitra lip, takhke na vikend je to faky skoda...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2018 07:24
- Nahlásit

on hlavně ořech je "jedovatej"- jeho "esence" zabraňuje růstu jiných rostlin (pod ořechem toho nikdy moc neporoste) a odpuzuje hmyzáky. Dřív se jeho listí v psincích hojně využívalo - takže fungovat by to mělo. Jen nevím, jak moc je to jedovaté...

Tady všichni spí - od Najta po Trpajzlíky

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2018 07:58 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

Xerxová
nam pod orechem vyrostla dzungle cernyho bezu

jinak mizim do zoo, tak dve rychlofotky ze vcera jeste sem nestahla fotak

vsem krasnou nedeli a maye at je lip!

worick
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2018 11:53
- Nahlásit

Čauky, přidám svou trošku do mlýna. Ořech jedovatý není, jen silice(třísloviny) mírně odpuzují hmyz a způsobují, že se ořechové listí déle rozkládá. Není pravda, že pod ořechem nic neroste. Pravda hůř, protože velká koruna a velké listí dost stíní, ale to je jediný důvod. Máma má pod ořechem polovinu zahrádky a také ozdobné kolečko z afrikánů, které dokonce i kvetou. Spával pod ním i pes, protože tam byl stín.
Klíšťáci: minulý týden jsem Workovi našla na lokti opět divné klíště. Vzhledem k tomu, že jsme pár dní nebyli na prochajdě(těžce kulhal) a hodinu předtím ho tam s určitostí neměl, chytil ho u plotu v keřích. Nemám lupu, ale že je divné jsem viděla, jen jsem si nebyla jistá druhem. Poslala jsem ho na výzvu a včera mi přišla mailem odpověď, že děkují a je to piják lužní. Od té doby, co jsme byli před 5 lety několikrát v oboře Soutok a ze psů jsem jich tahala týden desítky, jsem je sporadicky pořád na psu chytala, minimálně jednoho ročně. Po této správě jsem si už na 90% jistá, že Berry umřel na nerozpoznanou babesiosu. Tehdy se o ní ještě takřka nevědělo(jen veterinární fakulta) ale zmínku jsem našla a veta jsem na tu možnost a pravděpodobnost upozornila. Mávnul nad tím rukou, že tady to není. V té fázi už by Berryho stejně asi nezachránili, už se rozjela hemolýza. Musel by ty testy udělat někdo pár měsíců před tím, když ho léčili na ,,asi zánět močových cest"

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2018 15:26
- Nahlásit

Mno tak misto vyletovani cesta pro berle, dolgit, brufen a chladici polstarky - mam vyvrklej kotnik a natazenou achilovku, vyron jako prase... Aechjoo!
cernej caj
Ferisakovi i Zerykovi to mocinky slusi!

Xerxová
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2018 17:54
- Nahlásit

Fifi achjo - co jsi dělala? Pouštěla draka ??

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2018 18:07
- Nahlásit

Xerxová
Ne, vylitavala jsem vcera v noci Trolitko, aby nebylo skodny, kdyz melo dneska zustat doma a pres den nechtel vylezt kvuli bubakum. Nevzala jsem si baterku, v polich byla hodne tma tmouci a pri celerovy sklizni zemedelci vyskladali vcera cast zavlazovacich trubek na misto, kde jsem je necekala. Takze razne si masirujic jsem tlapla na rouru, klouz a pak uz jen vim, ze jsem sedela na mezi a plakala a Troldik me oblemcaval, ze bezva nova hra. Cesta z poli zpet byla sakra dlouha, to samy noc. Proste jsem https://www.youtube.com/watch?v=W1xrXpzYJDw si refren tohodle songu zpivala dneska hodnekrat, byt jeho kontext je jinej. ...VA!

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2018 18:08
- Nahlásit

Fifi

tak at je brzo nozka dobra!

worick
slysela swm.ze ty pijaci luzni postupuji severneji...

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2018 18:17
- Nahlásit

worick
No a kdyz mel Worka pijaka na sobe - zahajili jste nejak lecbu? Babesioza je svinstvo, ja si pamatuju bohuzel, jak si odmitala na svy psy cakat chemii a vybirala jim z kozichu x desitek klistat, plus oba psi problem s prostatou kvuli harani cubek...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2018 18:21
- Nahlásit

Fifi no tak rychle plaskni a rehabilituj co nejlépe a beznásledkově.
Psík náš je zcela hotov - sice málo kiláčků - ale jakmile dorazí Trpajzlíci, je to pro psa sranda, psina, rozruch, binec, cirkus... no prostě řáděj všichni tři. A byli u nás od pátku. Jen na tenisu (hodina) s náma pes nebyl. A dneska dopoledne v bazénu - ale to jsem byla doma, plavat chodí s Pepou místo mě dítek mamina. Neb naše Lída je děsná kachna (Kachna zdejší promine).

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2018 18:46
- Nahlásit

Xerxová
Snazim se prozatim jen splaskavat a sourat se s berlama po baraku, at to nezatezuju.
Tak bacha, koukejte, kam slapete - mireno na vsechny ctouci, dal tyhle radosti posilat nehodlam.
Psík náš je zcela hotov - sice málo kiláčků - ale jakmile dorazí Trpajzlíci, je to pro psa sranda, psina, rozruch, binec, cirkus..
Cikovnej Najt, zase trpaslikoval, to da zabrat. Vsem.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2018 19:16
- Nahlásit

sice dají zabrat, ale je to báječná zábava. Třeba tenis jsme hráli po 14ti letech... A všem se nám (včetně staršího trpajzlíka, který zdědil juniorskou raketu po mámě) rozložily během hry rukojeti raket - prostě ty gumové barevné pásky se přesunuly na dlaně... Mrňavka se nám smála, až se za břicho popadala - neb jediná má novou raketu velikosti pro Mrňavky A tak máme s dědou bojový úkol pro příště... Zjistit, zda je levnější páska a nebo levný nový rakety...

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2018 19:53
- Nahlásit

Fifi
kdysi mi na takovejhle echtovně vymknutej kotník dali na tři tejdny sádru, tak buď ráda za berle
ale ať se brzo zhojí, ty to brzo rozchodíš
s tím zápěstím mě pak dost pomohlo rozcvičování ve vodě, co mi poradil doktor

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2018 20:08
- Nahlásit

Xerxová
tak to muselo byt docela komicky hlavne, ze byla sranda

Fifi
jojo, v klidu se sourej at ses co nejdriv fit

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2018 20:10
- Nahlásit

Xerxová
Blee, ty lemcavy pasky na rukojeti si pamatuju, to neslo z ruky, max jarem.
Maya
Ja nevim, co je echtovne vymknuty, modry to bude postupne asi hezky, achilovka se snad taky zklidni a odpuchne to. Hlavne zabira pekne ten Dolgit, sem si to namatlala podruhy a zazrak docela, uz mam pocit, ze ten konec hnaty zase patri mne.

worick
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2018 21:20
- Nahlásit

Léčbu jsem nezahájila, poslala jsem dotaz, jestli zjišťovali, zda byl piják infikovaný. To bylo včera. A nejsem si jistá, jestli léčba u starého psa nebude horší, než nemoc v chronickém stadiu viz: Babesióza je léčitelná specifickými antibabesiálními přípravky na bázi dipropionátu imidokarbu, pentamidinu nebo diminazinaceturátu. Léky nejsou zatím v České republice registrované, musí se dovážet ze zahraničí a léčba tak může být velmi nákladná. Další nevýhodou těchto léků je možnost závažných vedlejších účinků a špatné snášenlivosti. Proto je podstatná především prevence a včasné zjištění možné infekčnosti klíštěte.
Prostata u Berryho nebyla zvětšená, tedy ne nějak výrazně, jen tam byla dutina a tvrdili, že se mu tam usazují bakterie, které mu způsobují opakující se zánět. Pak prý to vlastně ani ten zánět není. No a jak to dopadlo už víme. Worka má prostatu v pořádku. Co jsem byla se psy x krát na veterině, ani jednou se netrefili. A pokusy na psu už je dělat nenechám. Dělali mi na psu, teď jsem vyměknula s kočkou a zopakovali mi to na kočce. Pro mne fakt stačilo. Pokud by se potvrdilo infikované klíště, nechám ho vyšetřit a uvidí se. Každopádně rovnou Brno.

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2018 22:13
- Nahlásit

worick
Ty, ja jsem podrazdena dneska fest, ale okej, chces to, mas to. Omlouvam se tem par zdejsim, ze budu vostra.
Klíšťáci: minulý týden jsem Workovi našla na lokti opět divné klíště.
Opet? Opet?
Léčbu jsem nezahájila, poslala jsem dotaz, jestli zjišťovali, zda byl piják infikovaný. To bylo včera. A nejsem si jistá, jestli léčba u starého psa nebude horší, než nemoc v chronickém stadiu viz
Ty mas na vse odpoved, vse si udelas po svym. Cekala bych odpoved, ze nechas psovi udelat krevni ster na babesiosu treba hned zitra, ze poficis na veterinu, kdyz mate ty mrchy v oblasti dele, neb ho nemusi mit jen z posledniho pijaka, ale z predeslych???!
Vis, ty dycky nechas dojit vse do krajnosti u tech zvirat. Neresis neco hned v prubehu problemu, protoze nemate prece psychicky na to, jet na veterinu na vysetreni psa/kocky. Jedete, az kdyz je opravdu ouvej a to uz by i veterinar muusel carovat, aby zvire zachranil. Ted si zpetne oduvodnujes ruzny veci svyma nactenyma vecma, ktery treba vubec nemusi byt v souladu s puvodni diagnozou a jen si teoretizujes. Samojed ti pajda a nezere pri harani okolnich fen, nenechas ho i tak vykastrovat, pajda kvuli artroze atd. A ze si nechala umrit/chcipnout jak psa i kocku, aniz bys jim to ulehcila veterinarem, to ja proste nedavam doted. Verim, zes jinak asi fajn zenska nazivo, ale proste ne, ne.
Ano, mam na tebe nejspis alergii, jsem navic nasrata kvuli vyronu v kotniku, kterej me boli jak prase.
Jestli myslis to upozorneni na pijaka luzniho vazne, vem Worku a zajed s nim na odber krve. Klidne do toho Brna. Nezavisle na tom, zda to posledni bylo infikovane nebo ne.
A prestan nazyvat veterinarni peci "pokusy na psech", prosim. Kdyz clovek jede vcas, kdyz se neco pokazi, ma sanci tomu zvireti zachrabit zivot. U osteo ci lymfo sarkomu to nejde, ale aspon nenecham partaka chcipnout v pracovne nebo na zahrade.

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2018 22:45
- Nahlásit

Fifi
echtovně myslím ne jen normálně nateklý, ale nohu od půlky lejtka až k prstům třikrát tak velkou a celou modrou, taky než mi dali sádru, tak jsem měla tři dny jen dlahu než mi to splaskne
ale jako nechci strašit, ale bolelo mě to při chůzi pak ještě půl roku a pak ještě pár měsíců při nějakých určitých pohybech, stačilo někde šlápnout na hrbolek a nebo schody byly blbý
ale taky pravda mě pak nabízeli rehabilitaci na rozcvičení a já jsem to odmítla, že to rozchodím, asi s tou rehabkou by to přestalo bolet dřív, no jo, člověk byl mladej a blbej
docela pomáhalo pak to při chůzi stahovat pružným obvazem

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2018 22:58
- Nahlásit

Maya
echtovně myslím ne jen normálně nateklý, ale nohu od půlky lejtka až k prstům třikrát tak velkou a celou modrou,
Neni nad definici "normalniho vyronu" Ja mam fakt jen zevni stranu kotniku s nartem a prstama nateklou, plus asi zbytek chodidla a lejtko tak do tretiny, achilovka au, ale trikrat tak velky to rozhodne neni, jen cejtim, ze sem si hnula i s driv natazenyma vazama v koleni. Takze jo, bolet to bude asi dlouho, ale scucne se to, musi. Boze, roura skobrtla o trubku...

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2018 23:48
- Nahlásit

Fifi
no to máš taky dost, přeju brzké uzdravení
ale mám pocit, že lidi se zlomenejma končetinama se daj rychlejc do kupy než s nějakým tímhle výronem, asi že se víc potrhaj šlachy a úpony nebo nevim

worick
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2018 07:26
- Nahlásit

Dala jsem info, neb tu Fifi nejsi jen ty, hlavně pro Kristýnu a Xerxovou, které hodně výletí. Byla jsem na veterině s oběma psy i s kočkou, přežil to zatím jen Worka. S Berrym několik měsíců před smrtí, prý jen zánět předkožky. Tehdy se ale o babesioze ani nemluvilo. S Workou naposled před několika měsíci, protože nevypadal zdravě a na podezření s divnými klíšťáky a babesiozu jsem znovu upozorňovala - byla to už jiná klinika. Bylo mi vysvětleno, že to už by byl dávno po smrti a krev je v pořádku. S kočkou jsem jela, když jsem zjistila, že nežere. Ovšem ty by jsi asi jela o mnoho dřív, protože jsi nejlepší. Víc k tomu nemám co dodat. Ostatním se omlouvám, už nebudu prudit, mějte se.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2018 08:03
- Nahlásit

Fifi
kdyz trubka potka trubku.... ;)

v kqzdym.pripade asi nejaky cviceni pak muze dost pomoct na rozhybani, to pak bude chtit urcite po uzdraveji dornovkou pani

Xerxová
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2018 10:17 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit

Maya snad se to uloží - odkaz na ten dobytčí rošt... URL

pro ostatní - Maya se na něco ptala na zvířetníku u Najtího "alpského" článku

edit - tak je to obrázek na straně 15

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2018 10:31
- Nahlásit

Xerxova
je to nejakej blbej odkaz, zadny obrazky tam nemam

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2018 10:32
- Nahlásit

jinak ten rost mi pripomnel nasi diratou lavku, Loki uz na ni chodi dobrovolne a sam, ale vzdycky se pres ni uplne preplazi

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2018 10:46
- Nahlásit

to delaval aj timicek ze treba neco nehezkyho oresel ale priplesklej

<< 1 ... 432 . 433 . 434 . 435 . 436 . 437 . 438 . 439 . 440 . 441 . 442 ... 580 . 581 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání