Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Esusovou 5
<< 1 ... 432 . 433 . 434 . 435 . 436 . 437 . 438 . 439 . 440 . 441 . 442 ... 580 . 581 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2018 20:44
- Nahlásit

Fifi
jak pises mam linku mam rok a jidelni stul nemam doted ... me nezebra, do jidla neleze, aj kdyz vyndavam horkej pekac z horky trouby tak asistuje ale tak nejak jakoze bez ohrozeni me, sebe nebo masa

Kdybych postavila peceny kure na stolek v obejvaku, tac s chlebickama a odesla, nedelam si iluze
tak nejak je to u feri, ale muz ji da snist skoro cokoli, vsechno olizat, vcera me ty zapeceny chleby pobavili, holt muz asi neni autorita zadna proste fakt jen slysis "fuj, pust to" a prej to tak nenapadne vzala do huby, zadny hlt hlt a je to pryc, ale ze jak ve zpomalenym filmu vzala ze se s tim odplizi do bezpeci

tak urcite je troldik rad, ze cerna ruka neradi 24h denne, to by nestihal ani spinkat

Fifi
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2018 21:17
- Nahlásit

cernej caj
a prej to tak nenapadne vzala do huby, zadny hlt hlt a je to pryc, ale ze jak ve zpomalenym filmu vzala ze se s tim odplizi do bezpeci
To sou ty trubky psi, co se dycky prozradi, kdyz se odkradaj s lupem. To byla Dorota, na ty clovek dycky poznal, ze lupacila. Kremylek za chuze sebral cloveku papirovej kapesnicek z kapsy jak kapsar z galerky, nic si necejtila a najednou tam nebyl.
tak urcite je troldik rad, ze cerna ruka neradi 24h denne, to by nestihal ani spinkat
On je fakt rad, s tema jeho nemeritelnyma dysplatickyma nozkama si od cernyho tanku rad odpocine o samote, pak se zase zrubou a pak se svalej na kupu a pecujou o sebe. Kdyby s ni byl 24 hod, tak bude nebozatko.

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2018 22:27
- Nahlásit

Fifi
tak já mám porovnání jen s pár plemenama, ale špicové jsou fakt jiní, i když jako co slyším je to i pes od psa a fenky prej často ne až tak jako samečkové
prostě když jim o něco jde, maj majitele na háku
třeba Dorin takovej moc není, Kim byl takovej hodně, Loki celkem taky má občas takový chvilky
Loki je úplně stejnej jako byl Kim v tom, že když musí udělat něco co fakt nechce, tak si nevezme odměnu, i když je to kus masa nebo cokoliv
stejně tak třeba u bordery jsem nikdy nezažila to co u špice, že třeba něco mu zakázeš, on Ano ano paničko nikdy to už neudělám, jsem nejhodnější pejsek, vezme si odměnu, ty se otočíš a on jde a udělá to znova, pokaždý, furt dokola
tak ono ne nadarmo jsou špicové mezi primitivníma plemenama a tvrdohlavost maj přímo ve standardu
ale jako nevylučuju že spousta dalších plemen to má stejně, jen takoví ti běžní jako bordera, zlaťák a tak, u těch jsem to tak neviděla, ty něco naučíš a respektujou to, špic si prostě často svým způsobem dělá co chce
jednou jsem někde četla, že se špicem (ale určitě i s jinými plemeny, minimlně pastevci a tak) nemáš vztah pán a pes, ale partner partner a něco na tom bude

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2018 07:03
- Nahlásit

Fifi
jojo, prozradej se sami.

ja takhke feri skadlim prazdnejma sustivejma obalama, vim ze zamrzne v pohybu opatrne veme a odplizi se, na posteli to oblize a necha bejt. proste na ni vidis ze dela co "nema" a ze to vi

jinak ferinka mi prijde, ze s vhodnym nacvikem asi by se dalo u ni hodne veci i preucit, ale ona je sice hysterka ale empaticky zviratko, to treba kqchna rika ze baty je buldozer - to byl tim - ale ferinka je v to.hle jak selmice uplne, proste totalne canistwrapeutickej pes jen te nezmi pak prekvapit kdyz se ti zahryzne do nohy

Xerxová
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2018 15:02
- Nahlásit

v lese bylo krásně - tedy neodpovídající říjnu (vedro, sucho). A zítra mám dvolenou, tak asi vyrazíme dopoledne do Jizerek - někam na bučiny

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2018 18:14
- Nahlásit

jeee rak si uzij dovcu a babi leto

Fifi
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2018 21:52 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

cernej caj
odplizi se, na posteli to oblize a necha bejt. proste na ni vidis ze dela co "nema" a ze to vi
Zajimavy, odkud teda plyne to "vi, ze to nema delat"? Nejaky badabum, nebo jen "fuj, nech to"? Nebo maji nektery psiska vrozeny tvarit se provinile? - to jsem zazila u Skritka ci Troldika, kdyz je chytnul necekane prujem a museli to udelat doma. V zivote za neco podobnyho nedostali vyhubovano ani jako stenata, ale asi jim byla ta situace sama o sobe neprijemna, ze misto vitani byl schliplej pes, jak kdyz by ho clovek mlatil pantoflem.
Maya
stejně tak třeba u bordery jsem nikdy nezažila to co u špice, že třeba něco mu zakázeš, on Ano ano paničko nikdy to už neudělám, jsem nejhodnější pejsek, vezme si odměnu, ty se otočíš a on jde a udělá to znova, pokaždý, furt dokola
Tak jasny, plemena vemena sou jiny naturelem, nektery jsou vyslovene sprymari, to jsem mela nejen s perdelkama. Kazdopadne ani vorech Troldik, ani Ruzenec nepatri mezi beznazorovy psiska, ktery by panicky brali jako modly. Naopak, jsou to docela osobnosti, velmi bystry. Neco zakazu = ukazu cinnost, kterou ma delat misto toho a pri stejny situaci pak radsi predvadi cinnost, ktera tu odmenu prinese. Nebo taky ne a musim dumat dal, jak na ne. A nekdy je jim treba pripomenout naky mantinely, ja mam pozitivku rada, ale s.at na hlavu si taky nenecham - takze zvyseni hlasu postaci treba.
jednou jsem někde četla, že se špicem (ale určitě i s jinými plemeny, minimlně pastevci a tak) nemáš vztah pán a pes, ale partner partner a něco na tom bude
Tenhle pocit mam/mela jsem se vsema svyma psama. Respekt na obe strany, duvera, citelnost cloveka ke psovi, jasny zakladni pravidla, laska - kdyz reknu panicek, nemyslim despota pan. Zrovna s mladou Ruzici bych dojela hodne rychle, kdybych si hrala na pana vsehomira. Je otevrena k diskusi, nikoliv monologu, je to partak, ne stroj.
Xerxová
v lese bylo krásně - tedy neodpovídající říjnu (vedro, sucho). A zítra mám dvolenou, tak asi vyrazíme dopoledne do Jizerek - někam na bučiny
Tu je taky krasne, ale to vedro a sucho je fakt enormni. Prasi se straslive z poli, neprselo zase uz tak mesic? Uzijte si Jizerky, tam snad bude trochu mokreji.

A huf, objednavka psiho masa splacana, pro tri lidi to je dycky radost.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2018 07:51
- Nahlásit

Fifi
ja nevim. Kdyz ma tendence na stul/linku a neco tam snist (nekdy u pc stolu mam svacu) tak je to jen fuj, dolu!

tech obalu sem si vsimla, ze se opre tlapickama a zpomalene ukradne ten obal, krouti ocima, odvrati se a pomalinku se dplizi pokud jde o zrani jidla, tak to treba klido vyskoci a zacne izovat talir treba od polivky... a vubec u toho ten vyraz nema, mi prijde spis jako komedialni vsuvka nebo co

super ze masicko vyreseny pro psy

Xerxová
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2018 07:56
- Nahlásit

fouká vítr fouká. Hodně fouká. Je vedro - neskutečně zblbnutý počasí. Chceme do hor na bučiny, tak nás to snad neodfoukne. Sedím tady nad mapama a dumám, jak moc se mi chce stoupat... jestli Ořešník, nebo Poledník, nebo Paličník... a nebo jen (skoro) po rovince Kukań u Viničný... Pepa se vrátí kolem devátý, pak se uvidí

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2018 07:58
- Nahlásit

kdyz sme byli s muzem na dovolene konwc listopadu 2009 tak bylo v cesky kanade asi jak je tento tyden...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2018 14:41
- Nahlásit

kvůli vichru jsme nešli do Jizerek, ale zdolali jsme kus Podještědí... Nepomohli jsme si - děsivý vichr, stromy nás bombardovaly šiškama, bukvicema, žaludama... naštěstí stromy vydržely. Nejhorší byl začátek a konec - návětrná hrana... v lese pak bylo klidněji. Krásné barvy, viditelnost nicmoc - takové to neostré jasno.

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2018 17:32
- Nahlásit

Xerxová
neskutečně zblbnutý počasí.
To teda. Tu fici dost, ale ne nejak silene.

Troldik ma trauma, jakoze fakt velikansky. Soused si totiz poustel na zahrade draka! Pipin se vydesil doslova k smrti, odmita vylezt pres prah, dobre si zgeneralizoval balony i na tohle. Budu zejtra asi shanet draka, achjo...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2018 18:49
- Nahlásit

Fifi ach jo - je mi ho líto - protože s létajícím objektem se potkávat prostě bude. A těžko mu do té jeho šedivějící hlavičky nacpat, že je to v pohodě a řešit "bubáky" nemá.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2018 18:55
- Nahlásit

já dneska taky měla trošku "bubáky v hlavě". Měla jsem totiž na výletě až moc klidného psa, takového jiného... Podle všeho (neb doma na zahradě odpoledne předvedl takové šílenství a blbnutí - jako už dlouho nee) se mu nelíbil ten vítr - no, moc se mu nedivím, fučelo opravdu mocně, ani lanovka nejezdila

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2018 19:27
- Nahlásit

Xerxová
Podle všeho (neb doma na zahradě odpoledne předvedl takové šílenství a blbnutí - jako už dlouho nee) se mu nelíbil ten vítr
Jo no, nektery citlivky maji silnych vetru uz plny zuby, Najtoslav asi tusil, ze by na vas neco mohlo buchnout. Troldik si byl taky nejistej uz jen z toho. Pak to dodelal ten drak - pritom s balonama byl uz docela v pohode, ale totok nizko nad zahradou ho rozhodilo totalne, propad nekam o 2 roky zpet. Tuhle fobii uz mu z hlavy nevyzenu, si zase bude prubezne kontrolovat nebe a vyhlizet strasidlo.

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2018 20:12
- Nahlásit

Fifi
chudák Trolda, má to těžký, naštěstí tahle lítací sezóna není zas až tak dlouhá? letadla malý nízko letící mu nevaděj? Loki je vždycky pozoruje, u nás lítaj dost
jsem byla dneska u zubáka, na rtg kaz pod plombou,t ak mi to hned spravili, zas o nějakou kačku jsem lehčí, tak jsem si ještě za odměnu koupila knihu

Xerxová
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2018 20:14
- Nahlásit

Fifi přiznám se, že jsem to chtěla po chvilce otočit... ale naštěstí v lese bylo povětří podstatně mírnější a tak jsem to neodpískala. Bylo mi nás líto - uděláme si volno, vyrazíme a živly se spiknou... Dobře to dopadlo - naštěstí (nárazy kolem stovky)

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2018 21:04
- Nahlásit

Maya
letadla malý nízko letící mu nevaděj? Loki je vždycky pozoruje, u nás lítaj dost
Vubec, jemu nevadi letadla, vetrone, vrtulniky, ptaci, bourky, petardy - jemu po tom debilnim zazitku z utlyho steneciho veku vadi fakt jen ty nevysvetlitelny nebesky bubaci, kdy se neco vznasi na nebi, ma to divnej tvar, nevydava to zvuk/ci to ma zvuk horaku u balonu. Ale tak coz, mela jsem psa se strelbou, tohle je furt este hodne dobry. Hosicek muj, fakt v tom mozecku to musi brat jak nakyho nasgula, co ho leti zabit.
Xerxová
Bylo mi nás líto - uděláme si volno, vyrazíme a živly se spiknou... Dobře to dopadlo - naštěstí (nárazy kolem stovky)
A pritom rosnicky nejak nevarovaly, vid? Jsem videla nejaky fotky, hezky u vas ficelo, fakt. Ze to zamrzi - tak hlavne, ze na vas nic nespadlo, jste taky blazni, v takovych poryvek zarputile vyletit.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2018 21:10
- Nahlásit

xerxova
se nedivim, ze najtik byl nervozni, ja bych taky asi z takovyho vetru byla ale tak dobre, ze v lese bylo lip a trochu ste si to uzili

maya
to lity lity ale aspon to mas spraveny zavcas

fifi
chudak trolditko, pro tebe zase prace dalsi... ale snad brzo bude po dracich, rijen je jejich sezona... hodne fuci. no snad teda co nejmin anebo nejvic na trenink?

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2018 21:43
- Nahlásit

cernej caj
chudak trolditko, pro tebe zase prace dalsi... ale snad brzo bude po dracich, rijen je jejich sezona... hodne fuci. no snad teda co nejmin anebo nejvic na trenink?
Nevim, uvidim, on byl tak zaseklej, ze z baraku vylezl az za sera, prisera. Navic si myslim, ze drak v mych rukach, kdyz mu to vysvetlim a seznamim ho s tim, vezme to a pochnapne, Ale bude zase bubak, kdyz se zjevi z vedlejsi zahrady. Dneska mel fakt tak straslivou paniku, hruzu a des z toho draka odvedle, tepova frekvence na infarkt, tres, des. Takova kravina, a jak dovede citlivku rozlozit na molekuly. Mozna to ma spojeny jen s nasim mistem, kdyby to videl z dalky nekde v poli, treba by to zvladal lip. Kazdopadne, nehazu nic do zita, zejtra mu budu asi poustet igelitovej pytlik na snurce ci balonky. Nebo to necham vyhasnout, on se drak sousedovi nakonec nejak zamotal do stromu, tak asi poustet zejtra novyho nebude.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2018 07:01
- Nahlásit

Fifi
nojo trolitko je citlivka, snad teda uz moc draku nebude
konecne paaatecek, at to rychle utece v praci a zitra deme s feri na vylet -13 km

Maya
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2018 08:54
- Nahlásit

me boli v krku a jde na me nejaka ryma, jako pred poslednim hezkym vikendem? jeste ze to prislo az vecer a stihla jsem toho zubaka

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2018 09:15
- Nahlásit

no ja rano taky mela trochu rymu, asi ty velky skoky a dost lidi onemocnelo 14 dni zpet pri tom velkym ochlazeni...

ale doufam, ze jeste i pristi vikend na ten kralicak bude dobre

Xerxová
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2018 14:36
- Nahlásit

včerejší vichřicová... a na fotkách to skoro není vidět... Neb když byl poryv, tak jsou fotky rozmazaný a smazaný

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2018 15:02
- Nahlásit

xerxova
uplna idylka kdybys nepsala o tom vetru

ta predposledni se mi moc libi

kraaasnej vikend!

Xerxová
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2018 15:29
- Nahlásit

museli jsme se navýletit dopředu - neb večer najedou Trpajzlíci ... a to bude spousta jiných aktivit, než "pochodovat"

Fifi
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2018 18:22
- Nahlásit

cernej caj
zitra deme s feri na vylet -13 km
Moc si to uzijte, snad se trochu ochladi, dneska tu byl docela hnusnej hic.
Xerxová
včerejší vichřicová...
Dle fotek idylka.

Krasavej vikend preju vsem, bez chorob!

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2018 19:05
- Nahlásit

Fifi
jedem na chriby, tam bude o par stupencu min nez v brne, s mirkou, tak to bude fajn a su zvedava, co bude feri rikat na zeryka, fotak pripravenej tak se uz tesim

Fifi
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2018 19:08
- Nahlásit

cernej caj
Tak to tuplem pekny a pohodovy potapani preju! At se ti s fotakem dobre cvaka!

Jinak vcerejsi Troldikuv soking se projevil i dneska, rano se mu nechtelo moc ven, cumel a hlidal si nebe. Odpoledne se trochu zklidnil a pak uz ho rubala Ruzice, tak nemel moc na vyber a zapojil se do zivota. Troubelinek muj.

Maya
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2018 22:33
- Nahlásit

já myslela, že půjdu na houby, prej už rostou, ale je mi tak blbě, že to vidím tak max na válecí víkend
psům jsem dala do boudy ořechový listí když je letos tak krásně suchý, prej to odpuzuje blechy a klíšťata, tak akorát zejtra překontroluju, jestli do toho lezou nebo vono to docela šustí, tak mám obavu, že Lokinovi se to taky moc líbit nebude

<< 1 ... 432 . 433 . 434 . 435 . 436 . 437 . 438 . 439 . 440 . 441 . 442 ... 580 . 581 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání