| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2018 09:56
- Nahlásit
sedi nam na budove kudlanka prvne v zivote nazivo...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2018 10:51
- Nahlásit
kudlanku jsem taky asi jeste nevidela
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2018 11:54
- Nahlásit
ja ji treba cekala vlastne mnohem vetsi z vselijakych makro fotek...
chci vrazdit, su jak rozlicena bestie... boze oni nedokazou ani pouzit mozek uaaaaa
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2018 16:04
- Nahlásit
jen stručně ze včerejška...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2018 18:34
- Nahlásit
xerxova
krasny fotky, jako vzdycky ale josefcik je fakt krasnej
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2018 20:06
- Nahlásit
cernej caj
Jee, kudlanka, ty jsou krasny a zajimavy.
chci vrazdit, su jak rozlicena bestie.
Kdo te rozcilil?
Xerxová
Drackove, pekne jim to litalo. Hubert je fesak.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2018 20:11
- Nahlásit
Fifi
kolegove v praci, sou to moji plnohodnotni kolegove se stejnou naplni, stejnou smlouvou, stejnym platem a me uz nebavi jim delat matku a o vsechno se starat za ne a vsechno po nich hlidat... no v patek sem mela uplne jinou praci, dneska sem se k nim pridala na dodelani a zjistila sem, ze si ani nedokazali z podkladu pro nasi praci zaridit, aby nase prace probihala na zadanym prostredi takze cast prace vnivec a neco zbytecne se resilo pres dalsich x lidi nez sem prisla na to, ze si ani nepohlidali ty vstupni parametry... to se asi dela samo jindy, ze.... tak nastesti pruser z toho tentokrat nebyl ale za jiny situace by mohl bejt vyrazne vetsi...
no ja nechapu, ze sem kudlanku nikdy nevidela v prirode, ale na zdi fabriky jo
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2018 20:18
- Nahlásit
já kudlanku v přírodě viděla poprvé letos na Pagu.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2018 20:24
- Nahlásit
Xerxová
pritom ale je zajimavy, ze jizni morava a palava sou proste kudlanko kraj, ze sem nikdy zadnou v prirode nezahlidla...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2018 20:33
- Nahlásit
ony mají dokonalé mimikry... v zeleni se ztrácí
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2018 20:40
- Nahlásit
Xerxová
ja vim, vypadaj jako listy... ale i tak proste, snad kazdej je na palave videl, jen ja ne
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2018 21:09
- Nahlásit
cernej caj
a me uz nebavi jim delat matku a o vsechno se starat za ne a vsechno po nich hlidat...
Tyjo, no tak nehlidej a delej si svy, at se v tom vyrachaji? Nebo by z toho byla kolektivni vina pak? Se ale nedivim, ze ti stoupnul tlak...
Xerxová
já kudlanku v přírodě viděla poprvé letos na Pagu.
Ja jako mala nedaleko Sibeniku, fascinovala me. U nas zatim taky ne.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2018 21:24
- Nahlásit
fifi
no prave kolektivni vina za oddeleni vpodstate... elali sme.na tom nakonec vsichni, ze...
rikal kamos, ze sem byla slyset do druhyho kanclu ale prej jeste sem.mela rezervy, to popisoval vero v cajovne jak vypada rozlicenej caj, no znelo to asi jako ze vsichni strachy utikali
takze chorvatsko kudlankovy raj
vtipna vsuvka sedim u pc na stole v kuchyni zapeceny chleby... "fuj, pust to!" no muz si ho neuhlidal, musel se delit
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2018 21:46
- Nahlásit
cernej caj
to je blbý když bys pak ten průser odskákala taky, tak snad si příště už udělaj svoje
jídlo se musí hlídat já jak Lokiho naučila, že o jídlo se žádá sezením na zadku ve vzpřímené poloze, tak jako musím říct, že to je užitečný, akorát je mi ho chudáka líto, protože pokaždý mu fakt dát nemůžu, to by mi vždycky všechno sežral
ale už celkem chápe, že když řeknu ne, tak že nic nebude a nemusí se snažit
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2018 22:12 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
cernej caj
rikal kamos, ze sem byla slyset do druhyho kanclu
Dobre ty! Tak snad z tebe uz san bejt nebude do budoucna muset bejt?
no muz si ho neuhlidal, musel se delit
Maya
jídlo se musí hlídat
Nevim, jidlo je dvojiho druhu, pro psy a pro lidi. A na oboji se nesaha, kdyz to lezi na lince, stolu, stolku - jednou jedinkrat zkusilo kazdy stene vlezt prednima na linku, kdyz se neco vonavyho chystalo. Okamzita badabum vrr reakce z my strany a byl/je klid. To samy neco na nizkym stolku, vyklidej cokle radsi pozice. A kdyz se ji, tak pes nesomruje, nesnasim to - taky jim do misky nelezu... S timhle fakt problem nemam, staci duslednost a striktnost, i u pazravcu. Dokonce jsem tuhle nechala v obejvaku v keramicky misce (ach, hluboky misky a z nich jist, lepsi nez talir) zbytek polivky a nejak mi nedoslo, ze to bude Rozare napospas, sla jsem neco delat. Ani se toho netkla? Proste ji to ani nenapadlo, stolni zony patri lidem, co je na zemi, co omylem odpadne, po dovoleni psum.
Nicmene, jak si to kdo udela, takovy to ma, budte ve strehu!
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2018 06:55
- Nahlásit
na zabití byla Arona. Moc dobře věděla, že co je na nízkém stolku, její není. Když jsme čekali návštěvu, klidně mohlo v obýváku na nízkém stolku být připravené pohoštění a nemusel ho nikdo hlídat. Všichni obdivovali, jak to můžeme bez dozoru mít... Nežebrala, neotravovala. Jen jsme šli doprovodit návštěvu k brance - zmizeli ihned všechny "zbytky" - jedno jestli chlebíčky, jednohubky, dortíky, koláčky... a oslintaná spokojená huba se řehtala s výrazem: návštěva nedojedla, tak je to MOJE
Dogy dosáhnou všude - přesto žádná z nich toho nezneužívala. Vždy maso rozmražuju ve dřezu - a nikdy žádné nezmizelo. Žebrat uměly ale všechny - to byl výcvik tchána, který se s nimi vždy dělil a hlásil, že poslední sousto patří psí myčce talířů... A i když s ním až tak často nestolovaly - naučily se to rychle.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2018 08:15
- Nahlásit
tak me psi jidlo nekradou a nezebraj, pokud nepocitam ty Lokinovy zdvorile zadosti sezenim na zadku a nebo uprene pohledy ale nedelam si iluze, ze kdyby nekde v dosahu lezel kus masa a nikdo nikde, ze by tam zustal
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2018 12:35
- Nahlásit
ja zas nevim jak naucit ze se to nezere kdyz se nikdo nediva.
se mnou si ferina nedovoli, par minut vydrzi ale n3chay ji hodinu zavrenou s jidlem na lince... no... jako urcite by to bylo pryc vse
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2018 14:36
- Nahlásit
cernejcaj
si myslim ze je to o tom ze to ze se to nezere se uci v tvoji pritomnosti a pak proste doufas ze by to nesezral ani kdyz tam nejses, urcite je spousta plemen u kterejch to plati, jak panicek jednou rekne, tak to na furt plati aneb staci poradna drezura, ale u spice s timhle holt nepochodis ten s tebou bude vydrezurovanej az do aleluja, ale jen se otocis, cmajzne si co chce
mama ma novej gauc a to doufani ze ted je odnauci na nej lejzt uz ji taky opousti rikam to furt, ze jistejsi je tam dat deku
ale alespon zakazuje Lokinovi dělat na gauci stojky na hlave to on umi moc pekne a nikde jinde mu to chudakovi nejde
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2018 15:06
- Nahlásit
maya
proc nam.nenatocis stojku na hlave dokud jeste nejsou vydrezurovany?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2018 16:13
- Nahlásit
cernejcaj
protoze to nedela na povel a jen obcas, to nemuzu bejt furt v pozoru s mobilem
no proste ohnutou hlavou jako kdyby chtel udelat kotrmelec jezdi po gauci a pri tom vyhazuje zadek do vzduchu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2018 17:16
- Nahlásit
maya
musi byt celkem husty
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2018 17:28 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Maya
To dela presne Ruzice! Parkrat se ji uz i kotrmelec poved, nechtene.
tak me psi jidlo nekrado
Jsem si ted vlastne vzpomnela na Kremylka, jak cornula Kulale z baglu celou sisku Vysociny a prisla jen s provazkem. Takze beru zpet, ze mam vydrezurovany cokle.
Edit - odpoledne jsem tapala po jednom s psiskama, bylo prenadherne. Velikanska klika, ze jsem mela prozirave Ruzenu na snure, i kdyz na polich srumec, sklizen celeru, pred nosem se nam zvedly dve srny. Rozara zrovna bojovala s mickem, i tak by nejspis neodolala, nebejt jistena. Jak se neco hne, tak po tom jde...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2018 17:38
- Nahlásit
fifi
teda aspon se muzes smat z pprvni ruky
tay nestrezena chvilka co
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2018 17:47
- Nahlásit
cernej caj
tay nestrezena chvilka c
Ano, venku jsme se zrovna bavili a ja chvalila cokle, ze nic nekradou z linky atd. A prisel Kremylek se snurkou... Holt to nemela kulala v baglu v obejvaku nechavat.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2018 18:31
- Nahlásit
Fifi
nojo proste to si o to rikalo samo no
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2018 19:12
- Nahlásit
Fifi taky to Křemyl neukradla tobě - to si ulovila v "cizím" ruksaku. Takže neporušila domovní řád
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2018 19:37
- Nahlásit
Xerxová
to si ulovila v "cizím" ruksaku. Takže neporušila domovní řád
Vidis, sikovna holka.
Dogy dosáhnou všude - přesto žádná z nich toho nezneužívala.
Dozi rozsah je zirafoidni, si fakt neumim predstavit, ze by doga neco kradarila, ta by si s prehledem otevrela i skrinku nad linkou, ne?
Maya
ale u spice s timhle holt nepochodis ten s tebou bude vydrezurovanej az do aleluja, ale jen se otocis,
Ty vzdycky rikas, ze spicove jsou nejaky jiny, ze maj svoji palici... Ja nevim, fakt to je tak strasne silny? U brachy tebou kdysi dohozena fenka spici nic nekrade, neni extra palicata, spolupracuje s lidma - tak netusim, je to vyjimka nebo to je v lidech?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2018 20:17
- Nahlásit
Fifi
bych rekla, ze hodne bude zaviset na povaze toho psa... feri bych rekla je hodne empaticka a hodne ma tu snahu "mi udelat radost" coz treba myslim, ze je uplnej opak kima... a timicek to mel tak nejak na haku vzdycky... selmice sou proti tomu uplne ale uplne jiny...
myslim, ze feri by se nekradareni bez dozoru casem asi taky naucila, kdyby se to trenovalo po chvilkach (tak se to dela? ze ji nechas postupne vic a vic minut bez dozoru ?) ale tim, ze sme nikdy nemeli stul,t ak sem proste stejne nikdy nemela moc duvod to resit...
a vnimam to tak, ze kdyz ji na hodinu zavru s plechem pecenyho masa na kraji linky tak proste se nesmim divit, bud musim dat maso dal at je mimo dosah, nebo u toho musim byt taky, coz si nedovoli...
a kdyz se otocim, nebo si odskocim a zdaji se mi podivny zvuky, staci zvysit hlas a tak jako otazkou "feri co tam delas" a slysis, jak plizeni/susteni ustane, ze je pod dozorem a prijde za mnou, ale fakt jako nechat ji bez dozoru v kuchyni at si dela co chce, tak si bude delat co chce...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2018 20:34
- Nahlásit
cernej caj
ze feri by se nekradareni bez dozoru casem asi taky naucila, kdyby se to trenovalo po chvilkach (tak se to dela? ze ji nechas postupne vic a vic minut bez dozoru ?) ale tim, ze sme nikdy nemeli stul,t ak sem proste stejne nikdy nemela moc duvod to resit...
Ja takhle nic netrenuju, ale mam psiska od mala. Kdyz mi lezou do jidla, zavrcim na ne, kdyz skoci na linku prednima, okamzita reakce a leti s komentarem vzduchem (primerene, samozrejme), kdyz somrujou, zapoveluju lehni nebo vypadni, za to odmena a tak. Nenechavam neco umyslne na stole/stolku, abych nechavala psa bez dozoru, spis tam neco jen zapomenu. A s tim, ze jsou od stenete uceny, ze se tam neleze, ze se z toho nic nezere, tak je asi ani nejak nenapadne to zkouset. Kdybych postavila peceny kure na stolek v obejvaku, tac s chlebickama a odesla, nedelam si iluze, by byli blbi, aby toho nevyuzili.
vnimam to tak, ze kdyz ji na hodinu zavru s plechem pecenyho masa na kraji linky tak proste se nesmim divit, bud musim dat maso dal at je mimo dosah, nebo u toho musim byt taky, coz si nedovoli...
Jo, ano, prevence je ideal. U stenete posunuju dal dozadu, u starsich/dospelejsich jedincu uz neni potreba, ta linka je specialne nejak "svata" (a ted teda tukam na hlavu a jiny drevo). Navic Ruzence jsem zavirala do klece (ja zla carodejnice), protoze by zlikvidovala coby stene asi nejen vse mozny, hlavne sebe. Podotykam, ze v kleci byla vzdy vyvencena a vylitana na max 2-3 hodiny coby prtavka, s tim, ze na to byla zvykla uz od chovatelky. Ted uz ji trosku dorost mozek, zpomalila se a muze si bejt v pohode na volno v byte. Jen rozdelene s Trolitkem, at si od ty cuzy pruhy taky odpocinou a spolecne by vymysleli jiste nakou solidni hovadinu.
Ty to mas taky jinak, vsak si linku leta letouci nemela, nebylo, kde u Ferinky budovat odmala ty spravny navyky. Je jasny, ze to zkusi.
|