| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2017 19:59
- Nahlásit
je to zajímavý s těma terošema, u špiců se pes s PP obvykle udá rychle
birma
na tom videu ani Charles nevypadá, že by měl něco s nohama, Bohoušek je teda boží
Xerxová
krásný fotky, Najt teda je pěknej magor, hlavně že mu nic není
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2017 20:04
- Nahlásit
Maya
Fakt? Mně přijde, že ta nepravidelnost na předních tam vidět je. Že si on nic takovýho ani na vteřinu nepřipouští je samozřejmě věc jiná A Bohoušek je pěknej sígr Zítra má hodinu skokovky a pak hodinu agi, tak snad pak zbytek dne prospí stejně jako dneska
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2017 20:06
- Nahlásit
kachna_
to je fesanda ale tech psu je proste tolik... ja prochazim spice hodne... a vim asi jiste, ze priste uz urcite stene nebude. I kdyz ferinka je skvelej pes, je to uplne jiny mit stene X dospelaka...
birma
si to zitra uzijte
ja mam zitra vanocni lajnovani, ovsem nevim, zda ho stihnu, protoze jdu do prace a pak je taky jeste otazka nejakyho jidla, pac to casove vychazi tak nejak nedobre
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2017 20:11
- Nahlásit
birma
jsem se koukla ještě jednou a fakt tam nic nevidím, prostě máchá těma nohama jako každej labrador, ti snad tak běhaj všichni jako kdyby jim ty nohy překážely
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2017 20:12
- Nahlásit
cernej caj
koukám že tu víkendovou práci máte docela často, tak snad ti to vyjde s tím jídlem
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2017 20:15
- Nahlásit
Maya
no ted to bylo na dobrovolne bazi... potiz je, ze to neni uplne problem naseho oddeleni, ale mohlo by to pak byt problem pro celou firmu pristi rok, takze sem se dobrovolne prihlasila... s tim, ze dneska sem se flakala doma, tak to nejak zmaknu
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2017 20:26
- Nahlásit
Maya
na nohou to neni vidět, ale když pak kluše ode mě, tak má na jednu stranu hlubší dopad.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2017 20:30
- Nahlásit
vim asi jiste, ze priste uz urcite stene nebude. I kdyz ferinka je skvelej pes, je to uplne jiny mit stene X dospelaka...
čoveče, my asi taky budeme mít příštího psa dospělého, nebo spíš juniora. Mně ti to s nima jde asi nejlíp.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2017 20:34
- Nahlásit
kachna_
asi taky budeme mít příštího psa dospělého, nebo spíš juniora. Mně ti to s nima jde asi nejlíp
mám to stejně navíc to udrží moč a někdy i myšlenku
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2017 20:58
- Nahlásit
"Mamii"
"ano Kačenko"
"to asi neni nejlepší nápad, natřít zábradlí lepidlem, že ne?"
"ne, vem si hadr a jdi to hned utřít"
...
"a můžeš mi prosím tě vysvětlit, proč jsi to natírala?"
"No, já jsem chtěla, aby mi to tam drželo, tak jsem myslela to přilepim a ono to stejně nedrželo"
(co, jsem z ní nedostala)
Zjevně nám roste další pionýr slepých uliček. Prej už se do babyboxu nevejdou
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2017 21:21
- Nahlásit
kachna
cekala sem.z se prilepi i hadr
birma
timicek rozhodne moc neudrzel
zkrcuju v ruce nohavice od novych rifli.. nutno dodat, ze sem.je kupovala v roce 2010, takze sem mela dost casu je zkrtit... ale jak sem dala pryc hromadu kalhot ze sem dost pribrala, cca mesic zpatky sem nasla v nevybalenuch krabicich "rifle velke". dost me nepotesilo ze mi paradne sedi ted premyslim, zda mam.jit do prace s jednou nohavici delsi protoze uz mam rozpichany prsty
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2017 21:54
- Nahlásit
cernej caj
timicek rozhodne moc neudrzel
udržel ale nechtěl Funkční svěrače měl
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2017 22:32
- Nahlásit
to já zase chci štěňátko, vždyť jsou tak roztomilý
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2017 06:37
- Nahlásit
birma
asi 3x sme.ze zacatku furt prelecovaly zanet mocaku, takze sme s nim fakt nemohli nikam- ani na tu housku kam psi muzou a doma nevydrzel ani hodinu... takze je prvda, ze funkcni je asi mel pak uz to bylo dobry
Maya
to sou to je pravdaaa ale spici tlamick je roztomila vzdycky (no u malych a malych strednich ask spis vetsinou ne
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2017 07:25
- Nahlásit
sem to chtela dat do tak prinpatecku ale nenasla sem to
ps mam.vegany kamarady, takze jim nepochkebuju ale jako vtip je to proste skvely
http://m.facebook.com/photo.php?fbid=2061477174085 992&id=100006711884524&set=gm.570021590013696&refi d=7&ref=opera_speed_dial&_ft_=qid.6497799535490334 182%3Amf_story_key.6846136745425136881%3Atop_level _post_id.1916876015008586&__tn__=EHH-R
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2017 08:00
- Nahlásit
já jsem pro štěníka (a obdivuji všechny, co chtějí dospělé zvíře) Mám pocit, že malé štěně líp naučím na chod naší domácnosti, než staršího psa. Máme oba zcela nepravidelný režim (někdy učím od sedmi, jindy až odpoledne, někdy do večera), hodně cestujeme (a štěník se dobře učí na auto, lávky, schody, lidi, ruch), máme dva Trpajzlíky (ne stále, ale docela často) a v domě hodně starou babičku - a ona i děti si spíš zvyknou na "roztomilé" dvacetikilové miminko než třeba ročního sedmdesátikilového bláznivého juniora.
Navíc mě až tak nebaví psí výchova či převýchova - a tak si myslím, že je pro nás snazší mimíš "automaticky" se řadící do chodu rodiny. Možná je to i těmi "rozměry" - i okolí (lidi i psi) si zvykne na štěně (a ledacos mu prominou). Neumím si představit sebe a bláznivého obřího odrostlíka (bez socializace vhodné "pro naše potřeby"). Na to bych neměla - a znovu píšu - obdivuju ty, co na to mají
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2017 08:12
- Nahlásit
Xerxová
když ono je dost jiné, když má bláznivý odrostlík 20 a 70 kilo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2017 09:02
- Nahlásit
a jq to zas nevnimqm.hako zw musim.prevychovat ale ze chci dat domov zvireti ktery nikdo nechce a prqvidla aspon takovy, abysme kohli existivat spolu.
vnimam to tak ze utulkac na voditku celozivotne kdyz se nezadari ma porad lepsi zivot, nez utulkac celej zivot v kotci.
ale kazdej to maproste uplne jinak a 70kg dospelej nevychovanej agresor je fakt vec na zvazenou. biz esuska a 30kg talie... ono proste 15/20 kg problemovych je neco dost jonyho nez 70
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2017 09:39
- Nahlásit
Jedna kynologická:
- máááámiiiiii všechno má chlupy
- no, má no
- i perník má chlupy?
- náš jo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2017 10:45
- Nahlásit
jo nas taky
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2017 13:43
- Nahlásit
Kachna
čaj jrozumím ti. Já taky nemám potřebu převychovávat, pes na vodítku mě neuráží... a mám ráda psa, který nemusí mít veškerý čas organizovaný "umělou" činností - ale přeci jen nežijeme sami a pes musí být "zcela" bezpečný. A zvyklý na náš provoz (každá "smečka" funguje trošku jinak). A tak nějak mám pocit, že štěník věci "ve smečce" podstatné přijímá automaticky (moc dobře pozná, co myslíme vážně a co nee).
Jsme dozí. Chceme dogu. A vzít si starší v nouzi se bojím. Minule jsem měla maximální limit 3 měsíce stáří - a myslím, že to klaplo. Když si vzpomenu na tu naši velkou trojku u moře... psík byl půlroční a už jsme to riskli, neb jsem psovi už věřila v čistotě a neničení (přeci jen cizí apartmán) i v povaze... (jsme byli stateční prarodiče - a rodiče našich Trpajzlíků byli taky stateční, že nám děti půjčili. Mrňavce bylo 25 měsíců ... )
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2017 15:22
- Nahlásit
Xerxová
je jasný, že vy s požadavkem na dogu a s vnoučkama jste na tom jinak
my máme nově požadavek na hrubosrsťáka, páč nelíná a u malýho mi strašně vyhovuje, že jde odnést
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2017 18:06
- Nahlásit
birma Adam ani Bohoušek nejsou hrubosrsťáci?? Já měla pocit, že mají do hladkosrstníků daleko... Určitě jsou hrubší, než Najtidlo...
Ten zase ráno v lese řádil - prašan, spousta stop od zvěře - kupodivu se krásně drží v dosahu a i když ho chytne lítací nálada - tak krouží kolem nás (spíš to do nás zkouší nakulit... případně oblíznout v letu nos - je to dement) , nikde ani živáčka... krásně bylo na Javoráku
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2017 18:58
- Nahlásit
jen jeste zopaknu ten vtipek, se mi nejak z mobilu nevlozil dobre
Xerxová
vsak jasne, vsichni mame nejaky svoje motivace a je dobre, ze si muzem vybrat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2017 19:12
- Nahlásit
cernej caj
vtip dobrej
no já staršího psa ne, protože vždycky je riziko, že bude problémovej a já žádný takový problémy řešit nechci
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2017 19:30 - Změnil/a: birma
- Nahlásit
Xerxová
Adam ani Bohoušek nejsou hrubosrsťáci??
Bohoušek právě je Adam je částečně, takže se musí vyčesávat a líná a zároveň je třeba ho občas i vytrimovat.
Maya
staršího psa ne, protože vždycky je riziko, že bude problémovej a já žádný takový problémy řešit nechci
To je i u štěněte Dokonce bych řekla, že u štěněte je to riziko výrazně větší, než u dospělce, kterýho spolehlivej a psa znalej zdroj označí za bezproblémovýho
edit můj velice oblíbený článek na toto téma
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2017 19:48
- Nahlásit
birma
článek znám, ale jiný neznamená automaticky problémový, štěňata jsou každý jiný, ale problémový není žádný
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2017 19:51
- Nahlásit
Maya
jiný neznamená automaticky problémový
no v tomhle kontextu to znamená "ten který nedokáže být vychovaný" a vzhledem k tomu, že to Lenka psala o Bebešce, tak ona je fakt prototyp toho, co bys označila za problémového psa a to přesto, že je to fena s PP a pořídila si jí podle mě jedna z nejschopnějších trenérek u nás (a jen díky tomu je schopná fungovat mezi psama a nesnažit se je zabít jen kvůli tomu, že žijou)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2017 20:04
- Nahlásit
birma
nepochybuju, že výjimky se najdou, ale rozhodně je to daleko menší pravděpodobnost než u dospělého psa
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2017 20:06
- Nahlásit
dnešní fotos, Loki celý hin ze sněhu, Loki skákající a aby to Dorinovi nebylo líto, tak taky měl radost ze sněhu
|