Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Esusovou 5
<< 1 ... 234 . 235 . 236 . 237 . 238 . 239 . 240 . 241 . 242 . 243 . 244 ... 580 . 581 . >>
Autor Zpráva
birma
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2017 20:10
- Nahlásit

Maya
nemyslím si dokonce kamarádka, co má útulek a dělá už x let dočasky, tvrdí, že víc než 90 % psů zapadne do nové rodiny bez problémů během nějakých 2-3 týdnů.
Ale jako tím ti nechci nutit dospělce, jen prostě je to jedna z věcí, na které mám jiný názor

Xerxová
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2017 20:18
- Nahlásit

birma jasně - problémy můžou být i u štěňat, můžou se nemocí změnit i dosud normální psi, a je celá řada báječných útulkáčů... Je fajn, že možností je celá řada a každý si může vybrat to, co ho láká, co mu vyhovuje, na co si věří.
Já doufám, že štěník po hezkých, zdravých a hlavně v povaze vyrovnaných rodičích a z dobrého prostředí by měl být se slušnou mírou pravděpodobnosti "normální". Zatím mám kliku - všechny doguše byly báječné - nejsložitější v povaze je Najťoun - ale i s ním je to vlastně pohodička pohoda

Xerxová
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2017 20:20
- Nahlásit

Maya krásné fotky. Sněhu máme víc - dokonce teď byla fakt vánice s vichrem... část chodníčků zahradních zmizela pod vrstvou návějí a část je krásně vyfoukaná dosucha...

birma
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2017 20:31
- Nahlásit

cernej caj
hele na slaďocha <3

birma
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2017 20:34
- Nahlásit

Xerxová
to štěstí vám přeju i nadále A ona i složitější doga bude asi jiná liga než složitější ovčoun nebo nějaký jiný dělo.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2017 21:09
- Nahlásit

birma jasně - vždyť je to po staletí šlechtěná "dekorace". Obří, silná - ale neagresivní dekorace Nikdy bych si jiného molosa nepořizovala... všechny ty bordiny, fily, argentinky, caníci... to jsou složitější povahy. Koneckonců je to německá doga, která se nikde navzdory rozměrům nedostala na "seznam zakázaných plemen" - prostě "velkej dán" je pohodář

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2017 21:10
- Nahlásit

birma
no ja si prave myslim, ze kdyz dobre vyberes psa o kterym se neco vi, tak by to potiz byt nemela. A treba utulkovej spic z jihlavy nebyl agresivni takze verim tomu, ze bez druhyho psa by si zvykl velmi rychle a s dalsim o neco dyl..

Maya
lokinek ve smyku skoro a dorin pekne vysmatej

birma
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2017 21:27
- Nahlásit

Xerxová
jsem ráda, že se tě to nedotklo, ale pochopilas to tak, jak jsem to myslela

cernej caj
jj taky si myslím

Xerxová
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2017 21:47
- Nahlásit

birma co by se mě mělo dotknout Prostě co se týká psů tak jako nepříliš zkušený pejskař mám raději plemeno čitelné (křížence nebrat) a štěně co nejjednodušší (dobrý původ a chovatel).
Teď jsme byli venku a vichr ustává a sníh vlhne. Obleva "klepe na dveře"

birma
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2017 21:58
- Nahlásit

Xerxová
no jo, ty jsi tak nezkušený pejskař až to dál nejde

Fifi
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2017 22:07
- Nahlásit

Xerxová
Prostě co se týká psů tak jako nepříliš zkušený pejskař mám raději plemeno čitelné (křížence nebrat) a štěně co nejjednodušší (dobrý původ a chovatel).
Ja coby (neskromne se tak odvazne nazvu) zkuseny pejskar potvrzuju tva slova. A obdivuju kazdyho, kdo se ujme krizence, utulkace, tuplovane uz nejakyho starsiho zvirete. Mne staci ted Troldak, kterej je sice libeznicek, ale... Takze mega respekt pro birmici a dalsi stovky/tisice lidi, ktery to naopak berou coby vyzvu a nauci si ty utulkovy zivocichy svymu rezimu.
Teď jsme byli venku a vichr ustává a sníh vlhne. Obleva "klepe na dveře"
Tu chumelilo krasne v podvecer, taky to uz ustalo a je citit vetsi teplo ve vzduchu.

birma
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2017 22:17
- Nahlásit

Fifi
respekt netřeba prostě mi to přijde zábavnější

a protože jsem se tu dneska nepochlubila - Bohoušek byl dneska strašlivě šikovnej! Po třetí lekci jsme asi tak daleko, jako s Adámkem po 3-4 měsících a to jsme na skokovce byli na place s háravkou. Líbila se mu moc a moc a když byli u sebe, tak přivolatelnej nebyl, ale jinak se držel a z placu za ní nezdrhal a moc se snažil je to fakt poklad

Fajka
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2017 22:22
- Nahlásit

Já si du zase teda postěžovat! Bo s houskou se fakt nedá jít do města...nedá!

birma
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2017 22:22
- Nahlásit

Fajka
co provedla modroočka?

Fajka
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2017 22:29
- Nahlásit

Byli jsme poprvé u naší vetky a auto sem musela nechat asi 200 metrů od veteriny a těch 200 metrů jsme šly třičtvrtě hodiny bo nás zastavilo celkem šest!!! lidí a všici se rozplývali, všici se nechali poskákat voblízat, všici jí chtěli hladit a drbat..... málem nám tu veterinu zavřeli

Fifi
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2017 22:48
- Nahlásit

birma
Po třetí lekci jsme asi tak daleko, jako s Adámkem po 3-4 měsících
Sis konecne vyslouzila "normalni" zvire? Jako nechci snizovat Adamka na uroven Otika, to boze chran!
je to fakt poklad
Pripomenu, az ti zase bude skubat polstar ci tak neco provede!

Fajka
a těch 200 metrů jsme šly třičtvrtě hodiny bo nás zastavilo celkem šest!!! lidí
Se jim nedivim, modroocka je libiva a sympatanda. Taky bych te asi zdrzela, kdybych vas potkala. A jen ockovani ci tak, nic dulezityho na veterine?

Fajka
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2017 23:00
- Nahlásit

Fifi
Se jim nedivim, modroocka je libiva a sympatanda. Taky bych te asi zdrzela, kdybych vas potkala

A jen ockovani ci tak, nic dulezityho na veterine?
jj jen očkování a tak se konečně seznámila s naší vetkou

birma
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2017 23:28
- Nahlásit

Fifi
Sis konecne vyslouzila "normalni" zvire? Jako nechci snizovat Adamka
Dneska nejsi s timhle prohlášenim první Jsem řešila, jestli něco v tréninku B. nezmate, protože s A jsme dělali něco podobně a pak z toho byl na nějakou dobu problém a trenérka prej, že NORMÁLNÍMU psovi to nebude dělat problém

birma
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2017 23:29
- Nahlásit

Fifi
Pripomenu, az ti zase bude skubat polstar ci tak neco provede
on něco provádí furt, už jsme si zvykli...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2017 07:08
- Nahlásit

birma
tak to je suler, ze bohouskovi to tak jde

ja bych teda nic nerikala o te zabave, pokud jde o utulkovyho psa jako s timem sme si dost uzili ze zacatku ale me jich je zas lito, zachranit vsechny nelze ale dva, tri, proc ne.

zrovna u spicu navic bych rekla ze s povahou mit uplne pruser ne ze by neslo, ale sance je mensi nez treba nejaky cevecka

Fajka
nojo housticka libeznicka

fifi
jak moribundus? uz se odstehoval?

Xerxová
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2017 07:17
- Nahlásit

fajka jóó - zájem a ovace davů... to znám. Mamut způsobuje buď to, že lidi prchají na druhý chodník... častěji to, že se na něj vrhají. Naštěstí všechny naši dogáci byli lidumilní a tudíž když se na ně někdo nečekaně vrhnul (případně mu dítě před čumák vrazil a fotku dělal), tak reagují vrtichvostěním ...

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2017 08:14
- Nahlásit

cernejcaj
aby ses nedivila par zkazenejch vlcounu jsem videla a neni o co stat
birma
Adam je holt moc chytrej

birma
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2017 08:31
- Nahlásit

Maya
Adam je holt moc chytrej
Adam je holt "ten druhej". Má dost rysů autisty a jsem ráda, že malej ho z toho jeo světa aspoň trochu vytahuje (pravda, občas dost drastickym způsobem a kdykoliv má Adam možnost spát, tak to dělá

Xerxová
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2017 08:33
- Nahlásit

jo a Maya má na Zvířetníku zajímavý článek o islandském špicovi

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2017 09:46
- Nahlásit

xerxova
dik za echo

maya
tak jasne ale tom chcu rict ze nejakej jedinec o kterym se vi jak se choova kdyz je nejak pouzitelnej, tak to riziko neni takovy.

ale je to tezky, feri s timem byli kazdej jinej, ferinka ale na me navazana mnohem vuc - je to tom ze je fena nebo strnatkem?

kachna_
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2017 10:07
- Nahlásit

Birmo, prosím, kam bys odeslala cvičit člověka se štěňátkem v Praze? (ještě není pořízeno)

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2017 10:11
- Nahlásit

cernejcaj
spis bych rekla ze tou fenou

birma
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2017 10:57
- Nahlásit

cernej caj
ferinka ale na me navazana mnohem vuc - je to tom ze je fena nebo strnatkem?
To nemáš jak zjistit. Musela bys mít klon a experimentovat.
U nás je na mě nalepenej Bohouš. Naprostá přílipka, chodí se mnou skoro i na záchod, když dělám u kompu, spí mi u nohou nebo leží na klíně, když jdu pryč, tak to prožívá (odchod Petra mu tolik nevadí)... Přitom v určitym smyslu bych řekla, že Adam je navázanej hodně, ale neumí to dát najevo. Charles zas dává najevo sebemenší hnutí mysli až moc. Jako u lidí - to že emoce není zvnějšku vidět neznamená, že není uvnitř...

birma
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2017 11:01
- Nahlásit

kachna_
a co chtěj cvičit a jak často?
Vřele a naprosto můžu doporučit Katku Lerlovou, ale tréninky má jen sem tam a jsou hned obsazený. Klikání má ještě řidčejc než agi.
Šimona Drábková je dobrá trenérka převážně asi poslušnost + dogdancing, v časy, kdy většina lidí může je na ní dlouhej pořadník, ne každýmu musí její styl tréninku sednout.
Známá si chválí Pavlu Kamrádovou (mám pocit, že se vdala, nový jméno si nepamatuju), mně vyloženě nesedla, už bych k ní nešla, ale neznamená to, že není dobrá.
Kamarád si nemůže vynachválit Moniku z Cannikenny (nebo jak se to píše), věřím mu, že je fakt dobrá, osobně neznám
zajímavý věci se můžou dít v Pesoparku nebo Boudě, ale trenéry neznám osoně a většinou ani z doslechu, ale obecně maj ty místa dobrou pověst.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2017 11:35
- Nahlásit

já měla dogy vždy od štěníků. Na střídačku fena-pes-fena-pes. Nejmladší přišla Beta na té minimální hranici 50 dní (už bych to neudělala), Arona 8 týdnů, Xerxes 9 týdnů, nejstaršímu Nightovi byly skoro tři měsíce.
Nejnavázanější je Night, nejméně závislá byla Arona. Třeba největší pohodář nic neřešící a sluníčko trvale vrtichvostící na lidi i psy a zcela ovladatelný byl Xerxes. Nějak nemůžu říct, že bych viděla na výchovu či závislost vliv pohlaví - spíš se ukazuje typ povahy jedince. A taky není až tak vidět vliv "zkušenosti" majitele Xerxes byl druhý v pořadí a byl jednoznačně nejlépe fungující. Betka taky šlapala jak hodinky, ale měla osobitý smysl pro humor (někdy i trošku černý humor ) Nejkomlikovanější je Najtidlo - ale taky bych ho nevyměnila broučka závislého ukníkaného měkotu šíleného

<< 1 ... 234 . 235 . 236 . 237 . 238 . 239 . 240 . 241 . 242 . 243 . 244 ... 580 . 581 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání