| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2017 16:09
- Nahlásit
maya mám podobné fotky tenkrát navíc nebyl vůbecžádný sníh - a tak sob a šála měly dodat atmosféééru
tady bylo dneska přímo parádní počasí. Mráz, modré nebe, slůňo celý den, jiskřivý úplně čistý sníh (a hodně sněhu) - prostě pohádka. Máme na fakultě návštěvu z tropů - a pan profesor je nesmírně nadšen - poprvé v životě vidí "opravdický" sníh
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2017 16:23
- Nahlásit
Xerxova
navsteva z tropu je nadsena jako my bysme byli v tropech
jako nebylo by to spatny, ale mohlo to tejden pockat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2017 16:23
- Nahlásit
Fajka
no stejne mas s houskou odvahu ja to s Lokinem ani zkouset nebudu, zas tolik tech sal a kulichu nemam
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2017 16:59
- Nahlásit
Xerxová
- a pan profesor je nesmírně nadšen - poprvé v životě vidí "opravdický" sníh
to se nedivím! při dněšním pohádkovým počasí to bude mít asi zážitek na celej život
Maya
stejne mas s houskou odvahu ja to s Lokinem ani zkouset nebudu, zas tolik tech sal a kulichu nemam
mno ..ehm.... vypadá to drobátko jako další komix...
název:
Jak jsme sežrali santa klause a zbyla z něj jen čjápočka
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2017 17:01
- Nahlásit
Fajka
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2017 17:08
- Nahlásit
Dobře no...po pravdě teda... houska málem vdechla i tu čjááápočku
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2017 17:11
- Nahlásit
Maya
ta je hustaaaa!
sem se tak rozesmala ze ten parkozrout se sel podivat, cemu se smeju
Fajka
Uka komiks!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2017 17:12
- Nahlásit
Fajka
jakej měla babička život ? že se dožila tak úctyhodnýho věku? žila zdravě nekouřila nepila hodně pracovala určitě?
ráno štamprdličku na zdraví?
Zivot mela tezkej - prozila dve valky, totalni nasazeni, trela bidu s nouzi. Jedla hlavne zeleninu, lusteniny, brambory, takovy ty skromny starocesky jidla, protoze maso byla velka vzacnost. Kdyz uz maso bylo, vzdycky ze svy porce tretinu ukrojila a nechala bokem na horsi casy (pozustatek z valky). Hybala se hodne, milovala vrtat se v zemi a zahradnicit. Neumela odpocivat - porad neco delala - vysivani, pleteni, drhani, hackovani, zasivani ponozek, opravovani starych uterek atd. Zadna stamrpdlicka, protoze deda byk alkoholik a mela s nim hodne tvrdej zivot. Kdyz si dala na vanoce sklenicku vajecnaku, byl to svatek. Toz tak.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2017 17:19
- Nahlásit
cernej caj
Uka komiks!
nenááám...to já jen že to tak skoro bylo
Fifi
Zivot mela tezkej - prozila dve valky, totalni nasazeni, trela bidu s nouzi
jo to si vždycky tak nějak představím a řikám si jak se máme všichni královsky!
Hybala se hodne, milovala vrtat se v zemi a zahradnicit. Neumela odpocivat - porad neco delala - vysivani, pleteni, drhani, hackovani, zasivani ponozek, opravovani starych uterek
tak sem si to i myslela že to bylo, příjde mě že ty akčnáci jsou na tom líp a dýl fit ...
Zadna stamrpdlicka, protoze deda byk alkoholik a mela s nim hodne tvrdej zivot
aha tak to jo...
to já jen tak plácla jestli měla nějaký zvyklosti a rituály
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2017 17:27
- Nahlásit
Fajka
jo to si vždycky tak nějak představím a řikám si jak se máme všichni královsky!
Presne tak! Tahle dvouvalecna generace si dovedla vazit naprostych malickosti a nic nebrala jako samozrejmost. S tim ukrajovanim masa nas strasne stvala , mohli jsme ji 100x rikat, ze to uz nemusi delat a marno platny, mela to fakt zazity, aby zbylo neco pro deti, kdyby bylo hur...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2017 17:54
- Nahlásit
Fifi
S tim ukrajovanim masa nas strasne stvala , mohli jsme ji 100x rikat, ze to uz nemusi delat a marno platny, mela to fakt zazity, aby zbylo neco pro deti, kdyby bylo hur
chápu a měla bach to stejně ale vem si že my si možná asi ani v nejhorších snech nedokážem představit co prožila...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2017 18:03
- Nahlásit
To jo no. No nic.
Mrzne tu festovne, nemohla jsem se dneska dostat z branky - zamrzlej zamek. Jeste, ze jsem mela zbytek rozmrazovace do zamku, jinak bych tu asi bila o mrize jak ten lev v kleci jatej. Na dvorecku ledovice, ze Troldak pekne bruslil a ja se malem natahnula. Dokoupila jsem slunecnicovy zasoby, pipiny zerou jak protrhnuty, nedivim se jim. A zmizel jeden flak loje ze stromu, esli uletel ve vichru nebo servala nejaka kocka? - nevim, ale snad to pak nezhltnul Skritek ci Troldak.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2017 18:08 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Fifi
zbytek rozmrazovace do zamku
ten bych měla taky dokoupit!
to musím taky dokoupit bo slunečnice dochází a říznout na umydleným sněhu jsem sebou stihla už fčéra..takže dneska chodím jak hrbáč bo jdu jdu jdu najednou ležim a na zádech jelito s houskou
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2017 19:45
- Nahlásit
Fifi
deda taky zazil vlastne obe valky, je to asi 5let, co nezije... zemrel v 98 letech a nektery veci mel hodne podobny... ale predevsim byli hrozne pracoviti a fakt vystacili s malem, kdyz jsem od dedecka na prazdninach za celej tyden pomoci dostala tenkrat 50kc, to pro me byl jak svatek, protoze dedecek nikdy nic nedal zadarmo. Mam na nej, i na detstvi u nich na vsi, s pasenim koz a tak hromadu vzpominek... a pak si clovek rika, ze dneska lidi breci, ze nemaj na oktavku a oni vsude chodili pesky nebo x km jezdili na kole i ve vysokym veku...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2017 20:07
- Nahlásit
cernej caj
jj, když si vezmu, že babička v mým věku dělala v jzd na poli, tak to bych fakt nedala
ale stejně myslím, že je to i genetika, třeba rodiče mojí mámy umřeli brzy, já je ani nepoznala a život měli dost podobnej, tož u nás v rodině jsou oboje varianty
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2017 20:15
- Nahlásit
Maya
jasne, ono to urcite bude taky hrat roli... vsak taky kontrast babi s dedou 81, pradeda 87, deda 97 a maminka nemela zdaleka ani 60...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2017 20:29
- Nahlásit
cernej caj
to pro me byl jak svatek, protoze dedecek nikdy nic nedal zadarmo
To je pekny. Ja si toho dedu alkoholika moc nepamatuju, umrel, kdyz sem byla mala. Druhej dedecek byl naprosto uzasnej a asi tomu tvymu podobnej.
a pak si clovek rika, ze dneska lidi breci, ze nemaj na oktavku a oni vsude chodili pesky nebo x km jezdili na kole i ve vysokym veku...
Kdyby jen kvuli oktavce, ale i kvuli jinym kravinam... Babicka obracela kazdou korunu xkrat, aby vysla s naprostym minimem.
Maya
když si vezmu, že babička v mým věku dělala v jzd na poli, tak to bych fakt nedala
To jo, ja sem jak mrzak uz ted, kdybych mela makat na poli, tak me druhej den vezou.
ale stejně myslím, že je to i genetika, třeba rodiče mojí mámy umřeli brzy, já je ani nepoznala a život měli dost podobnej, tož u nás v rodině jsou oboje varianty
Urcite v tom castecne je genetika. Nicmene ten drivejsi styl zivota hraje taky velkou roli.
A diky za tohle povidani, clovek se pak lip smiruje.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2017 21:08
- Nahlásit
zimáááá - mínus osm a jasno a hvězdičky a zatím stále úžasně čistě nasněženo. Nightovi jsem ze srandy nasadila na večerní procházku obleček po Betce (šitý doma ze slabé flízky a teď nastavený přes hrudník, neb mu byla malá). Chtěla jsem vidět, jestli nebude stávkovat - nebude... tvářil se, že nosit kabátek je úplně normální. Nebudu mu ji dávat na krátké procházky, ale přeci jen je skoronaháč... tak pro případ velkých mrazů ať je připravená.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2017 21:20
- Nahlásit
Bohoušek nám pohubnul. Krmí Petr, řekla bych, že jim dává spíš víc než míň (aspoň Adam je furt tlustej). Myslíte, že může tím jak je malej a holej během dvou hodin, co je denně venku, spálit o tolik víc jen proto, že se ochladilo?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2017 21:21
- Nahlásit
birma
Myslíte, že může tím jak je malej a holej během dvou hodin, co je denně venku, spálit o tolik víc jen proto, že se ochladilo?
Urcite.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2017 22:38
- Nahlásit
birma
jo, taky mi psi zhubli teď a víc Dorin jak je menší, dávám jim teď větší porce a to Bohoušek je proti němu ještě bez srsti
navíc teda celkově průměrně Dorin žere 2/3 toho co Loki a přitom je skoro třetinovej, asi ti menší psi maj větší spotřebu
Xerxová
tady taky ziminka, kdyby to tak vydrželo na vánoce
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2017 22:46
- Nahlásit
my se ted vrátili a místama bylo mínus deset a dálnice namrzlá jako prase..ráno bude na sinicích asi dobrej masakr bo my jeli tak šedesát a klouzalo to a všici nás předjížděli ....to bude ráno bouraček
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2017 23:33
- Nahlásit
Fajka
Nekde daleko ste jeli? Ja si rikala prave dneska, jak tu i blbej chodnik klouzal, ze masakero. Predjizdeci magory nechapu.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2017 23:53
- Nahlásit
Fifi
Nekde daleko ste jeli? Ja si rikala prave dneska, jak tu i blbej chodnik klouzal, ze masakero. Predjizdeci magory nechapu.
ne jen tady okolí Liberec HOdkovice Českej Dub a úúúplně to stačilo ...FUJ!
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2017 23:55 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
No a tady to naše dnešní tvoření, doufám že to bude vidět...:
hmmm tak prd...teda no...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2017 00:04
- Nahlásit
Maya
Já si říkala, že on je z celýho dne venku chvilku a nemá moc prostoje, tak by to nemělo mít takovej vliv, ale zjevně má...
Dostává víc než půlku toho, co Áda a hromadu pamlsků. Fakt je, že je překvapivě těžkej, že při tý velikosti jeho bych takovou váhu nečekala. Asi to bude tim, že je samej sval a ty jsou holt těžký
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2017 00:05 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
tak nic no.. ech jo...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2017 00:13
- Nahlásit
birma
že on je z celýho dne venku chvilku a nemá moc prostoje, tak by to nemělo mít takovej vliv, ale zjevně má...
ono jen na udržení tělesný teploty spotřebuje daleko víc energie než normálně...
jelito dostává ted dvakrát denně a i tak večer ryčí že má hladečééééék
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2017 07:06
- Nahlásit
birma
jj, muze
Fifi
ono pak asi lepsi, ze ten nahradni dedecek takhle plne zastoupil toho pibodniho
myslela sem to tak spis, ze lidi nejsou vdecny ze maj kde bydlet, maj treba auto levny ale vidi jen to ze soused ma oktavku a oni nee, pritom vlastne co nam dneska "chybi" - pospolitost rodiny a skromnost...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2017 08:07
- Nahlásit
včera se malej učil, že neni nutný si pře paničkou bránit jídlo. Má s tím problém a já se k tomu dostala poměrně nedobrovolně až tak v půl jedný ráno Chlapečci dostali k večeři hovězí ucho (takový to chlupatý. A malej byl naprosto nešťastnej, že to nejde sežrat, on to teda žrát nebude, ale zároveň se k jeho pokladu nesmí nikdo přiblížit... Skončilo to tak, že jsem mu to čajzla a on to ožíral z mý ruky. Adamvi to kdysi trvalo asi měsíc, než to pochopil. Malej během toho jednoho ucha došel tak daleko, že jsem mu to mohla vzít ať to někam odložil, nebo měl v hubě a on byl naprosto blaženej, že konečně má nástroj, jak tu večeři sežrat
Strašn se mi líbí, když je řešení "velkýho" problému takhle jednoduchý a funkční
Fajka
ono jen na udržení tělesný teploty spotřebuje daleko víc energie než normálně...
nj, na Šumavu už máme objednaný samý tučný
|