| Autor |
Zpráva |
Fajka
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2017 19:37 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Maya
kontrola kvality, po čem asi tak by šel jako první
jehéééé, jak voni hned vědí co je pro ně že ?
je to krááásný
to sem ráda že se líbí
Díííky moc
Dneska je zas den BLBEC!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2017 19:41
- Nahlásit
Fajka
Dneska je zas den BLBEC!
Koberec potreba???
A pani, kdyz vidim ty fleesaky od tebe a Lokise, objednam si po novym roce, v klidu, nekolikero delek a tvaru pro budouci piranu asik. Se pak ozvu v emila, ju?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2017 19:43
- Nahlásit
kdyz to vidim, lituju ze to moje zvire tim pohrda
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2017 19:45
- Nahlásit
Fifi
Koberec potreba???
no šílenství v práci a k tomu doma prasknul našim kohout s vodou a jedna trubka neteče takže mezi šílenství aby se stihlo všechno dopráce (stejně nestíháme) ještě spravujem vodu bo jsme to museli celý zavřít...a výsledek je že to stejnak po vánocích budem muset celý vykopat a vyměnit trubky...ech jo...
A pani, kdyz vidim ty fleesaky od tebe a Lokise, objednam si po novym roce, v klidu, nekolikero delek a tvaru pro budouci piranu asik. Se pak ozvu v emila, ju?
klidně pani, kdykoliv bude mě ctíííí
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2017 19:47
- Nahlásit
birma
znas ?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2017 19:50
- Nahlásit
cernej caj
jj, Loki je můj první pes, co se rád přetahuje, dokonce jsem mu i vyrobila jedno dlouhý přetahovadlo z horolezeckýho lana flísový měl jedno ze zoohitu a bylo super, ale jednou jsem ho nechala zabahněný venku a je z něj už nekolikero malejch nesmí se mu to nechávat bez dozoru
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2017 19:55
- Nahlásit
anketni otazka jedna znama na FB prohlasila, ze 2h venku je MINIMUM pro psa... bylo to u debaty, ze nechapu jak nekdo muze 2h denne cvicit pac dle nejakych tabulek by pohyb mel zabrat 2h denne a prej ze 2h denne je minimum na prochazky...
ja teda kazdej den nechodim, kdyz nestiham, a kdyz chodim, tak 2h sem snad nikdy jeste na prochazce nebyla, ale prijde mi, ze je to podle psa a neda se rict vseobecne ze 2h maj byt minimum... jak to mate vy?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2017 20:00
- Nahlásit
Night miluje plyšáky - bohužel je miluje likvidačně... První doga, které plyšák nevydrží - ostatní si hrály často - ale plyšáci jim vydržely hodně dlouho.
Ale musím dogouna pochválit. Night má otevřené dveře i do pokojíku fňoučat - a plyšáků si vůbec nevšímá (a že jich tam je). Ale co dostane on - tak nadšeně chvíli hází, řádí... a pak zalehne a je hromada výplně. Když dostane plyšáky po dětech - tak se opatrně chodí tak dvakrát přeptat, jeli to FAKT jeho A po ujištění propukne v obří nadšení a započne likvidační proces.
Naposled to byla velká plyšová želva
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2017 20:00
- Nahlásit
cernej caj
ani naši energetici nejsou denně venku 2 hodiny. Jsou výzkumy, podle kterejch to, že pes chodí denně na tři a víc hodin denně ven koreluje se zažívacíma obtížema (ergo stresem). Zas záleží. Jsou dvě hodiny a dvě hodiny - pokud je pes jen na zahradě a nemá jiný kontakt s majitelem, než procházky, pak v určitém smyslu souhlasím. Pokud je jediná mentální činnost psa na procházce,. pak souhlasím. Ale pokud se plně účastní dění domácnosti, nebo pokud k tomu má i nějaký tréninky ať už čehokoliv a v jakýkoliv formě, tak je to mimo mísu. Navíc to dost záleží i na individualitě psa, plemenný příslušnosti....
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2017 20:03
- Nahlásit
cernej caj
neznám. Bomba!
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2017 20:09
- Nahlásit
je otázka, jak chápat dvě hodiny minimálně venku. Jestli procházku - tak to každý den Night dvouhodinovou nemá. I do lesa často jedeme jen na půlhoďku - kterou vyplní aktivním řáděním na volno. Ale k tomu je tak pětkrát za den na zahradě - někdy sám, jindy se mnou. A tudíž z toho ty dvě hodiny venku asi jsou. Ale má dny, kdy je venku hodně a dny, kdy se válí doma...
Nemám ráda názory, které jsou zaručeně jediné správné a neměnné... Takže pro někoho dvě hodiny jsou minimum, pro někoho nereálný svět. Může být pes nešťastný a pohybu mít dost a pes šťastný, který se ven dostane jen na pár minut vyvenčit...
Rozdíl je mezi psem sídlištním a zahradním. Rozdíl je mezi plemeny aktivními a méněaktivními, rozdíl je mezi mladým psem v plné síle a mezi psím důchodcem, rozdíl je mezi horkým dnem a přiměřeným počasím...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2017 20:19
- Nahlásit
Xerxová
neslo o 2h venku ale dve hodiny "prochazky" tzn opravdu ty a pes venku spolu, ne na zahrade. na prochazce pak klidne i pocvicit nebo tak, ale neni nutny.
souhlasim presne s tim, jak jsi to napsala.
birma
trochu me uklidnuje, ze ani ty nejses venku 2h denne
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2017 20:24
- Nahlásit
cernej caj
my to máme jak kdy a jak kterej pes. Obecně je s nima ráno Petr tak třičtvrtě hodiny až dvě hodiny, odpoledne já tak 15-45 minut a pak večer buď Petr sám nebo spolu tak 10 minut až tři hodiny. Takže jsou dny, kdy to dá dohromady něco málo přes hodinu (což bude třeba dneska)a dny, kdy to jsou 4 hodiny jak nic. Snažíme se jim dát, co to jde, ale zas si oba chceme udržet i nějaký svý zájmy a navíc já když jsem fakt ztahaná, tak jsem prostě zlá. Takže lepší pro ně mít kratší procházku a bejt v pohodě, než denně bejt venku super dlouho s paničkou, co je na ně hnusná...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2017 20:25
- Nahlásit
Fajka
a výsledek je že to stejnak po vánocích budem muset celý vykopat a vyměnit trubky...ech jo...
Jejku, tak to je dobrej voser pred vama. Hlavne, ze neprdlo nikomu nic u toho.
klidně pani, kdykoliv bude mě ctíííí
Neboj, pripomenu se dukladne.
cernej caj
jak to mate vy?
Dle pocasi, tlaku a rosnyho bodu. Denne urcite nejsou dve hodiny nekde na vychazce, ale cumec vicemenne denne ze zahrady vystrci. A kdyz je hnusne (tropy nebo lije), musim je vykopavat nasilim i na tu zahradu. Pokud ma clovek chorobu, cokle ho empaticky obsadi a jsou schopny prospat i vic jak 10 hod v kuse. Jak bylo receno vyse, nejde vse nacpat do tabulek.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2017 20:28
- Nahlásit
birma
no jasne, ale proste dokazujes, ze i ty, ktera s tema psama fakt delas co muzes, nejses denne minimalne 2h venku ale proste podle potreby, nekdy vic, nekdy min
Fifi
jj, taky myslim...
Fajka
lity lity pani, to sou teda zas starosti...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2017 20:31
- Nahlásit
cernej caj
určitě a na klucích je vidět, že ten klidnější den jsou schopní si občas maximálně užít a rádi si dají voraz
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2017 20:34
- Nahlásit
když já mám pocit, že se hodně věcí radikalizuje a prostě musí to být "správně". A jiné argumenty se nepřijímají a jiná cesta možná není. Ať už jsou to u psů kastrace, krmení, pozitivka vždy a všude, ... Nemám to ráda. Cest může být víc a navíc se ty "výkřiky" často mění podle módnosti a většího stáda...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2017 20:37
- Nahlásit
Fajka to vám nezávidím. Tak ať oprava proběhne co nejlépe.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2017 20:45
- Nahlásit
Xerxová
me taky ten nazor prisel trochu radikalni, proto se ptam
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2017 20:56
- Nahlásit
cernej caj
me taky ten nazor prisel trochu radikalni,
Ja tam jen nevidim, jestli se ptas na nascitany dve hodiny za den nebo vyslovene na dvouhodinovou vychazku denne. Kdyz jsem bydlela v panelaku a byla ditko skolou povinne, byla jsem venku se psem temer porad. krom skoly a spanku. Rano vyvencit, hura do skoly a pak sebrat psa a ksaaa do poli luk a haju do setmeni, casem i na ten cvicak. Nutno rict, ze pejsek si vazil chvile klidu a naucil se odpocivat velmi dusledne.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2017 21:08
- Nahlásit
dva kluci, jsem teď dávala na teroše - oba už byli do útulku i vrácení
Kdybyste věděli o někom, kdo by chtěl "Bohouška" se všemi "přednostmi", šiřte je prosím...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2017 21:09
- Nahlásit
Fifi
no receno bylo "2hodinova prochazka se psem je snad denni minimum" takze tezko rict, jestli dohromady, nebo v kuse.
Ja kdyz byla ditko skolou povinne, tak sem chodivala po skole zhruba na hodku a vecer zhruba na hodku, rano chodil tatinek
jinak chudak pejsek muj pejsek si vazi chvile klidu a postele mam pocit skoro celodenne
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2017 21:55
- Nahlásit
cernej caj
ještě článek o únavě u psů, co tu mám rozečtený už delší dobu (v aj)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2017 22:43
- Nahlásit
cernej caj
no ono tyhle radikální názory ohledně psů maj obvykle mladý holčiny, co nemaj nic moc na práci a spoustu volnýho času, jak pak přijde práce a rodina, tak to taky modifikujou, to člověk musí brát s rezervou
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2017 22:46
- Nahlásit
Maya
bych řekla, že to, co je nejlepší pro psa, by se nemělo měnit dle času majitele. To by mělo ovlivňovat jen to, nakolik je majitel tu potřebu psa naplňovat, ne?
Btw. jestli je to ta známá, co si myslím, tak ta je asi v mym věku, zaměstnaná byla a teď má tu rodinu...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2017 23:38
- Nahlásit
birma
nevím, kdo řekl toto konkrétně, ale moje zkušenost je, že takovýhle věci obvykle hlásaj dvacetiletý holky
pro psa by samozřejmě bylo nejlepší, kdy s ním byl člověk furt, ale holt realita bejvá často jiná a málokdo může tuhle potřebu psa mít kolem sebe furt smečku naplňovat, vždycky je to o kompromisu
i takový to když člověk chodí do práce a je 9 hodin z domova, tak by neměl mít psa vůbec, jsem taky už slyšela a viděla xkrát
navíc souhlasím s Xerxovou, 2hodinový procházky jistě nejsou to nejlepší pro každýho psa
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2017 23:46
- Nahlásit
Maya
moje zkušenost je, že takovýhle věci obvykle hlásaj dvacetiletý holky
tak jasně, mladý lidi jsou často výrazně radikálnější a nejde jen o psy
spíš jsem to myslela tak, že pokud si člověk myslí, že je něco pro psa nejlepší, měly by to spíš měnit informace než to, že on to nemůže psovi dopřát.
navíc souhlasím s Xerxovou, 2hodinový procházky jistě nejsou to nejlepší pro každýho psa
ale to taky souhlasim, nejsem ve sporu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2017 01:21
- Nahlásit
birma
no me by spis zajimalo kde vzala zrovna 2 hodiny, proc ne treba hodina a pul a nebo 3 hodiny?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2017 07:41
- Nahlásit
červánky vstávají, na zahradě je bílo a umrzlo - jdeme do lesa (dvě hodiny to dneska nebudou - bude se uklízet předvánočně vršek baráku )
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2017 08:13
- Nahlásit
Maya
Tipla bych, že se někdo chlubil, jak je dobrej, že byl se psem 2 hodiny venku a ona mu vmetla, že to je minimum...
Já se pomalu budim, dneska ty dvě hodiny snad budou, jen nevim, jestli se všema psama a pak biatlon a další kolo pokusu koupit si džíny (to mě asi zabije)
|