| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2017 22:33
- Nahlásit
Fajka
.jenže podle mě je blbý že podle předpisů by jí měl chodec mít mimo obec a v obci ji mít nemusí...
Tohle bylo mimo obec... Videt ji z vetsi dalky, zastavim a svezu, funguju takhle jako dobrovolnej taxik od bus zastavky. Ale kdyz jde nekdo neviditelnej vpravo, misto vlevo - fakt sem byla rada, ze nebyl problem, a to jezdim relativne pomalu.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2017 23:04
- Nahlásit
Fifi
Tohle bylo mimo obec
aaaaaj no jo no já chodim obvěšená páskama ze všech stran...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2017 06:52
- Nahlásit
Fifi Růženka je krásná fenečka. A jak kouká mezi těma popelnicema (nebo co to je), tak vypadá jak nebezpečný rotvík
Zážitek s neosvětleným chodcem nezávidím. Někteří svítí a blikají jak vánoční stromeček a jiní se dělají neviditelní.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2017 07:16
- Nahlásit
Růženka je krásná fenečka
marjáááááá Fifijovááááá by měla okamžitě ale okamžitě prozradit její pracovní název nebo se to tu zvrhne a z nebezpečnýho rotvouše bude Růůůůženkáááááá
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2017 07:19
- Nahlásit
už jsem v pracovním procesu... Sníh je na špičce Ještědu, jinak v Liberci sucho a "teplo" (asi 6 stupňů) Takže zatím pohodička pohoda
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2017 07:50
- Nahlásit
fifi
aaaaaach ta je krasna
maya fifi
myslim, ze to plati i ve meste na neosvetlenyvh mistech
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2017 08:24
- Nahlásit
cernejcaj
ne je to jen na neosvetlenych mistech mimo obec
ja mam privesky na tasce ale teda popravde vubec netusim jak je to z auta viditelny kdyz jdu vlevo a tasku nosim taky vlevo tak stejne radsi skacu do prikopu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2017 08:41
- Nahlásit
novej typ posilani viru az vylepsej tu cestinu tak budou mit zne
Včеrа jsеm seděl v aplikаci, zřejmě jsi prošel vеdlе, оbjevil se tvůj е-mаil . Ty jsi takový kliďаs 😜 Mluvit zdе - https://goo.gl/CGcwWJ
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2017 08:55
- Nahlásit
maya
hm tak mas pravdu jen mimo obec ale i tak ze tem lidem jako nejde havne o svoje bezpeci... ja mam reflexniho "ducha" na baglu 15 let minimalne ... a pasku nove navic. problem je spis v tom, ze kdyz jdes proti autu spravne, tak nejlepsi by bylo mut neco prino zepredu, na baglu, tasce he to k nicemy, ze...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2017 09:04
- Nahlásit
cernejcaj
ano vetsina lidi co ja vidiim nosi pasku na batohu coz je na nic ale zakon splnujou a mozna min davaji pozor nez kdyby nemeli nic
zepredu ono jaksi nemas co kam dat jedina moznost je samolepka nekam na bundu a to si nikdo neda
a motat si pasku na ruku xkrat denne je vopruz tak to nikdo nedela
ja nosim tasku na rameni a privesek ma zepredu i zezadu ale se to tak ruzne kinkla a jak to mam vlevo tak to nejspi kryju telem si myslim ze ta viditelnost toho taky neni buhvijaka
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2017 09:07
- Nahlásit
ono taky je to o tom co se prodava treba ty samolepky ja videla jen ty hnusny zluty zeleny oranzovy svitivy to by si na bundu nalepil jen silenec ale treba privesky me se podarilo sehnat svedsky matne sedivy ktery nejsou videt z kilometru i za svetla, kdyby se prodavaly takovy samolepky tak to si nalepit uz by myslim nebyl takovej problem
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2017 09:45
- Nahlásit
no to jo, to nerozporuju
SS vestu vencici mam s nazehlenejma psima tlapkama zepredu, ale samo treba na zimbi kabat nebo na triko si to nijdo davat nebude. Na druhou stranu ja chodit casto v noci, mam baterku/celovku pac kdyz hovno vidis...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2017 09:54
- Nahlásit
cernej caj
SS vestu vencici
kdyz hovno vidis...
tak je to furt lepší, než když ho nevidíš, to je jasný.
Maya
já jsem sehnala Lucce krásný samolepky - motýlky a kytičky a vono jí to všecko opadalo, ani vteřinkou to nechce držet.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2017 09:58
- Nahlásit
cernejcaj
jenze za baterku muzes distat pokutu neni to reflexni prvek
ja koupila v tete psi packy ale nalepeny to nemam takze zivotnost neznam orivesek ctyrlistek koupeny tamtez drzi
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2017 10:31
- Nahlásit
maya
tak samozrejme reflexni prvek mas ma tom batphu/tasce ZEZADU kde neni videt ale plnis zakon a baterku mas proto, ze vidis kam jdes a vidi te ridic, ne?
ja proste jen rikam, ze kdybych ja takhle chodila pravidelnw tak su vybavena baterkpu pro svoje bezpeco a ne jen odazkou pro splneni zakona
kachna
hm to je skoda s tim mozna reflexni fixku/nasivku?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2017 10:37
- Nahlásit
cernejcaj
jo tak
pokud nepotrebijes videt jen chces bejt videt tak staci ty svitici klicenky mit v kapse a kdyz neco jede tsk posvitit
baterky jsou dost blby v tom ze obvykle jsou kovovy a kdyz mrzne priserne studej
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2017 10:52
- Nahlásit
cernej caj
mozna reflexni fixku/nasivku?
fixka by možná byla dobrá (tu neznám), nášivku nechci, páč ona s tím po tmě a mimo vesnici nechodí. Mám sprej
Jsem zvědavá, kdy začne nosit bundu (má jí ve skříňce, takže když jí bude zima, vzít si jí na kroužek může a ráno jezdí autem)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2017 11:16
- Nahlásit
maya
nebo celovku na sviceni, ale s tou klicenkou v kapse taky fajn napad
kachna
myslim, ze sem neco ala reflexni fixu videla nekde na netu.
sprej he taky fajn, to bych si mozna koupila - na krosny a tak, ty oasky sou bl e videt a nejdou vetsinou pridelat na spravny misto...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2017 18:32
- Nahlásit
dneska byla večerní procházka zpestřena skupinkama dětí řešících jakousi "bojovku". A všechna dítka měla čelovky A Night byl zaujat a trošku se chtěl jít podívat zblízka... No - nechal si to vymluvit a za piškotek pokračoval dál. Ale i u další čtveřice to zkusil... ale rychle zabořil čenich do kapsy... že to je za další piškůtek Strach to nebyl, jen zvědavost doprovázená vrtichostěním
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2017 18:38 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Xerxová
"bojovku"
Halloween?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2017 19:04
- Nahlásit
kachna možná - asi dvanáctiletá očelovkovaná dítka běhala s bloky a hledala a složitě řešila úkoly. Prostě bojovka - možná s halloweenským podtextem... Ale lampionový strašidelný průvod ještě škola nedělala - to kdysi dávno vyděsilo štěněcí Betka - průvod světel a strašidel jí zatáhnul ocásek pod pupík a hodně jsme ji museli přesvědčovat, že ji to nekousne
|
birma
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2017 19:10
- Nahlásit
Jsem z našich dárečků dost vyčerpaná. Bohoušek potmě řeší psy i lidi výrazně víc než za světla.
Na popis domácího stavu vám sem pro mimoFB zkopíruju můj dnešní tamní zápis:
Občas mi život s naší smečkou připomíná neřešitelnou slovní úlohu z matematiky, trochu až jako tu z olympiád . Zadání by znělo asi takto:
Uvažujme psy Adama (A), Bohouška (B) a Charlese (C) a kočky (K), kteří žijí v bytě 2+1. Místnosti nazývejme např. 1, 2 a 3. Vymyslete nejlepší možné umístění psů A, B a C po dobu nepřítomnosti majitelů, za následujících podmínek:
- B musí být vždy s nějakým psem
- nechávat spolu samotné B a C je riskatní, poněvadž C se občas namíchne na přílišnou aktivitu B a má váhovou převahu 35 kg
- C o samotě brakuje odpadkový koš v místnosti 1
- C se v nepřítomnosti majitelů živí na kočičích záchodcích v místnosti 2 (a pak mu je hodně špatně)
- je riskantní nechat A a B spolu s K, protože dohromady jim mohou být nebezpeční
- K musí mít přístup do místnosti 2 kvůli tomu, že tam mají záchody
- místnost 3 je poněkud malá na to, aby byl pes po dobu nepřítomnosti majitelů jen tam
- všechny místnosti jsou vzájemně průchozí, jsou tedy možné všechny kombinace uzavření dveří.
A teď mě na FB dorazil ještě příspěvek iniciativy nekupuj, adoptuj: "nebojte se adopcí pejsků ve zralém věku, jsou již vyklidnění a hlavně moc vděční"
fakt mě štve, když lidi okolo adopcí vzbuzujou v lidech dojem, že všichni psi v útulcích jsou takoví andělíčci na obláčku, kteří jen hynou touhou projevovat novému majiteli vděk až do konce života a nezkřížit mu přes cestu stéblo trávy...
Ale asi jsem jenom cynická a utahaná
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2017 19:20
- Nahlásit
birma zadání by se výrazně zjednodušilo, pokud by koš nebyl v místnosti 1 a nebo byl umístěn pod stropem (lze využít držák na basketový koš
Nezávidím ti to a obdivuju vás - i když máte, co jste chtěli
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2017 19:34
- Nahlásit
birma
fakt mě štve, když lidi okolo adopcí vzbuzujou v lidech dojem, že všichni psi v útulcích jsou takoví andělíčci na obláčku, kteří jen hynou touhou projevovat novému majiteli vděk až do konce života a nezkřížit mu přes cestu stéblo trávy...
a tak se ti vyklidnění a vděční pejsci vrací do útulku, páč nesnáší ostatní psy, čůrají doma, štěkají o samotě, utíkají...
pokud by koš nebyl v místnosti 1 a nebo byl umístěn pod
nezjednodušilo, páč A, B ani C nemohou být v místnosti 2 a místnost 3 je pro pobyt psa nedostatečná.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2017 19:34
- Nahlásit
evidentne jen nejses dost stara na to, abys byla.automaticky vdecna
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2017 19:37
- Nahlásit
birma
hele jako zvenku vitpný
jj, proto já nechci psa z útulku, nechci řešit takovýhle věci, stačí mi úplně ty co řeším se psama co mám od štěněte
nevim, tak pořídit koš na zámek, kočky a psy zavírat tam, kde maj kočky přístup do vejšek
a tak nějak bych to viděla C+K ve dvojce a A+B v jedničce
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2017 19:37
- Nahlásit
K debate o reflexnich prvcich - to samy jsem tu resila vloni. Asi to bude stejny pokazdy, nekdo chce byt viden a nekdo ne...
Dneska repete na veterine, Troldik opet analky plny. po dvou tydnech? Dle myho je nemel poprve radne vymacknuty, dneska to byla o dost dukladnejsi procedura. Pridam mu skelety vic a kosti, i kdyz ma bobky tvrdy a tuhy, bude treba obcas "pritvrdit". A jestli ani totok nezabere, tak nas cekaj ty dornovy tetky.
birma
Lity lity. Vratit Bohouska te asi nenapadlo, ani ti to nikdo nenavrhnul, vid? Tak bojujte a at se to casem zklidni.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2017 19:42
- Nahlásit
kachna nechala bych A+B+C v místnostech 1 a 3 (to zadání nevylučuje) a kočkám dala do místnosti 2 k záchůdkům i koš
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2017 19:47
- Nahlásit
maya mám to stejně - jsem sobec - nechci si komplikovat situaci tam, kde to není nutné. A tak tedy "papírové" psisko po povahově vyrovnaných rodičích max. tříměsíční... a jaký si to udělám, takový to mám (i když i genetika dokáže být zlomyslný prevít)
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2017 19:48
- Nahlásit
Fifi je mi líto Troldíka... chudák. Análky vůbec neznám ani u jedné doguše - a doufám, že i nadále je znát nebudu muset
|