| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2017 11:37
- Nahlásit
s ohledem na předpověď mi snad ani není líto, že máme klidový režim. Ale ráno psisko kulhalo míň, než včera
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2017 11:48
- Nahlásit
Xerxová
ráno psisko kulhalo míň, než včera
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2017 11:50
- Nahlásit
Xerxová
to jsou skvělé zprávy!!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2017 12:19
- Nahlásit
xerxova
tak to je super
dneska me kluci fakt sejri, boze... jako vetsinou se to da ale tento tyden bych je nejradsi vyvrazdila
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2017 13:29
- Nahlásit
tak aktuální zprávy - bouřka, krupobití, liják a na minutku ostré sluníčko. Zima, vítr.
Psisko kulhá - ale výrazně míň. Už to nerve srdce, když se na to člověk kouká... už je to normálně kulhavý psisko. Nakrmili jsme ptáčky - pověsili všechna krmítka, nasypali slunečnici, zavěsili lojové koule...
Fajce výlet nezávidím, Jizerky jsou nacucané jak houba a dnešní dávka vody bude všude na cestách... Budou holky (a Jelito) hodně čvachtat...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2017 15:09
- Nahlásit
Xerxová
Psisko kulhá - ale výrazně míň. Už to nerve srdce, když se na to člověk kouká
bezva! a znám to, čék líp snáší když pajdá sám
Fajce výlet nezávidím, Jizerky jsou nacucané jak houba a dnešní dávka vody bude všude na cestách... Budou holky (a Jelito) hodně čvachtat...
jelito má kliku, bo sem ho nehlásila páč sem nevěděla jak bude vypadat po tlapce...takže ten pošupe pěkně domu do teploučka a bude štastnej do sloty do hor vyrážíme jen my žencký zrovna tu medituju, jestli nejít v holínkách? nebo si vzít loď nebo lyže no možná že vodní lyže by byly supr
marjá ono to tam fakt je že neodpovídají za úhyn psa ani psovoda
to už tenkrát věděli jak bude nebo co? a přitom to mohlo bejt tak hezký hvězdný nebe a tak.... ale nevadí mě zocelenou zimním snem nebo hodinovou průtrží na holštejně jen málo co rozhází ! ooooovšem uvidíme co to provede s omladinou
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2017 15:36
- Nahlásit
Fajka Na hvězdičky to nevypadá Mládí vydrží všechno... A koneckonců déšť k Jizerkám patří - my taky v červenci vyrazili na velký pochod do hor (Holubník, Kupy a tak) i když celý den lilo... a šli jsme dobrovoleně.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2017 15:38
- Nahlásit
jo a v holínkách neumím chodit - odevzdala jsem je jako první pomoc při povodni do Hejnic... a žádné nemám. HURÁ Takže bych volila vlněné ponožky a staré botasky, co jim žádná kaluž nevadí, neb promoknou během prvních metrů... 17 kiláčků je pohoda i ve vodě.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2017 16:36
- Nahlásit
Xerxová
Takže bych volila vlněné ponožky a staré botasky, co jim žádná kaluž nevadí, neb promoknou během prvních metrů... 17 kiláčků je pohoda i ve vodě.
jo taky v nich právě tak maximálně obejdu kolečko s Fájou ale delší trasu si nedovedu představit...stejnak budem durch... tak jsou boty fuk a už mě napadlo jestli jako jednu z variant trekového oblečení by to nechtělo pořídit neoprééén
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2017 16:44
- Nahlásit
Fajka
už mě napadlo jestli jako jednu z variant trekového oblečení by to nechtělo pořídit neoprééén
to by se ti šiklo! jako potapěči - v případě - malé - potřeby bys nemusela za křovíčko, čímž pádem by trekový hole přežily tvůj odskok stranou
a zas radši jdu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2017 16:47
- Nahlásit
vy nadelate ja dneska rano ve meste kalhoty durch moje semisovy botky durch behem 5 minut pak jsem v tom musela bejt 2 hodky
Xerxova
super ze Najtik je lepsi to bude za chvili fit
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2017 16:53
- Nahlásit
Janiii
to by se ti šiklo! jako potapěči - v případě - malé - potřeby bys nemusela za křovíčko, čímž pádem by trekový hole přežily tvůj odskok stranou
a zas radši jdu
vo*e..du naštěstí bez nich! a bude taková tma že ani nebudu muset do křoví
Maya
tom musela bejt 2 hodky
vzhledem k tomu že my budem až do rána bloudit po Jizerkách tak to bude vo chlup dýl než dvě hodiny
znova sem se ujišťovala jestli omladina jde a nerozmyslela si to....
nerozmyslela bože to dítě je šílený, šílenější než sem si myslela a tušila
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2017 17:03
- Nahlásit
Janii jednou jsem zažila výlet v Jizerkách, kdy jsem vážně uvažovala, jestli se složitě svlékat či to pustit Takto vypadala cesta po červené značce na Černých jezírkách - ten rygólek plný vody byl do půlky stehen. Nebyla na nás nit suchá... v nohách spoustu kiláčků a ještě dost před námi... Svlékla jsem se
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2017 17:05
- Nahlásit
Xerxová
ještě dost před námi... Svlékla jsem se
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2017 17:14
- Nahlásit
Fajka neboj - pak zase oblíkla - ale byl to nesmírně složitý proces... A jedinkrát jsem zažila Betu, že nám vyrvala Tatranku z ruky a chtěla ji sežrat i s obalem... nacpali jsme ji všechny tři Tatranky... neb asi měla dost No - byla z toho povodeň...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2017 17:24 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
no nastavím si webovou kameru na Maliníku... abych viděla holky startovat. Pokud tedy celou akci nezruší - neb fouká opravdu hodně a terén je podmáčený... snad stromy vydrží - nevím, kudy potáhnou trasu... ale kde bude hodně fučet, vůbecbych se nedivila, kdyby to stromy nevydržely
tak do otevření startu chybí půlhoďka - a na parkovišti moc pohybu není:
http://webkamery.gc-system.cz/_data/bedrichov-mali nik/malinik.jpg
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2017 17:34
- Nahlásit
trénuju angličtinu krom konverzace v práci i na fb. Jsem tam členem dvbou zahraničních skupin o tréninku psů, který fungujou na český poměry neskutečně - žádný prsení se, nadávky, urážky, povyšování, jen naprostá snaha pomoct a vysvětlit. No a když už se zapojim, tak je to skoro bolestný, protože rozumim bez problémů mluvený i psaný angličtině. Jakž takž se i vymáčknu při osobnim kontaktu - ne zcela plynně, občas hledám slovíčka, ale když druhej chce, tak bez potíží pochopí, co mu chci sdělit. Ale psaná forma je fakt můj strašák. Právě jsem se dokopala k vejšplechtu dokonce o několika odstavcích. Jsem na sebe fakt hrdá
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2017 19:14
- Nahlásit
birma
mám to úplně obráceně, pro mě je peklo mluvit, při psaní si to můžu rozmyslet případně dohledat slovíčka, jak začnu mluvit, zapomenu půlku i toho co znám
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2017 19:19
- Nahlásit
zasekla jsem se na konci článku o špicech, doufám, že se brzo odseknu, protože Lika nedala jinak než domluvit termín že jako má rozvrh, tudíž deadline na krku, naštěstí ne zas až tak hned
jo a kdyby to někdo potřeboval, tak galerie na zvířetníku je na 60 fotek, víc už musí na rajče
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2017 19:32
- Nahlásit
Charlesovi je zle - chce blejt, zjevně mu něco hodně vadí. Rotuje bytem, olizuje podlahy a snaží se žrát látky (hračku mu vytáhnul Petr z krku, všechny ostatní podobný jsme vyhodili, tak zkoušel sežrat hadr na podlahu, co máme pod miskama s vodou. Už jsem nabírala, že jedem na pohotovost, že torze, když se mu povedlo něco vyblejt. To mě aspoň trochu uklidnilo. No a Petr potřebuje večer odjet. Mamka s autem je pryč, takže mě kdyžtak nezbude, než volat vetservis.... Nervy mám na pochodu...
Maya
mně na rozmluvení pomohli zákazníci v krámě, protože byli vždycky strašně trpěliví a moc mi angličtinu chválili. Teď na konverzacích mě Kevin taky chválí, že mám dobrou slovní zásobu (třeba dneska jsme měli takové křížovky do dvojice, kdy ty máš půlku slov, tvůj protějšek tu druhou a vzájemně se ptáte a popisujete si ty slova a skupina před náma si prej musela spoustu věcí dohledávat, já se jen ujišťovala o "homesick" a jinak jsem věděla všechno), ale vůbec neovládám gramatiku, to jsem za ostatníma pozadu. Tak ačkoliv to máme mít jen jako konverzaci, tak mi občas něco vysvětlí.No a když mám psát, tak si jsem málokdy i u jednoduchejch slovíček naprosto jistá spellingem a vím, že neovládám větnou stavbu a v mluvený řeči to nějak zanikne v tom sdělení, ale když to napíšu, tak ta chyba bude nafurt vidět. Fakt je, že když si třeba dopisuju s centrálou v Německu a vidím, co jsou tam ti šéfové občas schopní napsat, tak mě to dost uklidňuje
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2017 19:36
- Nahlásit
birma myslím na tebe. Zkus ho vzít na pomalou procházku - někdy pohyb zažívání srovná... střeva pohyb potřebujou a znám psy, kteří zadržovali plyn v žaludku (náběh na vznik torze) a majitelé to uměli "rozběhat" a "vykrkat"...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2017 19:40
- Nahlásit
Xerxová
Petr ještě neodjel a právě spolu couraj venku. Mě prostě děsí, že tu mám s takovym psem (kterej navíc ani neni můj) zůstat sama a bez auta.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2017 19:40
- Nahlásit
no - byla jsem na zahradě a je 7 stupňů (na Jizerkách 4) a fučí ledovej vichr. Fajce s neteřkou a čubkama to nezávidím... Ale neprší teď
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2017 19:41
- Nahlásit
birma
chudák Charles, nepomohlo by mu dát něco na vyvolání zvracení? myslím psům se dává horčice
no já nikdy neměla moc příležitost mluvit, takže mi to fakt nejde, s gramatikou zvláště na fb si až tak hlavu nelámu, kdybych ti sem napostovala co dokážou vyplodit třeba Švédi a to je švédština jen zmršená angličitna v podstatě, tak bys taky žádnej mindrák neměla a Němci na tom o moc líp taky nejsou
ale třeba Finové, ti píšou jak rodilí mluvčí, je vidět, že do těch ty jazyky asi hustěj fest
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2017 19:42
- Nahlásit
Xerxová
hlásej extrémní vichřici, ale až ze soboty na neděli a v neděli, tak to už snad budou doma
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2017 19:43
- Nahlásit
birma
ale tak zase máš v Praze výhodu tý záchranky, sice nic levnýho, ale třeba já bych byla namdlená, pochybuju, že by mi pro psa dojel taxík
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2017 19:49
- Nahlásit
Maya
nepomohlo by mu dát něco na vyvolání zvracení?
teď přišli, vypadá blbeček trochu líp... Měl i nějakej vepřovej kloub, tak doufám, že ho dement nespolknul vcelku (jednou jsem ho viděla spolknout v kuse plochou šlachu velkou asi 30x10 cm )
já nikdy neměla moc příležitost mluvit, takže mi to fakt nejde
to je tím, člověk si pak zvykne a je to v pohodě. Já vždycky rychle začnu něco vyprávět a v půlce věty zjistím, že mi vypadlo klíčové slovíčko
s gramatikou zvláště na fb si až tak hlavu nelámu
u mě to je asi pozůstatek ze školy - prostě radši vůbec než s chybou...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2017 20:08
- Nahlásit
birma Aroně jsem dávala obří hovězí kosti. Na čištění zubů. Když byl Xerdovi asi rok, tak tu obří stehenní kost z krávy skoro celou sežral... a blil kusy kostí větší než golfové míčky. Byla to poslední kost, co kdy dostal... Od té doby se bojím - a jednak dávám menší kosti (kdyby nejhůř bylo, ať toho není tolik) a jednak hlídám... a odebírám. Naštěstí všechny dogy kosti sice milovaly - ale odevzdávaly je bez držkování
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2017 20:09
- Nahlásit
Teda drzim palce Fajfkovic, esli budou nekde tapat v noci, tu ficelo fest uz dneska, chcanec a pak azuro.
Stejne tak panu Charlesovi, at neblbne a vyblije to neco, co zrat nemel.
Najt se zlepsuje, tak to je fajny, jeste vydrzat par dni a bude ok.
A co se tyka aj, ideal psat, cist, poslouchat oblibeny treba serialy ci music v aj originalu, nebat se niceho!
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2017 20:11
- Nahlásit
Xerxová
já jim taky zbytky odebírám a on zrovna u těch kostí mám pocit, že je docela kouše. I dneska jsem mu nějakej zbytek brala...
|