| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2015 10:14
- Nahlásit
birma
ak to se samozřejmě dělat snažim, ale v krapet jinejch situacích. A zrovna tady mu ten mozek
jasně, jasně, to je na každým a hlavně na každý konkrétní situaci.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2015 10:21
- Nahlásit
potkany mi poslední dobou nosej kočky, u nás normálka nebejvají, ale letos se asi nějak namnožili
radši teda vidím na rohožce krtky
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2015 10:23
- Nahlásit
Maya
radši teda vidím na rohožce krtky
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2015 10:27
- Nahlásit
Maya
tak hlavně, že to kočky zvládaj. Přeci jen plně narostlej potkan už je dost velký a potenciálně nebezpečný zvíře.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2015 10:43
- Nahlásit
birma
tak hlavně, že to kočky zvládaj
no taky mě to překvapuje, dřív starší kocour je nosil taky když tu bejvali, ale on má 7 kg, takže velikostně v pohodě, ale je už starej, pochybuju, že je chytá on, kočka se mi taky moc nezdá, tak předpokládám mladej kocour, kterej je teda normální velikosti, ale tak to asi nějak dává
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2015 10:46
- Nahlásit
Fifi
ty máš radši krtky na zahrádce?
nebo máš nějakou metodu jak je vypudit? za celý léta se mi nepodařilo na nic přijít, kam se krtek nastěhuje, tam zůstane, dokud ho kočka neuloví a nebo povodeň nevypláchne
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2015 11:11
- Nahlásit
Maya
nebo máš nějakou metodu jak je vypudit?
kup si ňáky fotešty od PetryK, zarámuj je a rozmísti krtečkovi do chodbiček
sice ho nevypudíš, ale to jen proto, že umře smíchy
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2015 11:34
- Nahlásit
zbrnd
to vyjde levnějc ta kočka
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2015 11:38
- Nahlásit
řeč psího těla (hlavně pro kafe až se vrátí z vody)
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2015 12:02
- Nahlásit
v práci nuda. O zábavu se mi postarala jedna zákaznice, která si na portále, kde už ani nevim, že prodávám, koupila tohle, mamce jsem dělala podobnej a po pár měsících se jí začal trhat, takže to teď celý znovu prošívám silonem. Asi mi jebne...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2015 12:32
- Nahlásit
birma
no nevím, viděla jsem půlku, jen nicneříkající fotky a nic, co by čaj nevěděla si myslím
tady taky celkem nuda, pouzdro na mobil teda vidět není
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2015 12:36
- Nahlásit
Maya
pouzdro na mobil teda vidět není
tak tady ho máš
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2015 12:38 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
birma
koupila tohle, hahaha
Toto zboží bylo prodávajícím skryto a není možné ho zobrazit. Navštivte obchod prodejce a podívejte se, co dalšího nabízí.
edit:
aha, už to máme zobrazený
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2015 12:40
- Nahlásit
birma
to je hezký, tos jako ty korálky přišívala obyč nití? u něčeho takhle používaného bych to asi přepokládala, že bez silonu se to začne trhat
neměla bys rychlejší udělat celej novej?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2015 12:44
- Nahlásit
Maya
tos jako ty korálky přišívala obyč nití?
ty nejsou přišívaný, to je z těch korálků šitý a pak je k tomu přišitej vnitřní díl z jelenice. a obyč nití samozřejmě ne, je to nymem - spešl na šití z korálků a to jednim z nejsilnějšíích.
neměla bys rychlejší udělat celej novej?
no jako fakt teď nemám volnejch 15 - 20 hodin navíc nemám už ani ty korálky, ani zakreslenej vzor
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2015 12:45
- Nahlásit
Maya
to vyjde levnějc ta kočka
no ale to PetraK nebude mit pocit uzitecnosti :/
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2015 12:48
- Nahlásit
birma
aha, tak já myslela, že to jsou korálky přišívaný na látku, s tou nití je to asi těžký, jak se to furt bere do ruky a různě mačká, tak se asi odírá o hranu těch korálků a časem se to prodře, jediný řešení by podle mě bylo udělat to jako pevný pouzdro
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2015 12:49
- Nahlásit
zbrnd
no ale to PetraK nebude mit pocit uzitecnosti :/
chudinka a zhyne v bezútěšnosti
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2015 12:57
- Nahlásit
birma
bratranec vyrabel pro rodinu a blizke zname privesky apod vyrezavane ze dreva, je to tak cca 20let ...ac pro blizke a pred toliko lety nikdy nemel tak nizke ceny
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2015 13:02
- Nahlásit
zbrnd
a teď si vezmi, že korálkářky na severu čech maj cca 10 Kč/h když dělaj doma pro fabriku
cena je vždycky určená nejen nabídkou ale i poptávkou. Tohle byl pokus před pár lety a opakovat ho nehodlám...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2015 13:08
- Nahlásit
Maya
chudinka a zhyne v bezútěšnosti
spíš to vypadá že zhynu pod tíhou toho co všechno musím.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2015 13:49
- Nahlásit
Maya
normálka nebejvají, ale letos se asi nějak namnožili
žejo . Jsem musela trávit. Mám z toho vždycky výčitky, je to hnusná smrt.
U nás je likviduje Mája
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2015 13:52
- Nahlásit
birmaa teď si vezmi, že korálkářky na severu čech maj cca 10 Kč/h když dělaj doma pro fabriku
takze vydelaji 85kc za smenu? to je trochu divny ne? proc by to delaly? takova fabrika by mela asi problemy se zakonem ne?
cena je vždycky určená nejen nabídkou ale i poptávkou
no vetsinou byva cena urcena prodejcem
Tohle byl pokus před pár lety a opakovat ho nehodlám...
no ja jsem tam koukal na hodne ruznych vyrobku prevazne nausnice a sperky, jejich kvalitu neumim urcit, nevyznam se v tom, na pohled mi prisly zajimave a pekne, ale to nic neznamena, ale rozhodne vim, ze prodavat takove veci za 59Kc po kusech apod je proste spatne reseni Uf tak snad to zas nepochopis buhvijak protisobecico
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2015 13:53 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
PetraK
spíš to vypadá že zhynu pod tíhou toho co všechno musím. ale vždyt musíš opravdu jen zhynout a to kdoví jestli
ty ostatní věci nemusíš/nemusíme
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2015 14:03
- Nahlásit
zbrnd
takova fabrika by mela asi problemy se zakonem ne?
neměla, protože to maj nějak placený od kusu a nejsou vedení jako zaměstnanci.
proc by to delaly?
co vím o lidech, tak třeba jako přilepšení k důchodu.
vetsinou byva cena urcena prodejcem
ano a většina prodejců dojde k tomu, že musí najít nějakou cenu, za kterou to taky někdo bude ochoten koupit, jinak jim je to dost k prdu, že na kuse, co dělaj 10 minut, vydělaj potenciálně 20 litrů, když neprodaj nikdy ani jeden
snad to zas nepochopis buhvijak protisobecico
ne, zrovna ty náušnice, o kterých mluvíš jsou dělaný primárně pro trhy případně kamenný obchody - naflákám jich najednou třeba 200 párů ať si můžou lidi vybrat barvu a odstín a koupěj si jich ideálně moooooc že je občas když nemám co dělat i nafotim a hodim na net je už můj problém.
víš, jak vypadá nízká cena? Třeba takhle....
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2015 14:10
- Nahlásit
zbrnd
ono taky cena závisí na to, zda je v převisu nabídka nebo poptávka a to si myslím, že konkrétně u těhle samodomo šperků dost převažuje nabídka, tudíž cena musí bejt dole
kvalitu si myslím že až tak nikdo neřeší, protože to jsou věci určený k rychlý spotřebě, párkrát vzít a zahodit, to asi nikdo nenosí 10 let
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2015 14:10
- Nahlásit
zbrnd
ty ostatní věci nemusíš/nemusíme
tak já to zkusím sdělit jednomu i druhýmu šéfovi a pak taky panu řediteli. A mámě taky. Uvidíme co to udělá.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2015 14:21
- Nahlásit
PetraK
zkusím sdělit jednomu i druhýmu šéfovi a pak taky panu řediteli
řekni jim, že slušní ředitelé jezděj v pátky když je hezky na dovolenou
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2015 14:27
- Nahlásit
birma
neměla, protože to maj nějak placený od kusu a nejsou vedení jako zaměstnanci
No tak to je pak asi zase něčí vyložená hloupost, že dělá osm hodin za 80Kc..by mě zajímalo, jak takoví lidé žijí ... moc reálně to nezní.
co vím o lidech, tak třeba jako přilepšení k důchodu
tak lidi jsou různí, to je fakt
ano a většina prodejců dojde k tomu, že musí najít nějakou cenu, za kterou to taky někdo bude ochoten koupit, jinak jim je to dost k prdu, že na kuse, co dělaj 10 minut, vydělaj potenciálně 20 litrů, když neprodaj nikdy ani jeden
většina prodejců neumí ceny stanovit ... proto jich taky většina v podstatě neuspěje nebo spíše neprosadí se
(to jsou zas namyšlené kecy co? )
ne, zrovna ty náušnice, o kterých mluvíš jsou dělaný primárně pro trhy případně kamenný obchody - naflákám jich najednou třeba 200 párů ať si můžou lidi vybrat barvu a odstín a koupěj si jich ideálně moooooc
tohle bys na net nejspíš pro jistotu vůbec neměla psát, že něco flákáš to myslím vážně naprosto....no a jinak jistě že každý si vytvoří nějaký svůj styl kšeftu, jde o to, jaký jsou výsledky....stejnej vyrobek se da prodavat za 1dukát a o pár metrů vedle klidně za 10 dukátů, na obou místech se ho klidně prodá obdobné množství..
víš, jak vypadá nízká cena? Třeba takhle....
tak ale to nejspis svedci o cloveku, ktery je hodne hloupy minimalne ve smyslu "hloupy/spatny obchodnik"
Hodne let tesne po sametu jsem zasaboval maloobchod a mohu Ti odprisahnout, ze obchodnici typu "ale me staci 5%(rabat)" koncili nejdrive. Samozrejme muze to byt mnohdy dobry tah., klidne treba i prodelavat, ale musi to mit nejake logicke obchodni opodstatneni, jako hlavni obchodni taktika to moc dobry neni.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2015 14:32
- Nahlásit
PetraK
tak já to zkusím sdělit jednomu i druhýmu šéfovi a pak taky panu řediteli. A mámě taky. Uvidíme co to udělá
to nefím, ešlifá je moudré, pokut to uděláš, nezapomeň, že já Ti to neradil, ať pak na mě nepřiletí nějaka medvědofitá šelma
nicméně stojím si za tím, že nic z toho nemusíš ...ani mejt se nemusíš...zkus to aspoň měsíc, ufidíš, že to lze a pokud to lze platí má téze, že to nemusíš
|