Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou III
<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 598 . 599 . >>
Autor Zpráva
zbrnd
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2015 12:57
- Nahlásit

birma
neni u vas nějak víc horko?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2015 12:58
- Nahlásit

zbrnd
tak to urco mas pravdu, ze je to zas jen o likvidaci tech malych a ty velky molochy ustojej cokoli, de jen a pouze o prachy jako dycky a o moc

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2015 13:33
- Nahlásit

Fajkabirma
ad ty pokladny
ale nějaký výjimky budou to tam zmínili, že sice neradi, ale něco bude. A ti malí, ž epůjdou až ve 3 vlně někdy, že to bude rozprostřený. Jestlil se nepletu, jen jsem načíhla

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2015 13:35
- Nahlásit

PetraK
ono už se o tom moc nemluví a bůhví co schválej, ten protikuřáckej zákon slouží jako clona perfektně, podle mě se ještě budem divit, teda živnostníci se budou divit, mě je to jaksi v tomto kontextu jedno

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2015 13:36
- Nahlásit

Fifi

a jeditííí, bůra by mu člověk dal, či poslední fusku klidně, jak se tváří!!

zbrnd

A navíc tam máš takový bílý chuchvalce že? To je snadný!
Zkus se tolik nezaklánět.

já se teď - nevím proč k fotkám nedostanu, tak nevím, co máš na mysli.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2015 13:39 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

PetraK
já se teď - nevím proč k fotkám nedostanu, tak nevím, co máš na mysli.

prostě se tolik nezakláněj no

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2015 13:45
- Nahlásit

zbrnd

to asi to Proseco! byly ho dvě lahve

birma
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2015 13:45
- Nahlásit

PetraK
nějaký výjimky budou to tam zmínili, že sice neradi, ale něco bude
však si to přečti, co jsem dávala ráno. Výjimky nebudou až na ty, co jsou pod super drobnohledem už teď.
A ti malí, ž epůjdou až ve 3 vlně někdy, že to bude rozprostřený
jo, jenže třetí vlna má bejt prej léto 2016. A navíc maloobchod je 2. vlna a s e-shopem jsem nejspíš maloobchod, takže o 3 měsíce dřív. Tož tak

Maya
teda živnostníci se budou divit, mě je to jaksi v tomto kontextu jedno
nj, tý zaměstnaný většině to asi přestane bejt jedno, až zjistí, že všichni zdražili, aby měli ten provoz z čeho zaplatit. A část se nás(jich) na to vybodne úplně, takže sehnat některý služby bude třeba zas o něco těžší..

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2015 13:49
- Nahlásit

birma
jo, jenže třetí vlna má bejt prej léto 2016. A navíc maloobchod je 2. vlna a s e-shopem jsem nejspíš maloobchod, takže o 3 měsíce dřív. Tož tak

aha, no jak říkám, já to nečetla moc podrobně, jen mi tohle naskočilo.

birma
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2015 13:56
- Nahlásit

PetraK
mně na tom nejvíc vadí, že někdo kdo má celoživotně nadprůměrnej plat rozhoduje o lidech, kteří žijou na místě, kde třeba ta práce fakt neni a tak tak vyžijou a jsou prostě rádi, že dřou od nevidim do nevidim a maj za to na jídlo a základní potřeby. A tenhle člověk v teplý kanceláři, kterej nikdy nemusel řešit finanční problémy, prostě usoudil, že pár tisíc za pořízení nějakýho nablblýho systému a pár stovek měsíčně za provoz, přece nikoho nepoloží.
Když si přečteš ten článek, tak zjistíš, že ona má pocit, že když někdo mluví o tom, že to položí živnostníky, tak jde o ty, co krátěj daně. Ani na vteřinu jí nenapadne, že by je to mohlo položit prostě proto, že nebudou mít na provoz toho jejich slavnýho systému...

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2015 14:01
- Nahlásit

birma

. Ani na vteřinu jí nenapadne, že by je to mohlo položit prostě proto, že nebudou mít na provoz toho jejich slavnýho systému...

já vím. Obyčejný lidi nikoho nezajímají . Předpokládám, ž eproběhly jednání i se zástupci živnostníků a tam se jim to někdo snažil předestřít a stejně to nepomohlo

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2015 14:04
- Nahlásit

birma
mně na tom nejvíc vadí, že někdo kdo má celoživotně nadprůměrnej plat rozhoduje o lidech, kteří žijou na místě, kde třeba ta práce fakt neni a tak tak vyžijou a jsou prostě rádi, že dřou od nevidim do nevidim a maj za to na jídlo a základní potřeby. A tenhle člověk v teplý kanceláři, kterej nikdy nemusel řešit finanční problémy, prostě usoudil, že pár tisíc za pořízení nějakýho nablblýho systému a pár stovek měsíčně za provoz, přece nikoho nepoloží.
baba

tohle nechapu, proc dostavaj zakonodarci tri prdele penez a jeste k tomu maj vsechny ulevy jako dopravu zadarmo a dotovany bydleni... proc teda k tomu nedostanou prumernej plat? ono se pak neni co divit ze vubec nezijou v realite

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2015 14:07
- Nahlásit

vzpomela sem si, pred nekolika lety byl takovej pokus ze se reklo ze v prumerne rodine je 500kc na tyden na hlavu na jidlo a nekolik politiku se melo pokusit s tim vyzit.
nekteri rovou rekli, ze to by jim nestacilo ani na jeden den a ze do toho nepudou, nekteri se snazili ale myslim, ze pak prisli s tim ze treba pod litr to vazne nejde... a to kdyz si vezmu ze to je prumerna rodina do ktere sou pocitany tyhle lidi co prozerou 500/den tak co ty rodiny na spodni hranici, ktery maj 500 na ctyrclennou rodinu a politik ti natvrdo rekne, ze to je blbost a nebude se ani snazit, ze to proste nikdy se vejit nemuze, tak to je fakt videt tu uroven...

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2015 14:07
- Nahlásit

cernej caj+

co divit ze vubec nezijou v realite

zvlášť , když jako někteří, nikde nikdy skutečně nepracovali a jsou jen celý život ve funkci.

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2015 14:08
- Nahlásit

cernej caj
já osobně si myslím, že oni moc dobře vědí, jak ta realita vypadá, jen je jim to jedno a jediný co je zajímá jak si nahrabat
birma
no jo, však já psala taky že jen v tomhle kontextu, že si to nebudu muset pořizovat, jinak samo už jsem četla i verzi, že zákazník bude povinen si účtenku převzít pod pokutou, jako fakt děsný a že se to dotkne všech je mi jasný

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2015 14:09
- Nahlásit

birma
ale ono je to stejně fuk, pár let to překlepem a pak bude válka a jaký byly pokladničky

zbrnd
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2015 14:09
- Nahlásit

birma
A navíc maloobchod je 2. vlna a s e-shopem jsem nejspíš maloobchod, takže o 3 měsíce dřív. Tož tak
ono se má EET týkat i subjektů bez stálé provozovny? dá se k tomu někde něco dočíst? a v eshopu se snad nedá platit hotově ne?
---
Pokud tě tenhle text zase uráží, vzteká čijánevímco, neumím Ti s tím pomoci

zbrnd
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2015 14:11
- Nahlásit

Maya
pak bude válka
to by byla asi jediná cesta k tomu, aby lidé byli zase více lidmi jakože životaschopným živočišným druhem

birma
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2015 14:13
- Nahlásit

PetraK
a jak by to mohlo pomoct, když žijou v představě, že všichni živnostníci jsou bohatý, protože okrádaj stát o daně? vždyť oni nikdy neuvěřej, že spousta lidí dělá prakticky nonstop za prachy na úrovni minimální mzdy, protože oni by to nikdy nedělali, tak proč někdo jinej...

zbrnd
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2015 14:13
- Nahlásit

PetraK
jj já Ti chtěl právě doporučit, ať příště zkusiš nějakej pozdní sběr radějš

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2015 14:32 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit

zbrnd
nebude se to týkat jen plateb účet-účet
http://www.financnisprava.cz/cs/financni-sprava/ee t

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2015 14:37
- Nahlásit

Maya
takze nechat eshop, platby pouze ucet-ucet a uz ne pres postovni poukazku posty a ne prodeje na miste? jako libi se ti nase zbozi, mrknete na netu a objednavejte online, na dobirku uz nezasilame, platba jedine predem ...

birma
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2015 14:38
- Nahlásit

zbrnd
ono se má EET týkat i subjektů bez stálé provozovny? dá se k tomu někde něco dočíst? a v eshopu se snad nedá platit hotově ne?
zatim se ke mně dostávaj spíš fámy a domněnky. Ten odkaz, co jsem sem házela ráno, je od navrhovatelky toho systému a podle ní žádný výjimky, takže i bez stálý provozovny a o tom, že to má bejt i pro bezhotovostní platby jsem už taky četla. Jako jinak bych měla pro vlastní živnost řešení jednoduchý - stopnout trhy a hotovo.

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2015 14:43
- Nahlásit

cernej caj
asi, ale u nás je to bez dobírky si myslím neuživitelný
ale třeba fleru by se to asi nedotklo, asi to závisí na dalších podmínkách, co nastavěj

birma
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2015 14:43
- Nahlásit

cernej caj
takze nechat eshop, platby pouze ucet-ucet a uz ne pres postovni poukazku posty
fakt by mě zajímalo, jak podmiňuju prodej tim, že to má bejt jenom účet-účet a nemůžou mi to na účet poslat složenkou...
a fakt mě "baví", že tady zefektivňujeme do alelůja, ale každej rok po vyplnění DP, musim vyplnit papír pro čssz, kde je v podstatě to samý a znovu pro zdravotní pojišťovnu. Ve všech těch papírech by stačilo napsat dvě čísla - příjmy a výdaje, úřednice by si je přeťukala a systém by jí cosi vyjel. Místo toho odečítám řádek 34b od řádku 33, kterej pak na řádku 36 sečtu s řádkem 34a, kterej jsem opsala z řádku 32, abych to následně vydělila kouficientem 1,625975462... fakt kocourkov

birma
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2015 14:44
- Nahlásit

Maya
třeba fleru by se to asi nedotklo
i fler nedávno nastavil možnost dobírky. Ale hlavně - jak přiměješ zákazníka, že ti to má na účet poslat z účtu?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2015 14:46
- Nahlásit

Maya
jj prave si myslim, ze u nejakyho spesl zbozi kde nemas moc jinejch moznosti a lidi se opakovane vraci by to mohlo projit lip, no, bez dobirky.

a ty velky obchody asi s tim zas problem mit nebudou ze by ty pokladny nemely.

birma
tvl taky masakero

birma
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2015 14:49
- Nahlásit

cernej caj
ty velky obchody asi s tim zas problem mit nebudou ze by ty pokladny nemely
a přesně proto bude nucenej si je pořídit i každej malej živnostník, co něco prodává. Protože zároveň každej článek o bezpečnosti nakupování na netu lidem cpe, že tam, kde jim to nepošlou na dobírku, nakupovat rozhodně nemaj...

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2015 14:51
- Nahlásit

birma
i fler nedávno nastavil možnost dobírky. Ale hlavně - jak přiměješ zákazníka, že ti to má na účet poslat z účtu?
to nevím, mě teda popravdě ani nenapadlo, že by někdo posílal peníze na účet složenkou za xxx peněz

birma
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2015 14:52
- Nahlásit

Maya
mě teda popravdě ani nenapadlo, že by někdo posílal peníze na účet složenkou za xxx peněz
mě by to taky nenapadlo, ale cca 2% mejch zákazníků to tak dělaj.

<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 598 . 599 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání