| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2016 10:34
- Nahlásit
krásně bylo - hustě sněžilo, sníh krásný (ale pomalejší), nikde nikdo (tři lyžaři a dva jeleni) - takové dvěhodinky na běžkách po ránu ... Jen ten dement vyl jak šakal, když jsme odjížděli ve sportovním oděvu bez něj... První totální závislák.
K těm nožům - normální zavírací nůž (bez pojistky a nesmí být vystřelovák) do tří palců (něco kolem 7 cm) je povolen.
My taky musíme dát pozor - Pepa trvale v ruksaku na foťák má delší zavírák s pojistkou... Protože i do katedrál jsou často bezpečnostní rámy... tak by byl průšvih hned... Takže před přejezdem "Kanálu" musíme přezbrojit i ruksaky
Naopak - nůž v autě nevadí - to není nošení zbraně na veřejnosti... Takže svačit uvnitř vozu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2016 10:40
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!
[imgs]https://img.obrazky.cz/?url=5a739bb6ce4e9cb2 &size=2[/imgs]
už máte ty příborový nože? Budete muset jíst rukama? Smíte mít vidličku? a co šitíčko, můžete mít?
Tak jsme měli germánštinu, pánčitel mě pochválil příběh, kterej sem vyspisovala. Sem spokojená. Přežrala jsem se a je mi blbě . Ráno zas bylo dvouvenčení, páč Bubi byla venku sice aktivní, ale prej odcamapocama. Jak viděla zadní vchod, uuuuž stepovala na podestě. tak proč ju tejrat. No jenže to nemá v hlavě srovnaný, neb ledva byla uložena domů, tak že prej jde s náma. Ne, nezabila jsem ji, čůzu jednu pomatenou , ale odvelela jí na pelech, páč "Blbce ze mě Mařenko nikdo dělat nebude!" abych tak citovala Jirku Bartošků v roli pánaboha a šli jsme běhat s Rumajzlem do mrazu. Nelze cvičit s Rumajzlem, když mám v kapse nejvícžužlobalonek, chodí jako krab a není schopen se plně soustřeďovat . Když tam budu mít přetahovadlo, nebo obyč balonek, gůt, jak je tam nejvícžužlobalonek, nemože si pomoci . Dnes na mě nic nespadlo, kupodivu.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2016 10:56
- Nahlásit
PetraK
tak sikovna germanistka ses
blanimura je teda dobra a holt na rumicka mas aspon fakt lakadlo
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2016 11:07
- Nahlásit
Dneska zase zážitek - šli jsme domů, cvičáli jsme si a s Adámkem se náhle chtěla družit nějaká labradorka. Adamovi se i docela líbila, ale já mrzla a fakt jsem chtěla domů, navíc nemýám ráda hrátky psů z nichž je jeden na vodítku, fakt ne. No a pani čubu asi 10 x volala, ta vždycky došla napůl cesty k ní a zas se vrátila k nám, což nebylo úplně příjemný. Nakonec Adam na vodítku na úplně uklouzaný cestě hodil strašlivý záda, tak jsem se obrátila na pani, jestli by si ji tedy už nemohla zavolat. No prej si hezky hráli, tak jí nenapadlo, že by mi to mohlo vadit (wtf???) a začala dceři vysvětlovat, že si pejsek nesmí hrát... Jsem asi fakt z jinýho vesmíru, když vážně nechci, aby můj pes dělal prudký obraty a brždění na zledovatělý cestě a něco si urval nebo natáhnul...
Maya
Polsko a Slovensko v pohode, takhle blbnou jen na zapade
třeba na Slovensku prej v Tatrách (a nevim jak v jinejch parcích) musí být pes nejen na vodítku, ale i s košem. Tomu říkám radost...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2016 11:08
- Nahlásit
cernej caj
tak sikovna germanistka ses
vííď? hotovej germánskej Dýtl sem byla
holt na rumicka mas aspon fakt lakadlo
lákadlo ne, odměnu. ale musím ho mírnit, byl by fakt jak magor.
a blanimůra nejni dobrá, je střelenáááá!
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2016 11:10
- Nahlásit
PetraK
Smíte mít vidličku?
po týhle debatě budu jezdit jen s plně ohebnou silikonovou lžící (to abych si kovovou nevybodla oko třá :d
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2016 11:13
- Nahlásit
birma
en s plně ohebnou silikonovou lžící
možná radši jíst rukama, konzervu otvírat zubama... může mít vlastně člověk konzervu? když ji otevřu, víčko můžu použít na to, abych někomu podřízla krk
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2016 11:14
- Nahlásit
PetraK
když ji otevřu, víčko můžu použít na to, abych někomu podřízla krk
a když ji neotevřeš, použiješ ji jako tupý předmět a rozbiješ s ní tomu někomu hlavu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2016 11:23
- Nahlásit
birma
Urcite budou povoleny jen plastovy krabky
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2016 11:24 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
PetraK
no já se včera při němčině naštvala.
Měli jsme si připravit témata. Měla jsem je připravená v hlavě, krásně, nebýt z té čarodějnice ve stresu a moc si napsat záchytný body, tak je i přednesu.
V každý větě
1) mi opravovala gramatiku. Po druhý větě už jsem nedala pořádně vůbec nic, soustředila jsem se jenom na skladbu věty a ty debilní členy, který jsem jaksi během života odrušila.
2) mě napomínala, že mluvím nahlas a ruším ostatní (1 člověk). Ano, pokud mluvím a jsem nervozní, mluvím rychle a nahlas, napomínala mě kvůli tomu naposled mamča.
Docela mi tu němčinu znechutila.
Přitom mluvím, rozumím, nekašlu na to, chodim na hodiny, pracuju při hodinách. Ale ne, důležitý je, abych poznala vedlejší větu podmínkovou a slovosled. Mluvím o druhém jazyku dotovaném 10h/semestr
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2016 11:30
- Nahlásit
birma
použiješ ji jako tupý předmět a rozbiješ s ní tomu někomu hlavu
no vida, tak co máme dál v tom batohu. Ešus? tim můžem aspo'n někoho omráčit, když se dobře trefíme. Vodítkem bychom mohly někoho uškrtit, do spadáku zabalit mrtvolu, když k ní uvážeme celej batoh a hodíme to celý do vody, zbavili jsme se tím pádem mrtvoly. Možná ani nic na sebe by si člověk neměl brát, protože to se taky dá nějak využít.............. aha! A proto asi von ten Fajfky kámoš chodí nahatej, von chodí po evropě asi, tak aby ho někde nezatkli
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2016 11:31
- Nahlásit
birma
a začala dceři vysvětlovat, že si pejsek nesmí hrát..
kdyby jí radši vysvětlila, že pejsek nesmí ke druhému pejskovi bez předchozí domluvy obou majitelů!!!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2016 11:33
- Nahlásit
birma
ale zas treba pochopim nejaky zony s vysokou ochranou, kam muzes v tatrach bus i s kosem, nebo idealne by tam nesmel nikdo, nez nejaky celoplosny dementnosti
PetraK
jestli nejses nejaka agresivni s tema napadama
kachna_
to je jak kdyz ti sloh hodnoti stejne jako diktat v cestine na stredni. kdyz mas v nekolika vetnym diktatu 5hrubek, asi je to trochu jinyho nez sloh na 3 strany a stejnych 5hrubek... a ten sloh ti ohodnoti za 5 pac co hrubka, to znamka dolu. pritom by snad u slohu melo zaviset na necem uplne jinym. Nastesti sme tu cuzu meli jen rok, pac cestinu sem do ni a po ni milovala ale s ni nenavidela
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2016 11:37
- Nahlásit
kachna_
kdyby jí radši vysvětlila, že pejsek nesmí ke druhému pejskovi bez předchozí domluvy obou majitelů!!!
nj, to jsem jí řekla těsně před tim, že je základní slušnost nepouštět svýho psa k cizímu na vodítku. Evidentně si z toho odnesla hlavně to, že chudáček můj pejsek si nesmí hrát
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2016 11:40
- Nahlásit
birma
tak proste vis, cim lidi premejslej, no... doufam, ze adamek je OK?
ja zkusim s muzem prokonzultovat tu dornovku zitra, ze bysme s ferinkou zajeli. tim, ze terapie zadna nebyla ani doporucena, tak se muz teda cuka (asi by vic skousl nejakou magnetoterapii nez dornovku), protoze obecne je odpurce vsech tady tech "alternativnich" metod i kdyz na dornovce nic alternativniho az tak moc neni...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2016 11:40
- Nahlásit
cernej caj
jestli nejses nejaka agresivni s tema napadama
no ne, já se enem snažím předejít možnýmu zneužití
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2016 11:45
- Nahlásit
cernej caj
doufam, ze adamek je OK?
jj v pohodě, jen prostě mi hlava nebere, že to někomu nesecvakne....
tak se muz teda cuka (asi by vic skousl nejakou magnetoterapii nez dornovku), protoze obecne je odpurce vsech tady tech "alternativnich" metod i kdyz na dornovce nic alternativniho az tak moc neni...
tak u magnetoterapie neznám nikoho, komu by to nějak pomohlo narozdíl od dornovky
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2016 11:57
- Nahlásit
birma
Me magnety vylecily zanet v lokti a zrovna vcera kolegyne hanela dornovku, to je proste jen o zkusenistech a jinak si nevyberes
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2016 12:11
- Nahlásit
birma
to byl priklad (proste *jakekoli*terapie), coz ortoped rekl, ze to je zbytecnost, ale me fascinuje, ze kdyz sama na tu dornovku obcas zajdu, ze se k tomu muz stavi takhle. Hodne odmitave
(znama s operaci psa 2 mesice pred nama na magneto chodila a myslim jeste nejakou hydro a pochvalovala si to), takze ono je to fakt spis kus od kusu, spis mi vadi, ze se k tomu muz nestavi aspon "kdyz nic, tak nic" nez "to je zbytecnost"
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2016 12:45
- Nahlásit
Xerxová
musíme přezbrojit i ruksaky
živě vidím, jak odkládáte takové ty rambo ruksaky a berete nějaké s holubičkou míru
Maya
Me magnety vylecily zanet v lokti
mamče taky nefungují
cernej caj
me fascinuje, ze kdyz sama na tu dornovku obcas zajdu, ze se k tomu muz stavi takhle
chlap, no.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2016 12:56
- Nahlásit
čaj já bych taky rehabilitovat nechodila (ani se psem, ani se sebou)... Tedy pokud doktor vysloveně nedoporučí kvůli nějakému konkrétnímu problému. Prostě pomalu (ale stále) zvětšovat zátěž. Věřím, že přirozený pohyb je nejlepší rehabilitace.
Já jsem dneska zrehabilitovaná až hrůza - ráno uklidit sníh (lehký, jen poprašek), pak běžky, pak výlet se psem do lesa (a tam se rvát s tím jelimanem o rukavici) a teď znova úklid sněhu (už ho je víc)
Jo a hlásila babča, že Night brečel skoro celou dobu, co jsme byli na horách. Hajzlík jeden závislá. To dělal, jen když jsme jeli pryč s dětma...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2016 14:08
- Nahlásit
Xerxová
já ti nevím, mamče se postupně začala hybnost zhoršovat a kdyby nezačala chodit na masáže a rehabilitace, tak by třeba dneska tu ruku normálně vysoko nedala, neusla bez ibalginu a přitom doktoři to neuznali za hodné své pozornosti.
Dycky dělala na zahradě, pracovala u PC
Vlasová kosmetika
- ještě jsem nezkoušela,ale je moc chválená na jednom rodinném serveru
http://www.khadi-cz.cz/
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2016 14:12
- Nahlásit
Xerxová
tak já se občas přirozeným pohybem zablokovala tak, že jsem se nemohla několik dní narovnat. Dokud není problém, není asi třeba rehabilitovat, ale když se něco děje, nevidím nejmenší důvod, proč se to nepokusit podchytit neinvazivně dřív, než zbude jako jediná možnost operace (pokud je vůbec možná)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2016 14:25
- Nahlásit
Xerxová
podle me zalezi i na druhu potizi. Znama byla na te levne metode, kde je nutny hned po operaci procvicovat nohu a k tomu nasvalovat, ale nelze bez procvicovani. U nas stacilo pockat az to po operaci zaroste a mam vlastne zdravyho psa co potrebuje nasvalit.
kachna_
treba denyky ta rehabka taky dost pomohla co vim, ze i te operaci senakonec vyhnula
budes testovat tu kosmetiku?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2016 14:33
- Nahlásit
ale jo - když je potíž (jako Denyky nebo Kachní mamina), pak rehabilitace a cílené cvičení pomůže mocmoc. Já spíš reagovala na to, jak se čajdí manžel netváří nadšeně na možnost rehabilitace psice.
Kachna no - můj ruksak má vždy dokonale ramboidní vybavení - misku, lahev s vodou, dva hadry na hubu, pytlíky hovňáky - no a pak náplast a hyg. kapesníky... někdy peněženky, výjimečně mobil...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2016 14:45
- Nahlásit
Xerxová
on se netvari nadsene na dornovku - ale to podle me neni klasicka rehabilitace a prave si myslim, ze rozhodne neuskodi, kdyz se nekdo podiva na psa, kterej 2 mesice pretezoval jednu cast tela.
Prave nejaky rehabky by prijal ochotnejc, ale rehabky nebyly treba, tak me mrzi, ze s tou dornovkou nesouhlasi i kdyz obecne se k rehabkam uplne negativne nestavel.
tuhle sem mela pytliky hovnaky vyjimecne v rulce z obchodu a ne hromadu igelitu z nakupu a cela ta spulka mi vyskocila ven, zachytila se o batoh a ja za sebou mela nekolik metru dlouhej pytlikovej sal
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2016 14:48
- Nahlásit
kachna_
Vlasová kosmetika
zrovna včera jsem si ji koupila, hodlám o víkendu vyzkoušet, je to přírodní, já vzhledem k tomu co mi momentálně dělá kůže moc nechci chemii, tak uvidím, byla to náhoda, že jsem to zahlídla v lékárně. Plus vím, že to kdysi chválila Hippíková, a ta se v těchhle věcech dost vyzná.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2016 14:53
- Nahlásit
PetraK
tak zkus treba i ty prirodni sampony, co pouzivam ja pripadne nekdy. aspon muzes dat recenzi
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2016 15:10
- Nahlásit
cernej caj
já si zatím te'd jedu konopí, potřebuju nejdřív něco vyřešit a pak se uvidí, jak dál.
Miluju konopí a kosos objí mě zachraňuje, když lékaři- jaký to div, tak jaksi selhali
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2016 15:13
- Nahlásit
PetraK
Ja sem celkem nadsena z ty prirodnj dansky kosmetiky na vlasy a i ten ruskej kkndicioner z borovice z tajgy je super konecns me po letech nesvedi hlava
Jen ty barvy mi to kazej ale s tema prirodnima mam blby zkusenosti
|