| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 18:30
- Nahlásit
Tooo vám byl plodnej den majne líbe Kindr, teda.
Vypadla jsem ve dvě ven s Blaničkou a hodinu jsme se věnovali jen sobě, Bubi slalomovala, obíhala, u nohy chodila, balonek honila, hledala. Užily jsme si to. Pak šla Bubrdle dom, Rumouš ven. A vyrazili jsme si na dvě hodinky do ulic a do polí. Potkali jsme spřátelený borderopár a Rumouš si s nima hrál, s oběma -což mi po pátečním incidentu udělalo radost. Pak jsme šli hopikat do koňský ohrady, kde Rumouš hrozně podváděl , místo aby přeskočil překážku, která byla na dvou stojících pjoumatikách, tak udělal filutu a pjoumatiku proběhnul. Páč se tam ten mrňous vejde. Pak jsme šli na šípky a cvičit do stařiny a pak jsme si na poli čutali sníh a trénovali přivolání rozběhnutého Rumouše od pohozeného balonku. Cestou dom jsme si dali klidnou chůzi na vodítku a doma Rumouš-šídlo upadnul do bydliku a já mohla vypadnout k sousedce Danušce po sto letech na kávičku s cukrovíčkem. Vařim vývara, domácí čaj a půjdu přebírat čóčku.
birma
ale řekla bych, že sušený maso bude lehčí a výživnější.
to jo. Jen ho budeš muset vyrobit tuny, Takhle bys to měla trochu nastavený a v domácím provedení. Zas je tam taky vajíčko, já tam dala i kysanou smetanu, ty kůže taky vydají nějakou energii a játra jsou prý dost energetický. nabušený.20% proteinů a hodně vlákniny.Myslela jsem to jen jako variantu.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 18:31
- Nahlásit
Xerxová
aneb dement s hadrem
proč tohodle nevyužiješ jako motivaci?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 18:59
- Nahlásit
PetraK Protože když vidí psa, tak ani hadr prostě nefunguje.
Nechápu - od rozběhnutých laní či srnčího ho odvolám (zvedne je, vidí je, je od nich kousek, je ode mě dost daleko,...) Poslechne.
Míjíme kočku. Na jedno mírné upozornění civí na mě, vezme si mlsek... Netáhne ke kočce. Poslechne.
Vidí psa... a nic. Zatmění... Je to lepší - ne že ne. Ale dobrý to ještě není. Už zvládáme psy za plotem, zvládáme ty na druhém chodníku (to ještě před měsícem nešlo - to šel na zadní a tence plakal, že tam chcééééé)... jde to pomalu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 19:05
- Nahlásit
Xerxová
Vidí psa... a nic. Zatmění... Je to lepší - ne že ne
ten hadr mu musíš nabídnout ke hře dřív, než ho popadne zatmění.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 19:14
- Nahlásit
PetraK jak dřív?? Jako mám tušit, že za zatáčkou se vynoří pes?? Jakmile spatří blízko psa, už nemám šanci ho zaujmout. A i když je na zahradě v plné hře a řádíme a blbošíme... tak mu vše z huby vypadne a letí k plotu - ne hlídat, ne štěkat - ale vrtichvostit a pískat... Betka byla temperamentní, divoká a praštěná... ale vnímala a od roka byla odvolatelná kdykolikdekoli. Tenhle je proti ní mnohem měkčí, hodnější, jemnější... a nic...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 19:14
- Nahlásit
O pejskovi, který tence plakal.
Najedl se Rumíček, najedla se Bubinka. Bubinka je pitomá a hrozně hltá, takže se jí žrádlo vzpříčilo kdesi v polykaco-dechovém potrubí a jako obvykle vydávala dusivé zvuky. I kleplo ji lehce Koláče, aby se jí to uvolnilo. což se uvolnilo. Bubi odešla do kůchně, kde následně vyklopila obsah své misky. Na pelech, důra jedna. A protože se to muselo uklidit, museli oba pejsky dělat hají. A zde se dostáváme k jádru pudlíka. Napapaný Rumoušek chtěl bojovat s panem Kondomáčem. A místo toho musel dělat hají. I změnil se ve slepičku a ležíc ze zoufalství kvokal a šmrdlal noženkama. Protože na něj padl přísný zrak Koláče, tak dokvokal. Aby začal tence plakat, protože von, von je ten chudínek, kterej je trápenej.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 19:21
- Nahlásit
Xerxová
jak dřív?? Jako mám tušit, že za zatáčkou se vynoří pes??
v rámci tréninku, v situacích kdy toho psa vidíš dřív než on a ve vzdálenosti, kdy on to dá.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 19:54
- Nahlásit
b]PetraK[/b] na jednu stranu tě chápu - na straně druhé to má nějaké háčky... On když vidí psa, chce za ním. A hodně. A já pak fakt dost pevně držím vodítko. JÁ se bojím hrát si s ním, tahat se o hadr... protože řádící hovado na dlouhém vodítku, pokud by se rozhodlo, že už dost bylo paničky a odchází si pohrát s pejskem... fakt nezastavím. A znáš mě, jsem preventista. Nemám ráda situace, kdy pejsek (zvící krávy) mi utekl, protože jsem si myslela, že bude i nadále zaujat hadrem.
Vím, že je to moje chyba - ale prostě to není jezevčík... ale černá obluda. Pokud je na krátko - ví, že nesmí - a akceptuje to (fyzicky je jasný, že kdyby chtěl, tak odejde...) Ale pokud je na krátko, tak si zase nehraje... Začarovaný kruh.
Uvidíme. V sedě psa zvládneme už i na blízko, za plotem taky. Tak snad ještě o kus pokročíme.
Výhoda - je veselý a neagresivní. A při nejhorším mi nevadí vodit ho na vodítku (nebo stopovačce). Volnosti a řádění užije na zahradě, když bude nejhůř, nebude první pes, který chodí mezi lidmi a psy na vodítku
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 20:02
- Nahlásit
Xerxová
napsala jsem to špatně trochu. Chce to prokombinovat s tou poslušností. Vidím psa, zaujmu Nighta hrou, dám poslušnostní pokyn a pokud ho splní, zase si pohraju, protože to už pes je zase ve vzdálenosti, kterou on dá. Furt říkám, že to neumím, to vysvětlování. ani teď nevím, jestli to je dobře napsaný
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 20:06
- Nahlásit
PetraK
Vidím psa, zaujmu Nighta hrou, dám poslušnostní pokyn a pokud ho splní, zase si pohraju, protože to už pes je zase ve vzdálenosti, kterou on dá. Furt říkám, že to neumím, to vysvětlování. ani teď nevím, jestli to je dobře napsaný
Más v tý kebulce už pěknej zmatek kamarádko. Máš to celý blbě. Tfůj pes se jmenuje Štajn a ne Night. Jdi si už lehnout, spánek Ti dodá sílu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 20:10
- Nahlásit
zbrnd
Máš to celý blbě
ajo, no když já jsem - jak říkám - hroznej Matla, no
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 20:20
- Nahlásit
PetraK
ajo, no když já jsem - jak říkám - hroznej Matla, no
Tak nebuď Malta, nejez ty kostí a omítku a uvidíš, že nebudeš vůbec Malta, furt ti říkám ať to nejíš.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 20:37
- Nahlásit
zbrnd
Tak nebuď Malta,
radí vosel. jehehéééé, heheehe eheheh, mi až zaskočilo
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 20:44
- Nahlásit
PetraK
mi až zaskočilo
krucinal tak ty kosti uz nejez! kolikrat jsem ti to rikal co?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 20:45
- Nahlásit
zbrnd
krucinal tak ty kosti uz nejez! kolikrat jsem ti to rikal co?
šťouchaný brambůrky s mrkvičkou to byly, žádný kostéčky.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 20:46
- Nahlásit
zbrnd někdy má i oba psíky... Zde 9 měsíční obluda a 7 měsíční vižloun, maskující se v listí...
Je fakt, že Petra a já nejsme zrovna obdobné osoby ve vztahu k psí výchově... Ale já se fakt snažím
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 20:51
- Nahlásit
Xerxová
někdy má i oba psíky... Zde 9 měsíční obluda a 7 měsíční vižloun, maskující se v listí...
aneb hlavolam s názvem Najdi si svýho Rumíčka
bych si nedovolila vychovávat cizího pfá
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 21:12
- Nahlásit
XerxováJe fakt, že Petra a já nejsme zrovna obdobné osoby ve vztahu k psí výchově...
A tak vona se taky snaží, tak ji neberme ten pocit no kamarádce naši.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 21:25
- Nahlásit
zbrnd
snaží,
a žbrnďa se pak u nás smaží
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 21:29
- Nahlásit
PetraK
tak my víme, že se u vás smaží a my Ti to přejem!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 23:26
- Nahlásit
Zdar všem, nějak nestíhám a tady teď koukám nikde nikdo.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 07:37
- Nahlásit
PetraK
presne, na zmensenine sem ho ani nenasla
dneska se mi fakt nechtelo vstavat. ale vubec. zato na me ceka sportovni podpra v obchode ale ne v tyhle barve. Konecne to snad nebude au au pri rozcvicce
feri zacina precuravat system. De se ven. Ani hovno doslova musi se jit za dvere a pak vyrazit znova totoznou trasu a to teprv hodi bobek na svym oblibenym miste
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 09:28
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!
voda, fšade voda a bláto, jako maj strejdové:
ty hovězí játroví sušenky s kůžema jsou prej velegůůt, říkal Rumouš. Bubina je nadšená, že konečně přestaly akrtický mrazy a slezly pětimetrový závěje (a netuší, co za předpověď je na konec týdne ), Rumoušek je smuténka, že sníh zmiznul a nemůže rubat. A navíc mu pánik ztratil žužlobalonek
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 09:29
- Nahlásit
cernej caj
na zmensenine sem ho ani nenasla
jo je to jak ty fotky, kde jsou schovaný v přírodě ty divoký zvířata
fakt nechtelo vstavat. ale vubec.
taky ne, ble. Ale jak řikal pan doktor - nakonec jsem vstala a i jsem si zacvičila, za což jsem ráda, páč to vypadalo , že se k tomu nedokopu.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 09:30
- Nahlásit
JOOOOO a Štajnočlánek tu:
http://neviditelnypes.lidovky.cz/madarska-vizla-a- jeji-povaha-v-cele-krase-fd0-/p_zviretnik.aspx?c=A 160110_102654_p_zviretnik_kosa
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 09:43
- Nahlásit
PetraK
je mega dlouhej, a to si pred vanocema nemela slinu a vidis
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 09:54
- Nahlásit
cernej caj
todle nejni mega dlouhej, pooočkej až vyjdou vánoce a sníh! To jsou teprvá megadlouhý články
máš pravdu s tou slinou - v sobotu jsem sedla a vypálila téma sníh, hned z první.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 10:15
- Nahlásit
PetraK
hááskej článek
jedna momentka pro pobavení při pondělku..mě včera fakt rozesmála
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 10:18