| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2015 18:55
- Nahlásit
Fifi
Njn, ale kdyz Najt na odmeny neni?
je. co plína? Plína je pro něj odměna přeciž. Takže chytím za obojek a pozlobím vzápětí s plínou. Bude sice Xerxová jak žižkovská žena, co máchá na stadionu hadrama a ešče utiká, ale!! Bude mít vysokýho kredita.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2015 19:00
- Nahlásit
Fifi
Presne jak Ag s Kremylem u kolobky.
Jj to samý je i Křemýlek s dudu, jen má pro jinou situaci jinou copingovou strategii
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2015 19:02
- Nahlásit
Na sušené plíce fungovala ta úplně první - Arona. Night to nemusí... Asi nejnej je obyčejnej piškot Ale venku plive i ty piškoty - na zahradě se může přerazit, aby za piškot poslechl.
Ono to blbošení za odměnu má taky trochu háček. Aby si ten rozjetej jásavej psík ve výskoku nevzpomněl, že je vedle ten cizí pes... a že by ho mohl zapojit... a rozjetou dogu na dlouhém vodítku jde zastavit hůř, než psisko u nohy... prostě jsem člověk nerad dělající problémy a tak nějak špatně nesu, že by mi zdrhnul za cizím psem (byť jsem si jistá, že by se nic nestalo).
Asi to řeším i víc, než bych měla... Na klubovce se nás jedna paní ptala, kolik mu je (Night šel zrovna po zadních) A pak dodala, za rok už to bude lepší a za dva už bude normální doga...
A trochu mě utěšuje i to, že jeho zájem je veskrze přátelský. Když jsem dneska viděla ty ohrnutý pysky rotvaileří... a výraz toho kluka, který měl co dělat... asi psovi vadily Nightí rozměry...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2015 19:04
- Nahlásit
PetraK Rumajzl je komedijant od malička Je rád středem pozornosti. Krásně bylo dneska i v té Praze - slůňo a teplo
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2015 19:06
- Nahlásit
PetraK
Mrk v emila.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2015 19:12
- Nahlásit
birma
to samý je i Křemýlek s dudu, jen má pro jinou situaci jinou copingovou strategii
Ja tomu rikam odjakziva presmerovani, koukam, ze i tohle uz ma spesl termit.
Xerxová
Asi to řeším i víc, než bych měla... Na klubovce se nás jedna paní ptala, kolik mu je (Night šel zrovna po zadních) A pak dodala, za rok už to bude lepší a za dva už bude normální doga...
Ale tak ano, urcite se zklidni. Dle myho dobre, ze to resis, nebo se o tom bavime. Jiste to nejsou prijemny situace.
Co nechces? - aby s tebou pes lomcoval, aby silel. Jak to nastavit, jak to udelat, to je uz na vas, ty ho znas nejlip.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2015 19:14
- Nahlásit
Xerxová
Rumajzl je komedijant od malička Je rád středem pozornosti. Krásně bylo dneska i v té Praze - slůňo a teplo
no to jo, má to v sobě naprogramovaný. Nejradši si sedne na židli a zapojí se do hovoru, jako když tu byli mlaďasi jsme se tlemili hrozně, hrozně moc, vypadal jak starosta při zasedání rady
Jo dneska tu bylo krásně, my byli v lesích. A v hospodě
Fifi
Mrk v emila.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2015 19:32
- Nahlásit
Xerxová
Když jsem dneska viděla ty ohrnutý pysky rotvaileří... a výraz toho kluka, který měl co dělat... asi psovi vadily Nightí rozměry...
Nebo mu jednoduse vadil celej, ze je to pes-pes. Rtw jsou v tomhle "svi". Jen povzdech, takovi lidi a psiska rtw dobrou povest nedelaji, pes mel mit aspon kosik teda.
Ja sla onehda s Kremylem a na polnacce pani s kocarem. Kremyla zna kazdej zdejsi coby krveziznivou bestii zaplotni, a ze umi byt fakt strasne hnusna. Pani ocividne paniku, ze "boze, to je ten trhac" - chtela pomalu kocarek kryt vlastnim telem. Dala jsem si cubu k noze, pridrzela voditko pro lepsi pocit ty pani, pozdravila, Kremyl si ji ani nevsimnul... Pani pak nevericne zirala za nama jeste dlouho, jestli se ji to nezdalo asi.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2015 19:55
- Nahlásit
PetraK
tak supr, ze si zaradili, uzili ste si s panickama ajsadla a snad stihnes i ozdobit.
tady to zas nejak pada...
Fifi
chudak kremyl, ta musi mit povest
Xerxová
to urcite doladite jeste tohle, a hlavne jak pises - za dva roky uz bude "normalni doga", takze mas cas nez plne dospeje
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2015 20:11
- Nahlásit
čaj čas nemám... neb by mi mohly ručky z pantů vypadnout... kdybych to neřešila Jasně - doma, na zahradě, na samotě... s ním problém není. Ale psů je všude hodně a musíme se s tím "poprat"
Sranda je, že i když je přitahuje, tak se ho pak vlastně bojí. Tenhle odvážlivec za námi zdrhnul - a celou dobu pak kolem Nighta chodil našponovaný, na "špičkách" a děsně vrčel. A Night se mohl uvrtichvostět, že konečně kámoš...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2015 20:21
- Nahlásit
Nebohá!!/ Nebohá Blanice!
Byla nazvána "Nenažraným sudem!" a to jen proto, že se odmítla zúčastnit večerní procházky, kterou hodlala obětovat na oltář zdobení cukroví, tvrdí, že psi přece ven nechoděj, nechodili a chodit rozhodně nepotřebujou .
Bylo jí to prt platný, Brtník je krutej
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2015 20:21
- Nahlásit
cernej caj
chudak kremyl, ta musi mit povest
Asi jako kazdej rtw za plotem. Drsnou. Pritom venku zcela ovladatelny zvire. Narozdil od zdejsich nevychovancu, ktery stejne majitele pousti na volno. Nebo za nima ryjou zadkem brazdu.
Xerxová
Ale psů je všude hodně a musíme se s tím "poprat"
Hodne trpelivosti. Ono neco preucovat da prace vic, nez neco ucit.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2015 20:22
- Nahlásit
PetraK
Bylo jí to prt platný, Brtník je krutej
Chudaky Blaniky! To byla asi rychla curaci.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2015 20:29
- Nahlásit
aneb trocha té dnešní inverze...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2015 20:31
- Nahlásit
PetraK chudák Blanice bubiška... Bětuška by pro ni měla pochopení. To byla všežravá popelnice... a její hrudníček byl hodně macatý...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2015 20:33
- Nahlásit
udělala jsem si dneska radost a koupila jsem si brejle do bazénu, už nebudu chodit s krvavejma očima ještě sehnat plavky a budu happy
Xerxová
krásný fotky! Středohoří prostě miluju
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2015 20:38
- Nahlásit
birma tady jich je přes stovku...
včetně takových klenotů, jako když uklízím mapu, vypadává mi vodítko, psa mám na stopce a ještě držím ručník... Navíc bylo vedro - a ráno šedivák...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2015 20:54
- Nahlásit
Xerxová
Tady mu to moc slusi. A ten kmen, jeej, z toho by byl samorost, uplne vidim hlavu pizli.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2015 22:02
- Nahlásit
Fifi
a tomu rikam odjakziva presmerovani, koukam, ze i tohle uz ma spesl termit
já přesměrování chápu jako něco, co toho psa učim já, nebo co po něm já chci. Copingovou strategii jako něco, co si volí sám pes, aby se vyrovnal se stresem z nějaký situace...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2015 22:43
- Nahlásit
birma
já přesměrování chápu jako něco, co toho psa učim já, nebo co po něm já chci. Copingovou strategii jako něco, co si volí sám pes, aby se vyrovnal se stresem z nějaký situace...
Pro me prast, jak uhod. Nechtela jsem, aby Kremyl kdysi rubal u plotu Dorotu. Ukazala jsem ji, at si to vybije na dudu. Od ty chvile si svy stresy resila tak a doted se u plotu treba bicuje, cili jeji volba.
To jen, ze "copingova strategie" zni strasne vznesene, jasne, cope with it. Ja reknu, se s tim smir.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2015 22:48
- Nahlásit
Fifi
já ti rozumim, jen to prostě vnímám jinak. Do "přesměrování" zařazuju i to, že potřebuju aby pes v nějakou chvíli vnímal a ktivně jeho pozornost přesměruju (povel/hračka/pamlsek) a to prostě do copingový strategie nepatří...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2015 22:56
- Nahlásit
birma
a to prostě do copingový strategie nepatří...
Asi jo, kdyz ja nevim, co ta strategie je zac. A nechce se mi to hledat na netu, das link pls? Ja proste reknu psovi hele, tohle nedelej, radsi delej totok. Jasny a srozumitelny. Coz je pouzitelny v beznym zivote.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2015 23:49
- Nahlásit
Fifi
das link pls?
Nemám, mám to od Wami. Jestli budu mít zejtra čas, mrknu po tom.
proste reknu psovi hele, tohle nedelej, radsi delej totok. Jasny a srozumitelny. Coz je pouzitelny v beznym zivote.
jasně! U tý copingový strategie jde o to, že ji pes bude dělat ať ho to učíš nebo ne, jde prostě o jeho vyrovnání se se stresem. Podle povahy bude třeba inklinovat spíš k žužlání si hračky někde v rohu, lítání do kola, boji s hračkou a bude to dělat i když jsi mu to nikdy neukázala. Pracovat s tím můžeš, ale primárně jde o volbu psa "tohle mi pomůže se s tím srovnat" a ne tvojí "chci abys v týhle situaci dělal tohle".
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2015 00:10 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
birma
jde o to, že ji pes bude dělat ať ho to učíš nebo ne, jde prostě o jeho vyrovnání se se stresem.
Pracovat s tím můžeš, ale primárně jde o volbu psa "tohle mi pomůže se s tím srovnat" a ne tvojí "chci abys v týhle situaci dělal tohle".
Jop, takhle to zni srozumitelneji. Ale kolikrat to proste nejde, nechavat psa primarne vybrat. To radsi poresit predem tu stresovou situaci a nenechat to dojit az tam? Kdyz mrknes, budes hodna. Rada se priucim novym termitum.
Edit na dobrou noc, detekovano harani Bazusaka. Bude veselo za par dni.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2015 07:02
- Nahlásit
Xerxová
krasny mlzny fotky
Fifi
no to teda budes mit fakt doma divocinu.
rikam si, zda operace nerozhodila ferinku, protoze tak ten rijen uz me na case
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2015 07:33
- Nahlásit
Fifi
kolikrat to proste nejde, nechavat psa primarne vybrat. To radsi poresit predem tu stresovou situaci a nenechat to dojit az tam?
Tak to jasně. Ale zas ne vždycky můžeš psa ochránit před všim stresem. Původně jsem jen chtěla říct, že to jak Najtík tahá je podle mě tohle, ne že se to tak má/musí nechat.
Zdroje zatim nacházim jen z lidský psychologie, kouknu po tom víc až budu mít čas.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2015 08:09
- Nahlásit
birma
taky si o tom buud muset neco precist
u nas mlha mlhovita
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2015 08:44
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!
Ruuuumíííček byl radosten!! Dostal od kolegyně novou hračku - skákací kostku . Jooooo, prej dobrýý, hned si to šel hodit ze schodů a venku lítal za kostéčkou jako extrabláásen. Ona totiž kostéčka jest to nepravidelná a skáče si mrcha tak nějak jak chce vona, dosti nepředvídatelně, žeáno.... má šichtu, blbeček zrzavej Taky došel domů, padnul na pelech a zničen víkendem a bojem s kostéčkou odpadnul. Chudák Bubina, musela sama dávat pozor ešivá už du do prasé a dám jim odpustek von se flákal. Max zvládnul zvednout jedno víko, kouknout na mě krhavým vokem a vzdychnout . Ale kostéčka se moooc líbí i Bubině. Zas mě zarazila s tím viděním/neviděním. Kostéčka je zelená /takže pro mě naprosto debilní barva/, ale ona ji s přehledem najde (a nejde čumákem kupodivu). Tak já nevim, jak vona to s tím vidění vlastně má.
Fifi
Chudaky Blaniky! To byla asi rychla curaci
nesmírná chudáky!! A vona se tak chtěla zapojit do domácích prací!! Vzala na svá bedra něžná úlohu pracovnice výstupní kontroly!! A voni na ni takle!!
Radši jsem ani nepátrala, jak proběhlo venčení , má tak trochu smůlu, že ti psí kucí to s venčením mají trochu jinak, než holčičky,Ttakže to že vyběhne pod podestu, tam vytvoří óserko a utykááálaaa zpátky, je jaksi nedostatečné a musí tudíž s tím kreténem, co si musí cvrknout na každej trs, cárat za tmy po sídláku je nebohá.
Xerxová
chudák Blanice bubiška.
viď?? a přitom vona jen a jen chtěla přiložit tlapku ku pomoci při domácích pracech
Bětuška by pro ni měla pochopení. To byla všežravá popelnice...
jojo a hlavně slááádkýý!!
a její hrudníček byl hodně macatý...
Brtnik tetkon je přísnej odměřovač a tak jí pěkně zhubnul, to se mu musí nechat. Taky lítá - Bubi - ešče víc, než předtím.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2015 08:51 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Fifi
Asi jako kazdej rtw za plotem. Drsnou
no bať, co se lidi divěj, však od toho rotík je, aby pěkně hlídal svěřené.+
detekovano harani Bazusaka. Bude veselo za par dni.
eeeeeeeeeeeeeeeejch, jejda.....Troldovi hrábne . Jsem zvědavá, jak to pojmou děfčata
birma
už nebudu chodit s krvavejma očima ještě sehnat plavky a budu happy
a dotetkon si se teda koupala nejen bez brejlí, ale i bez plavek? když je deš teprvá shánět?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2015 08:55
- Nahlásit
PetraK
tak ma teda rumicek skvelou hracku
|