Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou III
<< 1 ... 495 . 496 . 497 . 498 . 499 . 500 . 501 . 502 . 503 . 504 . 505 ... 598 . 599 . >>
Autor Zpráva
Janiii
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 11:06
- Nahlásit

cernej caj
a pak uz bude hotovo a muzete bydlet? te teda obdivuju, kolik tomu venujete, ja se priznam, ze radsi nebudu mit jeste rok kuchyn, v duchodu si ji jeste uziju dost az budu nepohybliva, nez ted vymenit vylet za makani doma.
truhlář dodělává kuchyň, obkládá se koupelna, pak ještě záchod, mně zbývá donatřít obložky a dveře, aby se mohly namontovat, a ano, pak to bude ve stadiu, kdy se přestěhujem, ostatní se bude dodělávat za pochodu a až budou zase nějaký peníze (nebude to holt zařízený, resp. když tak starým nábytkem, bude stále provizorní schodiště, atd.) - já to mam obráceně, nejdřív bydlet ve svým, a pak výletovat. chci mít konečně svoje Doma

birma
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 11:33
- Nahlásit

cernej caj
kdyz me ty SS gate neudejchaj (ty z fleru) ani v teplotach tesne pod nulou, natoz nad...
To je blbý, já s kalhotama problémy nemívám, tak tohle naštěstí řešit nemusím

kachna_
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 11:34
- Nahlásit

birma
mně přišli právě na Mikuláše a pak hodně kolem svátků, kdy je frmol.

kachna_
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 11:37
- Nahlásit

Jinak jsem právě zjistila, že
1. nejsem v katalogu (ani jako posuzovatel)
2. nejsou tam správně ani plemena, co jsem posuzovala.
a to stál 80 Kč

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 11:45
- Nahlásit

Janiii
aha, tak pokud tam jeste nebydlite a spis dodelavate pred nastehovanim, tak to chapu - ze uz se tesite do svyho. to ja uz mam svoje doma, tak mi prijde, ze natrit futra muzu jindy, nez kdyz je krasne na vylet

tak to uz vam teda fakt docela rysuje konecne stihnete to do vanoc? nebo jak mate v planu stehovani? takhle to vypada, ze uz to skoro bude hotovo na to nastehovani

birma
no to sem si je jednou vzala loni na vylet - tak zpoceny nohy sem dlouho nemela

kachna_
tyjo, tak to je dost naprd katalog, k cemu to je takova vec?

birma
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 11:53
- Nahlásit

cernej caj
Já snad ještě zpocený nohy neměla mám maximálně vlka, ale toho se zbavuje snáz než omrzlin

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 11:56
- Nahlásit

birma
tak to ja nastesti omrzliny neznam, ale ty cerveny a citlivy stehna sou fakt zas nejaka novinka

vlka taky nastesti ne, je videt, ze kazdej mame neco, ale nejhorsi je, ze zpocena bunda de sundat, zpoceny kalhoty v restauraci tezko

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 12:48
- Nahlásit

video ferinky
neni moc dobry, ale fakt se mi spatne toci, kdyz ji musim hlidat nakratko, takze bez muze to lip nepude, nicmene to dulezity videt je

Janiii
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 14:19
- Nahlásit

cernej caj
stihnete to do vanoc?
já optimista tvrdim, že ano, druhá půle tvrdí, že ne
dle mého klidně můžeme romanticky na štědrý den montovat stůl a židle u pohádky
takže konec vybavování, dnešní třetí prochajda s Cácorkou proběhla - toho nádhernýho počasí jsem musela využít, záda nezáda, hlava nehlava , tak já jdu zas do tmy makat.
teď jsem si vzpomněla na hlášku z mého milovaného čb filmu - óóó kolena, kolena, nechť přiblíží se k jezeru

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 14:28
- Nahlásit

Janiii
tak drzim palce, at se zadari a uzijte si prochajdu, u nas drobny mrholeni, fuj teda

Fifi
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 16:47
- Nahlásit

cernej caj
video ferinky
Pekne si tape, neni nic poznat.
Janiii
At se nestrhnes, ooo koleno, koleno.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 16:48
- Nahlásit

ráno mlha a mrazivo, v poledne jasno a vedro. Zdolali jsme Lovoš a Kiblíček (nebo jak se ten vedlejší kopeček jmenuje) taky zříceninu Oparno. Odpoledne jsme se zastavili na kafe (a vynikající moučník - domácí buchtičky s poctivým klasickým šodóóó) a předali Trpajzlíkům to, co zmatený čertík nechal v Liberci, neb si myslel, že dorazí Trpajzlíci do Liberce. No řekněte - jak to ti pekelníci mají udržet v hlavě, kde kdo právě je

Pes na jednu stranu perfektní, na druhou na zabití. Nevím, co s ním. Asi opět začnu od začátku jak se štěníkem... Perfektní byl navolno ráno - pokud v dálce někdo šel, nechal se přivolat a pak zase vypustit. Tam, kde byla zvěř případně lidi na dohled jsem ho měla na pětimetrové stopce. Pohoda. Ve vesnici pohoda - i psy za plotem zvládá. Neštěká na ně - vrtichvostí i tehdy, když jim stříkají sliny vzteky.

Až na vrcholu, začali víc chodit lidi. A psi. První čubina hrací - dokonce ji majitelka chtěla pustit, aby si pohráli. Na vrcholu u kolmých sešupů a kamenných polí, když kolem bylo dost nevinných turistů mi to vhodné nepřišlo. Pak vrčící okošíkovaný velepes - tam jsme naštěstí volili každý jinou cestu. To pořád ještě šlo.
Ale pak přišel krásný svalnatý obrovský rotvík. Já zaparkovala Nighta vedle cesty - a ten kupodivu (no viděl, že by to dobře nedopadlo, kdyby neseděl) seděl ani nedutal. A mladík, co měl to hovado na vodítku si solidně zaposiloval. Prostě rotvík se rozhodl, že NIgta sežere... A měla jsem strach, že se fakt klukovi vyrve a napadne nás.
No a pak to šlo skupinka lidí za skupinkou, spousta dětí a psisek. A Night sice fungoval (každého psa jsme proseděli v klidu), ale na špagátě táhnul v očekávání dalších kolemjdoucích. Prostě táhnul jak vůůůůl. A přišlo jeho neštěstí veliké - v lese cvičila (no spíš se honila velká skupina psů. Hlavně lovečáků, ale i plesnivka kolie se našla. A on se chtěl tak zapojit, že jsme ho museli vést dva mezi sebou... A jen jsme ho vypustili na délku stopky... tak šla druhá skupina asi deseti psisek. Ty zvládnul výborně - protože se nehonili...
Návrat celou vesnicí Oparno, kolem koní, ovcí, lidí... zcela v klidu a pohodě. Na hradě nikdo, tam opět mohl lítat i na volno. Jakmile nejsou psi - je vzorňák

Totéž v Praze. Poprvé Riegráč bez lítacích psů - pohoda. Návštěva u Trpajzlíků - pohoda. Byl vzorný - slupnul připravené občerstvení (maso z polívky) a padnul na deku. Neotravoval, nežebral. Podruhé Riegrův park plný psů (navíc běhacích) a já zase plápolala za tím dementem jak hadr ve větru. Ach jo...

Fifi
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 17:00
- Nahlásit

Xerxová
měla jsem strach, že se fakt klukovi vyrve a napadne nás.
Brr, tohle je neprijemny.
Nevím, co s ním. Asi opět začnu od začátku jak se štěníkem...
U nej fakt blby, ze najit psiho kamose je tak problematicky a tim je pro nej litani takova vzacnost. Kdyz zacne jancit, vnima te trochu? Nebo ma total temno?

Xerxová
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 17:13
- Nahlásit

Totál mimo není. On je tam ještě jeden problém. On tak děsně táhne i proto, že ví, že je něco špatně a chce tomu utéct. A fyzicky ho (hlavně dneska v tom děsivém bahně) udržet není až tak jednoduché. Takže já šílím a tím vše zhoršuju. On nemá rád, když ho držím za obojek. Davy lidí mu nevadí a všechna turistická centra o dovolené zvládnul na kratičkém povoleném vodítku (dlouhé přehozené ještě jednou kolem krku) a všichni obdivovali, jak je pohodový. Ale psa takto minout nezvládne. Když je to na cestě v protisměru - není problém ustoupit a počkat (to umíme a zvládáme), problém je pes před námi a nebo lítací pes navolno, kolem kterého máme projít.

toto zvládá v pohodě, i ty řady koní:

Fifi
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 17:17
- Nahlásit

Xerxová
On tak děsně táhne i proto, že ví, že je něco špatně a chce tomu utéct.
Tohle nechapu. Cemu chce utect?

Xerxová
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 17:37
- Nahlásit

Když míjíme psa a držím ho za obojek (nesedíme, ale jdeme). A on hrozně táhne - možná mi chce udělat radost a mít to kritické místo za sebou - hlavně abych ho už pustila... jenže já mu nevěřím a tudíž ho držím na krátko "pod krkem" stále. On táhne - aby vlastně poslechl a já mu nadávám, neb nepoznám, zda táhne k psovi či ho chce minout.
Neumím to asi popsat - ale prostě si někdy s tím čoklem nerozumím. Navíc on je hroznej měkota - a to na mě není On se občas tváří, že je každý den tlučen železnou tyčí ráno v poledne a večer... a to na něj jen houknu...

Fifi
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 17:52
- Nahlásit

Xerxová
Aha, uz rozumim.
Podle tvyho popisu ho tim drzenim na kratko za obojek akorat dostavas do "rause", ci ho upozornujes, ze bude spesl situace, emoce na obou stranach... Bude to znit divne, ale nezkousela si tyhle situace resit s postrojem?
To bych asi zkusila ja, zacit s uplne novym chovanim, povelem. Klasika nejdriv doma, pak klidny prostredi a pak rusivky. Vim, ze nejsi moc na "pozitivku", ale na podobny veci opravdu funguje Sustuv trojuhelnik stresu.
On táhne - aby vlastně poslechl a já mu nadávám, neb nepoznám, zda táhne k psovi či ho chce minout.
Predelat to od zakladu. Zadny tahani, ale treba presmerovani na ten ocni kontakt, hru s hadrem... Zkratka mu vysvetlit jasne, srozumitelne, co v takovych situacich delat ma. Nikoliv resit to, co delat nema (tahani). U Kremyla funguje jednoduse povel k noze, za kterej je odmenena.
Jak rikas, zacni s nim od zacatku, jako se stenetem. Nebo s dospelym utulkacem.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 17:57
- Nahlásit

xerxova
tak to snad odbourate ty honi i se psy, jinak je supr, ze byl vzornej.
kluk s rotvikem asi nic moc, hlavne ze ho udrzel ale.

fifi
jeste to protahnout z chodniku pred domem na. 20km a bude

Fifi
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 18:06
- Nahlásit

Jinak haraci info - stale muzou byt pokupe, v my pritomnosti. Jakykoliv haraseni z jedny ci druhy strany staci utnout povelem Nech ji/ho - a s povzdechem si jdou lehnout. Nechat je vic skotacit, tak by to asi dobre nedopadlo. Vidim na Troldidlu, jak mu hormonalne v hlave spina, na co pindika ma, je z toho svym zpusobem zmaten. Ale je zlatej, prozatim, i na zahrade si da rict na prvni povel. Tuk tuk...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 18:13
- Nahlásit

fifi
tak to he dobre, ze jsou ukoxirovatelny po elem pod dozorem

Xerxová
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 18:15
- Nahlásit

Fifi ono je to i tak, že jednoho psa většinou zvládne. Trpasličího psa i docela s přehledem (s nimi jsme ho nikdy lítat nenechávala) . Jakmile jich je ale víc a často po sobě (a dneska to bylo psí výletění)... tak se začne dostávat "do varu" ...

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 18:26 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!

To byl den, super den, vyšli jsme si fšicí ven!! A běhal Rumíček s Ajšou, a běhala Bubi s Ajšou a Rumíčkem. A Rumíček měl svou animátorku, páč malá Natálka mu házela šištéty a poté i žužlomíček. A Rumíček byl velešikovnej, protože jí ten míček krásně nosil a opatrně tomu roběti odevzdával. V hospodě jí pak asi 300x umyl gezicht. poté 600x umyl gezicht oběma Ajšovejm, všem poseděl na klíně ( : smirk: ) a byl velespokojenej. Já už jaksi méně, protože ho všichni rozmazlujou a smějou se mu a on to ten malej hajzlík moc dobře ví. A když se k nim přidá ještě paní hospodská, je to peklo. Rumouš to všechno moc dobře ví, hází příšerný xichty, líbezní a líbezní. Brtnik zlatý to muž, šel právě s Rumíčkem věšet k mámě závěsy, já tu matlám cukroví a když budu hodně šikovná, tak krom toho, že ho slepím, tak bych ho mohla zkusit ešče i nazdobit. Uvidíme. Ale to bych se nesměla vykecávat tady

Fifi
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 18:32
- Nahlásit

PetraK
když budu hodně šikovná, tak krom toho, že ho slepím, tak bych ho mohla zkusit ešče i nazdobit
cekala, ze bys ho mohla snist.
protože ho všichni rozmazlujou a smějou se mu a on to ten malej hajzlík moc dobře ví.
To je tezky, totok, drzet pokerface s libeznikama. Co nadelaas, halt jim bude mnohe prominuto, zmeteckum.

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 18:34
- Nahlásit

cernej caj

video ferinky

héézkýýý FERI, HÉÉZKY!! , moc pěkně jí to šlape!!

Janiii

óóó kolena, kolena, nechť přiblíží se k jezeru

: blbáá!

Xerxová

vidím to jako Fifina:
ale treba presmerovani na ten ocni kontakt, hru s hadrem...

hadr on majluje, takže by to mohlo jít

Fifi

povelem Nech ji/ho - a s povzdechem si jdou lehnout. Nechat je vic skotacit, tak by to asi dobre nedopadlo. Vidim na Troldidlu, jak mu hormonalne v hlave spina, na co pindika ma, je z toho svym zpusobem zmaten. Ale je zlatej, prozatim, i na zahrade si da rict na prvni povel. Tuk tuk
to je prima!! Fakt bych řekla jak u nás. Tak ať to vydrží!!

Xerxová
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 18:36
- Nahlásit

a ještě dokončím a už toho nechám... Betka byla taky hyperaktivistka. A milovala psiska. Ale ona s nimi chtěla řádit - přepadat se, okusovat se... a to skoro žádný pes neakceptoval, neb doga je fakt kredenc. A poměrně snadno jsem ji už jako mladou naučila, že se vždy, když poslechne, může "poprat" se mnou. Řezaly jsme se pak celý její život - ona mě přepadala, zakusovala, já ji provokovala - vyblbly jsme se obě. Perfektně věděla, že může "vraždit" jen mě a páníka. A nikdy nebyla s jejím chováním žádná potíž.

Night je větší oříšek (spíš ořech). On jednak není žravý - ještě jsme neobjevili poživatinu, kterou by fakt miloval a byl ochoten se kvůli ní "přetrhnout" A hlavně - on se se psy nechce "prát" - on nepotřebuje tělesný kontakt - on se chce honit... On je lítací - v lese sám pro sebe (zdánlivě nesmyslně) tryskem lítá rovinky - sem a tam a sem a tam... Není náhoda, že máme tolik lítajících fotek. A tryskové lítání mu nahradit neumím. On není aportér... aport mu nezdrhá - on je honič. I proto se bojím, aby nehonil třeba srnčí. Neb to by taky byla honička dle jeho gusta - žádný kontakt - jen bláznivý let terénem. Já ho neodměním tak, aby měl fakt radost - Betka se porvala o můj rukáv či o hadr na tlamu klidně na vodítku - a byla nadšená. On když poslechne a nepůjde za psem ... tak si nezaběhá...
Kšíry máme - a zase vytáhneme. Už jsem na to dneska myslela.

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 18:38
- Nahlásit

Fifi
Co nadelaas, halt jim bude mnohe prominuto, zmeteckum.

tyjo , ale to bys to musela vidět, ten cadrbál, co tam rozjel. A fšicí nadšený jak je ftipnej, jak je roztomilej, jak... jak.... a nakonec zjistíš, že se tlemíš taky jak debil . Je to exhibicionista, jak má publikum, tak to rozbalí naplno, užívá si to. Houkneš přísně: "RumE!" a von s rozjásaným gezichtem se koukne: "Tyjo já za tonemůžu mé publikum si mě žádá, promiň!" a odpreclíkuje se ve výskocích k někomu do náruče. Asi ho prodám do varieté nebo tak nějak Teď právě šel zbořit byt k mámě

birma
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 18:42
- Nahlásit

Xerxová
On tak děsně táhne i proto, že ví, že je něco špatně a chce tomu utéc
Hele tohle by mohlo bejt něco jiného - někteří psi mají běh jako copingovou strategii (ve zkratce jsem ve stresu, že něco nemůžu, tak se aspoň rozeběhnu), dělaj to třeba psi v zápřahu, co potkaj zvěř (honit ji po poli nesměj, tak aspoň zrychlej v povolenym směru). Copingová strategie se dá cílenou prací změnit, ale vždycky si to, co funguje, vybírá pes (stejně jako si pes vybírá co pro něj je a není odměna).
On nemá rád, když ho držím za obojek.
To spousta psů. V pozitivce se s tim pracuje a posiluje se to ve stylu chytim obojek - odměna, furt dokola až do zblbnutí a výsledkem by měl být pes, který se při chycení za obojek/postroj zaměří na tebe místo na okolí

Fifi
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 18:46
- Nahlásit

Xerxová
Já ho neodměním tak, aby měl fakt radost - Betka se porvala o můj rukáv či o hadr na tlamu klidně na vodítku - a byla nadšená. On když poslechne a nepůjde za psem ... tak si nezaběhá...
Tohle je jasny, no. O to vic by behat chtel a o to vic je to pro nej samoodmenujici, kdyz to tak klapne obcas.
Tezky s tim, ze vlastne je to pro nej ted to nej. A ze nema jinou motivaci. Z jidla fakt nevymyslis nic, co by ho zaujalo, bylo neco echt? - treba takovy suseny plice ci jatra, to je straslivej smrad a psiska se muzou zblaznit. Ne, ze bys ho mela na tohle nejak lakat, ale coby jackpot za splnenej cvik. Nebo prenest emoce na tu plinu, vzdyt s ni on s tebou rad kravne?
PetraK
A fšicí nadšený jak je ftipnej, jak je roztomilej, jak... jak.... a nakonec zjistíš, že se tlemíš taky jak debil
Aano! Nenadelas nic. Tomu se rika kouzlo osobnosti.

Fifi
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 18:48
- Nahlásit

birma
dělaj to třeba psi v zápřahu, co potkaj zvěř (honit ji po poli nesměj, tak aspoň zrychlej v povolenym směru
Presne jak Ag s Kremylem u kolobky.
posiluje se to ve stylu chytim obojek - odměna, furt dokola až do zblbnutí
Njn, ale kdyz Najt na odmeny neni?

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2015 18:53
- Nahlásit

Fifi
Nebo prenest emoce na tu plinu, vzdyt s ni on s tebou rad kravne?

no přesně, já bych mu s ní i utíkala, nedala bych mu jí zadáčo.

Tomu se rika kouzlo osobnosti.

jo! možná příde i kouzelnik! je hroznej. Ty oči vždycky, tak nadšený, líbeznivý, optimistický a veeeliký jak talíře. Celkem snadno se to v nich dá všechno přečíst. Pochopitelně zjistil, že malá se řehtá, když jí vomeje xichtík, že vykřikuje, ať toho okamžitě nechá, ale že to není myšlený doopravdy, takže bylo naprosto jasný, že vždycky číhnul zpoza lavice, udělal filutu a aaaa... už měla mokrou hubu!

<< 1 ... 495 . 496 . 497 . 498 . 499 . 500 . 501 . 502 . 503 . 504 . 505 ... 598 . 599 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání