| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2015 21:19
- Nahlásit
cernej caj
tu mam ty plastovy mysolapky strategicky rozmisteny celorocne,
Ehm, a navnadu menis?
ja se ptala muze, jestli prezul a on, ze to nestih.. jako prezout ze zimnich na leto
Taky reseni. Co kuchyn, bude?
Janiii
Taktez replaaj.
PetraK
jak proboha Arnošt k anglíně přišel?
Se nevi, ale ma ji. A tobe se zase darej ty citace, vid.
Xerxová
Nějak mi tam ta závislost mezi smečkou velkou a psí socializačkou až tak jednoznačně nevychází.
Taky mi to tak prijde.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2015 21:23
- Nahlásit
a když jsem jí řekla "nemůžeš se podívat normálně??" - "cožeeee?"
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2015 21:25
- Nahlásit
Xerxová
ale Nějak mi tam ta závislost mezi smečkou velkou a psí socializačkou až tak jednoznačně nevychází.
že by utíkal za cizími psisky?? Nesmysl.
ale já to nemyslím v týhle souvislosti - psi a soužití s lidmi. Lidi v tomhle momentě vůbec nezohledňuju. Myslím to v souvisosti s tím, co může ten pes zažít jako štěně - tedy pokud možno co "nejpřirozenější" svět. Že by každý štěně pro svůj další vnitřní vývoj mělo zažít vyrůstání ve smečkce.
To jak to vychází pak, pro život v lidském světě, je pro mě v ten moment nepodstatný
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2015 21:28
- Nahlásit
Fifi
A ono to sou veci, ktery jsou nekterym lidem samozrejmosti, bo je vidaj denne a jiny to ani nenapadne. Ale je to uz vyssi divci,
když já bych ráda, aby každej pes měl aspoň "základní výbavu" . Vím, že je to utopie, ale je pro mě v tý velký množině psů, která te´d je, tak strávit všechny ty nepravosti co jsou na nich páchaný , je nějak moc těžký. vidím to ne - dnes a denně, ale několikrát za den
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2015 21:28
- Nahlásit
Janiii
jedna dnešní, když se divila, co to padá z nebe
Ta vyrostlaaa!
PetraK
vím, ale není to přirozený. /pochopitelně, nemyslím od prvního dne, to není ani v přírodě/, ale překopali jsme jim svět tak, že se to v 90% neděje vůbec.
Tak ja mela na mysli prave ty prvni dny a tydny, mesicni ci starsi stenata rada vetsinou fena preda ostatnim strejdankum a tetickam psim na blbnuti. Pricemz si okem hlida, zda je vse ok. Bych to nevidela az tak depresivne.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2015 21:29
- Nahlásit
PetraK já jen že to nebude tak jednoduché - dvě štěňata dogy, dvě velké smečky s fenami i psy, pohodoví lidi kolem, ideální přírodní pohyb ve velkých zahradách... a úplně jiná mantalita psisek. Pan profesor Xerxes - od malička pohodář a pablboun Night - od malička pakůůůůň
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2015 21:29
- Nahlásit
a takhle bylo pocukrováno dneska tu akorát mobil ty fofry nezavostříííí ani omylem na něco se to svést musí, že
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2015 21:30 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
cernej caj
ale byla sem prekontrolovat tu modrou a ta je nema
myslim, že tohle vydejchám snáž, než to, že jsem si pořídila modrou bundu (dělám si legraci )
dve prevleceny za zeleny kondomy?
neee, kondomy jsou ve skříni ukrytý do vánoc
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2015 21:31
- Nahlásit
Janiii někdo ostří na drápky, někdo holt na oháňku Ale máte sněhu stejně, jako my tady.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2015 21:31
- Nahlásit
Fifi
A tobe se zase darej ty citace, vid.
hm
ešivá ti to nejni jako trapný??
se tak snažim!!
(vůbec člověče nevim, jak to vzniklo???? Nikdy jsem s tím problem neměla, Ale teď jak pospíchám, asi to nestihnu dávat, či co?????????????? )
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2015 21:36
- Nahlásit
Ta vyrostlaaa!
no, asi jooo mně to nepřijde, ale je fakt, že co do výšky, už začíná dohánět mámu ... ale mozeček jí nějak neroste
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2015 21:36 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Fifi
ty prvni dny a tydny
no jak říkám, první dny je to stejný v obou případech, ale pak už ne, netrvá to tak dlouho a samec má ke štěňatům přístup. Pak i zbytek smečky. Když štěňata vyrůstají jen s fenou, jak to často dneska je - kde máš to pokračování? Nevěřím, že to je přirozený, že se to někde neodrazí.
edit- neříkám, že to vidím depresivně -jen........ realisticky.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2015 21:45
- Nahlásit
Janiii
mně to nepřijde, ale je fakt, že co do výšky, už začíná dohánět mámu .
Prave, cloveku to neprijde. A kdyz sem pohlednula na Troldu, tak do Kremyla mu moc nechybi. Eech.
PetraK
ešivá ti to nejni jako trapný??
Neni.
první dny je to stejný v obou případech, ale pak už ne, netrvá to tak dlouho a samec má ke štěňatům přístup. Pak i zbytek smečky. Když štěňata vyrůstají jen s fenou, jak to často dneska je - kde máš to pokračování? Nevěřím, že to je přirozený, že se to někde neodrazí.
Ale to mluvis o nejakym psovi ci tatkovi vrhu primo na dvorku. Coz nekdo, kdo jede kryt treba do Francie asi zajistit nemuze, tatku na dvorku. A pokud nema ani psa, tak co? Tak nic, tak se proste stene socializuje s jinyma sameckama jinde.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2015 21:55
- Nahlásit
Fifi
Coz nekdo, kdo jede kryt treba do Francie asi zajistit nemuze, tatku na dvorku
oz nekdo, kdo jede kryt treba do Francie asi zajistit nemuze, tatku na dvorku
no dyk Fifi. Právě!!!
to přece není přirozený, že ne?
Přirozený je máma a vrh. Máma pak po čase pustí tátu ke ščenátkům. A když je pak i zbytek smečky, pustí ke ščenátkům i zbytek smečky.......... ščenátka pak vyrůstají ve smečce.
Jak dneska vyrůstají ščenátka????? Zpočátku jen s mámou. A pak? Když už jich má máma plný žuby (žahnutý únavou už dolu?) ? Mají tam tátu, kterej je učí? Mají tam tedy a strejdy? Nemají.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2015 21:56
- Nahlásit
Fifi
co se deje?
Má rozblemcanej flek na lokti zepředu.
PetraK
nemůže to nějak souviset s tím, co měl předtím?
Určitě může. Další možnost je, že se mu tam včera bodnul trn, kdy6 jsme prolejzali fakt hnusnym malinim a on si ho sice vypreparoval, ale pečuje furt dál...
Janiii
Je sladká
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2015 21:59
- Nahlásit
birma
že se mu tam včera bodnul trn, kdy6 jsme prolejzali fakt hnusnym malinim a on si ho sice vypreparoval, ale pečuje furt dál...
je fakt, žes psala, že je pečovatel........... tak třebas??? Uvidíš. Ono někdy je lepší chvilink počkat??
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2015 22:05
- Nahlásit
PetraK
No já bych byla klidnější, kdybych se tam dostala, páč se furt drbe a vykusuje víc než normálně. Jenže to je těžký, páč líná (a teda takhle bez podsady jsem ho snad ješt3 neviděla) a to se dycky drbe a vykusuje víc a neumim posoudit, jestli je to teď víc než při jinym línání, taky můžou hrát svojí roli nervy z toho, že jsem najednou celý dny pryč (a to přesto, že hlavu i tělo má zam3stnaný víc než dřív). Ale mě to prostě znervozňuje a chtěla bych to mít nějak pořešený a klid, že má chorou jen hlavu a nic jinýho...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2015 22:06
- Nahlásit
PetraK
No já bych byla klidnější, kdybych se tam dostala, páč se furt drbe a vykusuje víc než normálně. Jenže to je těžký, páč líná (a teda takhle bez podsady jsem ho snad ješt3 neviděla) a to se dycky drbe a vykusuje víc a neumim posoudit, jestli je to teď víc než při jinym línání, taky můžou hrát svojí roli nervy z toho, že jsem najednou celý dny pryč (a to přesto, že hlavu i tělo má zam3stnaný víc než dřív). Ale mě to prostě znervozňuje a chtěla bych to mít nějak pořešený a klid, že má chorou jen hlavu a nic jinýho...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2015 22:13
- Nahlásit
birma
si myslím, že spíš pečuje, než aby měl štréz z toho, že jsi první tejden pryč.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2015 22:16
- Nahlásit
PetraK
Přirozený je máma a vrh. Máma pak po čase pustí tátu ke ščenátkům.
Pani, pokud se bavime o voresich, tak tam je prirozeny, ze fena zdrhne, nakryje ji x potulnych zenichu a zbouchnuta posleze porodi nekde ve stodole pocetnej vrh. Otec neznamy, otec davno doma jinde.
ak dneska vyrůstají ščenátka????? Zpočátku jen s mámou. A pak? Když už jich má máma plný žuby (žahnutý únavou už dolu?) ? Mají tam tátu, kterej je učí? Mají tam tedy a strejdy? Nemají.
Ted ti fakt nerozumim. Jakej tata, co ucit? Vsak u parijskych psu taky nic podobnyho neni, kdyz chces teda uz pouzivat termit "smecka" psu v tomhle vyznamu, vychovnym.
birma
Má rozblemcanej flek na lokti zepředu.
Vrchni blemcal, ouje. A z ceho, netusis? Nemuze to bejt jen nakej dozvuk tech analek? Ze si neco nacnul a ted pekne si na tom pracuje? Navic muze hrat roli i doba od kastrace, to se meni pak srst a tak, takze jestli ti ted lina jinak nez driv, muze to bejt tim. Jinak rozbor krve kvuli stitny zlazicce a dalsim kravinkam jsem ti, myslim, doporucovala uz driv, tak ho nech udelat, at vyloucis aspon neco.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2015 22:22
- Nahlásit
Fifi
Pani, pokud se bavime o voresich
pani ale já se nebavim o vořešich. Ale o tom, jak by měl - přirozeně -probíhat vývoj štěněte.. TAk jak byl od přírody nastaven.
Vsak u parijskych psu taky nic podobnyho neni,
teď nerozumím já tobě. Za přirozených podmínek se otec následně podílí na výchově štěňat. A pokud je utvořená smeřka , tak i zbytek smečky.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2015 22:44 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Xerxová
já jen že to nebude tak jednoduché - dvě štěňata dogy, dvě velké smečky s fenami i psy, pohodoví lidi kolem, ideální přírodní pohyb ve velkých zahradách... a úplně jiná mantalita psisek. Pan profesor Xerxes - od malička pohodář a pablboun Night - od malička pakůůůůň
já ale nemluvím o povaze psů. Nebo o tom co může a nebo nemůže mít vliv na jejich vývoj.
Jen o tom, že když štěně vyrůstá jen pár týdnů se samicí - fenou, která jich navíc po určitý době má -přirozeně - dost tak že to není normální. Že normální je to, když štěně vyrůstá ve smečce (kde má i fena štěňat po určitý době plný zuby, čemuž se dost nedivím . Nicméně její roli pak převezmou jiní)
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2015 22:48
- Nahlásit
PetraK
Za přirozených podmínek se otec následně podílí na výchově štěňat. A pokud je utvořená smeřka , tak i zbytek smečky.
Prave proto ti nerozumim. Pes neni vlk. Co jsou pro psa "prirozeny podminky"?
pani ale já se nebavim o vořešich. Ale o tom, jak by měl - přirozeně -probíhat vývoj štěněte.. TAk jak byl od přírody nastaven.
Bavis se o psech a tem vse nastavuji lide. Zdivoceli domestikovani psi nemaji v sobe to, o cem mluvis - byt jsou jaksi prirodni? Aspon dle myho. A vubec, pisu asi jak jantar, neumim se v tomhle vyjadrit, se nekdy zhadame radsi po tlf.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2015 22:51
- Nahlásit
Fifi
se nekdy zhadame radsi po tlf.
asi vysvětluju špatně. Poukazuju na to, že tak jak jsou psi dnes po x generací chováni, vychovávání, je špatně, je to mimo jejich přirozené vzorce chování. Není pro ně normální žít jen s fenou.
nicméně kašli na to
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2015 22:55
- Nahlásit
PetraK
ten článek je pěknej
to co tady popisuješ ty je podle mě jak funguje vlčí smečka a vidím to jako Fifi, pes není vlk, od tý doby, co se stal psem, žije s lidma a pochybuju, že někdy to u lidí měl stejný jako ve vlčí smečce
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2015 23:03 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Maya
a pochybuju,, že někdy to u lidí měl stejný jako ve vlčí smečce
. no moment. Rumíček rozhodně není vlk a v prvních - bohužel krátkých dnech prožil to, co píšu. Tedy mámu - místo táty strejdu - a tety.
Tak jak by to aaaaspoň trošááánek mělo být.
to že to tak není, páč feny roděj odděleně od kryccíh psů, které někdo vybral, tooo už je věc jiná.l
Mluvím o tom, že model, který lidi pro psy nastavili je co? Je špatně. , není to přirozené.
ten článek je pěknej
díkuju.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2015 23:06
- Nahlásit
PetraK
Poukazuju na to, že tak jak jsou psi dnes po x generací chováni, vychovávání, je špatně, je to mimo jejich přirozené vzorce chování. Není pro ně normální žít jen s fenou.
A ja poukazuju na to, ze to pro psi stenata je zcela prirozeny, zit jen s fenou.
Ted jsem se trochu roztala, vnitrne... Gaucink a tam cerna bojova duchodkyne na boku spici a na ni do pul tela vysoukany Pruhy, si jako spali. Troldik mel bejt lekem na spleen Bazusi a jak je zrejmy, tak misto toho vlejva dulezitost Kremylovi, este aj packu si pres ni hodi, jak starej amant.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2015 23:10
- Nahlásit
PetraK
dnech prožil to, co píšu. Tedy mámu - místo táty strejdu - a tety.
to že to tak není, páč feny roděj odděleně od kryccíh psů, které někdo vybral, tooo už je věc jiná
Aha, takze jen smecka teticek psich myslis, ze bude mit az takovej vliv na funkci? A kdyz ma nekdo jen samotnou fenu, tak myslis, ze je stene o mnoho ochuzeno? Ti nevim, v tomhle budeme fakt ve pri. Viz Trolda, mel jen brasku a matku, ze by nejak utrpel ujmu psychickou, se mi nezda. To prislo az s balonem, ale dneska byl hrdina, vystekal nahle se objevivsi se moon.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2015 23:17 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Fifi
ze bude mit az takovej vliv na funkci
Fifi. já nemluvím o funkci .Mluvím o tom, že .... by to tak nemělo být, že to není přirozený.
nekdo jen samotnou fenu, tak myslis, ze je stene o mnoho ochuzeno?
jo. to si mylsím, že je.
ze by nejak utrpel ujmu psychickou, se mi nezda
podle čeho to můžeš posoudit? (bez ohledu na balon)
psi stenata je zcela prirozeny, zit jen s fenou.
řekl kdo? fena? štěňata? pes? člověk? smečka? kdo to řekl?
Troldik mel bejt lekem na spleen Bazusi a jak je zrejmy, tak misto toho vlejva dulezitost Kremylovi, este aj packu si pres ni hodi, jak starej amant.
roztomilý pipinové!!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2015 23:34
- Nahlásit
PetraK
Mluvím o tom, že .... by to tak nemělo být, že to není přirozený.
A ja mluvim o tom, ze to prirozeny pro psa bejva. Protoze to je pes. Ne vlk.
dnech prožil to, co píšu. Tedy mámu - místo táty strejdu - a tety.
To je tvuj nazor, akceptuju ho.
Ale i stene vyrostly jen s matkou a ve spravnym obdobi radne socializovany nebude mit do budoucna problem s komunikaci s jinyma psama atd. Tobe to prijde neprirozeny, protoze zase nejak po svym se chapes jedny veci do extremu a na ni si bazirujes a dupes nozickou. Kdyz ti dam priklad tedy zdivocelych psu, kde by ty "smecky" mely fungat a nefungaji, nerozumis.
řekl kdo? fena? štěňata? pes? člověk? smečka? kdo to řekl?
Rekla sem to ja, coby clovek. A s clovekem jest pes navazan. Opakuju, pes neni vlk.
A ne, tesim se nekdy na tlf bitku, nemam kapacitu jiz na totok.
|