| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 18:09
- Nahlásit
jojo pěší zóna v Nimes - samá trýskající voda z dlažby. A někdy jsem se i lekla - jdeš jdeš a najednou vedle tebe vytrýýýýskne gejzír...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 18:13
- Nahlásit
Xerxová
nééé Rumičkův sen!! Voda zničehož nic v pohybu Nimes by mělo velkou, velkou vzpomínku
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 18:30
- Nahlásit
PetraK
tak snad zitra budes moct uz bez nasledku
ted sem pripevnovala kosik k batohu a to zvire v kleci nadsene vyhlizi, ze se pojede ven, chudak
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 19:33
- Nahlásit
přívěsky i s pacičkama
https://www.facebook.com/zdenka.kolackova.1/media_ set?set=a.910095885710325.1073741849.1000012976605 75&type=3
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 19:34
- Nahlásit
a cedulky
https://www.facebook.com/zdenka.kolackova.1/media_ set?set=a.910063282380252.1073741848.1000012976605 75&type=3
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 19:36
- Nahlásit
a jedno foto teda do tématu
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 19:41
- Nahlásit
na jihu mají hodně kašen a různých osvěžovačů... Často teče voda centrem a cachtají se v ní děti, lidi (a hlavně ve Francii i čoklíci). Sice jsem se snažila, aby pes pil hlavně prokazatelně pitnou vodu... ale je fakt, že kašno a vodotryskovo picí byli všichni naši psi a nikdy nikdo žádné potíže zažívací z vody neměl.
Jen Xerxes s oblibou chlemtal mořskou vodu - musel se hlídat... neb ta ho projímala... Věděl, že nesmí a stejně to zkoušel.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 19:58
- Nahlásit
Xerxes v Kostnici, Betka v hejbající se velké vodě, Night u rychle tekoucí mělké vody (tam jsem mu dělala rukou přehrádku, abych zvedla hladinu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 20:21
- Nahlásit
Maya
to mi pripomina co muz vyrabel na nasi svatbu ty placky, laserik si muzes koupit domu
Xerxová
tak to je fajn, ze se takhle i mistni muzou svlazit, ze nikoho nepohorsi pes a ten vyraz teda najtikuv
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 21:32
- Nahlásit
cernej caj
no to bych si to radši za těch pár korun koupila
to dělá paní od špiců, co dělá ty dřevěný ptačí větrníky, budou časem prej i psí, tak až bude mít špice, pořídím ho k tý kachně a ledňáčkovi, co od ní mám
jsem objednala ty poukázky tep faktor, maj to super, platba z účtu přes payu a do 5 minut pouzkázky v mailu, takže kdybyste někdo potřeboval rychle dárek pro skupinku, tak tohle je vyřízený hned
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 21:39
- Nahlásit
asi ho rozčtvrtim! Furt bloumá bytem, furt se něčeho dožaduje, furt něco chce. Zejtřek určit umrtví mě a ne jeho. Nedělní trénink taky asi stačit nebude. Asi se půjdu zahrabat. Nebo oběsit.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 21:59
- Nahlásit
birma
no hlavně počasí asi nebude nic moc, tady leje
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 22:00
- Nahlásit
birma
no a já málem ubezdušila synovce, než odešel, nalil do lampičky snad litr éteráku a já pak musela půl hodiny větrat celej barák, to se nedalo, už mi úplně třeštila hlava, si ho zejtra podám
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 22:09
- Nahlásit
Maya
počasí mi je jedno, bloumající pes mě vytáčí do neskutečnejch obrátek. Jdu ho vyvenčit a zalezem, ráno vyrážíme v půl pátý a jestli se kvůli blbečkovi nevyspim, tak ho asi něčim přidusim
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2015 06:40
- Nahlásit
my chceme ráno zvládnout alespoň krátký výletík - na úplný okraj Lužek - Vraní (jiná mapy značí Krkavčí) skály a Krásný Důl kousek od Hrádku nad Nisou. CHodíme tam docela často - není to daleko, krásné procházky a skoro bez lidí
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2015 08:18
- Nahlásit
VŠEM HEZKEJ A KLIDNEJ VÍKEND
Je mi ouzko z toho co se děje ve světě a co se včera stalo v Paříži, je strašný.
Včera jsme byli vycházkovat se známými koliáky na loukách. Adéla a 2 kolií kluci dospěláci. No a přibrali jsme do party 3 měsíčního bordeřího koliáčka. Nádherně se na to koukalo. Birdeťák štěkající a létající v kruzích se snažil to stádečko udržet pohromadě, 2 letý borderák chtěl obskočit Adélu jenže ta už ho dná, flákne sebou na záda a těma dlouhýma nohama mu nakope do kuliček, tak to pak odnášel plesniváček 3 měsíční. Nicméně, ten se líbil Adéle tak, že si ho zatkla pro sebe a tak staršímu borderákovi nezbylo než se zkoušet trefit do toho zmítajícího se klubka a to se mu moc nedařilo. Hezké 2 hodiny v přírodě.
Dnes jdeme na svatomartinskou husu se zpožděním a hned potom zase na výšlap do přírody a zase asi se čtyřnohými parťáky.
Včera v tom psím bláznění se mi podařilo na poprvé Adélu přivolat, ale pak už jsem byla bez šance. Rozpumpovaná a v extázi na mě úplně dlabala.
Maya
synovec je asi estét jakou vůni použil ?
Užijte si krásnou sobotu
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2015 12:42
- Nahlásit
Darenka-promin pozdni reakci, kupodivu jsme tu chvili nebyl
Tím přístupem myslíš to, že jí dávám jen trochu jogurtu, tvarohu nebo máš na mysli to, že bych snad dala na radu psanou chovatelkou?
Nikdy jsme psa neměli a jsem tady, abych požádala o radu - názor.
Tim myslim hlavne ten pristup. Jakoze ti treba prijde dulezite, co napsala chovatelka do smlouvy. "Chovatelka" vubec nemohla vedet, co bude ten pes potrebovat za mesic ci dva ci pet ... Pes je zivej, vyviji se.
Ano myslel jsem i ten tvaroh, jogurt, syr - ne ze by to bylo jedovate nebo neprospesne, ale proste jsi tu uz dele a tak bys nemela IMO mit predstavu, ze temio vecmi psu prilepsujes-od zacatku, co si vzpomenu, jsi psala rozumne jakoze celkove, takze vylucuji moznost, ze by tva mozkohlavova kapacita nestacila na to, si tyhle zaklady uvedomit. Dospeli jedinci savcu v prirode az na vyjimky mleko a mlecne produkty nepapaji, coz samo neznamena, ze jim musi nutne skodit, ale minimalne to znamena, ze dost z nich je neni schopna travit.
Pokud chces psovi prilepsovat, prilepsuj mu tim, co vypada, ze je pro nej prirozene. Naproste vetsine psu proste maso vyhovuje..skoro vsem.
Pokud muzes, granulemi ji fakt nekrm..tedy samozrejme pokud to neni pro ni problem, pokud by byl asi by to chtelo resit. Je fuk, co ji chutna(jak pises), dulezity je, co je pro ni "zdravy". Dnesni velkokynolozky a velkokynolozi proste trpi predstavou ze pestra strava je super pro psa, zelenina a ovoce da psum spoustu vitaminu, v mlece syru najdou silu a nejlip kilo pomerancu k tomu kazdej den. Doporucuji moc nekombinovat, neni duvod a uz vubec neni provereny, co to s psem udela do budoucna ci neudela ... takze proc to pokouset? Za to je overeny min, desetitisici let, ze pes/vlk/prapes snasi maso relativne dobre ...
Jiste i maso je dnes nekvalitni....vse je spatne proste, tak aspon vybirat to, co je spatne mene.
Ozira zed? A neni to proste zabava?
Ja puvodne reagoval na jeden tvuj pripevek a ten byl napsanej tak, ze proste z nej pro mne vyplyval jen samej spatnej pristup.
hci, aby byla zvyklá na všechno.
neni to stroj, cim vic toho budes zkouset a na cim vic "druhu" stravy ji zvykat, tim je vetsi pravdepodobnost, ze se vyskytnou nezadouci reakce.
Pokud krmis varenym, zustal bych u toho.
Tzv prilepsovani bych neprovozoval.
Faval bych treba nejakej tzv "multivitamin" nebo klidne i ten vapnik, ale proste v minimalnich davkach jakoze pojistku, kdyby nahodou neceho v organismu fakt tragicky pochybelo. Takze kdyz doporucuji treba jednu tabletu denne, klidne bych dal jednu co ctyri dny. Zelenina? Ovoce? Proc to davat psovi? Protoze se rika, ze je to zdravy pro deti? Nebo proc? Kvuli vlakniny? A ma ji pes malo? IMO je dobry se drzet stridmosti a proste "co nejvic zpatky" kor v dnesni dobe, kdy potraviny fakt uz skoro nejsou potraviny.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2015 12:50 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Darenka
Je mi ouzko z toho co se děje ve světě a co se včera stalo v Paříži, je strašný
To jiste je strasny. Ono to tam maji uz pomerne dlouho pomerne podobne strasny, kdyz jim tam delame my a nasi spojenci podobny veci. Jen oni proste nemaj zakladny po celym svete, aby tu Evropu mohli treba bombardovat ci tady pomahat upevnovat demokraticke ci proste ty spravne rezimy pomoci bezpilotnich letounu napriklad.
A napr. ani v dobe krizovych vyprav to nebyli oni, kdo by svou viru chteli sirit po Evrope.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2015 14:15
- Nahlásit
Zdravím! Už pomalu jedeme domů. Nějak jsem se až moc kochala, takže to vypadalo, že večer budem muset jít tak dvě hoďky na čelovce, taakže když jsme přežili krupobití a zmokli a zrovna nám jel bus (doba čekání celé dvě minuty na spoj, co jede v sobotu 5x za den), vzala jsem to jako znamení
Nicméně byla to krása neskutečná a už teď se těším na úterý
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2015 17:41
- Nahlásit
my ráno obešli malý (máme tu návštěvu, tak abychom je nezničili ) asi osmikilometrový okruh kolem Vraních (Krkavčích skal). Bylo krásně jasno, modré nebe - a pak během chvilky dorazil mrak a začala sněhová přeháňka. Skončila brzy - a pak se zase počasí uklidnilo. Po obědě lijavec, a teď se ochladilo a je jasné, že ráno bude bílo - sníh je cítit ve vzduchu
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2015 18:00
- Nahlásit
Fotky ze dneška - tenrát by fakt stálo za to mít a vláčet zrcadlovku
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2015 18:11
- Nahlásit
sme na trampskym hrani. bude to zajinavej zaziyek. kdyny me a vero ukaxovaly v telce, sme fakt hrozny trenstanci co porusujou zakaz vstupu na soukromej pozemek. moc sme nezmokli
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2015 18:12
- Nahlásit
birma
krásný fotky, krupobití teda u nás nebylo, jen chvlí sprchlo
zbrnd
Já teda nevím, ale když mi pes ovoce a zeleninu žere sám ze zahrádky, tak mu to mám zakazovat?
napr. ani v dobe krizovych vyprav to nebyli oni, kdo by svou viru chteli sirit po Evrope.
Jakože ve Španělsku Arabové nikdy nebyli? Ani Turci na Balkáně a potažmo až na Slovensku? Že by alternativní historie?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2015 18:13
- Nahlásit
cernej caj
jste se vloupali někomu do chaty nebo co?
tak si to užijte
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2015 18:42
- Nahlásit
Mayanebudu se tu pouštět do debat politických či světaznalých - je mi z toho všeho všelijak... ale třeba první vyznavači koránu byli do Śpanělska pozvaní jako vojenská výpomoc při místních válkách. Trošku se to pak vymklo... ale na počátku bylo oficiální pozvání Nevím, jestli už tenkrát měli zvací dopis...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2015 18:46
- Nahlásit
birmakrásné fotky. My dneska extra výhledy neměli, cesta byla většinou lesní. A navíc fotky budou asi až zítra, neb Pepa je s kytarou na akci, ze které se nešlo vymluvit. Takže mi tu nechal svoji sestru s manželem (naštěstí to neva - my všichni dobře vycházíme)
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2015 19:01
- Nahlásit
Xerxová
Dík. Počasí nám, co se výhledů do kraje týká, fakt přálo
cernej caj
Moc si tu vloupačku užijte!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2015 19:15
- Nahlásit
Xerxová
a tak to ani nevím, každopdáně pak spořádaně neodešli, ale rozhodli se šířit islám v Evropě, o Turcích ani nemluvě, to už bylo normální dobyvačný tažení stejně jako křížový výpravy, však křížová výprava byla i proti naším husitům, nejen proti islámu, jsem chtěla jen říct, že zbrnd trošku kecá
to co se stalo v Paříži všichni čekali, šlo jen o to kdy a kde, holt Francie se svými no go zonami je pro zorganizování něčeho takového jedna z nejvhodnějších, Anglie a Švédsko už jsou trochu mimo kontinent
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2015 19:17
- Nahlásit
A Adam je od návratu tuhej, ani se nepřetočil na druhej bok Určitě na to má vliv vstávání před čtvrtou ráno, ale svojí roli hraje i bohatý kultůrní program - kočička, slépky, kozenky, dvakráte srnečky...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2015 20:05
- Nahlásit
sme vlezli na zsvrenej hrad
birma
a kompakt by nepomohl aspon s moznostma nastaveni? z tel se nrmrknu
trampska kapera parada, maj bsnjo a housle. kytary... ale uz bych sla odpadnout. 1vyroci umrti kamarada lidi co u nich spime
|