| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 09:39
- Nahlásit
tak jsem si uvařila dopolední kafe... a půjdu pokračovat v mytí oken. Advent se blíží, tak ať světýlka nedávám na špinavá okna... Night pomáhá ... tj. na čistá okna nalepí svůj ocintaný čumák...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 09:49
- Nahlásit
Xerxová
to je chvalyhodna dovolenkova cinnost u najtika az tak ne, mas dvojitou praci?
me hlavne ceka vymyslet darek pro maminku (nejtezsi z nejtezsich) tak kdybyste mel nekdo napad
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 09:55
- Nahlásit
Xerxová
a já už mám okna umytýýý a záclony vypranýý
cernej caj
chápu to správně, že tohle umí akorát streamovat z těch uvedenejch adres, ale film uloženej v pc mi to na tv nepřehraje?
jinde jsem četla, že to neumí přeposílat videa ale jen odkazy nebo tak něco
https://www.datart.cz/Multimedialni-centrum-Google -Chromecast.html
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 09:58
- Nahlásit
cernej caj
jj, dárek pro mámu, to je peklo, z tý mojí jsem nakonec vymámila, že se jí líbí nějaká mikina ve wittu, tak jí koupím tu a pak jí chci koupit novej radiobudík s nabíječkou na mobil, má takove starej s příšerným ovládáním, tak tohle snad bude lepší a navíc bude moct mít mobil u postele, i když ho nabíjí, jinak ho nabíjí někde v kuchyni nebo co
od bráchy dostane tutově zase poukaz na masáž, tak to je pro mě pasé a nic jiného mě už nenapadá
snad nějakou knížku o zahradě
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 10:00
- Nahlásit
Maya
zavist zavesy bych taky mela ale nechci at mi lidi cucej do pokoje...
jo a zjistila sem hroznou vec, Mame kratkou garnyz (presahuje okno z kazdy strany asi o 10) a zavesy i kdyz sou uplne ke kraji, tak kdyz de nekdo k nam dom tak tou dirou muze videt cca 15 - 20cm rozsah toho, co je v rohu mistnosti... (aktualne skrinka, ale planuju tam PC), tak ted nevim, jak to resit leda novou garnyzi?
obsah a z vašeho notebooku či počítače kromě online obsahu i lokální soubory
ja to chapu, ze film v pc by mohl. Podle me to proste veme zdroj (online/offline) a je to proste wifi prijimac toho signalu co ti tam posle ta appka
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 10:01
- Nahlásit
cernej caj
jo a pak jí vždycky koupím nějakou poukázku do obchodu na našem maloměstě, loni myslím k batovi, letos jsem jí koupila poukázku do obchodu s prádlem, protože jinak nakupuje většinou někde u vietnamců, že v těhle obchodech je to drahý a tak tam pak musí
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 10:02
- Nahlásit
cernej caj
závěsy já neprala, protože to nemám kde sušit, aby se to nezmačkalo, ty vyperu v létě a pověsím na zahrada, jeslti si vzpomenu teda
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 10:04
- Nahlásit
cernej caj
film v pc by mohl. Podle me to proste veme zdroj (online/offline) a je to proste wifi prijimac toho signalu co ti tam posle ta appka
jakože to pustím na pc a tou apkou se to ukazuje na tv?
ale teda neukládá se to do toho, ale jde to z pc přes wifinu?
to je dost blbý
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 10:05
- Nahlásit
cernej caj
a zjistila sem hroznou vec, Mame kratkou garnyz (presahuje okno z kazdy strany asi o 10) a zavesy i kdyz sou uplne ke kraji, tak kdyz de nekdo k nam dom tak tou dirou muze videt cca 15 - 20cm rozsah
tak to fakt asi jedině novou garnýž, protože jinak tam ten závěs nedostaneš
a nebo zrušit závěsy a nechat si přidělat žaluzie
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 10:09
- Nahlásit
Dobré ráno všem!
Nařídila jsem Adamovi kratší a klidnou procházku, aby tělo regenerovalo. Tělo místo toho protestovalo, takže jsme si dali trénink noseworku, pak lítal za pískáčkem do kopce (na místě kde si nikdy hrát nechtěl, jsem moc ráda, protože sprinty do vrchu jsou skvělej trénink a jestli mu tohle svatý nadšení vydrží, začnu uvažovat nad koupí házedla ) a pak jsme se museli mocně přetahovat (doufám, že tohle spojení autoři článků nepoužívaj, aby nebyla Petra divoká )
Xerxová
To musí být zážitek, mít na vodítku naštvanou dogu. Ale u Najta věřím, že je to jen přechodné a zas ho to přejde.
cernej caj
To je super, že je ti dobře!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 10:15
- Nahlásit
birma
tak Adámek už byl zregenerovanej?
dneska je tam hezky, to bych si taky dala říct nějakou procházku, doufám, že to vydrží
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 10:19
- Nahlásit
Maya
si k tomu precti ten popis, podle me to tam popisujou celkem dobre
ja zaves prelozim napul a povesim na susak
se bojim ale, ze zaluziema se znici okna, to se tam nejak navrtava ci co a kdyz mam ty eurookna dreveny, tak aby nebylo po nich?
na druhou stranu zas nechci aby mi nad mysi vlal zaves a lechtal me do ruky, to je taky opruz
birma
tak to zni dobre, klapne vam zitra vylet?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 10:31
- Nahlásit
cernej caj
no já ten popis četla, akorát oni to píšou všude jinak
tak žaluzie máš navrtaný, ale proč bys tím ničila okna? to tam máš už nafurt
normálka žaluzie na dřevěný eurookna existujou jak koukám
http://www.zaluziebenesov.cz/zaluzie-do-plastovych -oken-a-eurooken
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 10:34
- Nahlásit
Maya
tak kdyz to navrtam do toho drevenyho ramu, tak to proste uz na ty okna ma vliv, ne?
me spis vadi, ze nemuzu najit montaz a vrtani se mi prici
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 10:59
- Nahlásit
cernej caj
tak kdyz to navrtam do toho drevenyho ramu, tak to proste uz na ty okna ma vliv, ne?
nevím, jaký? diry tam samo nemáš, když v tom jsou šrouby
ale to fakt asi jedině se poradit s někým, kdo to dělá
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 11:00
- Nahlásit
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 11:14
- Nahlásit
čaj na izolaci skel to vliv pochopitelně nemá. No a provrtané skrz to není - takže rámům to taky až tak neublíží. Jasně - dírky v tom jsou - ale znám hodně lidí (i sebe), co mají okna ve dřevě a žaluzie mají. A spokojenost největší
My nikde nemáme záclony ani závěsy, žaluzky jen v ložnicích. Zahrada je veliká, zeleně hodně... a pokud se někdo chce kochat, jak vařím, případně sedím u PC... je mi fuk
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 11:19
- Nahlásit
Xerxová
my máme dřevěný špaletový okna a taky asi ve dvou jsou žaluzie
jedině blbý je, že jednou za čas rupne ta tyčka a dát tam novou chce trochu zručnosti, ale to přehodí čaj na muže
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 11:20
- Nahlásit
cernej caj
tak ten chromecast lokální soubory jo, ale ne v Česku, tady jen s nějakým nelama harikiri, nic pro mě a nebo google cloud
našla jsem lepší zařízení, ale u nás už se neprodává, tak nevím, jestli nestopli výrobu, chjo a přitom to vypadá tak zajímavě
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 11:35 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!
tak krásně, že by člověk šel k vodě :
Rumíček byl dneska velevzorovanej, veeelevzorovanej. Šli jsme ráno vyprovodit Brtnika do prasé a bylo to jen tak na vyběhnutí. Pejskové šli nahatí, bez obojku, bos. Vyjdeme z domu a Rumajzl zkameněl, čuměl krzevá křovíčko. A co to nevidím za křovíčkem - a zrovinka v momentě, kdy se Rumíček vydal na cestu?? No? Milé děti stála tam pani, zapíchnutá patama do země a na napnutým vodítku pittostaf s košíkem. Jak velmi jsme byla vděčna za přivolání hezké. Houkla jsem na rozpumprdlikovanýho Rumouše a on to ve výskoku otočil a nařítil se k nám šííkovnej byl, šííkovnej. Páč naprosto chápu, že paní rozhodně neměla zájem, aby se k nim takhle někdo nařítil .A já taky ne . A chytla jsem rýmičku od Brtnika, respektive vzbudilo se to co tak jako pospávalo a včera jsem totál chcípla. A můžu si za to ale sama. Šla jsem nakoupit, předimenzovala to, narvala krosnu k prasknutí no a batoh taky a totál se ztrhla. Dnes je mi tedy nehezky. Brtnik mě nelituje, Brtnik řiká, že sem koza, že chtěl jít se mnou, aby to vzal (je nemocnej, tak jsem chtěla aby byl doma), tak si za to můžu sama. SEM CHUDÁKY!!
Moc bych chtěla jít odpolko ven, ale nevím
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 11:43
- Nahlásit
Xerxová
mám dneska a v pondělí dovolenou..
já mám pindělí!! doufám, že se dám dohromady, abychom si to mohli užít.
Já bych se soustředila s Nýtkem na přivolání od psů, jela bych jen to, hrajeme si, honíme se, pereme se vo ručník, aby pobyt v tvojí přítomnosti pro něj byl prioritou a hra se psem pak odměna.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 11:43
- Nahlásit
Maya
ale ja to proste vnimam jako poskozeni okna, kdyz do nej budu vrtat, i kdyz do nej dam srouby, furt je to poskozeny okno.
Xerxová
tak ja bydlim na hlavni ulici kde denne vali kamionova doprava mimojine a fakt nepotrebuju aby kazdej videl, kolik mam monitoru a jak vypada moje klavesnice...
Takze rikas, ze uplne bez problemu do oken? ze bych se teda tolik bat nemusela?
Akorat blby, ze kdyz clovek zatahne, pak zas nebude mit doma zadny svetlo (a zavesy mam zatazeny porad, ale na svetlo to vliv ma jen malej), takze asi nejaky polopropustny zaluzky se asi daji taky dneska koupit v pohode
Maya
a jaky?
PetraK
brrr, otuzilce
tak to je krasny privolani, pani asi taky byla rada. Jinak teda to snad brzo opusti tvuj cteny nos a prestehuje se jinam.
tak snad do odpoledne se to zlepsi
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 11:50
- Nahlásit
cernej caj
ale ja to proste vnimam jako poskozeni okna, kdyz do nej budu vrtat, i kdyz do nej dam srouby, furt je to poskozeny okno
no já to vnímám spíš jako vylepšení okna
ale tak holt si dáš ty závěsy a nebo pak venkovní žaluzie, ty jdou přidělat nad okno
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 11:56
- Nahlásit
cernej caj
a jaky?
http://dotekomanie.cz/2014/08/tronsmart-t1000-mirr or2tv-univerzalni-tv-kolik-recenze/
teda pak už se prej prodávala vylepšená verze T2000
ale nikde v českým obchodě už jsem to nenašla
PetraK
ty se musíš strhat a takhle to dopadá, musíš se víc šetřit
Rumíček je teda dobřej, že poslecnul hned
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 11:56
- Nahlásit
čaj lamely můžeš dát i "kolmo" ke sklu - světlo prochází, ale náhodný kolemjdoucí má život za oknem "nečitelný"... Vyzkoušej si to někde, kde mají klasické žaluzky (v práci, u holiče, u kámošek... já nevím kde - ale jsou běžné) Podívej se, kolik světla prochází a co je vidět "z druhé strany"
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 12:03
- Nahlásit
Maya
prave zaves nechci, nechci at mi nad mysi 3cm cuci zaves a lehta a me do ruky a pri pohybu mysi jezdim i zavesem
venkovni sou naprd, ty vubec nepropoustej svetlo takze to bych si nepomohla, ja nechci at mi lidi cumej do loznice, ne at ziju v kobce
tyjo, to je vymozenosti, ja na vsechno koukam na pc tak to ani neznam.
Xerxová
doufam,ze takhle by to fungovat mohlo, jak pises
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 12:05
- Nahlásit
PetraK nikdy se mi nepodařilo úplně zvládnout Nightovu lásku ke psiskům. A protože se to blbě testuje navolno (fakt nebudu nikoho stresovat tím, že moje hovado se řítí k jeho psisku byť s těmi nejlepšími úmysly... tak to jde ztuha. Navíc minimum běhacích a hracích psisek z toho dělá vzácnost - a tím víc se chlapec snaží.
Jako hračka jsem skvělá v lese, na zahradě, doma, na výletě... úžasně na volno už "hlásí" cyklisty i chodce, jde se sám nechat "chytit" a "převést" kolem nich... ale psi jsou extra kapitola...
Uvidíme. Teď začíná občas na vybrané psy vrčet i za plotem. Evidentně se mění v dospělce. Já nemusím nutně psa mít na volno, nevadí mi psisko v civilizaci na dlouhém vodítku... takže když to nepůjde, tak to nepůjde a v místech přepsených bude na špagátě.
Na výletech se u psů daleko dá zastavit (stejně jako u zvěře)... takže oči na štopkách
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 12:06
- Nahlásit
cernej caj
tak to je krasny privolani, pani asi taky byla rada. Jinak teda to snad brzo opusti tvuj cteny nos a prestehuje se jinam.
evidentně si oddychla. Psa měla zajištěného, ale evidentně chtivého kontaktu. Jakého kontaktu jsem zkoumat nechtěla . Pokud by Rumouš doplachtil, ač radostně až k nim, byla by to moje chyba.
tak snad do odpoledne se to zlepsi
to se bojím, že ne, ale.... zkusím to přeprat, já potřebuju jít ven, ven, ven. a véééééééééén.
Maya
Rumíček je teda dobřej, že poslecnul hned
jo byl skvělej!! Fakt to otočil ve vzduchu. Páč se vymrštil nadšeně vpřed, já zavolala a on to obrátil a dolítnul. Jen to má jednu chybičku na kráse. On je pak ze sebe tak příšerně radostnej , že mě podupe. A já ač je to kontraproduktivní , páč prostě on je blecha skákací, tak ho nechávám, to přivolání mi za to stojí. Jen jsem jak prase furt
ty se musíš strhat
já vim, sem debil, ale nebylo to fakt v plánu, ale když měli zelí, krásnou mrkev, maso, řepu....... taky čtyři píva jsem koupila, páč měli svijany.... no prostě v tom košíku to tak nebezpečně nevypadá a mobil jsem co? neměla
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 12:26
- Nahlásit
Xerxová
to je asi jedina nevyhoda u najtika, ze se ho jiny psy boji a nema si moc s kym hrat
PetraK
ja uz nemam horecky takze du veeen a pod paralenovym dopingem i normalne uz funguju
tom košíku to tak nebezpečně nevypadá ja si velky nakupy jednou za cas kdy je nutno i prasek a tak koupit domlouvam s muzem
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 12:30 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
cernej caj
ja si velky nakupy jednou za cas kdy je nutno i prasek a tak koupit domlouvam s muzem
joo, mi normálně chodíme ve dvou, když se nejede autem. Ale teď jsem ho nechala doma a neplánovala nakoupit jak před třetí světovou válkou. Posedlo mě nějaký potravinový šílenství asi nebo co
já su zatím bez horečky. Otázka je zda je rozumný jít ven, ale hrozně chci, moooc chci.
|