Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou III
<< 1 ... 441 . 442 . 443 . 444 . 445 . 446 . 447 . 448 . 449 . 450 . 451 ... 598 . 599 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2015 12:42
- Nahlásit

Darenka
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2015 12:42
- Nahlásit

Zdravíčko
cernej caj
To je fajn že je ti líp. Hlavně aby ses neodrovnala na výletě o víkendu a nesložilo tě to úplně. Zahráváš si, ale chápu, že se potřebuješ trochu vyvenčit

Já mám oproti vám úžasnou výhodu v tom chození s psiskem.
V půl čtvrtý to doma zapíchnu a jdeme na 2 hodiny do polí nebo na louku. Obojí máme v dosahu. Využíváme 3 - 4 různé trasy a je to skvělý. Nevím, jestli už jsem to tu psala, ale za 3 měsíce co máme Adélu jsem nachodila víc než za posledních 5 let.
Adéla sere omítku. Ze začátku jsem si myslela, že zeď v kuchyni za pelechem je poškrábaná od těch žirafích nohou, ale načapala jsem jí při činu, jak jí hryže. Takže do půlmetrové výšky jsou 10 cm kolečka pěkně jedno vedle druhého - omítka oloupaná až na panel. To jí asi nedokážu odnaučit, co?
Zajímalo by mě, když si teď nevšímá kolistů, jestli se to může změnit - třeba v pubertě?
Už jí visí na vlásku poslední špičák - místo něj už vedle trčí kousek nového.
PetraK
když jsi psala o kouscích zrzavců dřív, psala jsem, že to vidím skrzevá svoji bujnou představivost. I prd - teprve teď když to mám naživo to předčí i tu bujnou představivost
Ještě pořád se ráno nenechá přemluvit k jiné procházce než k té na čůrání a kadění. V poledne jdeme na 30 min se proběhnout a po práci lítáme 2 hodiny se známými pejsky, případně i samy v přírodě. Večer pak už jen 2 vyprazdňovací 20 minutovky. Tak to byl ten slabší scénář.
Zajímavější pro ní určitě je ten, kdy manžel je celý den doma (má v týdnu 2 dny volné (dělá krátké dlouhé týdny 12 hod. směny). To je dopoledne na procházce 1,5 hod po obědě 1 hodinu a pak od těch 15.30h 1,5 - 2 hodiny.
Ještě kdybychom ten čas, který jí věnujeme mohli nějak plodněji využít cvičením (chybí zkušenosti, no). Naučila se už ledasco, ale povel lehni prostě nedá. Pouze za situace jak se to učí v příručkách - Pamlskem. Bez pamlsku ani náhodou. Taky si pořád nevybrala žádnou hračku jako tu NEJ NEJ. Se vším si vydrží hrát jen chvilku, u ničeho nevydrží.
Xerxová
doufám, že tatínkovi bude líp.
Denyk
Ty tomu Bukáčkovi podstrojuješ. Ale co by pro ně člověk neudělal.....
Birma
obdivuje tě, jak to zvládáš s prací, podnikáním a ještě se čtyřnožcema. Mě by to asi zabilo. Já nutně potřebuju k životu světlo. Chodit domů z práce takhle večer, to by byl můj konec.
Maya
kam ty na ty vychytávky (viz odkazy) chodíš
Fajka
špatné zážitky s volně puštěnými psy zatím naštěstí nemáme, ale hrozím se toho. Naše trdlo je tak přátelský a důvěřivý, že by si ho každej i menší pejsek dal klidně k snídani.
Chudák Fajuška, zasloužila by si klid a ne nějaké vemeno otravné.
Fifi
Troldík bude jasně největší z celé smečky a já to tvrdila už od začátku

Maya
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2015 12:47
- Nahlásit

cernej caj
já teda nevím, ale mi připadá, že podobná sledovačka funguje už i na mých pravěkých xp
http://aeronet.cz/news/analyza-windows-10-ve-svem- principu-jde-o-pouhy-terminal-na-sber-informaci-o- uzivateli-jeho-prstech-ocich-a-hlasu/

Maya
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2015 12:52
- Nahlásit

Darenka
no že žere tu omítku bych spíš řekla, že jí něco chybí v jídle jak přezubuje a že to pak přejde
kam ty na ty vychytávky (viz odkazy) chodíš
no to je moje dobrý googlefu,
taky se můžeš zlepšit třeba
http://lifehacker.com/5940946/20-google-search-sho rtcuts-to-hone-your-google-fu?utm_expid=66866090-6 2.YkETBcIMTk2uX1oytHipyg.0&utm_referrer=http%3A%2F %2Fwww.bing.com%2Fsearch%3Fq%3Dgooglefu%26form%3DI E11TR%26src%3DIE11TR%26pc%3DDCJB

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2015 12:56
- Nahlásit

Darenka
Adéla sere omítku.

to stenata delavaji, muze ji neco chybet... podle me to prestane delat az vyresite stravu/i to prezubovani muze byt treba na vapnik/nutnost kousat narocnejsi. cim kmis?

Maya
tomu prece nemuzes verit

Xerxová
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2015 12:58
- Nahlásit

Darenka v tomto věku potřebuje nejvíc vápníku - rostou jí dlouhé kosti a zuby. Štěňatům matka příroda radí - žer omítku, olizuj malbu, žer skořápky z vajíček... prostě dotuj organismus vápníkem... Nemyslím si, že by měla vápníku málo... ale prostě je v "automaticky vápnožravém období"

birma
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2015 13:01
- Nahlásit

cernej caj
no těch 31 jsem viděla, mně to stačí, zvlášť, když si v sobotu dáme nějakých 35 ve středohoří (jestli to naplánuju), ale furt nevim, kde tam je pro tebe těch 18, z čeho mi to mělo bejt jasný a jaký 3 km rozdíl myslíš. Jinak odjezd okolo pátý zní rozumně, proč se trmácet jakou dobu na čelovkách, ne?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2015 13:07
- Nahlásit

birma
ahaa, ja se asi utla, ja byla presvedcena ze to je 28, takze spis tiskova chyba, 3km rozdil byl v my predstave 28 a realnych 31 v mape

tak ja budu rada, kdyz stihnem spis 16.18 ale proste mam tam tu hodku rezervu, kdyby nahodou nee. Navic celovku stale nevlastnim

Maya
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2015 13:08
- Nahlásit

cernej caj
tomu prece nemuzes verit
cha, tady napíšu banány a tejden budu mít všude jen reklamy na banány

i když teda popravdě to v tom článku popisovaný si myslím, že by technicky možný už bylo

Darenka
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2015 13:12
- Nahlásit

Ad vápník - ke kupní smlouvě na Adélku jsme měli písemné doporučení - krmení - granule acana - pro štěňata velkých psů. Chovatelka tam zdůrazňovala taky - ctuji doslova: NEPŘIDÁVAT ke granulím žádné další vitamínové nebo minerální přípravky (zejména ne vápník)

Darenka
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2015 13:13
- Nahlásit

Občas Adéle přilepšuju trochou bílého jogurtu, tvarohu, kouskem sýra.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2015 13:17
- Nahlásit

Maya
tak to je klasika, no ale to neni operakem, ale prohlizecem, cookies a takovyma vecma, proste cilena reklama, no. zkus si zakazat cookies.

Darenka
na druhou stranu, kdyz ji obcas das kousek skorapky z vajec nadrcene, trosku tvarohu nebo tak... jako co clovek, to nazor. Moje chovatelka krmila acanou tez, tak sme na ni zustali (taky me to privedlo sem na forum ale vubec nebyla proti neco s rozumem pridavat, kelimek od jogurtu na vylizani, atd, atd.

Jak rika xerxova, pridavat asi nemusis, nebo muzes treba sem tam ten jogurt, kterej by paseku nadelat nemel. Obecne moc nechapu, proc by mel byt problem v nejake rozumne mire sem tam neco pridat. masari chodivaji na krevni testy, zda je vse ok. mozna by se dali pak i na granulich preventivne delat?

Xerxová
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2015 13:29
- Nahlásit

Darenka nesmíš všemu věřit...

co nemám ráda, jsou jasné závěry platící pro všechny situace. Já třeba měla jedno zvíře, kterému se prostě vápník přidávat musel - a ve velkém (vápnili jsme Betku jak Jizerky v době kyselých dešťů).

Na straně druhé bych ani nepsala, že se vápník přidávat musí. Ani těm dogám se přidávat nemusí (ale většinou ano). Pokud Adéla má uzavřené tlapky, rovné nožky, je aktivní a veselá dorostenka... má fungující zažívání a malý odpad... pak bych byla v klidu. Pokud ti "ožraná" zeď vadí, zvaž vápnění v jiné formě...

zbrnd
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2015 13:37
- Nahlásit

Darenka
Ad vápník - ke kupní smlouvě na Adélku jsme měli písemné doporučení - krmení - granule acana - pro štěňata velkých psů. Chovatelka tam zdůrazňovala taky - ctuji doslova: NEPŘIDÁVAT ke granulím žádné další vitamínové nebo minerální přípravky (zejména ne vápník)

Občas Adéle přilepšuju trochou bílého jogurtu, tvarohu, kouskem sýra.

Zcela vážně s tímhle přístupem doporučuji podávat strychnin. Adélka se nebude zbytečně trápit.

Klidně mě za to můžeš nenávidět, že jsem tak zlej, myslím to vážně.

Darenka
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2015 13:48
- Nahlásit

zbrnd
Adélka se nebude zbytečně trápit
no, to jsi mě uklidnil....

Tím přístupem myslíš to, že jí dávám jen trochu jogurtu, tvarohu nebo máš na mysli to, že bych snad dala na radu psanou chovatelkou?

Nikdy jsme psa neměli a jsem tady, abych požádala o radu - názor.

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2015 14:12
- Nahlásit

Darenka

ad ta zeď a vápnění - souhlasím s Xerxovou.
My jsme třeba nevápnili nějak, ale pesani mají kosti.

. I prd - teprve teď když to mám naživo to předčí i tu bujnou představivost

ano, ano. Člověk aby byl neustále ve střehu. Já třeba poslední dobou nemám ponožky nějak. Bodejď by jo, když mi jě nějakej skřítek hospodáříček krade ze sušáku a lítá s nima bytem .
ad to lehni- však je ješče ščenátko, neboj to vypilujete.

ad ta hračka - tak zkus z nějaké z nich- z té která jí baví, udělat vzácnost.

Maya
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2015 14:17
- Nahlásit

Darenka
ono zrovna u tohohle to budeš mít co člověk, to názor
já bych jí klidně přidávala něco do žrádla, ne pravidleně, ale občas, dávám takhle psům celej život, obvykle pacholíka nebo sejry, vylízat kelímky od jogurtu a tak

Darenka
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2015 14:18
- Nahlásit

PetraK
Kosti určitě zkusím.
Nějaký typ na nějakou konkrétní?

z té která jí baví, udělat vzácnost
Nejvíc jí baví válcovitá dlouhá ucpávka pod dveře v podobě psa, koupená Adéle na hraní. Tu dostává vzácně Ale pro nošení ven je trochu nepraktická - 90 cm dlouhá
Pořád doufám, že si oblíbí míček nebo talíř. Talíř jí bereme do přírody, tak snad až to nebude takovej tajrlík, něco jí zujme.

Darenka
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2015 14:20
- Nahlásit

Maya
já střídám ten tvaroh s jogurtem a sýrama. Ale nevím jaké je přiměřené množství. Dávám jí třeba třetinu kelímku b.jogurtu jindy vrchovatou lžíci tvarohu.....

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2015 14:23
- Nahlásit

Darenka
no s tema kostma ale davej pozor na zacpu (moc kosti), na masity kosti spis nez holy kosti a tak...

podle me obcas ji tak prilepsit je OK, nedavas ji urcite nadmerne. ty zdi se vetsinou spravi casem sami (jako to oskrabani, kez by se sami zapravili.

Xerxová
Člen
- Nahlásit

Darenka i proto, že má tvoje psice "slabé" zažívání (myslím, že průjmů a zvracení jste si užili dost), tak bych ji od mala zvykala na různé druhy masa. Na vařené, syrové, na ovoce... já (na rozdíl od Zbrnda) i na granule... prostě co se v mládí její organismus naučí využívat... tím míň eventuálních problémů

Kdybych Nighta nenaučila za mlada na chuť syrového, vařeného, ovoce, suchých granulí, vnitřností... vývarů, masa s přílohou...tak teď, když už žere výrazně méně, by si asi na všechno nezvykl. Kdysi (před patnácti lety - v dobách předbarfového boomu) mi jedním veterinářem bylo vysvětleno, že nejhorší ze všeho je smrt z vyděšení... a že pověr okolo stravování se rojí moc a moc. A že mám dát na zdravý selský rozum, vycházet z toho, že pes je pes (a ne kosmonaut, ale ani vlk)... a mám krmit štěně co nejrůzněji. A toho se držím.

Myslím, že tohle jsi tu četla v různých obdobách mnohokrát - a přesto se stále bojíš trošku improvizovat. Pak stačí,aby se přestala vyrábět osvědčená značka granulí (nebo se změnil výrobce - viz piškoty Opavia) a může být psisko v problémech - neb jeho zažívání bude už umět jen tu jednu recepturu. Víc nebude potřebovat...

Darenka
Člen
- Nahlásit

PetraK
skřítek hospodáříček krade ze sušáku a lítá s nima bytem
máš štěstí, že fusekle nežerou.
Po těch sežraných kalkotkách a následné operaci, co tu bylo psáno mám děsnej strach, protože Adéla je všeho schopná.
Suším na balkonu nebo v sušárně a drobné prádlo na radiátoru v pokoji, kam může jen pod naším dohledem.

Darenka
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2015 14:30
- Nahlásit

Xerxová
No, syrové maso jsem jí ještě nedávala, ale vařené jí dávám jako pamlsky. Ovoce jí chutná snad bez vyjímky všechno a zelenina taky v pohodě. Takže ano, dávám každý den ovoce, zeleninu - malé množství od obojího.
Na syrové maso jsem si netroufla. Asi z pitomý představy, že s těma vypadanými a nedorostlýma novýma zubama by měla problém Možná taky z důvodu, že když nekouše granule, nepokousala by ani to maso. Ona ty granule vysaje. Co jí máme tak 2x zvracela a granule šly ven v původní formě.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2015 14:34
- Nahlásit

Darenka
tak urcite sou chovky, co maj na masu stenen od mala nebo lidi barfujou hned se stendem, bych se nebala, ze si s tim pri prezubovani neporadi, by leda musela byt bezzuba

Maya
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2015 14:37
- Nahlásit

Darenka
přiměřený množství já teda neřeším, to bych nedělala nic jiného u dvou různě velkých psů, dostanou co je, obvykle prošlý jogurty nebo pacholíky, klidně každý jeden, picnu to na granule, zaleju vodou, zamíchám, je z toho taková hnusota napohled, ale psi se po tom můžou utlouct
ono i to přiměřený množství je fakt takovej pojem na nic, Dorin je o polovinu menší než Kim, ale žere všeho skoro stejný dávky, má holt asi jiný spalování a dávat mu půlku toho co Kimovi, jako teda co by podle velikosti měl mít, tak už je dávno po smrti hladem
takže co je přiměřený množství pro jednoho psa, pro druhého stejného to může být množství úplně jiný, musíš holt dát na svůj odhad jak to má zrovna Adéla

Maya
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2015 14:40
- Nahlásit

Darenka
i Dorin s vypadanejma zubama a mrňavej si poradí třeba se slepičím stehýnkem, jako trvá mu to dost dlouho, ale dá to!!
Adéla by musela rozkousat slona, kdyby chtěla.

Darenka
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2015 14:44
- Nahlásit

cernej caj
lidi barfujou hned se stendem
máš pravdu
Maya
jj, zbytečně to moc řeším , ale postupně se lepším, otrkávám

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2015 14:45 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Xerxová

i proto, že má tvoje psice "slabé" zažívání (myslím, že průjmů a zvracení jste si užili dost), tak bych ji od mala zvykala na různé druhy masa. Na vařené, syrové, na ovoce... já (na rozdíl od Zbrnda) i na granule... prostě co se v mládí její organismus naučí využívat... tím míň eventuálních problémů

tak - trefně řečeno. celý příspěvek

Darenka
Asi z pitomý představy, že s těma vypadanými a nedorostlýma novýma zubama by měla problém

Darenkoooooooooooooo- podívej se ke mně na rajče na fotky, když byl Rumíček táááákle malý ščenátko. Copa tam uvidíš? Jak se láduje ohlodáváním kosti a syrového masa.

Darenka
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2015 14:46
- Nahlásit

Maya
Adéla by musela rozkousat slona, kdyby chtěla
to si piš, že chtěla - sežere všechno. Zatím se mi nestalo snad s ničím, že by jí něco nechutnalo
Ale myslím, že sloni v našem okolí zůstanou v pohodě - ona je hrozně přátelská

Darenka
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2015 14:49
- Nahlásit

PetraK
myslím, že máme už pár týdnů našlápnuto asi jako Xerxová (kromě toho syrovýho). Ale to taky napravím. Chci, aby byla zvyklá na všechno.

<< 1 ... 441 . 442 . 443 . 444 . 445 . 446 . 447 . 448 . 449 . 450 . 451 ... 598 . 599 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání