Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou III
<< 1 ... 441 . 442 . 443 . 444 . 445 . 446 . 447 . 448 . 449 . 450 . 451 ... 598 . 599 . >>
Autor Zpráva
Xerxová
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2015 19:38
- Nahlásit

Najt je chlap. Tudíž si ani nevšimnul, že je něco jinak...

Dneska řádil jak pominutý s krabicí plnou balonků. Kdysi je dostal vnuk (sto malých lehkých míčků). Některé už dávno Najt slisoval, ale před týdnem mu z Prahy přivezli zbytek - plnou tašku. Dneska si dogoun vysypal škatuli plnou míčků na koberec a řádil. Jak jsou lehké, tak když mezi ně skočí, rozletí se na všechny strany. Do huby se mu vejdou dva až tři, další honí packama... Vydrželo mu to hodně dlouho... jak malej blbejš se tu honil pokojem a stěhoval nábytek...

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2015 20:00
- Nahlásit

cernej caj
to asi bude ono, i když si teda nepamatuju, že by to takhle kvetlo
koukám léčivka jak prase, proto my jsme takový zdravý

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2015 20:01
- Nahlásit

Xerxová
to se nebojíš, že nějaký malý spolkne?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2015 20:01
- Nahlásit

Xerxová
to je tedy dobra zabava a stehovaky mas skoro zadarmo, jen asi nestehuje na chteny mista

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2015 20:05
- Nahlásit

lidi jsou fakt hovada, krmit koně pečivem, kdyby alespoň jim dali jabko nebo mrkev
http://www.novinky.cz/domaci/385848-nemocna-divoka -klisna-se-vratila-do-milovic.html

Xerxová
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2015 20:24
- Nahlásit

Maya u něj ani ne - on je opravdu opatrný. Xerda měl rád házení golfáčů (ony úžasně skáčou, když se s nima třískne o zem...) a taky jsem se nebála, neb byl opatrný. Ale u Betky to nešlo - ta je chtěla hryzat (některé mají tekutá jádra a to je hnusná chemie - bacha)

Doze bys nemohla dát nic - ořechy, jablíčka - to všechno může spolknout na zahradě, když si hraje... Dogy prý umí spolknout i tenisák... jsem ráda, že to žádná moje nezkoušela...

birma
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2015 20:29
- Nahlásit

Maya
kdyby alespoň jim dali jabko nebo mrkev
zrovna tihle divocí koně mají citlivější zažívání, takže by to možná mohlo způsobit i to jablko nebo mrkev. Cizí zvířata se prostě nemají krmit...

Fifi
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2015 20:34
- Nahlásit

Prsi!
birma
Cizí zvířata se prostě nemají krmit...
Presne, jak rikas. Ja se ptala i souseda, co ma kozi kozi kozi, jestli jim muzu davat zbytky z kuchyne ala kostaly od zeli apod, co nesezerou psiska. Smal se a "ty sezerou vsechno, jen toho nesmi byt moc". Tuhle jsem videla jeho syna, jak jim hodil slupku od bananu - to by me ani nenapadlo - a no problem.
Xerxová
Dogy prý umí spolknout i tenisák... jsem ráda, že to žádná moje nezkoušela...
Brr, to je predstava. Jsem opatrna, maly micky ci kulinky nedavam, Kremyl je hovado. Staci, ze se obcas pridusi Bajitko na krmeni.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2015 20:37
- Nahlásit

birma
jak rikas, a jak rika fifijova - po dotazu proc ne, ale zas je tam ten problem, ze nevis, kolik je toho "moc", ze jo. kdyz mu jeden rohlik nic neudela, 40 lidi je 40 rohliku, ze...

birma
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2015 20:42
- Nahlásit

cernej caj
kdyz mu jeden rohlik nic neudela, 40 lidi je 40 rohliku, ze...
přesně, navíc k těm divokým koním jsem našla tohle:
Zažívání divokých koní je výrazně zranitelnější než u koní domácích. „Koně jsou býložravci, jejichž zažívací ústrojí je uzpůsobeno na živinami chudou, a velmi vláknitou potravu, především na trávu. Z toho důvodu musí tuto stravu přijímat téměř neustále, ovšem po malých dávkách. Jakákoli změna ve složení stravy, či její větší objem může narušit citlivou bakteriální rovnováhu ve střevě, jež může vést k podráždění střevní stěny a porušení pravidelných trávicích pohybů, peristaltiky,"
zdroj

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2015 20:49
- Nahlásit

birma
ono obecne jakykoli zvire, navykly na urcitej druh potravy proste je nebezpecny krmit necim jinym, tuplem ve velkych davkach a kdyz neni odmala zvykly, ze...

jo jinak v to utery muzu na vylet za tyden

birma
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2015 20:57
- Nahlásit

cernej caj
jinak v to utery muzu na vylet za tyden
super!
jo a díky za pozvání na vandřík, ale my vyrazíme v neděli na trénink, tak si možná dáme nějakej výlet jen sobotní zas

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2015 22:41
- Nahlásit

birma
tak ona kolika je relativně běžná i u domácích koní, akorát tam se to obvykle podchytí včas a stačí to rozchodit
asi by to tam chtělo velký cedule, když už chcete ty koně krmit, tak natrhanou trávou, ale pochybuju, že by to pomohlo, však s tímhle mají problém všude, kde jsou zvířata

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2015 06:05
- Nahlásit

birma
akorat snad stihnu rozchodit pocinajici kripecku za ten tyden.

na noc sem mela paralen a trochu sem se i vyspala a zvladla sem vstat do prace, tak snad to nejak zvladnu rozchodit a nocni horecky zmizi.

vzpominam si - jako decka sme meli v zoo sok z medveda co stal v tom svym betonovym suterenu oprenej tlapama o zed a s hlavou zaklobenou si uzival vody, co mu navstevnici lili do tlamy... nejakou cervenou chemickou limcu... ja jeste snad pochopim lidi, co nabizi konim rohliky, kdyz obecne se jim trochu davat muze, ale v okamziku, kdy jim nekdo zacne davat tatranky, to je vazne hnus

Darenka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2015 06:59
- Nahlásit

Zdravíčko všem, zejména marodům
Dočíst vás byl nadlidský výkon.
Birma
To agi video je moc pěkný. Adam je šikovnej.
cernej caj
To je na prd, když nemůžeš zůstat alespoň nějakej den doma a vyléčit se. Dovolenou si asi taky nemůžeš vzít?
Měli jsme moc pěkný víkend s Adélou. Jen s Lenkou a Abby to neklaplo, bo bourala muflona, kterýho vyhrála v tombole na Hubertské zábavě.
Hezkej den přeju!!!

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2015 07:28
- Nahlásit

Darenka
ses dobra, zes to vsechno zvladla

tak s Lenkou to zas vyjde jindy, takovej muflon muze byt docela zajimavy masiko

dovci mam uz malo, kvuli hlidani, tak bych rada nebyla mezi svatkama celou dobu v praci, tak snad se zadari a bude to dobry.

Darenka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2015 08:13
- Nahlásit

cernej caj
Dělej si zázvorový čaj (z čerstvého zázvoru), citronuj, meduj.
S tou dovolenou je to na prd. Já bych ti mohla nějakou dát - vybrala jsem letos jen 5 dní. Mezi svátkama budu muset minimálně 1 den pracovat, tak ani o těch svátcích toho moc nevyberu.
takovej muflon muze byt docela zajimavy masiko
já se přiznám, že ze zvěřiny mi chutná jen paštika s brusinkama . Já prostě ať to maso je jakkoli dobře upravený z něj cítím tu zvěřinu.

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2015 08:15
- Nahlásit

cernej caj
já teda do práce v takových případech beru vždycky Coldrex, po něm se člověk cejtí pár hodin úplně zdravej, i když to bude asi nějakej dryják, tak furt lepší než chcípat v práci
a jinak ty nápoje mi připadaj dobrý na rychlejší vyléčení

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2015 08:16
- Nahlásit

Darenka
já taky zvěřinu nejím, ani bažant mi nechutná, muflona na talíři si ani neumím představit

Darenka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2015 08:20
- Nahlásit

Adéla
Má průběžně už několik týdnů více - či méně vyrážku na břiše. Vlastně je to něco mezi pupenama a puchýřkama. Začalo to když jsme chodili na pole a bylo tam strniště. Myslela jsem, že to má popíchaný, ale už jsme tam s ní dlouho nebyli - chodíme na zoraná pole a louky a dělá se jí to pořád. Evidentně jí to nějak neobtěžuje, samo od sebe to mizí a udělá se to třeba na jiném místě. Má to jen na tom holém bříšku. Nikde jinde po těle jsem to nenašla. Nemokvá to. Co myslíte že to může být? Blechy 100% nemá a viditelné jiné parazity taky ne.

Jinak se ze mě stala sběratelka vypadlých zoubků Adéla už má venku 3 špičáky, zbývá poslední Všude už jí vyčuhují nové.

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2015 08:28
- Nahlásit

Darenka
můžou to být sametky, vyrážka vypadá takhle http://www.skudci.com/sametka-podzimni
a nebo vodnatý puchýřky jsou obvykle alergie

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2015 08:30
- Nahlásit

Darenka
teda, ty ses hodne spolehlivej pracant, co ani nebere dovcu... my muzeme mit maximalne 10dni k prevodu do dalsiho roku a kdo k prvnimu listopadu ma vic jak 10 a nema to naplanovany, tak je "nucen" si vybrat minimalne to nad 10.

neni to nejaka alergie? ja bych s eoptala veta, az pujdete kolem.

Maya
no ja mam ten paralen hot drink to je to samy co ten coldrex i slozenim myslim. Taky to piju, je to dobry ze do sebe dostanes i teply.

ale podle me to nema efekt jeslti napoj nebo pilule na tu rychlost.

jestli sem nekdy jedla bazanta nevim, ale jeleni maso treba mi nikdy nevadilo nebo srnci.

birma
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2015 08:35
- Nahlásit

Huff. Dneska ošizenej Adam, jdu si k obvoďákovi pro výpis z karty, zejtra k závodnímu na vstupní prohlídku (to by mě nenapadlo, že se dělá i na takový pozice, měla jsem za to, že je to spíš ve výrobě a tak). Reju hubou v zemi a to je teprve úterý ráno...

Darenka
Nemá prostě beďary?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2015 08:47
- Nahlásit

birma
podle me se to dela skoro vsude. I u nas v kancelari.

ses tuha kvuli praci?

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2015 09:00
- Nahlásit

birma
závodní prohlídky pravidelně po pár letech maj povinně všichni ze zákona, však jsem to tu psala nedávno, že jsem si musela pro výpis z karty a s tím hezky k závodní doktorce, tam si to založej a změřili mi tlak a jsem schopná práce v kanclu i nadále
Reju hubou v zemi a to je teprve úterý ráno...
to asi ten nezvyk ne? časem se to zlepší
cernej caj
no já to složení teda nikdy nestudovala, ale jedinej coldrex u mě fakt umí potlačit ty příznaky tak, že jsem pár hodin v pohodě, to už mám vyzkoušený, paralen ani omylem, po tom se akorát potím a spíš léčím, ale to chce doma v posteli a ne v práci

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2015 09:04
- Nahlásit

paralen: Léčivými látkami jsou paracetamol 650 mg a fenylefrin hydrochlorid 10 mg a coldrex Paracetamolum 750 mg , Phenylephrini hydrochloridum 10 mg

podle me tech 100mg nemuze mit takovej vliv (pro me je to stejny) ale rpo nekoho citlivejsiho asi muze, kdyz ty rozdil poznas.

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2015 09:08
- Nahlásit

cernej caj
jsem si to schválně našla
coldrex prášek
Složení:
Léčivé látky: Paracetamolum 500 mg, Phenylephrini hydrochloridum 5 mg, Coffeinum 25 mg, Terpinum hydratum 20 mg, Acidum ascorbicum ethylcelluloso obductum 38 mg, což odpovídá Acidum ascorbicum (vitamin C) 30 mg v 1 tabletě.

coldrex nápoj
Složení:
Léčivé látky: Paracetamolum 750 mg, Phenylephrini hydrochloridum 10 mg, Acidum ascorbicum (vitamin C) 60 mg v jednom sáčku.

paralen grip prášek
(paracetamolum, dextromethorphani hydrobromidum monohydricum, phenylephrini
hydrochloridum)

paralen nápoj
Léčivými látkami jsou paracetamol 650 mg a fenylefrin hydrochlorid 10 mg v 1 sáčku.
Pomocné látky: sacharóza, dihydrát citronanu sodného, kyselina vinná, kyselina citrónová, přírodní citrónové aroma v prášku, povidon 25, citrónové aroma v prášku, kyselina askorbová (vitamin C), aspartam, pigmenty z oddenku kurkumy dlouhé

tak ty nápoje jsou skoro stejný, ale ty coldrex prášky maj navíc kofein a Terpinum hydratum, což netuším co je, protože jsem to našla jen a wiki v anglině

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2015 09:22
- Nahlásit

Maya
prave, ja ty napoje mam podle toho, co je v lekarne zrovna. Budu muset koupit cestou z prace (paralen/coldrex) v lecich

jinak ten paralen grip tablety paracetamolum 500 mg, dextromethorphani hydrobromidum monohydricum 15 mg, phenylephrini hydrochloridum 5 mg

takze to asi bude prast jako uhod i tableta X tableta

uz sme tu jak duchodci

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2015 09:41
- Nahlásit

cernej caj
uz sme tu jak duchodci
nemoci si nevybíraj
on to má stejně asi každej jinak, já už to mám ozkoušený, že po paralenu se potím a chce se mi spát, po coldrexu jsem zdravá jak rybička, teda přiměřeně žejo tudíž coldrex v práci, paralen doma
každopádně doufám, že teď mě teda tyhle choroby nepostihnou, v pondělí budu mít dovolenou a nechci jí propotit v posteli

HaZa
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2015 09:41
- Nahlásit

cernej caj dle toho, co je v lekarne zrovna.
mě pomáhá coldrex taky nejvíc ... asi je to tím kofeinem - zesiluje účinek ostatních látek ....
když je nejhůř tak "jedu po 4 hodinách coldrex-aspirin-coldrex-aspirin ... " tablety nebo šumáky, horký nápoj večer - je silnější

"brufeny" mi dělají zle na žaludek

<< 1 ... 441 . 442 . 443 . 444 . 445 . 446 . 447 . 448 . 449 . 450 . 451 ... 598 . 599 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání