| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2015 21:54
- Nahlásit
birma
no vítej v realitě zaměstnance
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2015 22:02
- Nahlásit
Maya
vítej v realitě zaměstnance
když já krom toho zaměstnání mám pořád ještě živnost, víš? Takže dolezu domů a hezky druhá směna bejt jenom zaměstnanec, tak to tak neprožívám
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2015 22:29
- Nahlásit
birma
tak až budeš mít práci jistou, tak s tím můžeš praštit ne?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2015 22:34
- Nahlásit
Maya
tak až budeš mít práci jistou, tak s tím můžeš praštit ne?
jako že bych si svoje mimi který mě stálo spoustu času a sil a dalo mi hodně zkušeností jen tak odkopla? No to neplánuju
z FB: LUXUSNÍ SLOHOVÁ PRÁCE ŽÁKA ZŠ!!!
Slohová práce žáka ZŠ na téma: Moji rodiče.
Rodiče se dělí na dvě části: matku a otce.
Matka se ještě rozděluje na ženu v domácnosti a v zaměstnání.
Doma se potom ještě skládá z manželky, matky, kuchařky, uklízečky, pradleny, zásobovačky, účetní, vychovatelky.... ostatní si nepamatuji, ale máma toho umí vyjmenovat víc, jako např. služka, otrok a jiné .
Matka se vyznačuje tím, že se zázračně nachází na více místech najednou, umí v jedné chvíli myslet na sto věcí, přičemž deset věcí dělá současně.
Vidím na vlastní oči, jak po návratu z práce dá vařit vodu na sporák , zatímco zadělá na buchty. Přitom jí běží pračka, do které chodí vyměňovat prádlo, mně vymýšlí věty oznamovací, tázací a rozkazovací a naší Olinku zkouší z velké násobilky. Ve volném čase stačí i vyžehlit . Že potom přebalí malého Karlíka a udělá mu Sunar s krupicí si ani nevšimnu.
Dvě oči mi na to nestačí. Když potom zasedneme k večeři, všechno je připravené na stole, já mám na teplákách zašité nové díry , Olina má umyté vlasy a prádlo visí na balkoně.
Potají si mámu prohlížím. Máma má opravdu jen dvě ruce a přece, když přijde domů z práce má v jedné velkou a malou kabelku, v druhé dvě síťovky s nákupem a v třetí.... ne, vždyť jsem už povídal, že má jen dvě ruce, ale nese i Karlíka ve fusaku.
Otec se neskládá ani nerozděluje.
Nachází se v zaměstnání a doma, ale doma ho najdete málokdy. Kromě snídání a večeření, když sedí u stolu, vyskytuje se obyčejně v křesle nebo na gauči a bývá zakrytý novinami.
Zanechává po sobě vždy totožné stopy: rozevřené a převrácené noviny a cigaretový popel, někdy i v popelníku. Na rozdíl od mámy, i když má taky dvě ruce, přichází domu s rukama prázdnýma. Jestli umí násobilku nevím, ale
psát asi neumí, protože mi ještě žákovskou knížku nikdy nepodepsal. A ani není prozkoumané, proč patří do skupiny rodičů, když na rodičovské sdružení vůbec nechodí. Jak umýt auto ještě nezkoušel
Pan učitel povídal, abychom se při psaní tohoto úkolu zamysleli nad prací svých rodičů. Ve škole přidělují žáka, který řádně nepracuje a neučí se, dobrému a snaživému žákovi, aby se od něj něco naučil . Tak si myslím, že při svatbě přidělují muže ženám, aby je ženy něčemu dobrému naučily a měly na ně dobrý vliv.
Mojí mámě se to zatím bohužel nepodařilo.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2015 06:31
- Nahlásit
stále teplo, podivnej podzim. V noci se zase hodně rozložil tep a tlak tátovi, takže ho o půlnoci odvezla rychlá... Takže dneska musím do plánu vřadit ještě nemocnici a taky maminu...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2015 07:12
- Nahlásit
birma
tak vis ze laska hory prenasi, bys omezila spanek a brala ho na vychazky s adamkem
Maya
ale zas nezabije 2.5h denne dojizdenim, takze to je tak bych rekla skoro sul nul
myslim, ze birmu to i bavi, nechat neco, co te bavi je blbost a kdyz z radosti mas par kacek k dobru, tak bonus
Xerxová
drzim palce, at je tatinek v poradku.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2015 07:55
- Nahlásit
Xerxová
Hlavně ať se tatínkovi uleví
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2015 08:18
- Nahlásit
Xerxová
tak ať je tatínkovi brzo dobře a pustí ho domů
cernej caj
no je fakt, že co mi proklimbáme v buse, tak birma mezitím vydělá pár korun
časově to je asi nastejno a čas se získá fakt jen omezením spánku a zrušením ranního poflakování, ale to chvíli trvá, než na to člověk přijde, taky jsem byla zvyklá vstávat v 8 a mít práci 10 minut od baráku a pak taková změna
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2015 08:20
- Nahlásit
Dobré uplakané ranko,
konečně trochen pršákuje.
Nemám šanci vás dočíst, jen jsem zahlédla to, co tu psala Darenka o jakési vyrážce u Adélky.
Bukís měl taky takové pupínky jako štěndo, nedrbal si to, žádná holá místa. Byla jsem u veta, nic nezjistil, dal mi jakýsi šampón za 500Kč, ve kterém jsem ho máchala. Nepomohlo. Pak jsem to přestala řešit. Nakonec jsem přišla na to, že ty pupínky měl o hrátkách se slečnou labradůrkovou. Prostě jak na něj hamtala a okusovala ho, naskákali mu takové pupínky. Když jsme jí pár dní nepotkali, pupínky nebyli.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2015 08:38
- Nahlásit
denyk
tady je teda hezky dneska
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2015 08:44
- Nahlásit
cernej caj
u nás lilo po ránu, v Praze teda sucho
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2015 08:54
- Nahlásit
Maya
u nas mokro ale neprsi. su mrtva. ferinka chtela ven ve 3 v noci
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2015 09:36
- Nahlásit
Včera odpo venku se psem zase stresing
Po vsi tu lítal americký bulteriér, který bydlí nedaleko
mě a navíc je zvyklý chodit tam kam chodim já se psem, takže
jsem měla nervy, jestli ho nepotkáme.
Potkali jsme ale asi 20ti kilovou paní s NO, který je zvyklý být jen na zahradě a najednou s ním byla venku, NO na volno,
Bohudík si naás nevšiml, tak jsme změnili směr a rychlou chůzí šli pryč. Pak tu chodí němec s velkým psem jao Berňák, ale krátkosrstý teď si nevzpomenu co je to za rasu. No odvolal ho na poslední chvíli, pár metrů před náma, já už jsem křičela a měla v ruce pepřák.
No a pak mi kámoška z NDR posílala foto jejího labradora, kterého čapla přes plot za krk fena rotvíka a nechtěla pustit. Bohudík nic hlubokého, labradůrek má přece jen docela srst a hrubou kůži.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2015 09:49
- Nahlásit
denyk
tak hlavne, ze labrador OK
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2015 09:52
- Nahlásit
denyk
jj, není nad klidnou procházku se psem
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2015 09:59
- Nahlásit
Maya
no asi tak já jsem někdy vystreslá zbytečně, štve mě to ale prostě po těch zkušenostech...někdy mi připadá že mám oči i vzadu.
Mám dny kdy si říkám, že kvůli tomuhle už žádnýho psa nechci, nebo si pořídím nějaké hovado 80kg a budu s ním strašit já
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2015 10:06
- Nahlásit
cernej caj
http://www.kukatko.cz/clanky/pruvodce-po-nejlepsic h-raw-podnicich-v-brne-aneb-zivotni-styl-na-taliri /
denyk
a nebo malýho psa, kterýho vezmeš na ruku
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2015 10:10
- Nahlásit
Maya
kterýho vezmeš na ruku
s tím se zas budu bát do lesa
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2015 10:17
- Nahlásit
Maya
mrknu
denyk
tak poridis poradnyho chlapa s tim se nebudes bat ani do lesa ani o bukace
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2015 10:24
- Nahlásit
cernej caj
tak poridis poradnyho chlapa
no už vidím jak se mnou chodí chlap denně na procházky, takovýho fakt neznám, ještě ho asi nikdo nevyrobil
Ale jako nápad dobrý
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2015 10:24
- Nahlásit
denyk
ja jednoho znam, co by chodil i kazdej den, ale v jistym ohledu je zvlastni
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2015 10:25 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
denyk
já jsem někdy vystreslá zbytečně, štve mě to ale prostě po těch zkušenostech...někdy mi připadá že mám oči i vzadu.
Mám dny kdy si říkám, že kvůli tomuhle už žádnýho psa nechci, nebo si pořídím nějaké hovado 80kg a budu s ním strašit já
jestli tě to uklidní tak já sem na tom podobně.. viz minulej týden..já ty svý dva na vodítku u nohy...a zahlídnu pani asi 200 metrů od nás...s černou dogou (paní Xerxová to nebyla todle je čuba)... zastavím a doga nás zmerčila a rovnou letěla k nám... pani volala a volalaaa a volalaaa a niic tak sem si stihla přitáhnout jelito a držela ho za postroj k u nohy, aby se nezapletl mezi souboj titánů Fajfka versus černá obří doga...mezitím sem se jí pokusila zastrašit a zastavit hlasem..no marný došla co došla přilítla rovnou z příma až k Fajfce...no ta samo naježená jako dikobraz kravál jako prase...doga třikrát oběhla kolečko kolem nás za rykotu bo Fajfka jí 100% chytla za zadní nohu a díky bohu doga odletěla s rykotem za majitelkou do toho koncert uřvanýho jelita co chtěl jít Fajfku bránit... díky bohu nešla do rvačky, ale pro moje dva na vodítku opět další blbá zkušenost...
už sem ani nenadávala bo se akorát nervuju já..jo a čekala jsem jestli pani nepříjde že má kouslého psa... ta byl teda letěla ze schodů že by nestačila pokládat nohy ...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2015 10:37
- Nahlásit
Fajka
to je taky blbý, tak alespoň že se nic nestalo tvejm psům
denyk
s tím se zas budu bát do lesa
jako třeba s Dorinem na volno by se k nám nepřiblížil nikdo na 100 metrů
a na ruku se vzít dá
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2015 10:39
- Nahlásit
jak jinak, vyšívací sada, na kterou čekám skoro rok a stojí dva tácy si dorazí kdy? samo teď před vánocema
ješttě že alespoň po vejplatě
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2015 10:42
- Nahlásit
Maya
je taky blbý, tak alespoň že se nic nestalo tvejm psům
No jako stalo nestalo ...co újma psychická.. ? :-/
a Fajfku každý takovýhle rozhození v jejich letech může poslat do pekel
Maya
vyšívací sada, na kterou čekám skoro rok a stojí dva tácy si dorazí kdy? samo teď před vánocema
a to je přímo z číny? ty maj teda dobrý dodací termíny?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2015 10:45
- Nahlásit
Maya
cooo? rok?
Fajka
proste pripad, kdyz nemam privolani, nepustim psa z voditka...
a pak jeste pripady, kdy sice nemam privolani, tak nepustim psa z flexiny, ktera ma aspon 10 metru a pes si skace do silnice pod motorky, omotava cyklisty a jeci na deti a stary lidi za rohem...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2015 10:48
- Nahlásit
birma
Mojí mámě se to zatím bohužel nepodařilo
jejíž to je vtipně napsaný
Xerxová
V noci se zase hodně rozložil tep a tlak tátovi, takže ho o půlnoci odvezla rychlá... Takže dneska musím do plánu vřadit ještě nemocnici a taky maminu...
snad si tam jen den dva poleží a pak zase pojede domu...ono tohle podzimní počasí moc starým lidem nepřidá..vidím to na našich ... taky jsou rádi když ráno vstanou a bolí je celej člověk jen trochu a né hodně..
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2015 10:51
- Nahlásit
Fajka
to je přímo z číny? ty maj teda dobrý dodací termíny
cernej caj
cooo? rok?
nee, to je z Ruska, s nima je domluva nemožná, takže mi to zařizovala paní, co od nich bere pro eshop a taky to jednou poslali blbě
z Číny by to bylo jiný kafe, tam maj teda dneska všichni nějaký mega slevy kvůli nějakému svátku, kdyby to někoho zajímalo a chtěl si něco levně objednat
cernej caj
pak jeste pripady, kdy sice nemam privolani, tak nepustim psa z flexiny
jj, pes bez přivolání ne flexině někde v provozu je taky masakr
Fajka
No jako stalo nestalo ...co újma psychická.. ? :-/
tak to je jasně blbý, ale alespoň nemusíš k tomu řešit veterinu, dávat prachy a tak
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2015 10:52
- Nahlásit
cernej caj
proste pripad, kdyz nemam privolani, nepustim psa z voditka...
ale tak si ho pustím někde na volným prostoru a hlídám si kde kdo je nebo není..a né že du krz vesnici po silnici, pes na volno a madam čumí do mobilu nevidí co kde a pes letí za náme víc jak 200 metrů..kdy já sem sotva viděla v tom šeru už že se v příkopě nějakej pes vůbec pohybuje... :-/
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2015 10:54
- Nahlásit
Maya
kde :vsude:
jako at si je na ulici vodi nakratko a v parku pusti na maximum ale at sakra cumi kde koho pes skrti...
Fajka
jasny, myslim jako nepustim psa tam, kde hrozi problemy
|