| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2015 14:50
- Nahlásit
Darenka však zdravé zažívání nepotřebuje maličké řádně rozkousané kousíčky masa. Psovitá smečková šelma nemá čas na nějaké řádné kousání - prostě urvi a zhltni co můžeš. Jsou to hltavci a jejich zažívání je na to uzpůsobené. Pozor dávej u kostí - ale syrové drůbeží já psovi klidně předkousám nůžkama na drůbež (takové křídlo přefiknu na několikrát a přitom maso a kůže to udrží v kuse). Dávám podstatně víc masa než kostí. Občas velký kloub z krávy na hraní (a vyčištění zubů) no a nebo celé kusy kuřete (včetně masa)... Ale moje psiska to tak mají od prvního dne doma - pokud nikdy kost a maso neviděla - začínej pomalu...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2015 14:57
- Nahlásit
Xerxová
jj, ono to chce vytrvat, mě s tím psi taky ze začátku dost zápasili, když jsem jim prvně předodila syrový jako dospělejm, hlavně teda Dorin, kterej to prostě nevezme do tlamy a nezkouše, ale musí si to držet packama a trhat a taky se to naučil
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2015 14:57
- Nahlásit
vzpomněla jsem si na krásné veliké statné štěnítko devítitýdenní... Xerxe Bonodu. Měl pět sourozenců a ještě osm bratranců a sestřenic ze stejně starého vrhu. Takže banda štěníků obrovská a konkurence při stravování velká. Ten blboun v prvních dnech u nás "vdechnul" obsah misky, běžel do obýváku na vlněný koberec a v koutě za křeslem si lehnul, vyblil si obsah žaludku pěkně mezi přední tlapátka a začal v klídku debužírovat... Nezabila jsem ho - poměrně rychle došel k názoru, že my konkurencí nejsme a začal "stolovat" normálně...
foto z té doby...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2015 15:00
- Nahlásit
Xerxová
Ten blboun v prvních dnech u nás "vdechnul" obsah misky, běžel do obýváku na vlněný koberec a v koutě za křeslem si lehnul, vyblil si obsah žaludku pěkně mezi přední tlapátka a začal v klídku debužírovat...
to byl ale moudrej pejskek hnedle takhle od mala. šíííkovnej pán to byl
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2015 15:07
- Nahlásit
Xerxová
šikula
Přeju hezký zbytek dne, za chvíli jdeme na louku.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2015 15:09
- Nahlásit
pěkná čepice
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2015 15:11
- Nahlásit
to delal i vokoun po utulku, krmili sme 5x denne se stenetem. taky byl kost a kuze.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2015 15:28
- Nahlásit
čaj Xerín byl krásné macaté štěnítko. Rozhodně nebyl hubený nebo hladový. To byl jen naučený "boj o koryto"
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2015 15:49
- Nahlásit
prave je zajimavy, ze dve ruzny situace vedou vlastne ke stejnymu chovani - v obou pripadech "vidim zradlo, musim ho vdechnot, nez zmizi"
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2015 16:36
- Nahlásit
Xerxová
ty víš všechno, alespoň teda všechno, co já potřebuju ohledně cestování . Je něco, co fakt stojí za vidění v Lucembursku nebo na severu Itálie?
Do Lucemburku jedeme, katedrálu Notre dam snad najdeme , našla jsem pár hradů.
Díky
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2015 17:03
- Nahlásit
Kachna jde ti o krátká zastavení cestou, nebo třeba polodeňák?? Kde spíte?? Mě se třeba hodně líbil Trevír - ale to je jih Německa. Fakt sever Itálie?? ne Francie... Itálii mám nějak stranou
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2015 17:54
- Nahlásit
vy vlastne mizite za hranice, tak si to moc uzijte
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2015 19:58
- Nahlásit
kachna_
Itálie je dost daleko od Lucemburska, asi spíš Francie jak píše Xerxová?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2015 20:59
- Nahlásit
přišla jsem domů - nablito a Adam bez nálady :/ teď už se tváří líp, tak snad bude zítra OK a v sobotu na ten výlet přeci jen vyrazíme...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2015 21:22
- Nahlásit
uááááááááá
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2015 21:30
- Nahlásit
Ja furt dumala, na co sem zapomnela. A vim uz! Kachnovic_ Martinkovi podekovat, ze este neumi jezdit na bilym ori a poprat mu vcera k svatku. Tak diky! (Jeste nemam prezuty auto)
kachna_
Krasnej vylet preju, at se vam vsem libi.
birma
přišla jsem domů - nablito a Adam bez nálady :/ te
Ejej, tak snad zadna mrcha ho nelapla, lita toho ted dost mezi lidma i psama.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2015 21:37
- Nahlásit
Fifi
Ejej, tak snad zadna mrcha ho nelapla
nemyslim, spíš teď měl pár dní vepřový masitý kosti jako sváču, tak šly nejspíš ven nestrávený zbytky. Aspoň doufám teda, protože rozloženej víkend by nás asi mrzel oba, zvlášť když je to jeden z posledních volnejch na dlouhou dobu...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2015 21:48
- Nahlásit
birma
spíš teď měl pár dní vepřový masitý kosti jako sváču
Jesli den co den, tak to urcite bude tim. Opatrne s nima.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2015 21:55
- Nahlásit
Fifi
no oni to byli prcci - okolí žeber se spoustou masa a tak, žádný kloubovky velký. Ale řekla bych, že to bude jima
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2015 22:03
- Nahlásit
birma
okolí žeber se spoustou masa
Vahove prave tyhle zebra jsou zradny, fura kosti a prt masa. To u velky kloubovky si ohlidas lip, ozuzlat klouba a jak to zacne chroustat prostredky, sebrat. Tak at to jsou jen tyhle zebrovaty nesmysly, zadny virozky.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2015 22:12
- Nahlásit
Fifi
Vahove prave tyhle zebra jsou zradny, fura kosti a prt masa
no jenže já nepsala žebra, ale jejich okolí ;) je to ten přípoj žeber k páteři, masa objemově víc než kostí. žebra nedávám vůbec a ani se na to nechystám. Kloubovky nedávám a dávat nebudu, protože pak ho musim fakt hlídat a vzhledem k jeho povaze a minulosti mě nějak nebaví mu brát věci, o který stojí, radši mu vrazim něco, co si může zdlábnout celý.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 05:52
- Nahlásit
birma
tak snad zitrejsi vylet bude
fifi
mas pravdu, streda byla marrinkova a jeste tak tyden jezdit nemusi, ale pak by mohl
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 06:21
- Nahlásit
Zdravíčko.
Všem výletnicím přeju pěkný výletění a milosrdné počasí. Užijte si to!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 07:18
- Nahlásit
Darenka
diky, zitra by melo byt hezky
Krasnej vikend
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 08:21
- Nahlásit
mám dneska a v pondělí dovolenou... zahájila jsem ji procházkou v lesoparku psím... a bojím se bojím, že už Night nebude to sluníčkové obřisko, co na sobě nechá dříví štípat. S blížícím se druhým rokem zdá se dospívá a začíná si uvědomovat své možnosti.
Dneska na něj dvakrát ječelo malé psisko (vždy na vodítku, naježené po zadních jdoucí a hrozně nadávající) a dvakrát chlapec (na vodítku jdoucí) vyrazil s dost příšerným hrdelním vrknutím. Držím se hesla "vždy připraven" ... v posledním čase kvůli svému klidu chodím do přepsených oblastí s Nightem na stahováku, takže zatím o nic nejde. Jen holt jsem si myslela, že už máme zvládnuto alespoň trochu a on to začne chlapec měnit... Nenudím se.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 08:26
- Nahlásit
Xerxová
uzi jsi prodlouzenej vikend
jinak teda najtik asi zacina vyjadrovat i nelibost, tak snad ke psum bude jinak v pohode
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 08:32
- Nahlásit
Xerxová
no jo, když ono těch psů, co na sobě nechaj dříví štípat, zas tak moc není, ale nezávidím, protože těch votravnejch psisek jsou všude mraky a udržet psa velikosti Najta žádná sranda, jako chápu, že i když jseš v právu ty, že nechceš aby nějakého pidipsa rozšlapal
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 08:51
- Nahlásit
jinak dneska uz jak rybicka, takze zitra na vandr se uz tesiiiim
muz dostane mikcuk narozkam, tak su zvedava, co na to rekne
ale nejak ze vseho "vyrostl" tak doufam, ze mu bude dobre. Akorat na ty svatby v tom nebude moct
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 09:19
- Nahlásit
cernej caj
proč zrovna s rybičkama? mu tam máš nechat namalovat noty nebo tak něco ne?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2015 09:24
- Nahlásit
Maya
tak uz ji mela hotovou
|