Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou III
<< 1 ... 414 . 415 . 416 . 417 . 418 . 419 . 420 . 421 . 422 . 423 . 424 ... 598 . 599 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2015 21:46
- Nahlásit

Tak učení chůze u nohy na pamlsek se mi zdá ještě dobrý, si myslím, že prvotní bylo na cukání vodítkem.
Ale učit to tak malý štěně se mi zdá taky dost blbý.

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2015 21:48
- Nahlásit

Fajka
jako když nad tím tak přemejšlím tak máš jako fakt pravdu a musím ti dát souhlas!
Ono pracovat se stenetem, aby to melo smysl? Jde tak max pet minut, jeste prolozeny hrou, zpocatku na cvicaku. To radsi pekne nechat vyradit v ramci socializace pred vlastnim cvicenim, potrenovat to nejdulezitejsi - neboli privolani, aby mel clovek casem koho vubec "cvicit", udelat se zajimavejsi nez ty stenata a lidi ostatni, atd. Ideal pro Darenku pak pro privolani na sidlaku nekde. A neresit, ze mi nechodi u nohy a seda krive. No a? Bazusak moncici zna povely: Baz coby privolani, v ruzny intonaci. Pak mozna sedni, lehni a dej pac. Zanedlouho ji bude osm let. A nejak si s tim vystacime. Neb ja nemam ambice, zkouskovy s ni.
birma
Fakt mě naučil, že netlačit na pilu je nejlepší a nejrychlejší cesta vpřed
Tak je to horsi cesta, ale o to delsi zkratka.

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2015 21:51
- Nahlásit

nevím, jestli už to nebylo tady v tom lazaretu
klikni na to co tě bolí a je tam cvičení
http://www.seniorum.cz/videoserial-cviceni/barevne .html

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2015 21:53
- Nahlásit

Fifi
a chůze na vodítku si myslím, že s přivoláním pro běžnej život úplně stačí, jako třeba Kim uměl mnohem líp slalom a domeček než sedni a lehni, Dorin, se musím pochválit, asi nejlíp umí neskákej

birma
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2015 22:00
- Nahlásit

Fifi
Tak je to horsi cesta, ale o to delsi zkratka
přesně jsi to vystihla teta ale zas to z páníčka udělá buď hromádku nervů na lexaurinu nebo téměř zenovýho mistra

Maya
mně přijde velice vhodnej ještě jakejkoliv povel, co psa zastaví na místě (pro případ, že přivolání neni ta nejbezpečnější varianta), ale jinak to určitě pro pohodovej život stačí

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2015 22:04
- Nahlásit

Maya
Tak učení chůze u nohy na pamlsek se mi zdá ještě dobrý, si myslím, že prvotní bylo na cukání vodítkem.
Ale učit to tak malý štěně se mi zdá taky dost blbý.

Prvotni myslis v dobach minulych? To fakt ne, to je jen asi tak tradovano. Je fakt, ze tam bylo kontrastu vic, nez v soucasnosti, ale nebylo to tak, ze by slo stene na voditku a jeblo se s nim a k noze. Dneska se vsechno prehani, pozitivno i pripadny skubnuti, smazeni na elektronice atd.
a chůze na vodítku si myslím,
Tu este Trolda neovlada zcela, kdyz je excitovan. Tahne jak dobytek a pak se na sirokym obojku dusi. Ale zacina to chapat, ala pomalu nebo pocem. Povel k noze zna, ale jen coby cirkusovej trik, nevyzaduju v beznym zivote, nauci se to postupne jak ostatni zdejsi. Nevim, zda jsme pro Darenku nejlepsi radkyne. Ale vona to esuska zejtra napravi, jak ucit kraby kolem nohy chodit a jak moc velka pizli prisnost musi bejt.

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2015 22:07
- Nahlásit

birma
tak ve městě ta stopka asi jo, plus neběhání do silnice nebo tak něco, já to nikdy nepotřebovala
Kim jako vcelku uměl všechny ta základní povely a x dalších blbinek, ale bylo to jen proto, aby se něco učil, Dorin neumí z toho skoro nic a je to jedno
no a pak samo takový ty povely pro běžnej život, co se naučej tak nějak za pochodu, jako třeba to máme povel domů když jsou na louce a zařvu domů, tak maj mazat na zahradu

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2015 22:09
- Nahlásit

Fifi
no myslím to z doby tak před 20 lety a víc, kdy jsem sice na cvičák nechodila, tak nevím, jak to bylo tam aktuální, ale lidi co tam chodili a mi radili se psem, tak chůze u nohy byla pes na vodítku a jak se začne předcházet, cuknout s ním zpátky

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2015 22:10
- Nahlásit

Maya
jako třeba to máme povel domů když jsou na louce a zařvu domů, tak maj mazat na zahradu
Tohle zna asi vetsina vesnickejch psu. A jsem za to obcas rada, kdyz se vracis a tam cosi pobiha. Jen na ty moje by to asi neplatilo, kdyby se nejakym zpusobem ocitli bezprizorni mimo zahradu. Ty to neznaj.

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2015 22:11
- Nahlásit

Maya
ale lidi co tam chodili a mi radili se psem, tak chůze u nohy byla pes na vodítku a jak se začne předcházet, cuknout s ním zpátky
Njn. I se stenetem? Tak dobre asi, zes na ten cvicak nechodila.

birma
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2015 22:13
- Nahlásit

Maya
Adam neumí spolehlivě nic, za to zná spoustu kravinek a blbinek, prostě protože ho to baví. A společná zábava a dobrej vztah je podle mě důležitější než cokoliv, co ten pes může umět a to včetně přivolání

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2015 22:22
- Nahlásit

birma
A společná zábava a dobrej vztah je podle mě důležitější než cokoliv, co ten pes může umět a to včetně přivolání
Polemizovala bych u toho privolani, ale chapu, ze to myslis na Adamitu. Ne na stene, ktery si vychovas odmala.

birma
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2015 22:27
- Nahlásit

Fifi
chapu, ze to myslis na Adamitu. Ne na stene, ktery si vychovas odmala
spíš jsem to myslela ještě obecnějc - vem si třeba různý primitivy, seveřany, chrty... ale i u štěněte - spíš oželim perfektní přivolání, než radostnýho spokojenýho psa. Vídám psy, kteří sice přivolání maj, ale než aby ke mně pes šel se staženym ocasem a souborem konejšivejch signálů a na vodítku se snažil chodit co nejdál ode mně, to ať je radši happy na vodítku, kde si budem spolu kravit dle svýho a tak, aby to oba bavilo bez ambicí "hele jakýho mám perfektně zvládnutýho psa, co může chodit na volno"...

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2015 22:35
- Nahlásit

birma
ale i u štěněte - spíš oželim perfektní přivolání, než radostnýho spokojenýho psa
Tak to pro me je privolani alfa a omega.
Vídám psy, kteří sice přivolání maj, ale než aby ke mně pes šel se staženym ocasem a souborem konejšivejch signálů a na vodítku se snažil chodit co nejdál ode mně, to ať je radši happy na vodítku,
To zase beres jinej extrem.

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2015 22:40
- Nahlásit

birma
spíš jsem to myslela ještě obecnějc - vem si třeba různý primitivy, seveřany, chrty..
No primitivu tu par je, mysleno plemenne. A i u tech lze odmala nejak docilit veselyho privolani, ne to, co popisujes.
Ale prvne slysim, ze ma nekdo ambice si dokazat, ze pes muze chodit na volno.

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2015 22:47
- Nahlásit

Fifi
Njn. I se stenetem? Tak dobre asi, zes na ten cvicak nechodila.
jj, no chodit tam tenkrát ani se špicem nešlo, to bylo někdy v 80., na cvičáku jen služební plemena, ale pár lidí jsem znala, co měli NO nebo knírače

birma
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2015 22:49
- Nahlásit

Fifi
i u tech lze odmala nejak docilit veselyho privolani, ne to, co popisujes.
Fakt nevěřim, že u všech psů na celym světě jde pokud je máš odmala vybudovat spolehlivý přivolání - a spolehlivym myslim to, že se otočí na pětníku i když má zvěř blíž než majitele. To, že jdou zavolat na uzavřenym dvorku nebo v klidnym prostředí naprosto nezpochybňuju.
To zase beres jinej extrem.
prostě jsem to psala úplně obecně - nejdůležitější je pro mě vztah a zábava obou, pak až přivolání. Kdyby pro mě bylo naprosto nejdůležitější přivolání, tak by mi na něm záleželo víc než na tom, aby se ke mně pes neplížil a neprobodával si ocasem břicho, ne? Prostě by to bylo přivolání za každou cenu a že to je tady v okolí vidět dost často
prvne slysim, ze ma nekdo ambice si dokazat, ze pes muze chodit na volno
nějak si neumim jinak vysvětlit ty lidi, co na psa furt musej ječet, něčim ho perzekuovat, místo aby ho tedy přes to místo, co pes nezvládá, převedli v klidu na vodítku, který maj pověšený přes rameno :/

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2015 22:50
- Nahlásit

birma
tak když máš psa od štěněte, můžeš ho naučit přivolání aniž by se tě bál, ne?

birma
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2015 22:53
- Nahlásit

Maya
už jsem to psala- nevěřim, že u všech psů jde naučit perfektní přivolání za všech okolností.
A pokud jsem neumětel a nejde mi to tak, aby se pes radoval a nebál, tak mám dvě možnosti - buď si řeknu tak jo, je pro mě důležitější to, že si spolu rozumíme a je prča a máme dobrej vztah a prostě nejsem schopná naučit přivolání, tak na to dlabu, nebo si řeknu, že po dobrym to nejde a protože můj pes musí! mít perfektní přivolání, tak to holt půjde po zlym. No a já prostě patřim do tý první skupiny.

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2015 22:54
- Nahlásit

birma
ono je to spíš o tom, že ne každý umí naučit každého psa přivolání a pak je samo lepší to co popisuješ ty než nezvladatelnej nebo sice zvladatelnej, ale bojácnej pes na volno
když si tetka vzala toho ročního nesocializovaného boloňáka, tak mi bylo jasný už po první hodině instruktáže, že ho přivolání nenaučí nejspíš nikdy, tak jsem jí poradila to samý, ve městě jen vodítko, vyběhat jen na chalupě na zahradě, kde je ostatně celý léto, rozhodně pro toho psa lepší než život v kůlně a nebo kdyby nezvladatelně pobíhal někde ve městě nebo po polích

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2015 23:11
- Nahlásit

birma
Fakt nevěřim, že u všech psů na celym světě jde pokud je máš odmala vybudovat spolehlivý přivolání - a spolehlivym myslim to, že se otočí na pětníku i když má zvěř blíž než majitele. To, že jdou zavolat na uzavřenym dvorku nebo v klidnym prostředí naprosto nezpochybňuju.
Ale ty zase preskakujes nekam uplne jinam. Bylo slovo nejaky o privolani od zvere? jsme se snad bavily o beznym nejakym, cvicak, sidliste. A ja nepsala, ze muzes vybudovat 100% privolani, pes neni robot. Ja jsem jen psala, ze pro me to je zaklad, a kdyz vim, ze terierovi na poli muze vyrazit metr od rypaku zalehlej zajic, mam ho na snure. Aby ho na ne az tak vzdaleny rusny vypadovce neporazilo auto, kdyby se rozhodl zajice sledovat. V lese si teriera ci rtw ukociruju dle jejich projevu i bez snury, protoze to privolani proste maji.
A pokud jsem neumětel a nejde mi to tak, aby se pes radoval a nebál, tak mám dvě možnosti - buď si řeknu tak jo, je pro mě důležitější to, že si spolu rozumíme a je prča a máme dobrej vztah a prostě nejsem schopná naučit přivolání, tak na to dlabu, nebo si řeknu, že po dobrym to nejde a protože můj pes musí! mít perfektní přivolání, tak to holt půjde po zlym. No a já prostě patřim do tý první skupiny.
Protoze mas Adamitu a ses soudna. Ja tez mela cuby u kolobezky zaprahnuty, v polich sirych, nez aby lovily.
Kdyz sem neumetel a neodnaucim teriera vypalit za vsim na poli, mam ho na snure, naucim ho lehni na dalku. Nevyzaduju privolani, protoze se stejne neovlada. Nenecham ho litat po poli a lovit. Jdu na to po zlym?

birma
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2015 23:26
- Nahlásit

Fifi
Já chápu pojem naučený přivolání tak, že pes spolehlivě přichází za všech vzruchů, pokud do toho nezahrnuješ zvěř, tak se rozcházíme už v pojmech a vzhledem k tomu, že nejsme jediný sídliště v praze s vlastnim zajícem...
Nenecham ho litat po poli a lovit.
Tak to jsem jako možnost ani nezmiňovala...
Jdu na to po zlym?
Fakt nevim, jestli nedokážu vyjádřit myšlenku, že se tak míjíme :O po zlym bych si představila ke stopce třeba ostnáček, nebo zadupání psa do země, když se na pětníku neotočí. Stopku považuju za rozumnej managment někoho, kdo ví, že v danym prostředí přivolání nemá a je pro něj právě přednější vztah se psem, než aby ho začal tvrdě vynucovat. Chňápeš už jak to myslim?

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2015 23:29
- Nahlásit

birma
Já chápu pojem naučený přivolání tak, že pes spolehlivě přichází za všech vzruchů, pokud do toho nezahrnuješ zvěř, tak se rozcházíme už v pojmech
Definuji ala zbrnd sve privolani: Pes spolehlive prijde na privolani, pokud vim, ze vzruchy neprerostly jeho hladinu. Pokud vidim, ze by prerust tato mohla, psa si jistim a nepoustim na volno.
Chňápeš už jak to myslim?
Chapu, ale preskakujes z jednoho na druhy. Bacha na to zitra, kdyz zacnes u tricka, at neskoncis u stanu.

birma
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2015 23:44
- Nahlásit

Fifi
Pes spolehlive prijde na privolani, pokud vim, ze vzruchy neprerostly jeho hladinu
V tom případě má přivolání každej pes, někteří holt jen doma, nebo vzruchy přerůstají jejich hladinu pokud nemá majitel v ruce kotletu
preskakujes z jednoho na druhy
Nemyslim si. Celou dobu píšu o vztahu a přivolání a o tom, že pro mě osobně je důležitější mít dobrej vztah a se psem se bavit, než mít spolehlivý přivolání, což pro mě zahrnuje i přivolání od zvěře a jakejchkoliv jinejch vzruchů a lákadel.

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2015 23:54
- Nahlásit

birma
V tom případě má přivolání každej pes, někteří holt jen doma, nebo vzruchy přerůstají jejich hladinu pokud nemá majitel v ruce kotletu
Marny s tebou. Ja mluvila vyse ala zver. Ty uz zase s nakou kotletou, kterou ma stejne Xerxova placlou na tvari. Ne, vztah a privolani, ano. Pro me podstata, protoze nejde mit privolani bez vztahu. A jestli pro tebe to zahrnuje i privolani od zvere, whau, tak ne, asi nemam tak dobrej vztah s nekteryma ze svych fen. Protoze pudove daji prednost zveri vylitnuty jim pred rypakem. Ty mluvis teda o ty utopii, kdy se pes mota kolem tebe furt, v ocekavani, co vymyslis, kopnes, hodis, jak ho zamestnas? Ne, to nebudu mit nikdy a ani nechci na jednu stranu. Ty to ocenujes a chapu, ze s Adamitou radsi na voditku a zabava, kdyz se zahledi do dalky, pockas, az se k tobe otoci. Taky volba. Ja to mam halt jinak.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2015 06:11
- Nahlásit

fifi
ale zas pokud si nekdo prijde pro triko a odejde se stanem, bude z ni dobra prodavacka.

birma
tak ta pracovni doba vbtydnu naprd, ale on nikdo v 7 rano nakipovat nechodi, takze v tomhle trochu nevyhoda. at ti to jde.

fake
gratulace! sikovny ste

kdo mi poslal teplotku a boleni v krku? priznejte se

musim si hodne hlidat zvire, coz se proli chuzi nabkratko blbe rela, nevidim dobre zadni nohu, aby ji nenadnasela a pekne tapala. nevim, jak koc muzu ze zacatku chodit. v mape zmerim, ale kdyz chodim napr par dni 100m, muzu dnedka uz 200m, nebo jen 150? neumim to odhadnout. nebo muzu klidne celych 10 minut, coz je treba pul kilaku?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2015 06:19
- Nahlásit

jinak to cukani ucili i me na vikrndovym cvicim pobytu kdyz mela feri asi rok a pul a byl to vikend pro stenda a zacatecniky... a to neni teda 20 let u cloveka, co jinak bych rekla dost preferuje vztah s vlclovekem a snaxi se jit pozitivku. ale tohle tam mel.

birma
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2015 06:21
- Nahlásit

Fifi
Vůbec nechápu, jak jsi k něčemu takovýmu dospěla, protože o tom jsem vůbec nepsala. Jak z mýho společná zábava a dobrej vztah je podle mě důležitější než cokoliv, co ten pes může umět a to včetně přivolání můžeš vydedukovat jestli pro tebe to zahrnuje i privolani od zvere, whau, tak ne, asi nemam tak dobrej vztah s nekteryma ze svych fen. Protoze pudove daji prednost zveri vylitnuty jim pred rypakem. Ty mluvis teda o ty utopii, kdy se pes mota kolem tebe furt, v ocekavani, co vymyslis, kopnes, hodis, jak ho zamestnas?????
Celou dobu píšu o tom, že dám přednost tomu, že budu mít se psem dobrej vztah před tím, aby měl za každou cenu perfektní přivolání za všech okolností. Fakt asi nedokážu vyjádřit myšlenku.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2015 06:25
- Nahlásit

Fifi Xerxová nemá kotletu na tváři. Xerxová se zase docela vyspala (jen na dva prášky...) a těší se, až její zubařka otevře čekárnu... Naštěstí máme rozumnou zubařku, takže mě určitě někam nacpe i v dalších dnech... neb se bojím, že to dneska nedořeší

Xerxová
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2015 06:27
- Nahlásit

Kachna prosím, jedna zvířetnická osoba (studuje doktorát na křečky - přírodovědec profesionál) má králičí problém: Nenašly by se nějaké tipy a triky, jak přesvědčit samici, aby chtěla samce, a samce, aby chtěl samici? Prý pomáhá krmení petrželkou a podobně, ale zajímaly by mě i další rady (Jde o to, že náš nádherný vídeňský modrý samec se vůbec jako samec nechová - tak mě napadá i další otázka, je on vůbec na holky...?)
Díky
Co poradíš jako králíkář profík ??

<< 1 ... 414 . 415 . 416 . 417 . 418 . 419 . 420 . 421 . 422 . 423 . 424 ... 598 . 599 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání