Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou III
<< 1 ... 216 . 217 . 218 . 219 . 220 . 221 . 222 . 223 . 224 . 225 . 226 ... 598 . 599 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 07:21 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

Xerxová
tak to teda asi nechame. my teda se stendem byli, po par dnech si taky natahla zadni ale ono ji to i dost bolelo, dostala rymadil, klid na "luzku" a za tyden taky uz dobry.

radila jak cerna ruka, lepenka a krabice, na tom nezustal kousek pohromade

Maya
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 08:22
- Nahlásit

cernej caj
ty vichřice v busu taky nesnáším, ale v rámci přežití teď to radši i snesu
kulhání je asi momentální epidemie, Dorin taky trochu kulhá, teda když jde pomalu, v lítání mu to nebrání
jinak taky pár dní čekám, pokud to není, že by pes chodil po třech

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 08:30
- Nahlásit

Maya
no ona chodi po trech, se na tu nohu nepostavi a kdyz nahodou treba kdyz dlouho lezi tak ucukne, tak mam trojnozku. nasla sem si, ktera to byla noha kdyz byla stene. taky prava zadni.

Darenka
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 09:02
- Nahlásit

kachna_
Mám novou podprsenku, krajkovou, tak si jí tu užívám, téměř jako svátost.
Marťuše přišlo, vlezlo si ke mně a - nablilo mi do výstřihu
Už si neužívám...

Já věděla že sem mám nakouknout. Ty jsi spolehlivá .... to jsou úžasný historky Nutně teď potřebuju vzpruhu
Fifi
Ty vogo, to moh bejt za 2 měsíce masakr. Ještě žes ty hrátky překazila ....... No a stejně ještě není vyhráno ....kolik ještě času do ukončení nebezpečného období???

Darenka
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 09:08
- Nahlásit

Hlásání:
dneska v noci jsme byly venku jen 2x, tak jsem se i trošku vyspala
Začala jsem včera pomalounku s učením na samotu. Jsem lehounce optimistická Zatím jen od půl minuty až asi do 5 minut. Chvíli kňourala, chvíli štěkala (strašnej zvuk ), tak jsem čekala až přestane, aby si můj příchod nespojila s tím, že si ho vyřvala.......a ona spala Horší to bude až začnem prodlužovat intervaly a taky až si poslední týden v srpnu vyzkoušíme naprosto stejný režim, jaký by měla potom mít. Tzn. Ráno 3/4hod venku, pak pohrát 10 min, nabaštit, hračky, pamlsky a nazdar Adélko (chuďátko moje ) . Bude to fungovat? Nebo doporučíte něco jinýho?

kachna_
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 09:17
- Nahlásit

Darenka
já myslim, že času máš dost, že to je super

hele, potřebuju poradit. Tak už ne, už nepotřebuju poradit . Už jsem na to přišla. - Naplánovali jsme svatbu na Michalovy narozeniny. A já furt dumám, co mu tak dát k narozeninám. Což je extra těžký, protože jsme teď, s prodejem ZDI celkem potřebnosti (užitečné chlapské nářadí a podobně) dokoupili. Michala jsem se ptala a nic, prý, že já mu taky nikdy neřeknu, co bych chtěla. No má pravdu, páč chci něco od srdce, pro radost. Klidně králíka, ale aby si sakra dal tu práci a vybral to.
A přišla jsem na to, jakmile jsem dopsala "potřebuju poradit". Koupím rámeček a do něj prostě napíšu "miluju tě". Jsem na sebe pyšná, páč Michal to myslím ocení.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 09:49
- Nahlásit

Darenka
tak vidis, to je supr

fungovat to muze, ze jo ja teda davam nazrat rano pred vencenim ale kazdej to ma jinak (avic stene mozna jeste zere vicekrat?)

kachna_

das mu sebe, ne? a navic to je peknej darek

Darenka
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 10:15
- Nahlásit

kachna_
Jj, to je dobrej nápad. Ale ještě bych z druhý strany dala nějaký vtipný výhružný nápis a hned při věnování toho "miluji tě" ukázala i zadní stránku, aby věděl, co bude když tě nass..štve
cernej caj
mozna jeste zere vicekrat?)
Ji, baští 4x. To budu muset zkorigovat asi jen na 3 dávky a objem přizpůsobit.
Stejně je hrozně rozežraná. Tu dávku vdechne a kouká co to jako mělo bejt, že chce po předkrmu hlavní chod

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 10:21
- Nahlásit

Darenka
bud rada, ze basti, nebudes ji ani mit problem motivovat zradlem a uprimne je lepsi hlidat rozezranyho psa nez krmit nezravyho

Darenka
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 10:42
- Nahlásit

cernej caj
Souhlasím.

Jinak jsme půjčili naší Adélu do reklamy "FCEŠ FOFOLU" ?
Kdo jste to viděl tak to je naše Adéla - netopýr křížený s krysou a maďarem
Kofolu jsme za poskytnutí modelky nedostali

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 11:30
- Nahlásit

Darenka
tu reklamu neznam teda doufam ale, ze z toho netopyra krizenyho s krysou vyroste

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 11:39
- Nahlásit

to maj jako v reklame?

Maya
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 12:07
- Nahlásit

cernej caj
to maj jako v reklame?
jo, v několika a i to mluví a šišlá, si to najdi na tubku
ale mě to přijde docela vtipný

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 12:17
- Nahlásit

Maya
asi nechci

zbrnd
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 12:55
- Nahlásit

Hele já jsem oupa nervní jak tu takovou dobu nevidím výpolody ty mi oblíbený grafomanky ...hm, tak snad to přehlídne, až se vrátí

zbrnd
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 12:58
- Nahlásit

DarenkaJinak jsme půjčili naší Adélu do reklamy "FCEŠ FOFOLU" ?
Kdo jste to viděl tak to je naše Adéla - netopýr křížený s krysou a maďarem

Tak to jsem rád, že tu nejsem jedinej, s virtuálním psem,.

Fifi
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 13:02
- Nahlásit

Fuj vedro.
Taky mi ofouknuly zada, v aute.
cernej caj
no ona chodi po trech, se na tu nohu nepostavi a kdyz nahodou treba kdyz dlouho lezi tak ucukne, tak mam trojnozku.
Hnatu poradne prohlidnout, muze mit problem treba v polstarku (osina) ci tak neco. Kdyz by vyslovene trojnozkovala i zitra, asi bych jela na vet. Neco jinyho je mirny kulhani a kdyz pes ani nedosplane. Troldas si na tabore taky nejak hnul s predni haksnou, pri litani, pajdal pekne - takze mel dva dny klidovej rezim a dobry.
kachna_
Tos vymyslela moc hezky. Co saty, uz dorazily?
Darenka
Ještě žes ty hrátky překazila ....... No a stejně ještě není vyhráno ....kolik ještě času do ukončení nebezpečného období???
To je u kazdy feny jiny, bezne harani je kolem tri tydnu. S tim, ze nektera fena je k nakryti jen treba par dni uprostred, jina klidne uz od cca sedmyho dne treba deset dni, dalsi zase az ten posledni tyden... Amyna ma vzdycky tak tri-ctyri dny, kdy je v nejlepsim.
Začala jsem včera pomalounku s učením na samotu
To pujde, neboj.
Tzn. Ráno 3/4hod venku, pak pohrát 10 min, nabaštit, hračky, pamlsky a nazdar Adélko (chuďátko moje ) . Bude to fungovat? Nebo doporučíte něco jinýho?
Ja bych doporucila spis po vstavani ven rychlocurani a pak domu nazrat. A pak teprve tu delsi vychazku a hrani. Aspon co vidim Troldu a co delaly i feny, po zradle vzdycky potrebovali curat a kadit. A pred odchodem uz jen nejaky ty velky mnamky, jak radi Esuska, schovavat ji je treba do papirovych krabic atd, at se zabavi.
Ji, baští 4x. To budu muset zkorigovat asi jen na 3 dávky a objem přizpůsobit. Stejně je hrozně rozežraná. Tu dávku vdechne a kouká co to jako mělo bejt, že chce po předkrmu hlavní chod
Proc bys korigovala? Jen at dlabe, takhle mali prckove zerou klidne i 5x denne, coz je pro jejich zaludek lepsi - vickrat v mensich davkach. A objemove davka naopak postupne vzrusta, at ma organismus z ceho brat. Troldas zere az ted ve 4 mesicich 3x denne, rano a vecir nasup masovej a obed ala tvaroh/podmasli/zakysana smetana a do toho dingo suchar ci kousek tvrdyho chleba. A pres den jeste nejaky pochoutky ala mrkev, kedluben, jablko, merunka atd. Ja nikdy zradlo nevazila, ridim se tim, jak stene vypada. Ale ramcove zhruba by denni davka pro stene mela byt klidne 4-5% jeho vahy, je to individualni. Nektery muze sezrat za den 3/4 kg masa a je akorat, jiny 400g a musis hlidat, aby se nekulatilo (mysleno samozrejme umerne velikosti stenete, ne, ze by 2mesicni civava spucla pul kila masa )

Darenka
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 13:31
- Nahlásit

Fifi
Já jsem to asi blbě napsala - mám úmyslu jí dávku trochu zvýšit, ale rozdělit jen na 3 díly, protože když budu dopoledne v práci, neměl by jí žrádlo do podat. To bude ale až někdy v září. Vypadá to, že manžel ještě bude dál vybírat po dnech dovolenou a já taky ještě nějaký den, takže ta každodenní celodenní péče bude možná ještě měsíc trvat.
Díky za radu ohledně té ranní procedury. Zdálo se mi divný, že z jedné strany se říká, že po jídle má být pejsek v klidu kvůli torzi žaludku, z druhé strany, že po jídle většinou kadí a čůrá. Nevěděla jsem jak to "uchopit". Tak já to změním, to není problém. Jen budu mít fakt po tom jídle strach, protože ona venku lítá jak střelená
Teď v těch hicech chodíme během dne třeba 10 x čůrat (kadit) a za chvilku domů, nedá se venku vydržet. Jen ráno okolo 5 chodíme ven na dýl a k večeru(večer třeba na 2 hodiny).

Darenka
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 13:36
- Nahlásit

cernej caj
Teprve teď jsem zaregistrovala že máš třínohýho čtyřnožce.
A zkoušela jsi prohmatat bříška na ťapkách? Darenka jednou měla nepatrný trn a chvíli to trvalo než jsme ho našli. Po odstranění lítala jak čamrda.

Darenka
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 13:37
- Nahlásit

Jak jsem dávala fotky na rajče, najde se tam nějaká i pro PetruK s drápkama, ale obávám se, že mě ani nezabalí do koberce, bo není lepší kvality než dávala ona

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 13:38
- Nahlásit

Fifi
hnatu sem prohledala, zespoda i z polstarku, nic sem nenasla, taky me to napadlo ale. ale to by clovek musel najit, ze jo? rikal muz, ze blbli na zahrade, tak mohla nejak fakt blbe slapnout nebo se odrazit...

tak hlavne,ze uz troldas zase lita

Darenka
myslis, ze vizly sou na torzi nachylny? jako zas tak hlubokej hrudnik nemaj, nebo uzjo?

ale my to mame stejny, napred zrat, pak ven. pripadne rychle curat po noci a pak zrat a ven, na dovolene, kde je to trochu jinak nez doma.

kde mas fotky?

jinak supr, ze se uz vecer da ven, ja ksi to uzivas tu kazdodenni peci?

Fifi
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 13:42
- Nahlásit

Darenka
Zdálo se mi divný, že z jedné strany se říká, že po jídle má být pejsek v klidu kvůli torzi žaludku, z druhé strany, že po jídle většinou kadí a čůrá.
Njn, u stenat to je trochu jinak. Vsak kdyz je stene jeste u mamy a sourozencu, taky po nejakych prikrmech nenasleduje ihned klid na luzku. Troldak se po zradle jde hned vycurat a vykadit (i kdyz je treba vyvencenej predtim, kdybych mu to po zradle neumoznila, bude nestastnej a zbytecne nadela doma) a pak ma velkou aktivitu, posleze se placne a chrni. Treba ti nekdo poradi opak, ja pisu jen svy zkusenosti.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 13:45
- Nahlásit

Darenka
aha to rajce sem nekde prosvihla, mas odkaz prosim?

kachna_
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 13:51
- Nahlásit

Fifi
Doraziloooo. Je to hezký, jen jsem neodhadla holkám dýlku a místo nad kolínka je to pod kolínka. Škoda škoděnka malinká

Fifi
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 13:55
- Nahlásit

kachna_
Doraziloooo.
No tak huuuf!

S napetim a nadeji sleduju pruh bourek, ktery jdou nedaleko. Kez by...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 14:06
- Nahlásit

Fifi tady kolem chodí už třetí den po sobě. Slejvák těsně za kopcem... dneska se zatáhlo, silně hřmělo... i jsem to podpořili ihned odjezdem do lesa ale nic. Ani kapka. Možná Fajka má zalito - my rozhodně ne.

Kachna těším se na fotky. Malé svatebčanky (a svatebčánek) budou určitě stejně krásné, jako jejich spokojená mamina

kachna_
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 14:09
- Nahlásit

Fifi
napetim a nadeji sleduju pruh bourek, ktery jdou nedaleko. Kez by...
držím palce, u nás ani náhodou nic takovýho nehrozí

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 14:13
- Nahlásit

kachna_
tak to jeste zkratis na tom sicim stroji pokud si ho neudala

a co saty? jak ti to sedi? si kraaaasna nevesta v novym pradle a satech?

Fifi
doufam, ze nam se pruh bourek vyhne. kamarad mel byt vcera tady ale nakonec to nevyslo a uz byl vcera doma...

i kdyz dest by byl potreba, o tom zadna. jen v mirnejsi forme prosim...

Xerxová
taky doufam, ze nam kachna ukaze nejaky fotky

Xerxová
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 14:25
- Nahlásit

Darenka já to měla s Nightem takhle: Ráno vstát a ihned ho vynést ven. Po vyvenčení mu předložit misku se snídaní a hodinu si hrát a řádit a procházkovat a "cvičit"... Pak dohlédnout na další vyčůrání (povel čůůůůrej zvládl rychle), pak jsem se převlékla (první signál), položila piškoty na pelech (druhý signál), řekla ahoj, hezky tady hlídej... a odešla. Pokud se štěník chtěl "procpat" se mnou do dveří, bez řečí jsem ho "nacpala" zpátky a odešla.

Pohyb a jídlo a torzi neřeš. Nikdo nic neví, jen už se torze s klidem po jídle do souvislosti nedává. Dávné velké smečky loveckých psů prý honily zvěř s polonaplněnými žaludky, neb když by byla psiska hladová, nic by z ulovené kořisti nezbylo...

A vlčí smečka z lovu taky mláďatům nosí maso na vyvrhnutí v žaludku. Klusem... A znám i názor, že právě pohyb plného žaludku posiluje vazy, které žaludek drží ve správné poloze.

Najt jako štěně měl právě po jídle časté večerní tryskové a skokové šílenství...

Krmila jsem dlouho v režimu snídaně, pozdní oběd, první večeře a druhá večeře. A ještě dnes krmím ráno, v poledne a večer. Ale to je spíš z nouze cnost, neb ráno nechce jíst větší porce.

Janiii
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 14:26
- Nahlásit

Fifi
u nás teď pár kapek spadlo (ale možná by se při troše štěstí daly i spočítat ). zvednul se vítr, slunce se schovalo aspoň na chvíli - a štěňata okamžitě řádily jak tajfun (pozn. po Darenku - po žrádle ), jak zmáčknutím vypínače

<< 1 ... 216 . 217 . 218 . 219 . 220 . 221 . 222 . 223 . 224 . 225 . 226 ... 598 . 599 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání