| Autor |
Zpráva |
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 16:29
- Nahlásit
zbrnd
jakože jsem Ti měl začít přát už dříve
ne, jako že jsi měl začít dřívě s: ať se zas tak mc neodlišuji, pokud po tom toužíš
cernej caj
ja byvh si domecek nikdy koupit nemohla pac pri najmu bych usetrils minimum a nikdy bych to mega a pul neusetrila..
vidim dost zásadní rozdíl v tom, když si vezmeš půjčku na bydlení a platíš v podstatě stejný peníze, jako kdybys byla v nájmu (a tudíž když je mít nebudeš, tak skončíš na dlažbě s půjčkou nebo bez ní, protože je jedno, jestli ti zabaví dům nebo tě vykopnou z nájmu a tím, když si někdo půjčí na něco, co fakt nepotřebuje, navíc prachy, který třeba ani nemůže splácet a lepí to dalšíma čím dál horšíma půjčkama...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 16:35
- Nahlásit
birma
ale ty lidi to vnimaj tak, ze to potrebujou. Ja nerikam, ze bych si a to pujcila, ale ze chapu, ze ty lidi si o tom mysli,ze to potrebuji ted hned.
když si někdo půjčí na něco, co fakt nepotřebuje, navíc prachy, který třeba ani nemůže splácet a lepí to dalšíma čím dál horšíma půjčkama...
tohle je spis problem obecne financni negramotnosti, ze lidi neznaji hodnotu penez a nechapou vlastne vubec, co ta pujcka obnasi. On problem nebude v ty samotny pujcce totiz, ale v tom, ze lidi nejsou schopny pouzivat mozek a drzet nektery svoje potreby na uzde. A to pak ale se tyka cehokoli... a je lepsi clovek, co si pujci na dovcu pac na ni ted hned chce nez clovek, co znasilni vparku osamelou zenu, protoze ted hned chce nebo psychopata, co nekoho zastreli protoze ted mel potrebu zmacknout spoust... ono aspon ta potreba jet na dovolenou za pujcku nikomu neublizi, maximalne tomu cloveku pak veme nejaky moznosti, az zjisti, ze je rad ze bydli v nejakym socialnim bydleni a basti suchary, ale aspon tim neohrozuje jiny lidi.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 16:48
- Nahlásit
birma
ať se zas tak mc neodlišuji
no ale já nefím, jak na to
cernej caj
ale ty lidi to vnimaj tak, ze to potrebujou
naprostej souhlas a proto hodlám jít do politiky a prosazovat, že ve veřejných domech děvčata pěkná a mladší 25 let budou povinně v rámci svého podnikání poskytovat nabízené služby na splátky! Protože já to moc potřebuji!!
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 16:53
- Nahlásit
cernej caj
a je lepsi clovek, co si pujci na dovcu pac na ni ted hned chce nez clovek, co znasilni vparku osamelou zenu, protoze ted hned chce nebo psychopata, co nekoho zastreli protoze ted mel potrebu zmacknout spoust... ono aspon ta potreba jet na dovolenou za pujcku nikomu neublizi
když podle mě to ublíží právě tomu člověku, kterej pak má pocit, že vážně může a má hned mít všechno co chce. Schopnost na něco šetřit a na něco se těšit se musí učit. I to prej doporučujou psychologové nedat dětem hned všechno co chtěj, i když třeba na to rodiče maj, právě proto, aby z nich vyrostli psychicky zdraví lidi. Že to prostě je důležitý.
zbrnd
no ale já nefím, jak na to
taky nefim, neumím ti poradit
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 17:03
- Nahlásit
birma
tak já zatím zustanu este chvilu nadboží asik
a s těma půjčkama to je relativní, v tom pravdu nenajdete děvuchy
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 17:07
- Nahlásit
myslis, ze 40catnik co potrebuje dovolenou ted hned ma jeste nadeji pokud mu to prijde ok si pujcovat na dovolenou a zena ho v tom pidporuje s kolegove nevhapou, ze nejel uz davno? si aspon veme ponaucenu, se nemuze do budoucna. kdyz te bude kamarad odrazovat a nebuees ho poslouchat, pac ses chytrejsi, nabijes si hubu a priste vazne chytrejsi budes
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 17:21
- Nahlásit
cernej caj
radsi mi pomoz prosadit ty splatky v nevěstincích
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 17:34
- Nahlásit
dokážu pochopit hypotéku na bydlení. Je jedno jestli nové či rekontrukci. I to si chce hóódně rozmyslet... Ale člověk má alespoň tu nemovitost - tudíž není tak zranitelný. (taky nám zbývá ještě pár let hypči)
Moc nechápu nákup zboží na plátky. Pochopím to u pračky, auta, kotle... když momentálně není žádná rezerva financí k dispozici a kvalita běžného žití je "ohrožena". Nechápu mobily či televize na splátky - neb si tedy chvíli dávám korunky stranou a pak to koupím - a jinak si holt musím vystačit se starým modelem.
A půjčky na dovolenou, případně třeba štěně na splátky, nechápu vůbec. Když na to nemám a chci to - tak si našetřím a počkám si ten rok dva než na to budu mít.
Inzeráty - koupím štěně dogy na splátky - miluju. Když si na ni nemám, kde chci vzít peníze na krmení, doplňky na klouby, případně veterinu... Pořizovací cena není ten největší náklad...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 17:38
- Nahlásit
Xerxová
Ale člověk má alespoň tu nemovitost -
nemovitost má banka
Když na to nemám a chci to - tak si našetřím a počkám si ten rok dva než na to budu mít.
a pak ještě 15 let aby jsi udělala rezervu pro případ, že psisko nebude zdravé...
všechno je to relativní
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 17:49
- Nahlásit
Xerxová
Když si na ni nemám, kde chci vzít peníze na krmení, doplňky na klouby, případně veterinu...
u dogy jo, třeba u čivavy pokud bude celej život zdravá, tak za celej život nejspíš neprokrmíš to, co ten pes stojí
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 17:59
- Nahlásit
birma
celej život zdravá,
tak ale co když nebude
a co když bude, ale onemocní páneček, kdo se o čívu postará? zadara asi nikdo obstojne atd atd atd
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 18:24
- Nahlásit
zbrnd
ale co když nebude
a co když bude, ale onemocní páneček, kdo se o čívu postará? zadara asi nikdo obstojne
to máš pravdu. Ještě že nemusím mít všechno vyřešeno předem. Všechna zvířata ke mně přišla, když jsem byla bez koruny, prachy furt nemám, ale pevně věřím, že oni to nikdy nepocítili (teda když pominu to, že s Adamem nemůžem absolvovat tolik výletů, treků, intenzivek a táborů, kolik by se nám líbilo ). A až mě z nich klepne, tak děj se vůle boží.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 18:25
- Nahlásit
pro odlehčení
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 18:26
- Nahlásit
birma
že oni to nikdy nepocítili
njn tak at se to nezmeni teda ...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 18:33
- Nahlásit
zbrnd
njn tak at se to nezmeni teda ...
věřim, že nezmění
ono taky, jak velkou rezervu by měl člověk mít? tak třeba 15 tisíc na náhlou operaci? a co když v tu dobu přijde o práci, tak dalších 6 na to, aby měl pro průměrnýho psa na půl roku krmení, nějaký vyžití a očkování? A co když po tom půl roce, než nastoupí do nový práce bude mít úraz a nebude schopnej se rok o psa starat? To je 52 týdnů, týden v lepším psím hotelu je za kolik? 1500,-? (fakt nemám tucha) takže 78 tisíc k tomu na hotel. A co když ta operace psa nebude za 15, ale za 40 tisíc? Takže kdo nemá stranou minimálně 100 000 jen na zajištění psa, ten by si ho pořizovat neměl? Podle mě je těch hrůznejch scénářů tolik, že by se musel jeden zbláznit, kdyby to chtěl mít zaopatřený a vymyšlený všechno. Mejm zvířatům holt musí stačit, že když je to třeba, tak si v rámci rodiny vypůjčím a pokud se něco děje, tak mi z výdajů na veterině sice tečou nervy, ale to je tak všechno.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 18:49
- Nahlásit
birma
jj, proste vlivek by nemrl mit veci uplne bez rozmyslu sle zaroven cekat, az nasetrim 400 tacu coz vlastne to clvek za zivot nwstihne taky nejde.
pak je otazka - napr. cekam na prodani domu, nekdo mi fluzi a tak a ja na neco roky cekam a ted se nadkytne moznost treba dovolene snu nebo dogatka co odrek nekdo... v teto situaci je pujcks vic ok kdyz vim ze napr prodej fomu je rozjetej a ze za dva medice budu mit prachy na deset dogatek?
spis je obecne smutny, ze lidi potrebuji spoustu penez, aby se citili stastny a stejne jim to nepomuze. nekdo jezdi kazdej rok na maledivy a pohrda ludma, co za par korun daj tydenni dovcu v cr nekde na samote u lesa, v kempu nebo v tatrach pod stanem a pritom na msledivach stastny stejne nejsou...
kdyz me ze zajezdu vyzvedaval muz, to bylo pohledu na staryho formana nevericnejch asi jako mas formana ses socka a nechapu, kdes vzala na zajezd do italie a pritom nektery lidi celej zivot sedej doma pac splaci mefoura aby sousedi pukli
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 18:55
- Nahlásit
cernej caj
jj, proste vlivek by nemrl mit veci uplne bez rozmyslu sle zaroven cekat, az nasetrim 400 tacu coz vlastne to clvek za zivot nwstihne taky nejde.
ale jo jde pomerne lehce
ze napr prodej fomu je rozjetej a ze za dva medice budu mit prachy na deset dogatek?
jj to si myslelo hodne lidi co jsou dnes diky tomu, ez si to mysleli v prrr
mmch fifla fi fefefon
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 19:08
- Nahlásit
zbrnd nesměj se jejímu šišlákovi telefonnímu... Udržuje to naše mozkové buňky
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 19:16
- Nahlásit
Mam, nemam? Radsi asi ne, fotila jsem Troldika, kteryzto si zrovna hajloval a lebedil na zadech. Neni rozhodne zaostreno na drapky. Maye by mohla prdnout cevka.
Xerxová
nesměj se jejímu šišlákovi telefonnímu..
To nebude felefonem...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 19:18
- Nahlásit
zbrnd
fifla fi fefefon
máf nefo pfoti fofole?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 19:33
- Nahlásit
birma
máf nefo pfoti fofole?
ani mof ne, pofud tofo fudafka mof neffafili ..
jako predtim nez se rozhodli pouzit virtualniho
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 19:59
- Nahlásit
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 20:12
- Nahlásit
Fifi
jen ukaž, však je to štěňátečko malinkatý
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 20:15
- Nahlásit
Fifi
já jsem jukla k tobě na stránky a na tý jedný fotce jak běží to je prostě 100 % holanďan
jináč Troldoj gratuluju k hustýmu bobiku, Najtíkoj k rodokmenu Birmě k svátku, Ešusce k nejvzornějším psiskům a víc vás dočítat nezvládám...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 20:19
- Nahlásit
Maya
však je to štěňátečko malinkatý
Ehm.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 20:20
- Nahlásit
Fifi
jeeee heheheeeeee ,štajn bé mít konkurenci
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 20:21
- Nahlásit
Fifi
má erotický sny, ne? ale tak aspoň víš, že má sestouplý obě kulky, takže žádný komplikace v tomto směru
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 20:21
- Nahlásit
Fajka
To nee, ma je tmavy, nebudou videt!!!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 20:22
- Nahlásit
birma
ale tak aspoň víš, že má sestouplý obě kulky, takže žádný komplikace v tomto směru
Jestli myslis ty tentononc, tak to kulky nejsou.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 20:23
- Nahlásit
Fifi
To nee, ma je tmavy, nebudou videt!!!
no když nebudou moc velký tak vidět budou ale nebudou tak svítit
|