| Autor |
Zpráva |
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2015 14:38
- Nahlásit
tak máme za sebou poslední jarní pravidelnej trénink v Jenštejně spojenej s onou cca 12 - 14 km dlouhou procházkou. Jsem ráda, že jsme nevyrazili na čundr, protože mě to docela sejmulo. Adam si cestou stihnul ještě zaplavat (asi 20 minut), seznámit se s hezkou černou blbladorkou, neseznámit se s perdelem, pokoukat si na zajíčka a nakukovat domů k myším rodinám Já jsem nic z toho nedělala, ale jsem ten z nás dvou, co odpadnul. Neni to divný?
PetraK
to jsem ráda, že je mamince líp. A hrozná škoda, že si tam musí zažívat takovouhle hrůzu se spolubydlící Tak tfuj tfuj ať klapne sanatorium a ať si tam najde i nějakou spřízněnou duší
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2015 14:56
- Nahlásit
Teda už docela klepu kosu, venku je trochu teplejc, tak doufám, že půjdu domu dřív než zmrznu.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2015 15:18
- Nahlásit
birma
tak fobre, ze si nejrla, asi to chce oraz
maya
ani u nas nic moc, brrr
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2015 15:19
- Nahlásit
Používáte někdo platby přes paysec? Chápu to správně, že to funguje jako paypal a taky je to pro maloplatitele zdarma?
Bych asi občas koupila tu e-jízdenku, ale platit to převodem stojí prachy, tohle mi alespoň podle popisu připadá výhodnější.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2015 15:59
- Nahlásit
aby se vám taky přitížilo, tak trocha takového toho nadšení
http://www.ceska-justice.cz/2015/06/jak-funguje-ee t-kolik-mate-hotovosti-kolik-na-ucte-co-jste-koupi li-to-vse-247/
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2015 16:10
- Nahlásit
PetraK
chovám se profesionálně
hele já se dal zas na balet
ty jo ale takovýhle megery mě prostě točej.
však já to chápu, akurát taky vím, že si člověk může ublížit, když se hodně vzteká nebo trápí
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2015 16:14
- Nahlásit
olomoucký špic z roku 1903, paráda
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2015 16:16
- Nahlásit
MayaMayahttp://www.ceska-justice.cz/2015/06/ja k-funguje-ee t-kolik-mate-hotovosti-kolik-na-ucte-co-jste-koupi li-to-vse-247/
co jsme si zvolili to máme, hlavní je jít i k dalším a dalším volbám a zvolit konečně ty správné
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2015 16:18
- Nahlásit
zbrnd
a jak k tomu přijdeme my, co jsme nevolali
a taky nějaký pižly teda když už tu jsou doma
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2015 16:25
- Nahlásit
Maya
jéééééééééééééééé díky. Tady je vidět, že je Blanimůrka přesně typ těch starých psů - přesně pes vlevo.
zbrnd
však já to chápu, akurát taky vím, že si člověk může ublížit, když se hodně vzteká nebo trápí
jo máš pravdu, pravdu pravdu, se na tom snažím nějak už i pracovat, ale při mý povaze???
hele já se dal zas na balet
myslší, že si vymýšlím?? , fakt na holej pupek, že ne.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2015 16:26 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Maya
a ten špic taky bomba.
birma
o jsem ráda, že je mamince líp. A hrozná škoda, že si tam musí zažívat takovouhle hrůzu se spolubydlící Tak tfuj tfuj ať klapne sanatorium a ať si tam najde i nějakou spřízněnou duší
dík, na ty spolubydlící má fakt smůlu. Být v nemocnici je hrozný normálně, natož s tímhle Sanatorium myslm klaplo, mám to zarezervovaný, teď jen ať se máma nezhorší a povolej převoz.
ááááááááááááááááááááá za chvíli razíme na výlet!! teda nejdřív dom, pak narvat do mrazáku,kam se vejde 21,5 kg masa, těch 25 co jsem objednala a pak VEN, VEN, VEN.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2015 16:27
- Nahlásit
Maya
pokud jsme nevolili, jsme lůza, protože volit je správný přeciž a tudiž budeme asimilování Agrofertem nebo třeba Pfepefefem...
zase jen a pouze likvidace tech nejmensich nebo jejich vyhnani ven, pokud nechteji poslouchat ..krom toho je to realne zbidacovani obyvatelstva protoze samozrejme kdo toho bud jen trochu schopen, vyvede co muze "ven"
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2015 16:31
- Nahlásit
PetraK
myslší, že si vymýšlím?? , fakt na holej pupek, že ne
Tě zlobím přeci
radši dávej bacha na průvan, nastydlej pupek prej bolí
ale při mý povaze???
njn halt dyž je člověk jemen má to heavy...to mohu tvrdit, bo to znám z vlastní zkušenosti kontinuální celoživotní bezpřestávkový...prostě člověk si většinou řekne dost až je pozdě...to tak je nooo..jen pár lidem se to daří dělat lépe..no tak prostě my mezi ně nepatříme
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2015 16:48
- Nahlásit
Maya
aby se vám taky přitížilo
děkuju, budu blinkat. Fakt je to tak, že vorat zaměstnancema bylo snazší než živnostníkama (bez urážky zaměstnanců a bez toho, že bych to mířila na někoho tady), protože na ně stát víc mohl, tak si teď vytváří páku i na živnostníky.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2015 17:15
- Nahlásit
birma
tak je pochop, ty máš na Adama taky vodítko a jak ho máš ráda..no
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2015 17:18
- Nahlásit
zbrnd
hele vodítko na nás měli doteď taky, jen ho jaksi doplnili o elektrickej obojek, ostnáč a haltinu zaráz. A nějak nevěřim, že budou mít jemnou ruku...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2015 17:50
- Nahlásit
Troldas se byl dneska socializovat ve viru velkomesta. Nejdriv teda asistoval, kdyz jsem vyzvedavala lukcus pajsly v prodejne a pak jsme popojeli k bus a vlakovymu nadrazi. Vykracoval si jak lipican, vsechno ho zajimalo, kocarky a kola ho zaujaly, jeste vic teda holubi. Nejak nechapal, ze oni litaj a on ne. Protapali jsme se i uvnitr vlakace, z hlaseni rozhlasu rozlehajiciho se po hale byl nadsen. Proste nic neresil, niceho se nebal, jen se ponekud motal pod nohy. Ale abych ho jen nechvalila. Tak na cem budem muset zapracovat je jeho samomluva. Ano, chtela jsem ukecanyho psa, ale totok sem este nemela. Clovek ho vynda z auta a on spusti. Neco mezi jodlovanim, stekanim, vytim a knucenim, chvilema to zni, jak kdyz mu sekam ocasek po clancich. Az se lidi otaceli, s karavym vyrazem. A ze treba na autobusaku se to neslo fest. Po chvili se zklidni, ale teda ten uvod, to jsou arie.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2015 17:52
- Nahlásit
birma
hele vodítko na nás měli doteď taky, jen ho jaksi doplnili o elektrickej obojek, ostnáč a haltinu zaráz. A nějak nevěřim, že budou mít jemnou ruku...
aspon uz pochopis, jak je blby kdyz nekdo podleha modnim trendum v oblasti pomucek no ne?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2015 19:28
- Nahlásit
hezkej animák
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2015 19:44
- Nahlásit
tak jsem se dneska s Najťounem hodinu a půl courala lesem na okraji Lužek. A s hrůzou jsem si ke konci uvědomila, že ho vůbec neřeším a v hlavě si "pracuju" ... a věřím mu. Ano - je to les daleko od civilizace, houby zatím nerostou (pak tam lidi občas bývají), případní jezdci na koních jsou slyšet z dálky... zvěř pesan neloví (zatím neměl žádný úlet - ale to jednou přijde) ... takže on lítal lesem, házel si klacky, brodil vodu v příkopech... stříhal rovinky tryskem, průzkumničil - ale držel se u mě. Bylo nám oběma dobře. Jen když jsem si uvědomila, že nejsem ve střehu, tak jsem si vynadala... přeci jen je to ještě trouba... ale zase mám rozmyšlenou velkou důležitou poradu na úterý...
Mám pocit, že měl z té "nekorigované" svobody radost. Za celou dobu procházky jediný cvik, jediná hra - jen občasné "automatické" upozornění na změnu směru... a jinak až vodítko při vstupu do civilizace.
S Xerdou tohle šlo relativně brzy - to byl "pan pes". S kosatkou dravou Betou to šlo v dospělosti taky (ve věku mladém nee) - ale ona občas byla škodolibá a lovila mě a přepadávala ze zálohy, když jsem nebyla ve střehu... U Nighta mě to dneska překvapilo, jak jsme byli vyladění - on řádil, ale mě z toho vynechal...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2015 19:46
- Nahlásit
Xerxová
To se pekne cte.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2015 20:03
- Nahlásit
Xerxová
to je hezký, to já furt voči na šťopkách
Fifi
nauč Troldu operní árie a můžete vydělat majlant
jak to tak čtu, tak asi můžu bejt ráda, že my máme árie akorát při česání a v civilizaci se čuchá a drží tlama
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2015 20:03
- Nahlásit
Fifi dík. Mně se zase hezky četlo o mladém nádražákovi Ani píšťalku nepotřebuje, a všichni ho slyší
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2015 20:08
- Nahlásit
Maya no já taky s ním mívám oči i na zádech... protože jeho láska k psiskům rozhodně zvládnutá není. V našem lesoparku z něj oko nespustím, v Jizerkách taky nee - cyklisti, (neloví, ale plete se), pejskaři (musím ho stopnout hned)... se můžou vynořit všude. Tady - u Heřmanic za Jablonným je stálých obyvatel maličko. Ve všední den mimo prázdniny tam bloumám většinou široko daleko jen já...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2015 20:09
- Nahlásit
Maya
nauč Troldu operní árie
Ucit ho netreba. Ale on se otrka, budeme jezdit casteji a ten jeho sopran ho, verim, samovolne opusti.
Xerxová
četlo o mladém nádražákovi
Priste pujde na peron a to bude cucet.
Ale jinak ty vychazky souznejici jsou ty nej, jen na myslenku se psem fungat, mlcky ukazovat smer, kudy tudy atd. Najtik je pasak, ze to zvlada uz ted.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2015 20:15
- Nahlásit
Fifi
jo s tím ukazováním to mám s Kimem, naučil se to tak nějak sám a dělá to i teď když chodí na flexině, vyjdem z baráku se zastaví a kouká na mě jeslti má jít vlevo nebo vpravo a všade na rozcestí totéž, je to hezký
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2015 20:25
- Nahlásit
Já teď v "polocivilizaci" - tj. vysoký výskyt psů a lidí používám pětimetrovou stopku. Jasně, že kdyby chtěl, tak mě opustí... ale ještě to nezkusil. Prostě ví, že je "pod vlivem". Ono u těch mamutů je to jen o jejich dobré vůli... silou (tedy bez "nefér" pomůcek) zastavit nejdou ani na vodítku normální délky...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2015 20:52
- Nahlásit
Maya
A jak mu je? Piluli na hnatky uz dostal?
Xerxová
Ono u těch mamutů je to jen o jejich dobré vůli...
Nejen, spis o tom zprofanovanym vztahu.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2015 21:12
- Nahlásit
Xerxová, Fifi
obojí se moc hezky čte
my dneska můžem slavit leda to, že se na nás ze zatáčky vynořil perdel a Adam byl schopen se k němu otočit zády a dojít zpátky těch cca 10 metrů ke mně Což na druhou stranu neni zas tak malý vítězství
Fifi
spis o tom zprofanovanym vztahu
neni to jedno? Bez vztahu by tu dobrou vůli stěží měli
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2015 21:16
- Nahlásit
birma
že se na nás ze zatáčky vynořil perdel
Ja bych volala, jee, perdeeel! a hrr na nej.
Adam byl schopen se k němu otočit zády a dojít zpátky těch cca 10 metrů ke mně
Pasak.
neni to jedno? Bez vztahu by tu dobrou vůli stěží měli
Je to jedno a to samy, jen se lidi casto certi. Kdyz maji problem s privolanim, vychovou a nekdo jim poradi, ze jim chybi ten zaklad prave, vztah. Proto sem psala "zprofanovany", neb na jednu stranu to je opravdu rada na vetsinu problemu se psem. Nepisu na vsechny, ale vetsinu.
|