| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2015 15:55
- Nahlásit
Xerxová
a průšvih - on, který potřebuje socializaci jak sůl "koupil" panostitidu a má zaracha... A začíná vyjíždět
Jejej, tak to je dost na prdlacku. To s nim asi mate utrum na venceni, coz. Panostitida - cim ho krmi?
nohu zvedal taky hrozně brzy
Noo tak Trolda je nakej napred.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2015 17:01
- Nahlásit
krmí nějaké spešl granule - doporučeno chovatelkou - jediný dovozce - fakt název neznám, nepamatuji se. Asi velmi solidní (cenově určitě)
Navíc dodávají CanhydroxGAG celou dobu růstu - to je asi nejlepší, co je na trhu...
Takže si s náma nezaběhá (má přísný klidový režim už druhý měsíc) a pak bojím se bojím... že už se na volné lítání s ním budu bát já... Třeba se mýlím a mile mě překvapí. Ale některé jeho reakce mě děsili už u malého štěníka...
My se teď nechali páníkem vysadit ve městě a šli přes půlhoďku domů. Pokud nevidí psa - mám vzorné zvíře. Pokud vidí psa, mám nevychované zvíře - ale v pohodě zvladatelné. Ani jsem si moc nezaposilovala... Ale v klidu psa nemineme - ani na značnou vzdálenost - alespoň zkusit ten kontakt musí
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2015 17:08
- Nahlásit
jo a k tomu značkování - ne že začal až na pěti měsících. Panička to o něm tvrdila od štěníka... a já si "myslela své" - ale když jsem ho viděla na pěti měsících na procházce (Najtovi byl rok), tak suverénně značkoval pravidelně (a Night ještě vůbec nevěděl, co to je).
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2015 17:15
- Nahlásit
Xerxová
spešl granule
Navíc dodávají
Myslis, ze u dogousu je to nutny, coby u mamutu? Neplati tam, ze vseho moc skodi? Vim, ze Najtik mel taky ponekud jinsi zraci rezim, coby malej, ale preci jen pestrejsi?
a pak bojím se bojím... že už se na volné lítání s ním budu bát já... Třeba se mýlím a mile mě překvapí. Ale některé jeho reakce mě děsili už u malého štěníka...
To se ti ale vubec nedivim. Kor kdyz to je taky pes-pes. Nez si nechat servat Najtika libeznika, to radsi se tomu vyhnout. S labilem neni snadny ziti.
Pokud nevidí psa - mám vzorné zvíře. Pokud vidí psa, mám nevychované zvíře - ale v pohodě zvladatelné. Ani jsem si moc nezaposilovala... Ale v klidu psa nemineme - ani na značnou vzdálenost - alespoň zkusit ten kontakt musí
Ale to jsou velky pokroky, vsak se mamutek casem jeste vic zklidni. Jen je mi ho fakt lito, pratelsky velky pes a nemuze se kamosit.
Jen pro srovnani, co se zradla tyka (a treba coby tip pro Darenku do budoucna).
Kdyz se divam na Troldu, je stihlounkej a roste pekne soumerne. Pri prijezdu s prehledem podbehnul stul v obyvaku. Pak si asi po tydnu dal parkrat do lebzy a zacal ji sklanet. Ted uz se musi hoodne prikrcit, hlavinka je uz na stolkem.
Stale jeste dozira tu ta tam ten "dar" RC kilovej z veteriny, jinak mletiny, skelety, drstky zeleny, rybi s kurecim, pajsly ovareny zlehka, kde jsou kusy jater, blan, pobrisnice, osrdi, libovyho, loje a uzasny hrtany chrupkovity, zuzla si morkovky hovezi... A uci se zrat zeleninu a ovoce, pres den si uz nadsene da kedluben, kostal z kapusty, list cinskyho zeli, redkvicku, mrkev... a ted se zamiloval do lonskych svrastelych a sladkych jablek, ty mu tuze moc chutnaji, pulku ci cely denne zvladne. Obcas podmasli, kysku, zakysanou smetanu, kefir, tvaroh, cely vajicko. A jinak nic, z nejakych pridavku "chemickych". A davkovani tak, aby vse sezral a nebyl prezran, takze primerene.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2015 17:17
- Nahlásit
Xerxová
ne že začal až na pěti měsících. Panička to o něm tvrdila od štěníka... a já si "myslela své" - ale když jsem ho viděla na pěti měsících na procházce (Najtovi byl rok), tak suverénně značkoval pravidelně
No ja jsem tim taky prekvapena. Vsichni psi sameckove, co jsem mela, to zacli zkouset az nejak pri prezubovani, cili tak kolem 4.-5. mesice. Tohle Trololo jiz opravdu cilene zveda zadni, zrovna pred chvili zase, na zahrade.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2015 17:49
- Nahlásit
Zdravím!
Vylezla jsem na chvilku s Adamem a chce se mi zalézt do nějaký svý bubliny daleko od zmrdů.
Chodí tu taková bílá flekatá klustá čuba. Chodívá s babičkou a vnoučkem. Čuba je uřvaná, chlapeček když byl menší po ní házel kamínky nebo jí občas majznul. Dneska jsme na ní opět narazili, jen tentokrát kluk nebyl s babičkou ale s mámou. Ten malej hajzl do ní bušil plastovou pistolkou. Ale fakt ne málo, upozornil mě na to na x metrů zvuk tý rány, ještě k tomu prohlásil takovym fakt děsivě radostnym hlasem "počkej ty dostaneš". Matka měla čubu na vodítk a klidně se na to koukala. Doma mi pak říkala mamka, že je viděla z okna a to kluk do čuby pro změnu kopal, matka opět nic.
A já tak nějak nevim, co s tim. Vždycky je vidim třeba na 15 metrů, pokud jednou otevřu pusu, tak fakt nebudu slušná a jediný čeho docílim je, že čuba dostane naloženo za rohem i od dospělýho. Volat cajty nemá smysl...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2015 17:54
- Nahlásit
Fifi ta moje bestie - co dorostla začala být poměrně nežravá. Spousta zeleniny a ovoce, které žral nadšeně dneska znechuceně oválí v hubě a vyflusne. Jen jahody a sladká jablka je ochoten konzumovat. A taky meloun - ale sladký, ne žádné nedozrálé okraje!!
Ráno prý žrát nebude. I maso v misce klidně nechá a odejde...A já se můžu vzteknout, neb ho jednou denně krmit prostě nechci. Takže do zbytků z rána se v poledne dodá další maso (mletina, krky, skelety...) a milostpán dosnídá. Večeří normálně svižně a někdy pozdě večer si stoupne k misce a je ochoten žrát klidně i suché granule... Takže sežere nakonec celou dávku... Už teď se děsím, jak bude žrát o dovolené, když opravdu se v poledne s milostpánem nebudu vracet, aby se napapinkal...
Jinak mamuti se při růstu většinou dotují - já používám "slabý" chasoton, později caniviton. Když vidím změny na tlapátkách - vápním raději ihned. V období největšího růstu (a zároveň přezubování) to prostě dotaci VĚTŠINOU potřebuje.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2015 17:57
- Nahlásit
birma bohužel toto nemívá řešení... Někdy pomůže nahlas pronesené - že až jednou ta čubina bouchne do chlapce, že se budou divit. Na chirurgii... Ale většinou to tak mají v rodině nastavené a nic divného nevidí... chlapeček si hezky hraje a ona je přeci zvyklá...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2015 18:03
- Nahlásit
Xerxová
tahle fena už nebouchne, tu hranici překročila kdysi dávno. I když s nahlas pronesenou poznámkou jsi mě přivedla na nápad, díky moc! Něco ve smyslu "a takhle pak bude mlátit svoji ženu a děti" by mohlo matku taky upoutat...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2015 18:11
- Nahlásit
Xerxová
Ráno prý žrát nebude. I maso v misce klidně nechá a odejde...A já se můžu vzteknout, neb ho jednou denně krmit prostě nechci.
O pangaminovi si nedumala? Ten by ho mohl timhle smerem nakopnout.
birma
chce se mi zalézt do nějaký svý bubliny daleko od zmrdů.
Kde sa naleza takova to bublina? Ta se hodi obcas kazdymu!
Ten malej hajzl do ní bušil plastovou pistolkou. Ale fakt ne málo, upozornil mě na to na x metrů zvuk tý rány, ještě k tomu prohlásil takovym fakt děsivě radostnym hlasem "počkej ty dostaneš". Matka měla čubu na vodítk a klidně se na to koukala. Doma mi pak říkala mamka, že je viděla z okna a to kluk do čuby pro změnu kopal, matka opět nic.
To je tezky, kdyz to je matce jedno. Chudak zvire. ja bych se asi neudrzela... a pujcila bych chlapeckovi Kremylka. At to zkusi. Nebo Adamka. (vim, iluze, ale to by cumel)
Něco ve smyslu "a takhle pak bude mlátit svoji ženu a děti" by mohlo matku taky upoutat...
Kez by. Jestli na neco takovyho neni zvykla sama.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2015 18:21
- Nahlásit
možná ji jen nenapadlo, že to není normální.... "vždyť si takhle "hrajou" stále a fence co nevadí, nikdy přece ani nezavrčela...
Ona totiž dítka v určitém věku zkouší najít nějaký ten "slabší" článek a "prsit se"... I náš větší Trpajzlíček má najednou někdy tendenci zbytečně "buzerovat" Najta - a třba do něj i šťouchnout.
Ale jednak mu to neprochází (ani u nás, ani u jeho rodičů) a jednak přeci jen se bojí, že by mu ten "šťouchanec" mohl obluďák vrátit... Obluďák to navíc bere jako výzvu ke hře a má radost...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2015 18:23
- Nahlásit
Xerxová
Obluďák to navíc bere jako výzvu ke hře a má radost...
Tudiz je Trpajzlicek sam seslehan, Najtim ocaskem.
možná ji jen nenapadlo, že to není normální.... "vždyť si takhle "hrajou" stále a fence co nevadí, nikdy přece ani nezavrčela...
Tohle jsou smutny uvahy, fakt. Navic pomerne pravdepodobny.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2015 18:33
- Nahlásit
Xerxová
hele ten kluk už je nejspíš školák, za hru to podle mě nemůže považovat snad nikdo. Když byl menší, tak se čuba ještě snažila uhnout nebo se domoct pomoci, ale teď už prostě stojí a ví, že je to marný
|
birma
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2015 19:11
- Nahlásit
zavařilo mi zero - pořád jsem chtěla pro Adama věci v tyrkysový a furt to nedělali a teď, když už máme všechno v oranžový, tak s ní vyrukujou
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2015 19:26
- Nahlásit
birma
to je teda síla, můžeš to třeba okomentovat jako někomu do telefonu tak, aby to ona slyšela, ale jestli jí to taky docvakne je otázka
to dítě to nejspíš začlo dělat v tom věku, kdy tohle děti zkoušej a nikdo mu neřekl, že se to nedělá, tak na tom nevidí nic špatného, ale ta máma by zasloužila nakopat
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2015 20:21
- Nahlásit
birma
to je teda sila s tim deckem
uzijte si vsichni peknej vikend, kdybyste se tu neukazali
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2015 20:29
- Nahlásit
hele - Fifina asi v neděli vystavuje - ta uruguajská žíhaná potvůrka je na seznamu plemen
A sestřička Najtí nebude - Svetlana v Brně nevystavuje... tedy asi vystavuje asi jinde
Dog bude dost - cekem kolem padesáti - nejvíc opět modrých. Žlutých a žíhaných maličko
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2015 21:24
- Nahlásit
Xerxová
Fifina asi v neděli vystavuje - ta uruguajská žíhaná potvůrka je na seznamu plemen
Nene, bez cipu a doockovani nas tam jeste nepusti.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2015 12:11
- Nahlásit
Zdravím!
Jdu se chlubit, jak si na sebe ten můj holomek vydělává Byli jsme nakupovat v našem oblíbeném zverimexu Nákup: 3 kuřata, kus řezaného penisu. Dostali jsme jako dárek: piškot, malý pamlsek, velký pamlsek ve tvaru kosti (délka cca 20 cm), obrovský kus kančího hřbetu (prý si ho chtěl pan majitel večer upéct, ale možná se mu nebude chtít, tak ať si Adam pochutná)
a krásný videjo pro zpříjemnění soboty
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2015 18:58
- Nahlásit
birma
tak to je supr
fifi
tak za rok?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2015 19:20
- Nahlásit
my ráno stihli docela dlouhý výlet na Jezevčí vrch (teplo, vlhko, klíšťata, spousta kvetoucích kytiček a první letošní pořádná houba - kozák) no a pak už dorazili nájezdníci
Takže se nenudíme, psisko ukázkově hodné - neb je utahané
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2015 19:31
- Nahlásit
cernej caj
tak za rok?
Uvidime.
Xerxová
psisko ukázkově hodné - neb je utahané
To vam preju.
Protoze zdejsi vzornak asi dostane na vysvedceni samy petky (maya bude mit radost). Byl ponechan na volno zhruba hodinku s cubama v dome, unaveny, vyvenceny, clovek odjizdel od spiciho stenatka. Po prijezdu bylo prekvapko, kytka z parapetu dole, hlina vsude, vytahane ucebni materialy, nastesti jen ty mene dulezite rozskubane, boty z botniku vynoseny... Zkratka, jak po vybuchu. Priste to zase jisti klec, duveruj, ale proveruj. Pindik zacina byt ve svych hratkach velmi kreativni, kravne s Bazusakem a kdyz se rozjedou, je to demolicni ceta. Kazitel.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2015 19:47
- Nahlásit
Xerxová
tak to si uzivate vikend nalezite
ja dneska 28,5km, fotky nebudou ale musim rict, ze kvetouci jizni morava, vino, obili, barevna kvetena a mirne zvlnena krajina maj taky neco do sebe
Fifi
tak on ma rad kyticky? to je jak kocky vod vero
kdyz se rozjedou, je to demolicni ceta. tutununu, a to se na nej netvarila
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2015 19:49
- Nahlásit
Fifi
když to tak čtu, jsem ráda, že je smečka ještě v porodní bedně ikdyž budeme už asi zvedat bočnice
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2015 20:15
- Nahlásit
Janiii
a kde maaaas fotky a jak rostou??
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2015 20:21
- Nahlásit
cernej caj
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2015 20:23
- Nahlásit
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2015 20:25
- Nahlásit
jooo, ten trochu"debilní" výraz ... hmmm, celá panička
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2015 20:25
- Nahlásit
Janiii
ty sou skvely! tutununu
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2015 20:30
- Nahlásit
cernej caj
ja dneska 28,5km, fotky nebudou ale musim rict, ze kvetouci jizni morava, vino, obili, barevna kvetena
Pekny km v nohach mas. Zbytek romantiky me coby alergika moc neoslovila.
tak on ma rad kyticky?
Doposud nemel. Asi, ze tam nedosahnul.
Janiii
když to tak čtu, jsem ráda, že je smečka ještě v porodní bedně ikdyž budeme už asi zvedat bočnice
Porad jeste? Vsak uz se muzou pinozit i mimo bednu, nebo ne? Pekne podlozky a at se to plazi, trenuje. A bud rada, verim, ze az vam ty mututu povyrostou, tak je povystehujete nekam ven, na leto? Jinak vas predem lituju. A to jsou fazolky nabucnuty, spokojeny.
|