Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Kolie a šeltie
<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 61 . 62 . >>
Autor Zpráva
Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2012 23:23
- Nahlásit

datli
jj, ofiko název. Seženeš u vetů. Oficiálně je to na měsíc, ale prakticky ho dávám na jaře a pak někdy v srpnu. A drží.

datli
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2012 23:30
- Nahlásit

poptám se ,dík.
Od dealera mám kiltix,kiltex či jak se to jmenuje obojek,ale strašně mě štve kvůli zadredovávání.

helps
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2012 09:11 - Změnil/a: helps
- Nahlásit

Něco na tom asi bude,že malé děcka na agilitění nejsou zas až tak marné.

tak o tom vůbec nepochybuj, děcka jsou skvělí agiliťáci..... jen je potřeba vybrat k díděti rozumný psisko, třeba BOC bych malýmu dítěti nedoporučila

Exspot je tady např. http://www.manitera.cz/veterinarni-pripravky/pripr avky-pro-psy/pripravky-proti-blecham-a-klistatum/e xspot-6-x-1-ml-p-19007

taky ho teď máme, ale nám teda bohužel dlouho nevydrží tak ten měsíc. ale ono u všech těch kapek máš napsáno čtyří týdny účinost, to je jejich nevýhoda proti obojkům. já bych ale zase nesnesla mít na Ajanovi celoročně obojek....už kvůli té srsti.
jinak sem slyšela jak je skvělej duowin a že stačí aplikovat dvakrát do roka, ale zatím sem ho u veta neviděla
nej zkušenosti mám asi s Advantixem, ale zase je dost drahej

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2012 09:21
- Nahlásit

datli
vřele nedoporučuju kupovat exspot u veta, ale kup si v lékárně celý balení 6 pipet. Já to tak dělám a vyjde to mnohem levněji, loni mě takhle jedna pipeta vyšla na 90korun. Většina vetů na om má přirážku, v Brně až 60korun... ovšem záleží na tom, jakýho máš veta třá ti to dá levněji než v lékárně
takže jen takovej postřeh

Tony
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2012 09:50
- Nahlásit

helps
to s tím Duowinem jsem tu psala možná já, nedám na něj dopustit. Ale oficiálně má taky jen 4 týdny (minulý rok mi ale na psa po cca dubnokvětnovém ošetření Duowinem vlezlo klíště jen jednou za celou sezonu).

Mám to podobně jako Biluška.

Jinak Exspot jsem jednou měla taky a zkušenost podobná, jen ten Duowin se mi lépe aplikoval.

helps
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2012 10:17
- Nahlásit

Tony

tak asi možná záleží i na psovi...... stejně jako na některý lidi nejdou klíšťata, tak možná je to tak i u psů?!

jinak naše vetka tady v ČB nám exspot dala za levno asi do těch 100 kč. na klinice mi ho dali nedávno za 120 kč. no a ten Advantix je ještě dražší, ale zase s ním jsem asi nejvíc spokojená......

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2012 12:07
- Nahlásit

helps
já mám exspoty a dávám dva za sezonu, plus jeden když beru psa do terénu sbírat klíšťata. Jinak dávám na začátku, když se oteplí, přes léto když je sucho nejsou a pak zase napodzim. A drží to...

helps
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2012 12:26
- Nahlásit

já nevím, ale jsme v lese skoro denně, takže .....kamarádky fenka měla kapičku 5. týden a už na ní vlezlo asi sedm klíšťat a z mojí zkušenosti to taky funguje tak čtyři, pět týdnů a pak už na něj lezou. mě jde celkově o to, aby na něj ani nelezli, protože je to byťák a nechci aby tahal v kožichu klíšťata domů.

datli
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2012 20:39
- Nahlásit

no holky,jste úžasné.Beru tužku papír a jdu psát poznámky.Prča je,že právě běžela reklama na advantix.
Pozitivum reklamy,už vidím bez hledání,je to od Bayernu.

No a za nás-oba psi jsou asi přitahovači klíšťat ve velkém.Migas měl před měsícem prvního klíšťouna a zůstala mu tam pak nějaký čas hrča.Podotýkám,po vytažení fakt nic nechybělo a klíště si ještě klidně pochodovalo po papíře.

helps
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2012 09:49
- Nahlásit

Pozitivum reklamy,už vidím bez hledání,je to od Bayernu.

to je dobré znamení?

no můj pes měl letos první klíště už někdy v únoru, mě málem kleplo tak pak hned dostal pipetu a zatím docela klid

datli
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2012 21:18
- Nahlásit

Nápad mě nápad!
Když koupím pipetu na velkého psa,rozdělím ji mezi dva a vyjde mě to levněji,než kupovat individualně na každýho.
Bych vzala asi v lékárně rovnou nějaké velké balení po 4-6 kusech a bude.

Přešla tu blýskavá bouřka,psi zalezlí pod peřinou a mě to nějak připosrazilo do spacího stavu,jdu upadnout.

datli
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2012 07:11
- Nahlásit

Právě mi přišel mejl od kardioveta:
hodnoty jsou překvapivě výborné. Dávku ramiprilu bych neměníl pokud se s hmotností nedostal nad 13 kg
Takže vše je OK tak užívejte života.

Bouchám šampáňo!

helps
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2012 09:02
- Nahlásit

skvělé zprávy )

Shelticka
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2012 07:16
- Nahlásit

Nápad mě nápad!
Když koupím pipetu na velkého psa,rozdělím ji mezi dva a vyjde mě to levněji,než kupovat individualně na každýho.

takle jsme to dělali s obojkama, když jsme měli 2 psice koupili ten nejdelší a dali napůl, vyšlo jim to akorát a nás levněji... ale letos chci zkusit nějakou tu pipetu, asi ten exspot... zatím ale nemá na sobě nic a měla jen jedno klíště, jen dostává každý den tabletku pangaminu

datli
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2012 06:40
- Nahlásit

pipety!já na to zapomněla!Včera jsem byla v lékárně a slíbila magistře,že jí hned napíšu jména pipet a ona mi je nacení a zapomněla jsem!
Píšu seznam extra dlouhý na dnešní den.

Biluška
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2012 06:44
- Nahlásit

datli
jsem objednávala ty z manitery. Dneska mají přijít. Mám jich víc, essi chceš tak se s tebou rozdělím.

Gerda
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2012 11:51
- Nahlásit

datli
Bouchám šampáňo!
Gratuluju moc, krásná práce!

datli
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2012 17:56
- Nahlásit

Gerda díkec.
A jak se vůbec máš?

Objednala jsem dneska ten exspot v lékárně,tak jsem zvědavá,jak bude fungovat.

Sheltickakdyž dáváš psovi denně béčko dlouhodobě,nemá pak pes sklon k přibírání?Já mám právě dost strach z tlustýho psa,že bych to nedokázala pak ukočírovat-soudě podle sebe,no.

datli
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2012 17:57
- Nahlásit

Biluška
ježíš-čtu to pozdě!Kurňááááá!
Hele potřebuju s tebou něco probrat.Nechám ti asi na skype vzkaz.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2012 07:21
- Nahlásit

datli
nevím jak moc pangamin podporuje chuť k jídlu, protože moji psi byli vždycky žráví i bez něj, ale nevím jak to může mít vliv k tloustnutí, když přece psa živíš ty, tak víš kolik mu čeho dáváš ne pokud nemají někde samovolný přístup k potravě...

Mě teď sice Konča ztloustla za 2 týdny o třičtvrtě kila, ale pangaminem to není je to tím, že chodím do práce a babičku nemá kdo 24h v kuse hlídat, aby ze psa nedělala prase moje veškerá snaha o agi kondičku se ztratila mrknutím oka a myslím, že do té Prahy zítra ani jet nemusím, vyhozené prachy, se neunese přes skočku, natož tak aby něco vyhrála...

helps
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2012 09:35
- Nahlásit

Shelticka

jo to znám moc dobře, můj pejsek jakmile stráví víkend u rodičů má taky po kondičce fakt dobré....
Praha? Jedete do Skochovic na kvalifikačky?

Shelticka
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2012 16:05
- Nahlásit

helps
jojo, ale spíš než kvaldy, ty už jsem vzdala, mám metu to MR šeltií nějak spáchat ať se nemusíme stydět ale jakékoliv naděje na výhru jsou v pr...deli!

helps
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2012 19:14
- Nahlásit

Shelticka

proč vzdala? prosimtě, dyť proč byste nevyhráli....seš hroznej pesimista!
a proč byste nevyhráli MR šoltyjí? kvůli pár dekům navíc? neblázni.... pak koukej poreferovat a sdílet video ať z toho taky něco máme

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2012 20:17
- Nahlásit

Původně jsem tu fotku hodlala nazvat "všechny šňapí šelmyje", ale pochopitelně všechny nejsou, Ká se odmítla fotit

Shelticka
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2012 20:48
- Nahlásit

helps
no protože je tlustá a bez kondice, kdejaká mladice ji zřejmě předběhne... videa nevim jestli budou, ale mám je objednaný u profíka, ale nechám si je urobit jen když se povedou nebudu platit za zkažený běhy, tím se chlubit nebudu

kachna_
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2012 21:13
- Nahlásit

Shelticka
datli
nevím jak moc pangamin podporuje chuť k jídlu
no, on možná taky trošku zlepšuje využití krmiva. Takže z deseti deka krmení, získá normální pes místo 80g živin, 85g a šeltie 110g (ty první dvě čísla jsem si vymyslela)

helps
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2012 21:39
- Nahlásit

Biluška

ahááá ta trikolora je Bonka jo? bych jí vůbec nepoznala..... a jaképak všechny šelmyje, přestaň už tu velkou maskovat mezi šoltyjkama, stejně vyčnívá

Shelticka

no tak ono to tak zle nebude, mladé šeltie s kondicí zase nemají ty zkušenosti žejó ;) takže vy si poradíte.... navíc sem koukala, že dost lidí se chystá na MR do Opatovic, tak třeba tady nebude taková konkurence musíš to brát z té lepší stránky
nene, my chcem vidět i ty nepovedený tak si to nech natočit dvakrát, jednou po domácku a jednou od profíka

Shelticka
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2012 07:48
- Nahlásit

kachna_
no tak ono mi přijde, že šeltie vždy využijíz kmiva mnohem víc než běžný pes nikdy jsem se nemohlařídit tabulkama, to bych měla 20kg šeltii ne 8 tak aspoň ušetříme ne? to je přece doré plus, že toho víc stráví než vyprdnou...

helps
po domácku nevím nevím máme kameru ale vubec to neumím předělat do pc tak ji ani nepoužívám leda že by natáčel někdo něčím a pak mi to poslal... No taky jsem si všimla, že jsou během chvilky dvoje MR pro šeltie tj takový divný jako

helps
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2012 09:02
- Nahlásit

Shelticka

No tak někoho ze známejch musíš poprosit mě taky natáčejí jenom ti známí.... navíc tvoje "nepovedené" běhy jsou určitě parádní. Ty máš totiž takový jiný měřítka, ale my se rádi podíváme i na ty "nepovedené" :-P
Jojo, na těhlech píská Lee Gibson, Glabazňa a Grygar co? sem si říkala, že proto asi všichni jedou do Opatovic

Shelticka
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2012 12:37
- Nahlásit

helps
no leda tak mobilem nebo jestli někdo bude mít natáčecí foták nebo něco no jako zas mě nepřeceňuj, já si teda nemyslím, že bysme byly něco extra to vůbec

<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 61 . 62 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání