| Autor |
Zpráva |
datli
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2012 23:06
- Nahlásit
helps tak já viděla fotky boudičky po prvním cvičáku,kdy se pes snažil dostat nepozorovaně ven.Další cvičák zkusil válet sudy a to v kombinaci s načnutou boudičkou v oblasti zipu,bylo špatné.Na třetím cvičáku to bylozaděláno izolepou a pes se dostal stejně ven.Chvilička.Prostě magor chtěl běhat za míčkama.Neviděl je,byl zakrytý šátkem.Slyšel je.
Proto jsem opatrná v těch látkovej.Sára je opravdu tank když chce.A věřím tomu,že pod nedozorem pouze syna by to bylo k ničemu.
Furt mám v hlavě vzpomínky na období mimina-Klárky.Milovla postýlku.Přišla domů,rozběhla se do postýlky(v botkách).Než jsem za ní doběhla,byla už v poloze králíček,prtku vystrčenou a chrněla.Milovala přehození šátku přes postel,to pak spala jak Baryk.Kdekoliv.Kdyby mi tak zůstala ta postýlka,převrátila bych jí dneska a byla by to betelná dřevěná klícka!
|
helps
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2012 09:10
- Nahlásit
Však si vyber klec (já proti nim nic nemám, jen jsou pro mě nepraktický), ale to co popisuješ je blbost majitele - pokud toho psa na tu boudu nezvyká postupně a nenaučí ho, že to bude respektovat, tak to je jeho problém no - pes se bude samozřejmě snažit dostat co nejrychleji ven. Nemluvě o tom, že spousta majitelů ani nezakreje ty otvory a pak se hrozně diví, že pes neodpočívá. Přikrývat stejně budeš muset, pokud to bereš tak, aby si pes po cvičení odpočinul - jakmile sleduje ruch, tak bude čumět a žádnej odpočinek.
Já mám zase zkušenosti, že i velkej pes (BOC, kříženci, kelpie) zvládnout v klidu v boudě pobýt. Ale pokud všude jezdíš autem, poponášíš klec jen pár metrů, tak je to asi úplně jedno, já mluvím za sebe.
|
hancaw
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2012 10:09
- Nahlásit
Odpolko si teda skoknu do Tesca a uvidíme jestli bude boudička.
Jinak si myslím že pokud toho psa naučíš že je to jeho místo kam může bezpečně zalézt a nikdo ho tam neotravuje tak boudička funguje skvěle - na to jí chci já protože Džínu prostě do odkládeček na cvičáku dát nemůžu - má to z útulku zafixovaný a je tam zoufalá a pak můžu na nějaký cvičení zapomenout....
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2012 12:10
- Nahlásit
už asi jen zopakuju co tady je psané, tak abych to shrnula za sebe:
klec je pro mě č.1, pevná, pes se nedostane ven ani cizí pes dovnitř, nemůže kutálet sudy i s klecí, dá se i zamknout s trochou kumštu, takže fakt super, jedinná nevýhoda je váha při cestování jinak než autem
boudička super pro psa, co není ničitel a nebo ho páneček naučí se v boudičce chovat, já si teda dokážu živě představit, že se z ní dokáže dostat jakýkoliv pes, když bude chtít, třeba i čivava, taky má přece zuby a drápy, větší psy zas vidím se v tom kutálet, když to bude někde v hale na výstavě, kde se nedá ukotvit kolíkama... já mám psa řečeného svatého ta nezničila snad nic ani jako štěně, ale i ten teriér chtivý tenisáku se dá v poho naučit, že v boudičce má být v klidu, nejlepší je to po dobrém, tak aby ji miloval a těšil se do ní... proč by si ničil něco co tak zbožňuje že jo?
kolík dobrý akorát tak na tréninky na kratší dobu, ale ne pro velké psy magory, ti ho dokážou ze země vyrvat, často se tam ti psi tak zamotají, že bez dozoru bych u toho psa déle samotného nenechala a na nějaké akci už vůbec ne, aby mi ji sežral nějakej nevrlej kolemjdoucí... jako na stanovým táboře jsem taky tak měla psa ukotveného v předsíňce a hezky si tam polehával, ale co mám klec, tak to je pro mě jistota mnohem větší a jsem v klidu
|
datli
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2012 15:14
- Nahlásit
Tak dík za všechny info,poohlédnu se po klecích raději.Nejsem bohužel perfektní v důslednosti ve výchově,takže plátěný domeček tímto padá.Jako doplněk ,když jedem pod stan a potřebuju jít v kempu na wecko,něbo něco zařídit a nechci mít polétavého psa,pořídím asi ty kolíky.
Samozřejmně ,že největší chyba je ve mě a v důslednosti,to nepopírám.Když ale na táboře děcko neposlechne vedoucího a psa tím málem odrovná,rozhodla jsem se na finanční spoluúčasti s dětmi.
Vykašlem se na nošení sběru do školy a namísto toho budem tříděný papír vozit do sběrny,která je vedle obchodu,tak to bude při cestě.Já vím,že je to pár šušňů,ale chtěla bych děckám ukázat,jak moc se musí nadřít,aby se pořídilo něco.Dětinky budou povinně chodit sbírat papíry a letáky před schránkama a sáčkovat je do krabic a taky budou chodit s flaškama do obchodu.
A teď už se jen kouknout na velikosti a modely.Chjo.
Právě jsme z blbosti na finančáku za prodlevu nechali litr...prostě prachy furt na pochodu.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2012 16:13
- Nahlásit
tak a jinak-máte někdo tipy na osvědčené klece a na ty,kterým se raději vyhnout obloukem?
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2012 18:12
- Nahlásit
datli
tak a jinak-máte někdo tipy na osvědčené klece a na ty,kterým se raději vyhnout obloukem?
Savic, jedna z nejlepších, vyhnout se těm čínským, já tedy mám jak čínskou tak savic, ale čínská byla rozibitá po cca roce používání a kdyby se z ní chtěli psi dostat, tak se dostanou.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2012 18:19
- Nahlásit
datli
Ehm...to výchovné působení na děti bych si teda rozmyslela. Sem taky kdysi měla takový výchovný záchvat ať si haranti vydělají prachy sami. Haranti posbírali asi deset kýblů švestek a Biluše měla za úkol odvézt je do výkupu. Biluše jela do práce, tehdá eště dělala v tom pojišťovnictví, takže kostýmek, kravatka, lodičky...zastavila před zahradnictvím a šla poprosit pana majitele aby si vyložil ty švestky páč v tom kostýmu jaksi nemůžu. Pan majitel měl ruku v gypsu. A nonšalantně mi povídá "paninko, couvněte s tím do dvora, tady uš to nějak složíme". Paninka couvala, couvala a páč to eště vůbec neuměla tak nacouvala do sloupku od vrat Na autě škoda za dvacet litrů, na plotě za pět, ale haranti dostali dvěstěšedesátosum korun za švestky Od té doby když přijdou, že chtějí prachy tak otvírám peněženku a solím, vyjde to levnějc
|
datli
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2012 19:46
- Nahlásit
kejtlin něco takového?
Kolik místa mám brát okolo psa?Nechcu to hned dneska objednat,ale kdyby náhodou se někdy něco časem objevilo,vzala bych to.Bývá dost velký rozdíl v cenách na výstavách,vyplatí se počkat?
Bilušo-nekaž mi moje nadšení o nápravu děcek.Jinak ti dovezu né klacky ale šílenou houšť trnitou a s tou se ti bude ještě hůř dělat,jak s klackama.¨Nezapomeň,že Klárdule vlezla do 1 třídy a je děééésně chytrá a Filip pubeťačí den za dnem víc.
Ono jestli se mám s tím sběrem růčo tahat do školy,kde se na mě budou dívat jak na debila,že nesu z domu tříděný papír jen 20 kg a né z práce krabice plné téměř čistého papíru,nebo nikým nepřečtené tuny letáku,které nikdo nedoručil,či fungl ještě zabalené telefonní seznamy...raději ten chvistek poctivě natříděného odvezu cestou do obchodu do vedlejších vrat od sběrny.Alespoň Klára se chytla a probrala svůj papírový poklad v pokojíku.Filipa dotlačím taky,to se neboj.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2012 19:55
- Nahlásit
a k tomu solení-děti jedou dva tábory.Jeden klasický eROHácký,od chlapa z práce a jeden Bilušin= 2x10 000,- bez dalších poplatků jako je dovezení,svezení dětí na tábory,kapesné je už v tom všem nic.
A jestli mi děcka vybere zdravotní pojišťovna,pofrčí na lázeňský pobyt ještě buď před,nebo po prázdninách 12 000 zase to není konečná částka.JAko prdnout děcka na prázdniny,aby se neunudily u babiček v bytě o prázdninách,tak na to abych chodila tak 4 měsíce do práce na druhou směnu kurňa.A o tom,žebychom s Rudou chtěli alespoň pod stan někam vyrazit,hm to si můžem nechat jen zdát.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2012 20:39 - Změnil/a: kejtlin
- Nahlásit
datli
mě dneska neustále padá net, odkaz nejde otevřít, takže nevim. Kolik místa, no to je těžký, mí psi tam jsou málokdy a berou to jako pelíšek, tj. zalézají si tam sami a jsou tam v klidu, nehraou si tam jen prakticky spí
edit: já jí kupovala tu čínskou u nás za velkoobchodní cenu a tu Savic-je taková černá pogumovaná, tak tu v krámku v Praze, kde je všechno zboží o cca 20-60% levnější, jsou to nevyzvednuté věci z internetového prodeje, takže ji mám za hodně levno
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2012 20:58
- Nahlásit
datli
A o tom,žebychom s Rudou chtěli alespoň pod stan někam vyrazit,hm to si můžem nechat jen zdát.
Ježiš tak zas přijeďte sem, napřed se děsně ožerem a pak přespíte v jídelně pod stolem, jako loni . Nebo u Kvjetoše na půdě, jako děcka
|
datli
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2012 21:52
- Nahlásit
Biluška no to bychom mohli.Zjisti název toho bílýho cucání,bylo mimochodem fakt dobré a spaříme čumák!
kejtlin
chodíváš kolem toho krámku často?Nebo je na něj nějaká webovka,nevíš?
Předpokládám,že v té kleci by se pes měl minimálně postavit,žejo a taky mít možnost se otočit,nebo míň?
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2012 22:15
- Nahlásit
datli
toš jasné že postavit, sednout, otočit, pohodlně lehnout, přece ho nezavřeš do nějaké krabičky od sirek, aby si ani neprdnul i když tam nebude bývat dlouho...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2012 22:18
- Nahlásit
Shelticka
aby si ani neprdnul
DYť to má mříže, může prdět dle libosti
datli
Co já vím, si už vůbec nepamatuju co sme pili
Vím jenom, že toho bylo hodně
|
datli
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2012 22:20
- Nahlásit
Shelticka-promiň,ale fakt s tím nemám zkušenosti a co jsem viděla,kolikráte lidi cpou psa do sice dobře dlouhé klece,kenely,ale rozhodně pes nestojí napřímený,vždy se sklopenou hlavou.Takže proto se ptám.mě to přijde divný,spíš by se mi asi líbilo mít psa v tom postaveného a neomezeného.Je to tak normální?
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2012 22:28
- Nahlásit
datli
chodíváš kolem toho krámku často?Nebo je na něj nějaká webovka,nevíš?
vůbec je v Praze
tady: www.4zoo.cz
Předpokládám,že v té kleci by se pes měl minimálně postavit,žejo a taky mít možnost se otočit,nebo míň?
no tak to je jasný, že musí mít možnost pohybu
|
datli
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 09:38
- Nahlásit
hojda,teda to je divný,vše co bylo po 22 hodině napsané,se mi objevilo až teď.
kejtlinten obchůdek nabízí zajímavé věci.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 10:38 - Změnil/a: helps
- Nahlásit
co se týče výstav tak to taky není špatné - občas se tam najdou pěkný věci ve slevě...
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 12:18
- Nahlásit
datli
no mě se radši neptej, já mám pro šeltii klec jak pro velkýho psa říkám tomu že má vlastní obývák +kk bylo to pořizované na 2 šeltie, ale vklidu by se mi tam vlezly 3 ale tu budku co jsem pořídila teď (někde tu jsem psala rozměry), tak tu má uplně akorát, může normálně stát, sedět, točit se a pohodlně ležet, jen ta miska s vodou už by jí tam asi zavazela
|
datli
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 22:56 - Změnil/a: datli
- Nahlásit
Kruciš,jsem zmatená.Moje původní myšlenka byla,že oba psy narvu do jedné klece a bude.
Teď mám chuť narvat naopak nějakého souseda do klece a bude.
NA dveřích mě čekal lístek,jak naši psi dlouhodobě od 7 hodin soustavně štěkají celý den do večerních hodin.Jasněže bez podpisu.Jo a že nemůžou spát.
No vzhledem k tomu,že jsem už měsíc doma,vím,že psi ráno v 7 neštěkají a rovněž že neštěkají celý den.To by mi starousedlíci vedlejší sousedi řekli.Když se psi rozštěkají,protože někdo na chodbě v baráku dělá rachot,okřiknu je.
Rozhodně nejsme jediní v baráku se psy,kteří mají hlasivky.U sousedů čivava škrábe dveře a kňučí celé roky a nechávám to být.Přestává jen tehdy,když slyší hlučet někoho na chodbě.
Sousedovic strašně rád vyje na hárací feny a co,nic.
Labrador sedívá u digestoře a telefonuje s ostatníma skrz digestoř.Setřice někdy kňučívá,že je jí smutno.Ale vyje jen přes den a co už.Sousedovic holka prozměnu vyje rozkvičku u klavíru a pak piští na příčnou flétnu další ty nahoru dolů pištění-stupnice?Zakončuje to půlhodinovým břinkáním do piána ve stylu ŠLItr,Suchý a děsně to mrví.A co?V sobotu,neděli začíná kvičení v 6.30.Jenže co s tím,když noční klid končí v 6?Polštář na hlavu a unavit se tak,aby mě to neprobralo.
Rozčílilo mě to,páč starousedlíci psiska nikdy neřešili,řešilo se jen vyhrávání přes půnoc diskoška,tesařské práce po 22 hodině dlouhodobě a hluk po 20 hodině na chodbě.
Sotva se tu nastěhují mlaďasové cca 20 let,tak během dne jim jede rep tak nahlas,že se kluk nemůže učit a večer dcera nemůže v 21 h usnout.Okolo 23 hodiny poslední dobou se vrhají na stloukání čehosi,či snad věšení obrazů.grrrr
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2012 13:35
- Nahlásit
datli
blbci se najdou všude
tak si odepiš na vlastní dveře že jsi celé dny se psy doma a neštěkají, ať si najdou ke stížnostem pravého vyníka... ale víš co? anonymy se řešit nemusí ;)
|
datli
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2012 19:26
- Nahlásit
Shelticka potkala jsem sousedku,které kňučí setřice.Poptávala jsem se,páč bydlí vlastně o pár pater nad náma ,jak moc slyší psy.A že jen výjmečně,když jde po schodech,tak se ozvou.A jim na dveře někdo vloni napsal taky hnusnej vzkaz,bez podpisu.A pak už nic.
DNeska jsem hopla do Hornbachu a viděla naživo ty Savic klece.No byly skoro o 50 % dražší ,jak na netu.Ale viděla jsem alespoň tu betelnost.
A pokračovala jsem na chajdalupu vyzvednout mužskýho,který se marně pokoušel rozpustit ledový špunt v komíně.
NAšli jsme prasklé čerpadlo,hapruje nějaká součástka v autě,s opravou nad 12 litrů...Jestli pořídím klec pro psy,tak buď jednu velkou společnou,anebo jen na Migase a Sára bude v kenelce.
Nestíhám lítat do sklepa tisknout Bedřichy.Je u nás nějaký děsný průvan z těch netěsnících oken,chjo.
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2012 21:25
- Nahlásit
datli
jaký Bedřichy? taky máme starý okna
No já mám teď taky výdaje za auto, oprava 30 litrů, kterou splácím po 2 měsíčně + příští týden další oprava co bude asi kolem 7 Takže jsem měla výčitky svědomí i za tu budku za blbý 4 stovky Jsem totiž bez práce a jedu jen ze zásob
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2012 22:08
- Nahlásit
Shelticka
uf ještěže auto nevlastním
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2012 22:28
- Nahlásit
Tony
no je to žrout peněz, nic jinýho ale já se bez něj jaksi neobejdu, už mě nebavilo pořád prosit přítele o půjčení auta, nebo škemrat u kamarádek jestli mě někam svezou a nebo jezdit vlakama/busama
|
datli
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2012 23:02
- Nahlásit
sMETANA = litr=1000,-
Tý jo,nemáš taky levnej provoz auta!
Jo a okna...já to pořád(neřád) tady považuju za novostavbu.Ač už to bude 12 let.Jenže od prvopočátků ty okna nám fakt nikdy nesseděly.V létě se teplem strašně roztahují,takže když vznikne uprostřed dne akutní potřeba zavřít okno,ani kladivem ten rám nedotřískáš do rámu,tedy prostě nezavřeš to.Což je problém při náhlé bouřce.Prvně ti oknem nateče a nakonec to jde i zavřít.
Anebo když v horku chceš otevřít okno,zásadně vyskakuje z pantů.Prostě stavitel dohodil okna z Havířova(nicméně dodavatel beztak od Poláků)a to 4 skupiny.Prej kvalita měla být dobrá,leč to nemělo vymoženosti.haha.Chtít zavřít okno uprostřed dne je asi vymoženost.No a v zimě se to taky kroutí a strašně jimi táhne.Nepomohlo utěsňování silikonem,těsnícím lepícím proužkem.Přišly na řadu deky a nazdar
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2012 23:16
- Nahlásit
no my teď bydlíme u babičku ve starým činžáku co má okna tak 70 let starý nebo jak to říkali zavřít sice jdou, ale třeba teď jak hodně mrzlo, tak byly tak pomalovaný dědou mrázem, že nešlo vidět ven mlží se to furt a extra těsnící taky nejsou, oproti tomu co jsme byli zvyklí v paneláku na nový plastový, tak to je děs no
|
datli
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2012 10:55
- Nahlásit
no počkej,naše plasťáky nám normálně ,no prostě jak se zamlžily,dole byla vrstva asi 5 cm lemu ledu!Na plasťácích.Prostě 4 kvalita a poláci-jasný.
Večer jsme venčili a chrochtali si ,jak je krááásně teploučko.Bylo kolem nuly a pod nohama křupal sníh.Paráda!
|
zavrelka
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2012 12:16
- Nahlásit
datli
tak teda sníh závidím... u nás z toho je břečka a jestě klouzavá.... ráno jsem hodila salto a ještě teď mě bolí loket a zápěstí... jinak s oknama problém nemáme ale mě li jsme s vodou v kuchyni.... zamrzala
|