Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Kolie a šeltie
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 61 . 62 . >>
Autor Zpráva
Eninka
Člen
# Zasláno: 18 Led 2012 19:44
- Nahlásit

Vlčáčková

tak už jsem to otevřela a pročetla, už to zase nefunguje, ale
díky... m.j. chudiny jedny - všechny, lidi jsou fakt hovada

petl
Člen
# Zasláno: 18 Led 2012 19:51
- Nahlásit

Ahoooj jdu vám ukázat ségru od Žíži

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Led 2012 19:52
- Nahlásit

Eninka
No, to víš. Už se mi nahřála voda a začalo tu být teplo, tak běžím koupat ta prasátka.

Eninka
Člen
# Zasláno: 18 Led 2012 19:55
- Nahlásit

petl

jdu vám ukázat ségru od Žíži

ta je kráááásná

petl
Člen
# Zasláno: 18 Led 2012 19:56
- Nahlásit

A teď Žížu osobně Bilu, no honem

Eninka
Člen
# Zasláno: 18 Led 2012 19:56
- Nahlásit

Vlčáčková

vykoupej ty čuníky, ať ti voněj v posteli

datli
Člen
# Zasláno: 19 Led 2012 08:57
- Nahlásit

tak co Žďáráci.ždďárají se zž se smečkou?Jací jsou?A nebylo jich původně víc?

helps
Člen
# Zasláno: 19 Led 2012 09:37
- Nahlásit

petl

mě připomíná (ledního) mědvěda
no ale je krásná.....

petl
Člen
# Zasláno: 19 Led 2012 09:45
- Nahlásit

helps
No jasně že je to medvídek, ale lední...? ty jsou snad bílý ne? nepotřebujete brejle paní ?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 19 Led 2012 09:47
- Nahlásit

datli
Mají mít karanténu, ale není kde. Tak jsou v obýváku za v oddělené části sušáky na prádlo. Už tam z vycházky v pohodě zabíhají, mají to jako svůj azyl. Ale koukají ven, co kde lítá.
Fenka je dle veterinářky duševně vyhořelá. To asi budou i ty dvě, které jely ku Praze. Jedna z nich se i ohání ze strachu. Pejsek je komunikativní a rozdává pusinky.
3 x projetý šamponem a smrdí vepřových chlívkem stále skoro stejně. Moc fajn v tom obýváku.
Jinak zánět očí, zánět jednoho ucha (ostaní zasrané velmi), průjem, očkování naposledy před dvěma lety ze vzdálených míst, od kterých nelze očekávat, že by tam s nimi byli oni. Odčervení taky nejspíš žádné, i když prý na konci roku 2011 - záznam v očkováku vůbec žádný.
Fenka s rankami kolem oka a na noze - buď kousnutí nebo zranění něčím špičatým, pes rozdrápnutý čenich v délce cca 3 cm. Fenka v Praze ani nebyla šeltka, ale spíš kříženka s kolií. Má velkou bouli na boku.
Oba zdejší se bojí, když člověk natáhne ruku, že přijde rána. Granulky moc nechtěli, venku žerou trávu. Neumí na vodítku, furt dělají kolem mě kolečka a fenka velmi těsně, takže o ní pořád zakopávám.
Stačí? Jména Ti můžu napsat do mailu, když to nepošleš dál NIKOMU. Původní chovky jsou prý z těch horších.

datli
Člen
# Zasláno: 19 Led 2012 09:52
- Nahlásit

Tak to je mazec součet,no máš holka teda práci na měsíc.
S tou trávou,třeba si prostě čistí žaludek.Kdoví,co dostávali žrát tam a jestli měli možnost se napást i na trávě.
Já dneska dala psům napěstovanou trávu hned vedle žrádla.Venku mi ožírají tu shnilotinu,tak jsem nasypala do květináče travičku a za 4 dny jí mají k dispozici.Vypadá to prčovně.Kotel vody,dvě misky a tráva.Jak pro králíka.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 19 Led 2012 10:00
- Nahlásit

datli
Ona to vlastně ani tak nebyla tráva, u čeho jsem je chytla. Ale takový lístečky. Nějaká rostlinka, no.
Dostávali prý maso od někud.
Hlavně to očkování, když jsem našla, odkud je, tak mě málem kleplo. Ptala jsem se, jak dlouho mají psa. Takže necelé dva roky. A fenku (tu mojí) měli tak 2 roky, to vím i od paní, co mám od ní Sabku, ona o ní tehdy taka měla zájem. No a očkování staré a hodně z daleka, takže asi ne u nich. Akorát fenka měla vzteklinu (tu dvouletou) v místě, které je od nich dostupné, takže možná ji nechali očkovat oni.

datli
Člen
# Zasláno: 19 Led 2012 10:40
- Nahlásit

prvně si pořeš ty akutnosti-parazity,případně vešky,blešky,odčervení,opatrně s krmením pro začátek a očkování klidně počká,no ne?Prostě ať zjískají klid a důvěru v lidi a vše už pak půjde o to rychleji,snadněji.
Držím pěsti,ať je co nejmíň problémů.
Tchýně chodí se svou smečkou čivav někam k vetovi za Žďár.
Je levny.
Nicméně všichni psi,co jim prošli rukama,zprasil a to teda dost kur...
Za prase si nejsem jistá jménem veta.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 19 Led 2012 10:59
- Nahlásit

datli
No, tak tito psíci se mu spolehlivě vyhnuli, ty nezprasil, neb je v životě neviděl!
Naočkovaní už jsou. Teď čekám na odčervení za pár dní, aby to nebylo naráz s očkováním. Mám itinerář od veterinářky. V pondělí k ní jdeme zase na ušiska.
Fenečka už taky na mě vrtí ocáskem. Vůbec se nevenčí. Ráno jsem jí pustila z vodítka, tak se konečně aspoň vyčůrala. Drží se mě, tak je to dobrý. Zkusím jít teď v poledne s ešusama do schránky a vzít všechny psy s sebou na volno. Je to kousek, doufám, že mi ti noví nezdrhnout.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 19 Led 2012 11:35
- Nahlásit

ALIKOVÁ Dík za odkaz na straně 6. O šeltky už je postaráno.

zavrelka
Člen
# Zasláno: 19 Led 2012 16:55 - Změnil/a: zavrelka
- Nahlásit

Vlčáčková
můžu poprosit info do mailu ...... plánuju do budoucna štěňda tak ať vím komu se vyhnout.
Díky.

edit: díky

helps
Člen
# Zasláno: 19 Led 2012 18:29
- Nahlásit

petl

No jasně že je to medvídek, ale lední...? ty jsou snad bílý ne? nepotřebujete brejle paní ?

proto je ledního v závorce... ale ledního mi nepřipomíná barvou, ale ksichtem očividně tomu vůbec nerozumíte člověče... máte doma ledního medvěda

Baico
Člen
# Zasláno: 20 Led 2012 14:09
- Nahlásit

helps
máte doma ledního medvěda
Nee. ledního medvěda mám doma já

petl
Člen
# Zasláno: 20 Led 2012 14:18 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

Baico
Baico vedééé

hlásím, že po včerejším dni nemám doma medvídka, medvěda a natož ledního, ale spíš čuně obalené blátem

Baico
Člen
# Zasláno: 20 Led 2012 14:30
- Nahlásit

petl
hlásím, že po včerejším dni nemám doma medvídka, medvěda a natož ledního, ale spíš čuně obalené blátem
No tak nápodobně. Protože nejlepší zábava pro bílé psy týden před výstavou je honička po rozbahněném poli

petl
Člen
# Zasláno: 20 Led 2012 14:39 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

Baico
jo. říká se tomu předvýstavní úprava a jsme v tom hodně dobrý

helps
Člen
# Zasláno: 20 Led 2012 18:31
- Nahlásit

Baico

Nee. ledního medvěda mám doma já

pomóóóóóóc vona má fakt medvědáá!!!

datli
Člen
# Zasláno: 21 Led 2012 08:26
- Nahlásit

sem se lekla,kam se se to překlikla,jestli na stránky zoo a vona to Baico.
No jo,vyhrálas,již tradičně.ŠPIčaté čumáky ti nemohou konkurovat,to bezdebat.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 21 Led 2012 22:15 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

K těm pejskům, které teď tady mám a hledám jim pánečky:

Ten pejsek je tak slaďoučkej! Když drbu fenečku pod krčkem, dorazí a začne mi olizovat ruku. Uhnu rukou na bok a on feně podleze pod krkem a znovu olizuje. Posunu ruku na hlavu a co pes? - vyskočí jí na hlavu, packy přes oči, jemu je to jedno a olizuje. A když uhnu rukou od něho na druhou stranu, přeleze fenku, aby mohl olizovat... A takhle třeba pětkrát za sebou. Fenečka stojí, ani se nehne, asi je na toho troubu zvyklá. Je to fakt kouzelný!
On je vůbec takový uskákaný. Dalo by se říct, že to není skákání, ale až takové jako lezení. Chytá pacičkami. Směje se lehkým ceněním předních zoubků, je komunikativní, vstřícný. Určitě by se hodil k dětem, o tom jsem přesvědčená. Miloval by dovádění, změnu, všechno ho zajímá a baví.
Nevýhodou je, že doma značkuje. Zatím se to zlepšuje, dneska neudělal nic, ale příchodem do nového prostředí se to může opakovat.

Fenečka je rezervovaná, opatrná, smutná, depresivní. Působí dojmem, jako když čeká, odkud přiletí rána. Ale fyzický kontakt jí dělá dobře, jen ještě neví a obává se, ale pokud má pocit bezpečí, ráda se přimáčkne. Typický příklad je její česání - sedla jsem si na zem, nejdříve jsem si jí vzala, dala mezi nohy a pomazlila, pak jsem jí obejmula a když se ke mě sama přitiskla, začala jsem jí opatrně česat. A ona se během 10 minut sesula, zavřela očíčka a v lehu si nechala rvát chlupy z těla. Moc ráda by se tulila, ale ještě nemá tu odvahu jako pejsek si pro to přitulení jednoduše dojít.

Oba se lekají natažené ruky, prudkých pohybů, ale zlepšují se. Oba už chodí navolno, neutíkají, drží se smečky a mě a pěkně se smečkou vycházejí. Nechovají se agresivně ani bázlivě, prostě jsou k pejskům tolerantní a ustupují. Došlo akorát na jeden malý konflikt, když můj pejsek šel do jejich ohrádky zkontrolovat, co zbylo po snědeném rohlíku. Dostal od fenky za uši, protože azylanti jsou v obýváku oddělení "ve svém". Pěkně tam z vycházky chodí, ale už je tam nezavírám. Můžou jít kamkoliv, takže courají a dívají se ven ze dveří, jsou u všeho, leží na zemi, ale lehat na pelíšek chodí zatím jenom tam.
Fenečka je čistotná, zatím doma neudělala vůbec nic.

Oba pejsci mají PP. Jsou mladí a pěkní. Nejsou chovní a taky chovní nebudou. Pejsek by uvítal aktivitu a děti, fenečka by jistě ráda pohyb, ale hodí se zatím jen do klidného prostředí.

Takže: kdo je chce? A neutrhejte mi ruce!

Biluška
Člen
# Zasláno: 22 Led 2012 08:58
- Nahlásit

Vlčáčková
a taky chovní nebudou
To rozhodl kdo? Ty?

stetisek123
Člen
# Zasláno: 22 Led 2012 09:00
- Nahlásit

Vlčáčková
hale,ale ty doma děti nemáš, viď? On se pes k dospělým muže chovat mile a perfektně a pak když uslyší dětskej jekot, dusot směrem k němu nebo házení kostek ze schodů, může zareagovat jinak. Nebo si ho měla u někoho s dětma?
Jinak nepomůžu s hledáním páníků, inzeruješ někde? Nebo čekáš až budou doléčení?

Biluška
Člen
# Zasláno: 22 Led 2012 09:41
- Nahlásit

Vlčáčková
zajímali by mě i nějaké relevantní informace. Jak jsou ti psi staří, jaký je jejich zdravotní stav, jak se papírově jmenují a zda byli informovaní chovatelé. To, že jsou mazlivý ňuňánci je mi celkem volné.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 22 Led 2012 09:59 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

stetisek123
Ber tohle jako součást inzerce. Lépe řečeno "předinzerce" - pro zdejší milovníky plemene.

petl
Člen
# Zasláno: 22 Led 2012 10:26
- Nahlásit

Vlčáčková
Hele a odkud jsou? Chovateli jsi řekla že je máš? Třeba pomůže s umístěním? Každopádně já být chovatel tak bych chtěla vědět co se děje s mými odchovy ...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 22 Led 2012 14:02
- Nahlásit

petl
Třeba pomůže s umístěním?
Myslím, že v tomto případě je lépe se obejít bez této pomoci.
Každopádně já být chovatel tak bych chtěla vědět co se děje s mými odchovy ...
Obávám se, že není každý jako Ty. V případě jednoho z těchto psů ani nebyl zájem slušně komunikovat s velmi solidním zájemcem o psa. Zájemce si tedy našel jinou šeltičku, zatímco pes putoval do množírny...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 61 . 62 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání