| Autor |
Zpráva |
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2012 12:50 - Změnil/a: Gi a smečka
- Nahlásit
Jejdamane, tady vládne ale škaredá nálada. Datli zkusila bych nějakou tu psí botku, měli by je mít ve zveráči v malé kostelní. Tož ať je Mig co nejdřív fit.
Jinak jsem sem vlatsně přišla, že vás trochu rozveselím, taxnad to nebé moc nevhodné.
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2012 14:06
- Nahlásit
datli
Ach jo, chuděrka malá. A jak dlouho bude přibližně mít tu sádru ?
A to jsem si myslela, že jsem měla extrémní smůlu na to, co všechno měl můj pes a kolik času jsem strávila na veterině, ale vidím, že proti Migoušovým problémům je to nic.
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2012 14:07
- Nahlásit
Gi a smečka
ta spodní fotka je legrační
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2012 14:14
- Nahlásit
Sádru?! Kde jste byli? Sádry se už snad nikde nedávaj, ni?
Pokud pes nemůže bejt operovanej, udělá se akorát chodící bandáž. Ty sádry jsou fakt blbý, už se kolikrát i preferuje u malopsů nechat to úplně bejt. Pes bude mít sice křivou haxnu, ale sroste to dobře...
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2012 14:17
- Nahlásit
Maky a Trix
tak to jsem ráda, že to vím, v případě, že by mi někdo nutil sádru pro psa.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2012 14:23
- Nahlásit
Barbucha z Prahy
jako vždycky je nejlepší zreponovat, zahřebovat a nechat srůst.
Ale pokud nejsou peníze, nebo nezáleží na rovná hnátě...
V sádře, kor když na ní pes došlapuje se ty kosti nestále hýbou, jsou to jen mikropohyby, ale ruší to hojení. Proto je lepší nechat to volně, pes na to nešlápne, pokud ho to bude bolet a nechá to hojit se přirozeně... a bandáže jsou sice dobrý, ale nechat je na psovi taky nemůžeš moc dlouho a spousta vetů je neumí dobře udělat. Minule nám na cviku ukazovali fotky, jak někdo přišel se psem od svýho "veterináře" k nám na kliniku a sundavali mu bandáž i s prstíkama.
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2012 14:28
- Nahlásit
Maky a Trix
díky, zní to teda hrozivě, doufám, že se mi takovýhle starosti vyhnou.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2012 14:49
- Nahlásit
Barbucha z Prahy
ta spodní fotka je legrační
No to je jedna a ta samá skupina.
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2012 15:00
- Nahlásit
držte palečky Stývýmu,nechali si ho na veterina na kapačkách,po třídení bličkosrajdě.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2012 20:44
- Nahlásit
Maky a Trix já říkám sádru,ale jedná se o přiložení plastové tvarované dlahy,která byla přiložena na nohu poté ,co obě kosti byly nahozeny zpět,byly totálně posunuté,né naprasklé ale přelomené vejpůl durch.Naštěstí je to kus od růstových štěrbin.To jsem chtěla vidět a mít jasno,co a jak.
O tom svlíkání fixace i s prstama-vet nás strašně moc nabádal k hlídání stavu celé fixace.Nesmí to zvlhnout ,jednotlivě prsty má obalené tak,jak jsme to dělávali na chíře u lidí.Převazy co týden.\kdyby pes začal jančit a ohryzávat si někde tu fixaci ,sebrat ho i v noci a jet shodit fixaci,zjistit,co to vyvolalo a podle toho udělat úpravy.
Nicméně každé varování jest mi připomínkou,abych to fakt sledovala.Mít doma jednoho psa,máme klid.Ale Sára ho furt šťouchá,ať si jdou hrát,jenže její šťouchnutí je jak od valícího se buldozeru.
Tydýtek,jak z něj včera vyprchaly všechny léky,tak dojdem z čůrání a než jsme se svlíkli,mladej ententýn sedí na křesle.Blb!
URL
|
datli
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2012 21:06
- Nahlásit
Jebloň
Měli jsme obdobný stav před vánocema.Kámoška vetka mi říkala,že to vypadalo na klostridiový infekt,který bez antibiotik na 6 dní prostě nevyléčíš a přenáší se to na další psy.Je toho teď snad hrozně moc.
Já jsem kapala migovi teda sama kapačky-do podkoží za krkem jehlu a jelo to.3x denně.
V mezičase jsem mu zpočátku drtila hroznový cukr-ty fruktozové bombonky,co dávám děckám při tréninku,když mají vysokou zátěž.
Rozmíchala jsem to do vody asi 10 ml stříkačka a dala do tlamy tak,aby to polknul.Vymýšlel hovadiny,tak jsem to musela obejít,jak ho přečůrat.
Pak jsem rozpustila opět jontový nápoj od děcek a do 10 ml opět hroznový cukr.S kapačkou a tímhle jsme přižili jeden den.V noci jsem vařila ech slepičí vývar se zeleninou.Ze zeleniny se uvolňuje hodně minerálů do vývaru.Takže když jen dáš čistý vývar z masa a zeleniny,základ je slušný.Pokud to udržel,za hodinu jsem zkusila pár vláken masa a rozvařenou mrkev.Zhltnul to krásně a nevyšavlil.Pak jsem mluvila s tou známou a schválila mi mé postupy,jen že je potřeba k tomu ale dodat to antibiotikum.
Myslím,že to bylo nějak kolem 20.prosince zhruba.Shodil 1,ř kila a nemá ještě půl kila zpět.
Kdybys něco chtěla ještě vědět,klidně písni,spíš asi na FB .
Holky mi tady ještě daly dobrou radu-já o tom nevěděla,že když pes blije,žrádlo musí být vlažné,né studené,jinak to vyhodí.Což když dostával ten vývar,bylo v pohodě.
Jinak ještě i piškoty dostával,rejžičku,nebo mám instantní ovesné vločky na zahušťování jídel,tak jsem je taky dávala pro zdroj minerálů a vitamínů.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2012 21:14
- Nahlásit
datli
jenže Stýv nechtěl ani rekonvalescent pastu....
jinak Migovi držím palce ach jo
|
datli
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2012 21:29
- Nahlásit
mě Mig nechtěl zpočátku nic.Ani vodu.Rvala jsem to do něj proto,aby dostal základní energii a trošinku tekutin.První dva dny jsem ho nechala se čistit,teprve pak až začala ta terapie,páč byl apatický,spavý a podchlazený.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2012 21:30
- Nahlásit
kejtlinco to je za pastu vůbec?
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2012 21:34
- Nahlásit
datli
to je hodně energetická pasta, když nechce pes jíst tak mu ta pasta stačí třeba na den-dva, je to mult´ák plnej vitamínů a energie a je hodně chutná.Dává se zvířatům po operacích třeba
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2012 21:36
- Nahlásit
datli
hele,Stývý je senior se zlou minulostí a nemocnou slinivkou a on přestal jís i pít a začal být malátnej,takže tohle pro mě je teď nejlepší řešení.
Psa s gastroenteritidou už sem za těch hodně let doma párkrát měla,ale tohle je prostě jiný.
v osm večer sem tam volala,je to beze změn,ani se nevenčil,tak ho cévkovali a ráno uvidíme.
http://vitaminy-pro-psy.hyperzbozi.cz/aptus-reconv alescent-dog-pasta-100g/
|
datli
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2012 21:50
- Nahlásit
br,jak píšeš slinivka...to nebudu komentovat,jen držím vše co se dá držet.
Mě ten konec roku teď strašně nějak vyčerpává,doufám,že z toho nebude naplněné rčení,jak na nový rok...z toho by mě regulerně fakt už odvezli.
Napíšu to pitomně,ale můj táta zdravotně přesluhuje-měl 5 let života a že pak je to bez šance je to už 6,5 roku a viditelně odchází,praská mu vnitřní část aorty.V břiše má výstuhu,jenže odstup do ledvin a nohou už výstuhu nemá a ta prasklina se evidentně šíří.Vidíš to na něm,jak ledviny nepracují-otoky a celková mentální ochablost...Jsem vděčná za těch 5 let a teď se bojím.Bože vrátit tak čas,být zas na střední alespoň a řešit relativní kraviny a né starosti ,těžkosti života.A hlavně nevědět a nedávat si souvislosti dohromady.
Závidím dětem jejich bezstarostnost,přirozenou neznalost.
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2012 21:54
- Nahlásit
datli
.Vidíš to na něm,jak ledviny nepracují-otoky a celková mentální ochablost..
já si tohle zažila u psa a bohužel i něco málo u sebe.....držím palce,aby to šlo co nejsnáz.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2012 22:31
- Nahlásit
Jebloňjinak zkusila jsem ten třezalkový olej-vyrobeno dle návodu i ze sušené třezalky a zabral pěkně.Dík za tip.A jo,držíme všem všecko...
|
datli
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2012 09:23
- Nahlásit
Jebloňtak jaké máš zprávy.Pomohly kapačky?A co čůrání?A vůbec?Bojim se zeptat.Moc si přeju jen dobré zprávy.
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2012 09:45
- Nahlásit
datli
jsme zpět z veteriny,Stývý nadále zůstává.....je apatický,znova ho cévkovali,dělalo se sono a má zvětšené uzliny. Vet sám navrhnul,že pokud se do zítra do rána nic nezmění,nemá cenu ho dál trápit.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2012 09:55
- Nahlásit
doprčic,doháje.
Zvětšený uzliny,nemůže mít fakt nějaký gastroinfekt,kterej ho tak vyčerpal?
Jenom proč nečůrá,to je divný,nerozumím tomu.
Mám se ti podívat na nějaké homeopatikum?
Leží vedle mě krabička cucacích bombonků energit,co obsahují guaranu.Energie a nahození vitality,třeba i to bych zkusila.
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2012 10:01
- Nahlásit
datli
oni mu potřebný kapu,protože nevezme vůbec nic.
Mě dneska řekl vet něco,což dává pochopitelně smysl,ale je mi z toho do pláče.......že je to i daný tím,že strašný léta bylo tělo huntovaný a tím,že jsme najeli na "blahobyt",mu vůbec nemuselo pomoc.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2012 10:02
- Nahlásit
datli
prosím tě, jak chceš do psa narvat cucací bombony?
Nehledě teda na to, že na tyhle reklamní věcičky věřím asi stejně jako na kroucení kozama místo antikoncepce
|
datli
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2012 10:05
- Nahlásit
Bilu já tohle většinou nadrtím,rozpustím ve vodě,stříkačkou narvu ke kořeni jazyka,kde polyká.Osvědčeno již mnohokráte
Hroznový cukr funguje standartně a guarana-záleží na gramáži.Asi tak.
Jebloň drž se.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2012 10:23
- Nahlásit
co je to dneska tuším za výstavu v Brně?Pípal mi mobil upozornění,chtěla jsem se na to jet podívat,ale Mig nějak změnil veškeré plány.
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2012 17:14
- Nahlásit
takže Stývý to rozhodl za nás......před 15 minutama odešel přez duhový most....ráno si pro něj jedem
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2012 17:33
- Nahlásit
Jebloň
To je mi líto
|
datli
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2012 17:44
- Nahlásit
Jebloňach jo,proč ti milovaní s námi nemohou zůstávat delší čas?
Třeba tě utěší alespoň skutečnost,že jste ho vytáhli do hezkého života a poskytli mu opravdický príma psí život.
Už ho to nebolí,už ho to netrápí a vás ušetřil pocitů strachu,soucitu s jeho bolestí.
Je mi to upřimně líto,už víc nedokážu napsat.Drž se muže a své smečky a pojď si se mnou dát panáka na Stývýho.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2012 18:05
- Nahlásit
R.I.P. Styvý
|